szmek Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle ben ne trabzonluyum nede ailemden birinin trabzonla baglantisi yok hatta m.e.b tarafaindan okutulacagim trabzon lisesi ne babam gitmeme izin vermedi. ama benim trabzonsporlulugum çok küçük yasta köyde daha ilk okula baslamadan kuran mektebinde dinledigim ts _ geyse maçindan sonra basladi.o günden sonra trabzonsporluyum. küçük yaslardan beri trt 3 te avrupadan futbol ve trabzonsporu takibe basladim. simdi fanatigi oldugum iki takim var barça ve trabzonsporum. ikisinin mücadeleside asilce. ben trabzonspordan sampiyonluk istemiyorum. benim küçük yaslarda gönlümde taht kuran bana futbolu sevdiren oyun felsefesini sahaya yansitsin, mücadele etsin yeter. benim bildigim trabzon dünyanin her yerinde kazanmaya oynar. ama nasil oynar futbolu futbol gibi oynar. izleyenler zevk alir. skora oynamaz. ayni felsefe barçada dav var onlarda her yerde kazanmaya oynar. açik futbol oynar, oyunu çirkinlestirmez.hatta daha da ötesi katalanlarla trabzon ve karadeniz insanin özelliklede trabzonspor taraftarinin çok benzerligi vardir. cruyff diyorki'' dünyanin her yerinde futbol izledim , oynadim. ama katalan halkini barcelonasi nin üzerine titredigi gibi bir sevgiyi kesinlikle görmedim.'' sanirim cruyff trabzonu ve bizi yakindan incelememis. bizimde böyle hatta katalanlarinkinden çok daha fazla. onlarin belli politik nedenleride var. biz neden onlardan daha köklü bir sevgimiz varken istedigimiz seviyeyi yakalayamiyoruz. neden trabzonspor kültürünü asilayamiyoruz takima. öncelikle trabzonspor kültürünü tüm kalbiyle hissedecek bir fuutbolcu toplulugu olusturulmali ve bu sehri bu insanlari anlayan , trabzonsporun ne demek oldugunu bilen bir hoca getirilmeli. bazi avrupa kulüplerinin yaptigi gibi öncelikle yenilere ve eskilere trabzonspor müzesi gezdirilmeli tarihi tüm ayrintilariyla anlatilmali, trabzon formasi ne demek onu benimsetmeli. öncelikle yeni bir anlayis gelitirilmeli. bu isi amatör ruhla yapmalilar. ruhlarini ortaya koysunlar bu insanlar onlari bas taci yapar. öncelikle trabzonspor ruhunu ve kültürünü tasiyabilecek bir kadro kurulmali. böyle bir kadro istiyorum.