Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1 2 3 4 SonuncuSonuncu
Toplam 85 adet sonuctan sayfa basi 51 ile 75 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Basortusune Karsi Bir igrenc olay Daha

Kemal Musaoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli

[img]smileys/smiley32.gif[/img]
    Alıntı sümela61 Nickli Üyeden Alıntı

gerçi su yukardaki reklam da yenilir yutulur bir sey degil...

evet tehlikenin farkindayiz: ülkedeki "huzur" ortamini bozmaya yönelik, "kiskirtici" reklam, haber ve yazilar yazdiginizin farkindayiz...

evet tehlikenin farkindayiz: insanlari sirf bir seylere inaniyorlar diye "asagilik ve aptal" gibi gördügünüzün de farkindayiz...

evet tehlikenin farkindayiz: "Atatürk"le uzaktan yakindan alakaniz olmadigi halde, toplumun bazi kesimlerini Atatürk'e düsman yapmaya çalistiginizin da farkindayiz...

evet tehlikenin farkindayiz: sirf sizin gibi düsünmüyor diye, insanlara hakaret etmekten çekinmediginizin de farkindayiz...

evet tehlikenin farkindayiz: ülkenin çok daha mühim sorunlari varken, onlari unutturmaya çalisip böyle "yapay" gündemler olusturmaya çalistiginizin da farkindayiz...

evet tehlikenin farkindayiz: halkimizin deger verdigi kavramlari kendi pisliklerinizi örtmek için kendinize "siper" ettiginizin ve o yüce kavramlari da kirlettiginizin farkindayiz...

evet tehlikenin farkindayiz: "tehlike bizzat sizsiniz!"

[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]

halil ibo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Cani gönüldentesekkürler Mehmet,duygularimiza tercüman olmussunuz.[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]

Berk Akçay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Alıntı Nytre Nickli Üyeden Alıntı

cumhuriyet gazetesinin bu tavrini anlamadim.. oysa cumhuriyet gazetesi Atatürkümüzüm ilkelerinde gidenbir kurulustu.. onu bu denli agresif yapmanin anlamini baska bir yerde mi aramak lazim. bu milleti Atatürke düsman etmek midir amaçlari? yoksa cumhuriyetin basindakiler gerçekteki niyetleri baskamidir? biz Atatürkün bize armagan ettigi cumhuriyeti de devrimlerini de ilkelerini de koruruz , canimiz pahasina!..

ama türban olayina gösterdikleri tepki masum kisileride rencide ediyor.. irtica tehlikesi yok degil vardir ve hep var olacaktir. ama cumhuriyet gazetesinin yaptigi hata açik ve nettir... bir kisim çapulcuyu (dini istismarr edenler - din sömürüsü yapanlar--- dini kullanarak devlet kademelerine girenler---türkiyeyi karanliga sürüklemek isteyen cahil insanlar....) hedef gösterirken çogunlukta olan milyonlarca kardesimizi ablamizi yengemizi teyzemizi annemizi kirmaktadir...

DIKKATLI BAKINCA FARKINA VARABILIRSINIZ !...

Murat Acar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa

Alıntı halil ibo Nickli Üyeden Alıntı

Çok yazik...Bunlar adina sadece üzülebilirim.Çünkü bunlar bir mükemmeli anlamak,anlatmak yerine o mükemmele karsisavas açma gafletinde bulunmus insanligin yüzkaralaridir.Allah'in ''halifesi'' olmak yerine seytanin usakligini seçenbu zihniyet maalesef kiyamete kadar var olacaktir.Müslüman böyle asagiliklara karsibile sagduyuluolmayi basarabilmelidir.

Malum,kainatin efendisine müsrikler türlü iskenceler yapiyorlarda ''o'' adiler için beddua etmiyor.''Onlar bilmiyorlar ya rab'' diyor.Evet yarabbi Turan Selçuk ve onun zihniyetindekiler bilmiyor,sen onlara kendini bildirmekten aciz degilsin,türlü ''islah metodlarin'' oldugunu biliyoruz.Onlardan takdir ettiginle islah eyle onlari.

o gazeteye bu mesaji toplu halde atalim belki islah olurlar.en azindan biri bile olsa yeter diye düsünüyorum

Aslıhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Alıntı devbey Nickli Üyeden Alıntı

bu harika iste [img]smileys/smiley32.gif[/img]

sümela61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Alıntı aslihan Nickli Üyeden Alıntı

Alıntı devbey Nickli Üyeden Alıntı

bu harika iste [img]smileys/smiley32.gif[/img]

aynen... [img]smileys/smiley32.gif[/img] baktilar iyi satmiyor gazete, çare olarak böyle acizliklere basvuruyorlar... ama bunlar çok ucuz ve çirkin oyunlar...

Trabzonspor Kongre Üyesi
    tigin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Alıntı sheva Nickli Üyeden Alıntı
    "Bunlar zaten gavur" "pislik herifler" diyerek bir yere varamayiz arkadaslar. Eger degerlerimizin çignendigini düsünüyorsak tepkimizi medeni bir sekilde ortaya koymak durumundayiz. Bu insanlar tirajlarini kaybetme riskini göze alamazlar. Editörün mail adresini bulup lisan-i münasiple yaptiklari isin yanlisligini anlatmak gerek.

bunlarin trajimi var.evet var 30 bin[img]smileys/smiley36.gif[/img]. o 30 bin kiside o karikatürü çizen zihniyetten farkli düsünmez.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    tigin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

cumhuriyet gazetesinin bu tavrini anlamadim.. oysa cumhuriyet gazetesi Atatürkümüzüm ilkelerinde gidenbir kurulustu.. onu bu denli agresif yapmanin anlamini baska bir yerde mi aramak lazim. bu milleti Atatürke düsman etmek midir amaçlari? yoksa cumhuriyetin basindakiler gerçekteki niyetleri baskamidir? biz Atatürkün bize armagan ettigi cumhuriyeti de devrimlerini de ilkelerini de koruruz , canimiz pahasina!..

ama türban olayina gösterdikleri tepki masum kisileride rencide ediyor.. irtica tehlikesi yok degil vardir ve hep var olacaktir. ama cumhuriyet gazetesinin yaptigi hata açik ve nettir... bir kisim çapulcuyu (dini istismarr edenler - din sömürüsü yapanlar--- dini kullanarak devlet kademelerine girenler---türkiyeyi karanliga sürüklemek isteyen cahil insanlar....) hedef gösterirken çogunlukta olan milyonlarca kardesimizi ablamizi yengemizi teyzemizi annemizi kirmaktadir...

bu ülkedeki bütün dini akimlar devlet kontrolündedir.irtica tehlikedir demekle sen hangi tehlikeyi kastediyorsun dini yada herhangi bir dinci gurubu devlet için tehdit olarak görmek çok komik.hele gerici lafi ayri bir komedi.bunlar içi bos tanimlar.bir insan nasil gerici yada ilerici olur ki.acaba ne gerici nede ilerici olmayanlar ne oluyor ortaci mi??

sametaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli

ewt çok güzel yazmissin.

Alıntı firari Nickli Üyeden Alıntı

bence insanlarin dini duygularini kullanarak onlari prokvake ederek sankiAB bizi bu yüzden almiyorAB ye girersekdini özgürlüklerimiz kisitlanacak gibive M.Kemal ATATÜRK'ünde basörtüye karsi oldugunu müslümanlari öldürttügünü iddia ederek bu yolla çikar saglamayi amaçliyorlar.tüm bunlara inanmayalim izlemeyelim protesto edelim arkadaslar!

isteyen bas örtü takar isteyen takmaz herkes baskasininhakkina tecavüz etmedigi sürecek kendi alaninda istedigi gibi davranir,ve bu ugurdaher zaman özgürdür...

Alıntı agantha Nickli Üyeden Alıntı

Onlari Allaha havale ediyorum, Bediuzzamanin çok hosuma giden bir sozu "cennet ucuz degil, cehennem dahi luzumsuz degil". Böyle insanlari gordükçe cehenneminde olmasindan buyuk bir haz aliyorum.

arkadaslar bir diger hatirlatmam da düstügümüz bir yanilgi konusunda...

hani ülkemizde bazen insanin aklini kabul edemeyecegi uygulamalar oluyor da, biz "Avrupa'da ya da filan yerde bile böyle uygulamalar yok" diyoruz ya... iste orada hata ediyoruz...

neden mi?... çünkü bu konularda Avrupa ülkelerininya da baska bir ülkenin ne yaptigi bizim kriterimiz olamaz... bizim kriterimiz "sözkonusu uygulamalarin mantikli mi, mantiksiz mi ya da insani mi yoksa h ayvani mi" oldugudur... yani dünyanin bütün ülkelerinde basörtüsü yasaklansa, "heh simdi tamam o zaman, madem herkes yasakladi bizde de yasaklansin" mi diyecegiz?... bizi biz enterese ederiz, digerlerinin ne yaptigi onlarin bilecegi istir...

o yüzden bazi ülkelerde serbestse bile o ülkeleri örnek vermemek lazim... yarin öbür gün degistirirler tutumlarini, o zaman apisip kaliriz...
    evet kardesim haklisin ama korkma bundan sonra apisip kalmayacaz.hersey düzeleecek allahin izniyle...

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Tunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

30 bin tirajli olmakla dalga geçtiginiz bir gazetenin ikinci sayfasinda çiktigi iddia edilen, sayfa, tarih, sayi verilmeden, daha da ötesi arastirmadan verilen bir haber üzerine öyle yorumlar yapiyorsunuz ki, kendi fikrinizi elestirenlere, ayni sekilde cevap veriyorsunuz.

Tigin'in bu konuya mesaj yazdigini görünce sonunda bir müdahele olacak diye bosuna ümitlenmisim, o da yangina körükle gitmis.

Buraya yazilan mesajlar içinde en akli basinda yorumu yapmis olan Sheva'yi tebrik ediyorum. Madem tepki vereceksiniz, o zaman verin. Burada birbirinizi gaza getirmenin ve sizin görüsünüzde olmayanlari suçlamanin, onlara çamur atmanin bir alemi yok.

Köyün delisi olmamak için bekledim nasil olsa bir "sakin olun" diyen çikar diye. Sagolsun her zamanki nezaketini gösteren Cyzio, bu yönde bir mesaj atmis ama pek faydasi olmamis.

Daha önce buna benzer bir konu açilmis ve sonu hiç de hos olmayan yerlere gitmisti. Bu nedenle sükunetle olaya yaklasmanizi umuyorum. Sizden farkli düsünenler de Trabzonsporlu olabiliyor, zira siyaset baska ask baska.

arkadasim cumhuriyet gazetesi de devletin bir çok kurulusu gibi masonlarin elinde bulunan bi kurulustur.adamlar zamaninda devletin belirli yerlerini kapatmislar zaten su an türkiyenin önünde ki en büyük engelde bunlar. amaçlarina dini alet ederek bir çok kez piyasa çikiyolar ki bunu anlamak çok ta zor degil.hizbutahrir adinda bi örgüt kurupkendi adamlarina kara çarsaf giydirip olay çikaran da bunlar hizbullah diye piyasaya sürdükleri terör örgütleride kendileri.hatta kameralar çarsafin içinde biyikli bi adam bile tesbit ettiler.amaçlari ülkenin hassas oldugu noktalari kullanarak ülkeyi birbirine düsürmek bunun gibi daha bir çok olayda bunlarin parmagi var emin ol.

bizim halkimiz bunlara önceden kanip tajriklere kapiliyorlardi ama simdi görüyorizki bilinçli bi türkiy yetisiyor ev bunlarinda sonu geliyor. irtica meselesini kullanarak bi iki yil daha ortaligi karistiracaklarhatta daha farkli metodlarda var bunlarin içinde mesela kendi adamlari çikip bir yere pkk bayragi asiyor sonra bir grupta gelip onu protesti ediyor ve ordaki halki provoke etmeye çalisiyor.ama gördügümüz gibi basarili olamadilar hala.böylece türkiyedeki çesitli kurumlari bitbirine düsürüyorlar.

ama buradan defolup gitme zamanlari geldi bunlarin .....

Gökhan Kutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

AZ ÖNCE bu topigi okurken yanimda nete giren arkadasima gösterdim dedim ki:'' bak ............lere dedim hem tehlikenin farkindamisiniz yazmislar hem de arapça yazmislar bu dedim tam islamiyet düsmanligidir dedim bunu yazanda yayinlatan da ............dir..arkamdaki çocuk ise cumhuriyet gazetesi okuruymus yeni ögrendim neyse çocuk sonuna kadar destekliyorum elestirinin de bi uslubu vardir dedi bana dedim ki birader yaptiklari ayip degil mi inanmayabilirsin ama böle bi sekilde domuza benzer bi sekilde bunu yazman ve karikatür yapman ayip degil mi iste çok abartmislar da falan....bi de bu adam bizim yurtta ve bizim bölümde benden üst sinifta..uludag üniversitesi makina müh.'de 2.sinifta okuyo böle insanlar bi yerlere gelirse bu ülkenin vay haline kendimi zor tuttum agzini burnunu kirmamak için [img]smileys/smiley7.gif[/img]yurttan atilmave üniversiteden uzaklastirma gibibi riski olmuycak kafa göz girmeyen armagan adam degildir[img]smileys/smiley7.gif[/img]

REYHAN53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ne cesaret...

bunlar iyice cozuttu,nasil saldiracaklarini sasirdilar. Tüm bunlara karsi hiç birsey yapamiyoruz yapmaya kalkincada irtica oluveriyoruz.HERKES HADDINI BILSIN SINIRLERI GERMESIN ARTIK!!!

Alıntı FIRTINA_61 Nickli Üyeden Alıntı

AZ ÖNCE bu topigi okurken yanimda nete giren arkadasima gösterdim dedim ki:'' bak ............lere dedim hem tehlikenin farkindamisiniz yazmislar hem de arapça yazmislar bu dedim tam islamiyet düsmanligidir dedim bunu yazanda yayinlatan da ............dir..arkamdaki çocuk ise cumhuriyet gazetesi okuruymus yeni ögrendim neyse çocuk sonuna kadar destekliyorum elestirinin de bi uslubu vardir dedi bana dedim ki birader yaptiklari ayip degil mi inanmayabilirsin ama böle bi sekilde domuza benzer bi sekilde bunu yazman ve karikatür yapman ayip degil mi iste çok abartmislar da falan....bi de bu adam bizim yurtta ve bizim bölümde benden üst sinifta..uludag üniversitesi makina müh.'de 2.sinifta okuyo böle insanlar bi yerlere gelirse bu ülkenin vay haline kendimi zor tuttum agzini burnunu kirmamak için [img]smileys/smiley7.gif[/img]yurttan atilmave üniversiteden uzaklastirma gibibi riski olmuycak kafa göz girmeyen armagan adam degildir[img]smileys/smiley7.gif[/img]

iste burda büyüklük gösterip sabretmissin.zaten bu hallere sabir edemedigimiz için geldik.bunlarin soyu tükeniyor yavas yavas korkma... Edited by: bodehter

Alıntı bodehter Nickli Üyeden Alıntı

arkadasim cumhuriyet gazetesi de devletin bir çok kurulusu gibi masonlarin elinde bulunan bi kurulustur.adamlar zamaninda devletin belirli yerlerini kapatmislar zaten su an türkiyenin önünde ki en büyük engelde bunlar. amaçlarina dini alet ederek bir çok kez piyasa çikiyolar ki bunu anlamak çok ta zor degil.hizbutahrir adinda bi örgüt kurupkendi adamlarina kara çarsaf giydirip olay çikaran da bunlar hizbullah diye piyasaya sürdükleri terör örgütleride kendileri.hatta kameralar çarsafin içinde biyikli bi adam bile tesbit ettiler.amaçlari ülkenin hassas oldugu noktalari kullanarak ülkeyi birbirine düsürmek bunun gibi daha bir çok olayda bunlarin parmagi var emin ol.

bizim halkimiz bunlara önceden kanip tajriklere kapiliyorlardi ama simdi görüyorizki bilinçli bi türkiy yetisiyor ev bunlarinda sonu geliyor. irtica meselesini kullanarak bi iki yil daha ortaligi karistiracaklarhatta daha farkli metodlarda var bunlarin içinde mesela kendi adamlari çikip bir yere pkk bayragi asiyor sonra bir grupta gelip onu protesti ediyor ve ordaki halki provoke etmeye çalisiyor.ama gördügümüz gibi basarili olamadilar hala.böylece türkiyedeki çesitli kurumlari bitbirine düsürüyorlar.

ama buradan defolup gitme zamanlari geldi bunlarin ......

Nereden
    İstanbul

Turhan Selçuk'un niyeti ne?

Musa Kart'tan ' Kedi Basbakan', Penguen dergisinden 'Tayyipler Alemi' derken... Nur topu gibi bir karikatür krizimiz daha oldu.
    Turhan Selçuk, 19 Nisan Çarsamba günü Cumhuriyet gazetesinde asagida gördügünüz karikatürü çizdi: "Türbanli domuz Avrupa Birligi yolunda."
    Tabii hemen tepkiler geldi...
    Müslümanlari çagristiran türban ile yine Islam'in toptan disladigi domuzun bir araya getirilmesi, basta dindarlar olmak üzere birçok kisiyi kizdirdi.
    Ben isin bu yönünü gayet iyi anliyorum da...
    Turhan Selçuk'un ne demek, neyi anlatmak istedigini anlamadim.
    ABD'de New Yorker dergisinin karikatürleri çok ünlüdür. Entelektüel düzeyi yüksek olan bu karikatürlerin bir kismini pek çok kisi anlamaz. Insanlar, 'acaba ne anlama geliyor' diye aralarinda konusur, tartisirlar.
    Benzeri bir durum var burada da... Turhan Selçuk ne demek istedi? ......lar karikatürlerde bazi insani duygu, düsünce ve iliskileri simgeler. O halde domuzun Türkçe'deki mecazi anlamlarini hatirlayalim önce:
    1) Hain, aksi, ters, inatçi kimseler için kullaniliyor. Refik Halit Karay, " Domuzun mali için can tüketmeye mi geldik dünyaya" diye bir cümle kurmus. 2) Kötü huylu, hain insanlara da 'domuz gibi' deniyor. 3) 'Adamakilli, iyice' gibi bir anlami da var: " Domuz gibi bilir ama söylemez." 4) Obur, asiri yiyen kisilere "Domuz gibi tikiniyor" denir. 5) "Domuzdan kil koparmak " deyimiyle sevilmeyen ya da eli siki bir kisiden, bir seyler (para vs.) almak anlatilir.
    Domuza iliskin dilimizdeki bu anlamlarin türbanla nasil bir ilgisi var? Ben bir bag kuramadim. New Yorker'da gördügümüz 'entelektüel gönderme' bu karikatürün neresinde? Karikatürde domuz yerine mesela ' tilki' kullanilsa anlayacagim: "Türbanlilar yani Islamcilar, AB'yi istiyor çünkü bu sayede serbest kalacaklar... AB'yi aslinda bunun için istiyorlar, tilkilik (yani ' kurnazlik' vs.) yapiyorlar" demek istemis Turhan Selçuk, diye düsünecegim. Ancak figürün tilki degil, domuz oldugu apaçik! Bence gayet talihsiz bir karikatür olmus bu... Çünkü domuz bizim kültürümüzde 'üç' kere olumsuzdur.
    * Birincisi Islam açisindan. Gayet iyi bilindigi için ayrintiya girmeye gerek yok.
    * Pek bilinmeyen ikinci nokta da sudur: Türkler, Islam'i kabul etmeden önce de domuzdan hiç hoslanmazlardi. Çünkü domuz göçebe hayatina uyum saglayamaz. At, koyun, ...... gibi uzun yürüyüslere çikamaz.
    Çinlilerle çatisan eski Türk kavimleri için domuz, "sehirlesmis, yerlesik Çin'in" simgesiydi. Yani dini inançlari güçlü olmayan Türkler de domuzdan hazzetmez.
    * Son bir nokta da domuzun günümüzdeki ' saglikli yasam' akimina karsi konumda olmasidir. Çünkü çok yagli, dolayisiyla sagliga aykiri, damar tikayan bir ettir domuzunki.
    Özetle: Bana kalirsa Turhan Selçuk'un bu karikatüründe entelektüel gönderme filan yok. Sanirim tek amaci, " ayni anda, ayni yerde bulunamaz" denilen iki simgeyi bir araya getirerek dini konularda hassas olanlari kizdirmakti. Bunu yaparken hedeflediginden çok daha genis bir kitleyi karsisina aldiginin farkinda mi?

Erdinç Dilek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak

cumhuriyet gazetesinin son reklamlarina hiç dikkat ettinizmi, son reklaminda "Tehlikenin farkindamisiniz" cümlesini ters olarak ve sagdan sola yazilarak (arabçada kelimelersagdan sola dogru okunur)giriyor ekrana ve düz okumaya çalisdiginizda sanki arabça harflerden olusan bir cümleymis görüntüsü verilmis . yani tehlikeli olarak lanse edilen sey "dini duygularimiz"...

bir önceki sayfada bahsetmis arkaslarEdited by: erdinç67

Nereden
    İstanbul

Bizim ilerici aydinlarimiz!(gerçekte karanliginta kendileri ) ;

inançsizligin,inançliya küfretmek mi oldugunu saniyor ?

Trabzonspor Kongre Üyesi
    selokal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

yüce peygamberimiz(s.a.v) böyle insanlarin gelecegini bundan 1400 yil evvel diyordu ,dinin alaya alinacagini,müslümanim diyenlerin hor görülecegini bugün görüyoruz ki efendimizinsöyledigi hersey teker teker gerçeklesiyor.Bide benim en çok uyuz oldugum durum bu insanlarin kendilerini aydin olarak tanitmalari bunlardan olsa olsa vatan haini olur[img]smileys/smiley7.gif[/img]

aydin? hepsi benim gözümde "kusum aydin"[img]smileys/smiley18.gif[/img]

kutoz
    Ziyaretçi

Yönetici arkadaslardan ricam, bu konunun kapatilmasidir. Konu artik güzergahindan çikmistir...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)