Benim en cok sevdigim yemek: Mercimek Corbasi,Etli Pilav, Misir Ekmegi/Yogurt ve Pizza...[img]smileys/smiley1.gif[/img]
Benim en cok sevdigim yemek: Mercimek Corbasi,Etli Pilav, Misir Ekmegi/Yogurt ve Pizza...[img]smileys/smiley1.gif[/img]
Musakka
Bulgur pilavi
Piyaz
Ekmek en basta. Sonra alinazik,patlican musakka,patates salatasi
her çesitlahana yemegi,patlican kebabi(antep evinde yapilacak) bi deakçaabat köfteye hayir diyemem
patlicanin oldugu her yemegi severim onun disinda manti,nohut,
köfte
Bendensin. [img]smileys/smiley4.gif[/img]fincher_se7en Nickli Üyeden Alıntı
ETLI kuru fasulye offff
gece gece istahim acildi valla [img]smileys/smiley36.gif[/img]ölecem açliktan [img]smileys/smiley36.gif[/img]
hmm.. kesinlikle lasagna
mercimek çorbasi
Kuru Fasulye
Pilav
Ya bir göz atayim dedim konuya.. hamsi ve türewlerini bekliyordum açikçasiMuhalefet olsun diye Musakka ve patlicanin her çesidi diyecektim[img]smileys/smiley36.gif[/img](gerçekten de patlican olsun çamurdan olsun yerim)
Yazilanlari görünce karadenizlilerin bir ortak özelligi daha var sanirsam.. Patlicanli yemekler.. var midir bilmem ama demek patlican dolmasini hamsiyle yapsak mesela mükemmel olur hepimiz için)
Hamsi Izgara
Lahana yemegi
Mercimek çorba ve kuru fasulye (benim yaptigim olacak tabi ki)
annemin yaptigü tüm yemekler [img]smileys/smiley2.gif[/img]
Forza Annemin yemekleri [img]smileys/smiley17.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]
Karalahana Sarmasi
Karlahana Sarmasi
Karalahana sarmasi
ispanak
patlicandan nefret ederim
Bests: Patates Kizartma,Manti,Akçaabat Köfte,Hamsi Izgara,Adana Kebap
Pilav
Yogun bol malzemeli mercimek çorbasi
Kara Lahana Sarmasi
- Lahana Çorbasi,
- Kara Lahana Sarmasi,
- Hamsikusu.
[/list]
fasulye tursusu kavurmasina bayilirim... bütün tursu çesitleri benim için inanilmaz çekicidir...
sonra hemen hemen bütün balik çesitleri ama özellikle hamsi...
efendime söyleyeyim... kizartma çesitleri, spagetti (sos olmali), karniyarik, yaprak sarma, lahana çorbasi, misir ekmegi (yogurdun içine ufalanmis olursa daha da bir anlam kazanir)...
ayrica asla yemek seçmem... sulu yemekleri (özellikle de sebze) fast-food ya da kebap türü seylere tercih ederim...
salatayi da severim... roka, dereotu vb. yesillikler sofrada olabilirse süper olur...
içeceklerim arasinda çay vazgeçilmezimdir... sonrasinda ice tea düsünülebilir...
tatlilardan çikolatali olanlar hariç hepsini çok severim... favorilerim revani ve sekerpare...
ayrica her aksam, her aksam olmazsa günasiri hatiri sayilir bir çekirdek tüketimine sahibim... [img]smileys/smiley1.gif[/img]
ve ve ve ekmek... mantiyla, makarnayla, pilavla ekmek yiyenlerdenim... ama giderek kilo aliyorum ve artik kontrollü yasamanin zamani geldi sanirim... [img]smileys/smiley5.gif[/img]
sanirim yemek yemeyi seviyorum...
ama aslinda; sanirim düstur bu olmali:
"yemek için yasamamali, yasamak için yemeli..."
manti,sulu köfte,makarna,lahana dolmasi,yaprak sarmasi,tarhana çorbasi,iskender,lahmacun
içeceklerden:AYRAN
Annemin yaptigi patlican musakka; lahana sarmasi, tursu kavurmasi (yaninda haslanmis patates), karnibahar kizartmasi (sarimsakli yogurt sart),haslama (dana eti).Tatlilara girmiyorum![]()
[img]smileys/smiley36.gif[/img]sebzeli[img]smileys/smiley36.gif[/img]Edited by: zafer6161
aç oldum mu hepsi ama en babasiKURUFASÜLYE
Paça çorbasi hariç her yemegi bila istisna severim.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)