İlk olarak a f s tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Van'da Deprem | Milletimize Geçmiş Olsun!..
Daraltma
X
-
Başta Fi-Yapı olmak üzere katkı destek sağlayan herkesten Allah razı olsun..
Fi-Yapı'ya yer açmak istiyorum zenginler her zaman kendileri için çerez parası niteliğinde yardım yaparlardı ama yaklaşık 35 Milyon TL'lik yardım gerçekten büyük olay..
Helal olsun..En son Sefa tarafından düzenlendi; 26.10.2011, 18:44.
Yorum
-
ÖNEMLİ LÜTFEN DESTEK VERİN!!!
Erciş'e bağlı Ulupamir köyünde yaşayan KIRGIZ TÜRKLERİ'nin acil olarak kışlık çadır ve kışlık giysi ihtiyacı vardır. Henüz bu köye Kızılay veya başka kurumlarca yardım ulaşmamıştır. Köyde yaşayanlar 1980 lerde iskan edilen Kırgız Türkleri olup, köy muhtarı para veya başka bişey istemediklerini, yalnız evlerinde oturamadıkları için ve çocuklar soğuk havadan etkilendiği için çadır ve kışlık giysi talebinde bulunmuştur. Lütfen sessiz kalmayın arkadaşlar.
Paylaşın ve irtibata geçin:
Ulupamir Köyü Muhtarlığı
Kasımbek Varol (Köy muhtarı)
+90 432 382 24 28
Cep: 0 (539) 462 54 84
Lütfen Destek...
En son navarro tarafından düzenlendi; 26.10.2011, 19:52.
Yorum
-
son bir kaç gündür hakkari yerel basınını falan takip ediyorum. kimler neler yazıyor diye..
bazı şerefsiz onun bunun maşaları resmen bölücülük yapıyor. bunlara dur diyen neden yok.
sitelerine girdikleri haberler tamamen kin ve nefret ekiyor.
şuna bakın mesela:
Van ve Erciş’te büyük felakete neden olan deprem nedeniyle Kürtler adeta seferber olurken, devlet ise yardım etmediği gibi vatandaşın yardımını da engelliyor. Bağcılar’da BDP’ye yardım malzemesi bırakmak isteyen vatandaşlar polis engeline takılıyor. Ümraniye’de Kürt kurumlarına girişlere izin verilmiyor.
Türkiyenin dört bi yanından giden yardımlar görmezden geliniyor. ve doğudaki bazı yerlerden giden yardımlardan bahsediyorlar hep.
cahil insanlar da bu şerefsizlere inanıyor...2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
Yorum
-
Sahildeydik arkadaşımla sarsıntı sırasında. Elektrik direkleri öyle bir sallandı ki. Bi süre hiçbir şey yapamadan bekledik. Tatvan'da bile böylesine hissedilen bi sarsıntıya muhatap olan Van halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Olayın tek teselli olan kısmı, depremin haftasonu ve öğle saatlarinde olmasıydı galiba. Gece değildi şükür ve hafta içi bilhassa okullar doluyken olmadı neyse ki. Ayın 14üne kadar tatil gerçi okullar Van'da. Lakin, dandik dundik dersler koymayı düşünen Milli Eğitim Bakanlığı, keşke fay hatlarının bunca yoğun olduğu bir ülke olarak "Deprem Dersi" diye bir ders okutabilse çocuklarımıza.
Ülkem insanı yine tek vücut oldu. Gururlanmamak elde değil. Yardımların ulaşması noktasındaki sıkıntı olmasa, daha da güzel olacak her şey. Ve galiba, burada en büyük sorunumuz, pek çok konuda olduğu gibi bilinçsizlik. Eğitimsizlik mi demeli ya da... Daha bilinçli bireyleri yetiştirebilmek dileğiyle diyeyim...
Buralar hakikaten çok soğudu. Evimizde kaloriferler tam yanmayınca dahi, söyleniyoruz bizler. Onlarınsa kafalarını sokacak bir evleri yok şu an.Kar yağmaması için dualar yolluyorum Allah'a kaç gecedir...Artçılar devam etti üç gün boyunca. Burada bile insanlar üç gündür sokaklarda. Giremiyorlar evlerine.
O çöken binaları yapanlarda vicdan kırıntıları olsaydı keşke. Böyle bi vebali yüklenmek zorunda kalmazlardı böylece... Devletin hastanesi, okulu, hapishanesi bile çöküyorsa, diğer yapıları sorgulamak ne derece mantıklı, bu da tartışılır elbet.
Deprem ülkesiyiz elbet ama; yine de hep aynı şeyi diliyorum: Allah yaşatmasın bir daha inşallah. Oradaki herkesin, yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımcısı olsun Allah...
İşin en üzücü kısmı ise, bir ay sonra kimsenin yapılar hakkında yorum yapmayacak olduğunu bilmek. Medya öyle bir güç ki, şu konuyu hep gündemde tutsa, neleri değiştirebileceğine kendisi bile şaşırır.
Not1: Demezsem çatlarım. Cüneyt Özdemir: Vicdanın ve cesaretin hep böyle sapasağlam olsun. Gurur duydum seninle aynı ülkede yaşadğım için.
Not2: İnsanlara sadece "insan" olarak bakmayı öğrenebildiğimiz zaman, daha güzel olacak her şey...En son 61viya tarafından düzenlendi; 26.10.2011, 23:40."Orada birisi farklı yürüyordur."
Yorum
-
91 saat sonra gelen mucize
Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremden 91 saat sonra bir genç enkazdan canlı olarak çıkartıldı.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25292466/"Dünyada bir yerdeyim ben"
Yorum
-
Depremde bilanço gitgide artmaya başladı....
27.10.2011 tarihi saat 09:00 itibarıyla...
Ölü sayısı : 523
Yaralı sayısı : 1650...
Birde iyi haber verelim.....
Enkaz altından sağ olarak kurtarılan kişi sayısı : 185Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
an'ın Erciş İlçesi'nde depremden 91 saat sonra 19 yaşındaki bir genç enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
Enkazdan sağ çıkarılan üniversiteli Muhammed tedavi için Erzurum'a gönderildi.*
* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~
Yorum
-
İlk olarak Reha tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKilitlenen Van depremi başlığındaki YAVUZBAHA adlı üyemize cevaben yazımdır;
.................................................. .................................................. .....................
Kaç defa kafanın üstünden kurşun geçti,kaç defa ayak dibine mermi düştü,kaç defa arkadaşının kanı elbisene aktı? Ve eğer bunları yaşadım diyorsan o bölge hakkında psikolojik düşüncen ne hal aldı?
PKK yı desteklediği benim oğlan tarafından bile bilinen BDP ye %78 oy çıkan bir şehir hakkında genelleme yapmıyalım mı? % 22 nin %10 nun asker,polis devlet erkanı ve kalan vatansever kürtlerden oluştuğunu düşünürsek %12 lik bir temiz ve aidiyet içinde bir toplum mu vardır orda?
Adamlar seni istemiyor;sen ısrarla bana Ayet yazıyorsun..Ben sana öyle ayetler yazarım ki bunlara bakarak dünya üzerinde günahsız kalan Kürt sayısını parmaklarla sayarız!
Cenab-ı Allahımın yoldan çıkan bir toplumu ve insanlığı ahlaka ,inanca,doğru yaşama ve insan olmaya davet ettiği bu ayetlerin manalı manasız yerlerde örnek olarak kullanılması garibime gidiyor artık!
-
İlk olarak Cenk ÇAÇAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKusura bakma da arkadaşım sen oralarda oy cehaletin hangi boyutta olduğunu okuma yazma oranının ne kadar düşük olduğunu ve de en önemlisi oy sandıklarının başında beli silahlı adamların olduğunu görseydin %78 lerden bahsetmezdin. Eğiteceksin öğreteceksin neyin yanlış neyin doğru olduğunu odan sonra sonuç bekleyeceksin. Be o yöreden okuyup bir yerlere kendi çapımda gelmiş bir kürt vatandaşı olarak Pkk yı Bdp yi lanetliyorum.Benim gibi binlerce kürt vatandaşı var. sen çıkmışsın öyle ayetler gösteririm ki günahsız kürt sayısını parmakla sayarız diyosun. Doğrudur her millette olduğu gibi çürük insan mutlaka vardır o bölgede. Hatta hayatında tüm pislikleri kalleşlikleri barındıran insanlar vardır o bölgede. Ama gösterceğin ayetler sanırım insanoğlu için indirilmiş ayetlerdir ve o zaman günahsız insan bulamazsın...
PKK ve BDP yi lanetliyorum ve hayatımda oy vermişiliğim yok.
Daha ilkokul sıralarındayken babamı bir nevi onlar yüzünden kaybettim.
akıllarına mı gelmiyor yoksa başka bir ayak mı var?şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum