Size bir kitaptan alinti yapacagim. Bana oldukça degisik geldi. Kendi yorumumu ise birkaç gün sonra konunun gelisimine göre yapacagim.
Önce yazari taniyalim:
Gündüz Vassaf
1946?da ABD?de dogan Gündüz Vassaf, liseyi Istanbul Robert Kolej?de tamamladiktan sonra 1968?de George Washington Üniversitesi?nde psikoloji egitimi gördü. 1977?de Ankara Hacettepe Üniversitesi?nden doktorasini alan Vassaf, uzun bir süre Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi?nde ögrencilere psikolojik danismanlik yapti. Uluslararasi Psikologlar Konseyi yönetim kurulu üyeliginde bulunan Gündüz Vassaf, 12 Eylül askeri darbesinden sonra ögretim üyeligi yaptigi Bogaziçi Üniversitesi?nden istifa etti. O tarihten sonra Kasel, Bremen ve Marburg Üniversitelerinde ögretim üyeligi, Kanada?da McGill Üniversitesi Center for Developing Area Studies?te konuk akademisyen, Amsterdam?da Averoes Stichting?de klinik psikolog, Viyana?da Instutude für Hohore Studium?da konuk arastirmaci olarak bulundu. Gündüz Vassaf?in yayimlanmis olan kitaplari: Zekâ ve Zekâ Testleri Nedir Ne Degildir?, Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi Yayinlari, Ankara, 1977, Temel Zihin Yetenekleri Testi, Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi Yayinlari, Ankara, 1977, Introduction to Psychology (Editör), Bogaziçi Üniversitesi, Istanbul, 1978; Wir Haber unsere Stimme noch nicht laut gemacht; Türkische Arbeitkinder in Europa, Res Publicae, Felsberg, 1985, Cehenneme Övgü: Gündelik Hayatta Totalitarizm, Iletisim Yayinlari, Istanbul, 1999, Cennetin Dibi: Modern Zamanda Eglencelik Hayat, Iletisim Yayinlari, Istanbul, 1999, Annem Belkis, Iletisim Yayinlari, Istanbul, 2000.
Simdi de su kitabindan alinti:
Üsenmeden okumanizi ve "bir oyun" olarak gördügümüz futbolun "baska bir oyun" haline dönüstürülme çabalarini bir kez daha gözlemlemenizi tavsiye ederim.