Messi playstation oyuncusuysa , Jose Mourinho bir Championship Manager , Football Manager ustasıdır .
Herşey için Rabbime sonsuz şükürlerimle,eyvallah...
Başlık yukarı.
http://www.gimdes.org/helal-market-adresleri bu adreslerdeki marketlerde sadece helal gıda sertifikalı ürünler satılıyor
"Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin.Mucize yürüyebilmen değil,inanabilmendir."
Bir tavuk kesim videosu izledim içim gitti yemin ediyorum.
O kadar çok şey yiyoruz ki maalesef. Mide'yi korumak lazım, vücudu korumak lazım ama biz ne bulsak yiyoruz. Yediklerimizin içinde ne olduğunu dahi bilmeden hem de.
Çok güzel bir konu olmuş, herkes elinden geldiğince katkıda bulunursa iyi olur.
gurbetci arkadaslar 33:30 dan itibaren izlesin
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
midye,istidrye.istakoz gibi deniz ürünleri hanifi fukahasına göre haram,şafii fukahasına göre helaldır.
Bir hanefi haram olduğunu bile bile yerse günaha girer tıpkı içki gibi.
yahu ne haramı midyeninde haramımı olur derse imani noktada sıkıntıya girer.
Konu munzevil tarafından (13.04.2015 Saat 11:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: ...
“Yenmez taamı ümeranın, fuzelanınÇünkü hakkıdır, yetimin fukaranın “
istanbulda yaşayan kardeşlerime küçük bir tavsiyem olacak,
bildiğiniz güvendiğiniz lokantalar haricinde dışarıda yemek yemeyin.
Çok mecbur kalırsanız yahudi lokantalarında yiyin.
Çünkü yahudi şeriatı yemek konusunda en az islam şeriatına kadar katı hatta bazı konularda daha katı.
Şu koca ülkede yıllardır her gün 3-4 belki de 5 öğün yemek yediğimiz oluyor.
Onca sene bize bilmeden, farkında olmadan domuz eti veya başka etler yedirmediklerini nasıl garanti edebiliriz ? Edemeyiz. Dünyanın çivisi çıkmış durumda.
And you'll never walk alone!
You'll never walk alone...
KAZ ETİNDE DOMUZ TADI!….
Birkaç gün önce İspanya’dan, domuz lezzetinde kaz eti başlığı ile, ilginç bir makale gönderildi mailimize.
Makalede, etin helal sertifikalı olup olmayacağı sorgulanmış. Söz konusu kaz eti organik ve etin lezzeti özgün domuz tadında imiş.
Son derece çeşitli, lezzetli, ve kültürel çeşitliliğe sahip Global Halal mutfağımızda, bizler gerçekten domuz tadını helal sertifikalamak zorundamıyız?
Batıda ve Avrupada, tam olarak pekçok helal ürünler var ki bunlar “taklit domuz ürünleri olarak” çoğu zaman düşünülür. Bunlar Sosisler,salamlar, jambonlar, kahvaltı ürünleri ve pekçok diğer ürünlerdir. Hindistan veya Pakistan gibi bazı kültürlerde, taklid domuz ürünleri gibi görülebilen alışık olmadığımız yiyecekler de vardır. Ancak, Bosna’dan Türkiye’ye ordan Kuzey Afrika’ya, sosislerin ve diğer et kokan ürünlerin mutfak kültürleri de önemlidir. Etnik Amerikan Müslümanların da sosis, pepperoni, et veya hindi pastırması ürünleri pazarda yer almaktadır.
Bu makaleyi okuduğunuzda, domuz aromalı kaz, sığır veya kümes hayvanından yapılmış sosis ve diğer et ürünleri arasındaki ilişkiyi düşünün. Biri güçlü bir ihtimalle domuzun tadını taklit etmek amacına hizmet ederken, diğer sınıf ürünler kendilerine özgü tadı ve tarihsel mutfak kültüründe dünyanın pekçok yöresindeki müslümanlar tarafından tüketilir. Bu iki kategoride hazırlanan gıdalar birbirinin yerine geçebilirmi?
Bu makaledeki çabamız müslümanlara, gerçek manada helal’in ne olduğunu düşünmesi ve bir ürünün halal olup olmaması ile ilgili standartların neler olması gerektiği ile ilgili düşünceleri belirtmektir.
Helal otoritelerince kabul edilip edilmeyeceği merak konusu olan bir durum söz konusu. Ancak,içimizde modernist fetvacılarımız bulunduğu müddetçe buna da fetva verilebilir korkusundayız. Bu günlerde ileri derecede işlenmiş bu tür ürünler, Ortadoğunun çeşitli yerinde görünmeye başlamış. Muhakkak ki, haram gıdaların tadları için, yozlaşmış Müslümanlar ve yahudiler arasında kesinlikle bir Pazar bulabilirler.
Yahudilerden bir gurup harekete geçmiş bile. Tadının güvenilir olması için, İsrailli hahamlar 3 tane yahudi olmayan şefe örnekleri göndermişler. Üç şefin tamamı kazın tadının tamamen domuzun kopyası olduğunda hemfikir olmuş.
Rechovot, Şef Ashkenazi Rabbi Yonah Metzger, yahudiler için domuz tadında kaz etini yemenin uygun olmaması için bir nedenin olmadığını belirtmiş.
Yahudilerin kanun kitabı (Talmud) her yasak yiyecek için, bir koşer benzerinin oluşturulabileceğini belirtiyormuş. Metzger, domuz tadındaki kazın onayını bu bağlamda vermektedir, ve ayrıca, yahudilere alternatif koşer etinin devamında, gerçek domuz etinin seçilebileceğinden dolayı, önerilmesi gerektiğini savunmaktadır.
Bazı koşer takipçilerinin bu fikre muhalif olmasına karşı, domuz sever yahudilerin ” Onlar buna alışacaklar” diye belirtmeleri de ibret alınacak bir ifade olarak düşünülmelidir..
ABD'de burgerlerde insan ve fare DNA'sı bulunmuş.
Fareyi bi nebze anlıyorum da insan nedir onu çözemedim.
Neyse.
Biri bana Nutellada domuz yağı var mı yok mu kesin olarak söylese![]()
Nutella'da domuz yağı yoktur. Ülke içinde satış yapılabilmesi için belirtmesi gerekmektedir. Bizim gıda düzenlememizde bu konu özel olarak düşünülmektedir.
İçindekiler Şeker, Palm yağı, Fındık (%13), Yağsız kakao (%7,4), Yağsız süt tozu (%6.6), Peynir altı suyu tozu (süt ürünü) , Emülgatör Lesitin (Soya), Vanilin
Helal Gıda tarafından tasdik edilmiştir.
Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
Dozer Cemil'e sevgilerle.
Burada aklına soru takılırsa Sibel iki ayrımı göz önünde bulundur.
TSE damgası ve Helal Gıda. Bunlar farklı kavramlardır bizim insanımız bunları karıştırmakta.
TSE damgası olan ürün belirlenen standartlara uygun üretilen gıdaları kapsar. Temizlik, kullanılan maddenin zararı yararı vs. Atıyorum BurgerKing, Mudurnu , Keskinoğlu bu belgeyi alabilir.
Fakat Helal Gıda tarafından onaylanmazlar. Çünkü dinimize göre hayvanların kesilebilmesi belirli şartlara ve düzene bağlanmıştır. Kırmızı ve beyaz et tüketiminde bu hayvanların kesimi makineler ile yapılmakta. Hayvan eziyet görmekte. Bu tür nedenlerden dolayı TSE damgası alan BurgerKing, Keskinoğlu Helal Gıda damgası alamazlar.
Bizim insanımız birde bazı ürünlerin İsrail'in olduğunu söylüyor. Nutella gibi. İçinde Domuz yağı olduğunu iddia ediyor. Oysa Yahudilikte domuz ürünleri yasaklanmıştır. Tüketilmesi kesinlikle haramdır.
![]()
Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
Dozer Cemil'e sevgilerle.
@Sercan Keleş Teşekkürler.o konuyu biliyorum.
Sadece domuz yağı değil ben bu konuda milliyetçiyim eğer daha iyi bir Türk Malı varsa onların mallarını tüketmemeye özen gösteriyorum.
torku üretiyor mesela gayet güzel de,
nutella ile riske girmeye gerek yok![]()
Bize Her Yer TRABZON!
Trabzon Bir Sevda
Trabzonspor Bir Destan ...
Çikolata konusunda Sarelle ve Tadelle'yi tek geçerim (İkisi da aynı firmaya ait). Hem yerli malı hem de gerçekten çok kaliteli..
Torku
ya bu arada bu etsiz çiğ köftelerin içine de msg katıyormuş bazı markalar, doğru mudur? bağımlılık yapıcı bir etkisi de var yok değil hani.
#
Afia
Gimdes (http://www.gimdes.org/ ) her türlü araştırmasını yapıp ona göre sertifika veriyormuş. Play Storeda da iki adet uygulaması var![]()
"Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin.Mucize yürüyebilmen değil,inanabilmendir."
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)