Ve merak ettiğim fitre ve zekat bedelini aileme mesaj olarak attırsam bir mahsuru olurmu yoksa , hesap numarasınamı aktarım.
Ve merak ettiğim fitre ve zekat bedelini aileme mesaj olarak attırsam bir mahsuru olurmu yoksa , hesap numarasınamı aktarım.
Yaşam kimliği: Trabzonspor .
Dünyada gördüğü renkler : Bordoyla Mavi.
Fatih Sultan Mehmet Han , İstanbul'u fethetmeden önce hocası Akşemsetti Hazretleriyle İstanbul'u gezip görmek hakkında konuşmuş nihayetinde normal halk gibi giyinip aralarında gezmeye başlamış.
Un almak istiyorum diye bir dükkana girmiş , esnaf ben siftahımı yaptım karşıdaki yapmamış olabilir sen ona git diye karşıya yollamış. Karşıya gitmiş o ben siftahımı yaptım diğeri yapmamış olabilir sen ona git diye oraya yollamış. Bu böyle devam etmiş artık akşam olmuş.
Fatih Sultan Mehmet Han un alamadan Hocası Akşemsettin Hazretlerinin yanına gelmiş.Hocası ne yaptın diye sormuş , Fatih Sultan Mehmet Han şu sözleri söylemiş;
'Ben bu milletle değil İstanbul'u dünyayı fethederim'.
*
Biz bu günlere böyle geldik. Herkes kendinden önce karşısındakini kardeşini düşünürdü. Bakmayın şimdi insanların gözü dönmüş para için herşeyi yapar olmuş. Ama bunun aksini yapan insanlarda hiçte az değil. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir'
'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyerek değil paylaşarak şevkatle bu toprakların sahibi olduk. Biz üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız buna eminim. Kampanya yeni yeni gündeme geliyor. Bundan sonra daha da çok katkı olacağını düşünüyorum. Milletimiz her zaman olduğu gibi bu kampaya içinde elinden geleni yapacaktır evelAllah.
Niğde'de meşhur bir İlhami hocamız var,Dedelibağ Camii imamı,hutbe de hem sever hem döver tarzı müthiş konuşmaları vardır,memleketin her kesiminden insanlar akın eder o Cami ye.Dün hanım çoluk çocuk gittik o camiye,İlhami hocam Afrikada ki aç insanları konu etmiş,hem ağladı hem ağlattı tüm cemaatı.Fakat öyle etkilidir ki konuşmaları kayıtsız kalman için insan olmaman lazım,müthiş bir yardım toplandı,fitreler zekatlar verildi,cemaat bilinçlendirildi acayip mutlu ve bir o kadar da hüzünlü bir Cuma geçirdik.Tabi ben ve kardeşim de gerekeni yaptık,yolumuzu buldukça da gerekli yardımı yapacağız.Duyarsız olmamalıyız,orta sınıf insanımız bile bana göre baya baya lüks yaşıyor,ben asgari ücretin biraz fazlasına çalıştığım halde bakıyorum çocuklarım hiç bir şey den geri kalmıyor,kendi çocukluğumu düşünüyorum simit alacak paramız olmazdı.Yardım yapmak isteyen samimi olsun mutlaka yapar,tek derdimiz o hissiyat ta olamamak,umursamaz olmak,bilinçsiz olmak yoksa çorba da tuz olmak zor değil.
Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
Uğur'um ameller niyetlere göredir diyor hadis,yani ne demek istiyor,
senin niyetin Afrika'da ki kardeşlerime yardım etmek olduğuna göre bu sevap sana her koşulda yazılacaktır,
ister mesaj çek,ister banka hesabına yatır,ister camide toplanan paraların içine at,bu senin amel defterine yazılacaktır.
Verdim demek belki hoş olmayacak ama kardeşlerimize ön ayak olmak adına söylüyorum,ben fitremi biraz daha artırarak (5 kişiyiz 3 çocuk hanım ve ben)camide toplanan yardım kutusunun içine attım,fitrem dir Rabbim inşallah kabul eder dedim,aç olan kardeşlerimizi yürekten hissettim,keşke param olsaydı imkanım olsaydı da daha fazla yardım edebilseydim dedim yaradana sığındım,sen de öyle yap,maddi manevi yerini mutlaka bulur.
Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
Somali'ye 5 lira yardım için: 1 kısa mesaj
AFRİKA yaz 5601 - (Diyanet)
AFRİKA yaz 2868 - (Kızılay)
AFRİKA yaz 3072 - (İHH)
ACLIK yaz 5777 - (Kimse Yok Mu?)'ye gönder. (Tüm operatörler için geçerlidir)
hangi kanaldan isterseniz gönderin arkadaşlar.
şahsen ben bu konuda samimi davranmak istedim ve her birinden bir mesaj gönderdim. Allah kabul etsin.
"Tek yapılması gereken gençlerimize, çocuklarımıza inanmak, fırsat tanımak. Eğer iyi organize olunursa, iyi planlamalar yapılırsa mutlaka başarı geliyor."
Mustafa Reşit Akçay
İhh Online Bağış Kampanyası İçin TIKLAYIN
İhh Banka Hesap Numaraları İçin TIKLAYIN
SMS: AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
Yardımeli Derneği Somali Yardım Kampanyası İçin TIKLAYIN
Yardımeli Derneği Online Bağış İçin TIKLAYIN
Yardımeli Derneği Bağış İçin Hesap Numaraları TIKLAYIN
Deniz Feneri Somali Kampanyası İçin TIKLAYIN
5560'a boş bir kısa mesaj göndererek 5 TL bağış yapabilirsiniz.
(bu genel bir yardım olabilir direk afrikaya için olan sms bulamadım)
Cansuyu Somali Açıklaması İçin TIKLAYIN
Cansuyu derneği su kuyusu kampanyası için TIKLAYIN
Kimse Yok Mu Afrika Online Bağış İçin TIKLAYIN
Yardım İçin Hesap Numaraları TIKLAYIN
(açıklama alanına “Afrika Gıda Yardımı” yazarak EFT/Havale göndererek bağışta bulunabilirsiniz.)
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
Kampanya Hakkında Genel Bilgi İçin TIKLAYIN
(Online Bağış ve Banka Hesapları Link İçindedir)
SMS ile Bağışta bulunmak için AFRIKA yaz 5601`e 1 SMS gönder
SMS ile Fitrenizi vermek için AFRIKA yaz 5601`e 2 SMS gönder
Kampanya Hakkında Genel Bilgi İçin TIKLAYIN
Tüm GSM operatörlerinde 2868 'e boş mesaj atarak bağışta bulunabilirsiniz.
Aziz Mahmud Hidayi Vakfı Yardım İçin Banka Hesap Numaraları TIKLAYIN
(Not 1: Para yatırırken açıklama kısmına Somali olarak belirtilmesi gerekmektedir.
Not 2: Zekat ve Fitre olarak yapılacak yardımlarda dekont açıklamasına ya da Somali fitre diye belirtiniz.) Somali zekat
"When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”
Dün namazdan para topladılar bende 50 lira attım,helali hoş olsun doysun yavrucaklar.
Yardım gönderen herkesten ALLAH razı olsun.
ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
"Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''
[QUOTE=Ertan 51;1917923782]Uğur'um ameller niyetlere göredir diyor hadis,yani ne demek istiyor,
senin niyetin Afrika'da ki kardeşlerime yardım etmek olduğuna göre bu sevap sana her koşulda yazılacaktır,
ister mesaj çek,ister banka hesabına yatır,ister camide toplanan paraların içine at,bu senin amel defterine yazılacaktır.
Verdim demek belki hoş olmayacak ama kardeşlerimize ön ayak olmak adına söylüyorum,ben fitremi biraz daha artırarak (5 kişiyiz 3 çocuk hanım ve ben)camide toplanan yardım kutusunun içine attım,fitrem dir Rabbim inşallah kabul eder dedim,aç olan kardeşlerimizi yürekten hissettim,keşke param olsaydı imkanım olsaydı da daha fazla yardım edebilseydim dedim yaradana sığındım,sen de öyle yap,maddi manevi yerini mutlaka bulur.
Teşekkürler abi , sadece o noktada tereddütlerim vardı artık gidermiş oldum.
Yaşam kimliği: Trabzonspor .
Dünyada gördüğü renkler : Bordoyla Mavi.
Yemin ediyorum ramazan başladı başlayalı adam akıllı iftar yapmadım,ağzıma attığım her lokmadan sonra şu günahsız yavrular geliyor aklıma.
Kızılay'a boş mesaj gönderiliyor arkadaşlar. Diyanet'e gönderildiğinde 40 kuruş (hizmet bedeli sanırım) fazladan düşüyor.
"Tok açın halinden anlamaz" sözünü çürütme günleridir bugünler. Değerlendirelim.
TSira- Şükran
"Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."
Çocuklar o kadar masum ve güzel ki,içim gidiyor .Keşke daha çok imkan olsa daha çok yardım edebilsek.![]()
Allah niyetlerimizi, yardımlarımızı kabul eylesin. Allah oradaki muhtaçların ve tüm Ümmeti Muhammed'in yardımcısı olsun. Oruçla açlık terbiyesi alan nefsimiz şu günlerde biraz daha iyi anlıyor orada yaşananları.
Lüks otellerde yapılan iftarlara caddeleri kapatarak yapılan şov iftarlarına bir son verip Allah rızası için şu ülkelere yiyecek yardımı göndersek nasıl olur.
Trabzonspor √Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|İki Renk ve Asalet √BordoMavi.Net √
(Boş Mesaj) 2868 - (Kızılay)
AFRİKA yaz 3072 - (İHH)
Trabzonspor √Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|İki Renk ve Asalet √BordoMavi.Net √
Bir kez daha AFRİKA yazdım 5601 gönderdim, lütfen duyarsız kalmayalım arkadaşlar.
şükürler olsun ilk kargo uçakları kalkış yaptı somali semalarına doğru.ikinci kargoya yetiştirmek için hayde kardeşlerim.bir iftar parası daha.az veren candan çok veren hem candan hem maldan.
İhtilalsin efsanesin bir devsin Trabzon
Tek büyük var o da sensin sampiyon Trabzon
Hayde hayde vur hayde Trabzon
Afrika'nın bu durumu yıllardır böyle.
Farklı yöntemler ile dünya devletleri sorunu kökten çözecek yöntemler bulmalı. Oradaki insanları hiç sayıp sadece doğal zenginliklerinden faydalanabilmek için beklenmemeli. Gerekirse orada su veya yiyecek tesisleri kurulmalı. BM tarafından korunmalı.
Ama tüm bunlar sadece bir temenni...
Bu mübarek günlerde bizim elimizden gelen ise;
Yardımlarımız ile bir nebze de olsa tüm Afrikalı kardeşlerimizin;
* önce dudaklarında suyu, karınlarında tokluğu, yüzlerinde tebessümü sağlayabilmek
* ve sonrasında da dualarında yer alabilmeyi ümit etmektir...
Tüm operatörlerden (5 TL)
veya
(Boş Mesaj) 2868 - (Kızılay)
veya
AFRİKA yaz 3072 - (İHH)
Versinler İade-i İtibar, Ufukta Şampiyonluk Turu Var, Bunu Gören Rakipler, Elbette Kudururlar
Bu başlık daha canlı olmalı.Biraz özen gösterelim lütfen.
Allah kabul etsin....herkesten allah razı olsun..
bir SEVDADIR trabzon.......
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)