http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...m&haberSayfa=2
Önce Hava alsýn diye yurt dýþýna gönderdiler þimdide özür dilettiler çok güzel aferin...
http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...m&haberSayfa=2
Önce Hava alsýn diye yurt dýþýna gönderdiler þimdide özür dilettiler çok güzel aferin...
hýnca uluç...
Mahkeme, futbolda þike iddialarýna iliþkin davada 28 kiþinin seyir yasaklarýný da kaldýrdý. Siz de böyle bir yasaða 'karþý olduðunuzu' net bir þekilde ifade etmiþtiniz.
Orada da ayný durum var. 28 kiþinin kalkmýþ, 23 kiþinin kalkmamýþ. Niye? Galatasaraylý Sercan ve Fenerbahçeli Sezer hakkýnda kalkýyor da Trabzonspor Baþkaný Sadri Þener'in maçlara girmesi niye yasak? Bu kararlar çok tartýþýlacak.
Öteki taraftan Kulüpler Birliði'nde 'Küme düþürülme kalksýn' diye bir öneri tartýþýlýyor. Galatasaray baþta olmak üzere bazý kulüpler bu öneriye þiddetle karþý çýkýyor. Siz ne düþünüyorsunuz, küme düþme kaldýrýlmalý mý?
Ben Galatasaray'ýn samimi olduðuna inanmýyorum. Çünkü ortadaki sorun sportif deðil ekonomik. Görüntüler içinde, bugünkü durumda Fenerbahçe, Beþiktaþ ve Trabzon'un küme düþme ihtimali var. Fenerbahçe, Beþiktaþ ve Trabzon'un oynamadýðý bir lig, televizyon geliri olarak, giþe geliri olarak, sponsor geliri olarak ne getirir? Kulüpler batar; Galatasaray dahil... Trabzon'un, Fenerbahçe'nin ve Beþiktaþ'ýn olmadýðý ligde Galatasaray kolay þampiyon olur tabii. Galatasaray'a cazip ama ekonomik olarak batar. O yüzden Galatasaray'ýn tavrýnýn samimi olmadýðýna inanýyorum.
Futbolu bir endüstri, ekonomi olarak düþünürsen Fenerbahçe de Beþiktaþ da Trabzon da küme düþmemeli. Bütün kulüplerin kaderi bu üç kulübün küme düþmemesine baðlý. O zaman 'Düþmesin' diye uðraþmalarý normal.
Þampiyonluðu kaybedebilirsin ama batarsan bir daha çýkamazsýn. Niye en çok Beþiktaþ uðraþýyor? Çünkü en büyük borcu olan kulüp Beþiktaþ! O paralar gelmezse sponsorlardan ve yayýncý kuruluþlardan Beþiktaþ batar. Yýldýrým Demirören, Fenerbahçe'nin ligde olmasýný onun için istiyor. Kendini kurtarmak için deðil, Fenerbahçe'yi kurtarmaya uðraþýyor ki kendisi de ekonomik olarak kurtulsun. Olay öyle...
Türkiye Futbol Federasyonu bu yönde bir karar alýrsa sportif deðil, ekonomik bir karar olacak. Ama tabii bunu dünyaya izah etmekte büyük güçlük çekeceðiz. FIFA ve UEFA 'Sýfýr tolerans' diye kýyameti koparýrken, Türkiye kesinleþmiþ þike suçlarýna önleyici cezalar vermezse Türkiye hakkýnda da önlemler alýnabilir.
Ortada öyle bir deðnek var ki iki ucu deðil tamamý pis. Tutacak yeri yok! Böyle bir ortamda da o deðneði tutma görevi Türkiye'nin en kararsýz, gelmiþ geçmiþ en þaþkýn, en zaaflar içindeki federasyonunda. Mehmet Ali Aydýnlar ekibi bu yükü taþýyamaz. Bugünleri arayacaðýz.
þerefiz ibneler, samsun beþiktaþ maçýna fýrattan baþka verilecek maç yok mu..hadi ts-bjk derbi diye tutturdunuz bu ne. bu ne derbisi..sen diðer hakemlerinden neden korkuyorsun..versene barýþ þimþeði o yönetsin olmaz dimi bjk play offtan uzaklaþýr aman..lanet olsun futbol aþkýma hepsinin içine ettiniz..bizim maça verilen hakemi tartýþmýyorum bile 3-0 ya da 4-1 yenileceðiz...
su tesadüfe bakin nasilda güzel denk gelmis
internethaberin sayfasinda manset basliginin altinda miniatür resimler
![]()
...imza...
Önceki yazýmda da belirttiðim üzere aþaðýdaki hakemler TFF tarafýndan özellikle bazý maçlara veriliyor. Fenerbahçe Hakemleri olarak geçiyor bu hakemlerin isimleri..Kimdir bu hakemler ?
1- Kudusi Müftüoðlu
2-Cüneyt Çakýr
3-Halis Özkahya
4-Fýrat Aydunus
Bu 4 Hakeme çok çok dikkat.. FB ye sezon baþýndan beri net 6 puan kazandýrmýþ, TS'un maçlarýnda ise yanlý maç yönetmiþlerdir. FB'nin 6 Puaný Kudusi ve Cüneyt Çakýrdan geliyor. Ceza alanýndaki 2 tane smaçý görmeyen, fbli lere emreye kart çýkaramayan hakemler bunlar..Dikkat
edin sezon baþýndan beri TS bu hakemlerin yönettiði maçlarý kazanamadý.
Yukarda ismi geçen hakemler Aziz Yýldýrýmýn korumasý altýndadýr ,dolayýsýyla TFF tarafýndan korunmaktadýr. Son örýrnek Fýrat Aydýnus..TS -BJK maçýný katletti. Yönetim verdi veriþtirdi. Ne oldu ? TFF Adama maldalya taktý..GS-FB Maçýný ona yönettirdi..Doðru yoldasýn Fýrat Aydýnus aferim dedi..Kudusinin her maçý olaydýr Fenerbahçe nasýl isterse öyle biter skor..Ýdia oynuyorsanýz bu dediklerimi asla unutmayýn..Halis Özkahya tetikçi..Azizin ve FB klübünün himayesinde..Cüneyt Çakýra gelince; kaliteli hakem diyorlar, kasýtlý hata yapýyor, çaldýðý düdükler çok zekice sonuçta maçlarý hep FB lehinde bitirir..Kartlarýda Fenerin durumuna göre çýkarýr. FB Maçý öncesi Burak,Coolman,Giray,Glowacki falan devredýþý kalabilir.Ayar çekerler ona..
FENERBAHÇE TRABZON MAÇININ HAKEMÝ HAFTALAR OLMASINA RAÐMEN MAÇA AÇIKLANDI..HÝÇ ÞAÞIRMADIM..
CÜNEYT ÇAKIRIN YÖNETTÝÐÝ HÝÇBÝR DERBÝYÝ TRABZON KAZANAMAZ !!
Konu Alemdar61 tarafýndan (14.12.2011 Saat 15:02 ) deðiþtirilmiþtir.
hýncal uluç bizide küme düsürmüs. Bravo. Galatasaray isin icinde yok ya digerlerini hemen al bitir. Aslinda sadece bu gs liler sevinemesinler diye bile fenerin düsmesini istemiyorum. Yeterki kupamizi versinler.
"Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli
Þu UEFA olayýna inanmayýn kardeþim. Top mu oynadý Inter Trabzon'da ? Resmen al maçý dediler beceremedik. Yok UEFA Inter'le anlaþmýþ falan. Fener medyasý güya aramýzý bozacak UEFA ile. Boþ kaleye top sokma, ondan sonra biz elendik. Boþ laflar bunlar.
Bazý saftrik yerel medyada bunlarý haber yapýyor.
arkadaþlar uyanýn artýk.kupa vermelerini beklemek kýrmýzý karýn yaðmasýný beklemek gibi.adamlar organize bir þekilde birbirlerini aklýyor,þikecileri tertemiz çýkarmaya çalkýþýyor.bu arada oynanan lige her türlü müdahale etmeyede devam ediyorlar.karþýmýzda anormal derecede güçlü baðlarla donatýlmýþ aziz serefsizinin yerleþtirdiði beslediði bir yapýlanma var.yönetim sesini çýkartmýyor çýkartamýyor.nedenini anlamak çok zor ama akýllara ticari hayattaki iþ baðlantýlarýnýn azizeyle baðlantýlý olduðu ve gelecek iþ kaygýlarýnýn yattýðý geliyor.bize düþen haklý davamýzda her platformda konuþmak ama maalesef adaletsizin çok güçlü olduðunu görüyoruz.bu konuda trabzon halkýnýn tek yürek olarak uyuyanlarý uyandýracaðý birlik olacaðý bir baþkaldýrýyý baþlatmaktan baþka çaremiz yok.biz sustukça tepkimizi ortaya koymadýkça býrakýn geçen sezon kazandýðýmýz kupayý almayý bu kirli þikeci zihniyet bizi parçalamak adýna önceki yýllardaki kazandýðýmýz kupalarý bile sorgulamaya baþlarlar![]()
Kardeþ, benim panik yaptýðým bir þey yok. Eski yasaya göre, yeni yasaya göre neler olduðunu biliyorum. Metris'ten çýkmalarýnýn aklanma olmadýðýnýda biliyorum. Biliyorum bilmesine de, benim zoruma giden Trabzonspor baþkaný ve asbaþkaný maçlardan evvel ve devre aralarýnda karakola gidip imza atmalarýnadýr. Tv ekranlarýndan bu görüntüleri izlerken içim acýdý. Trabzonspor'lu yöneticiler sanki suç iþlemiþler gibi muamele görüyorlar ve bunu topluma bu þekilde yansýtmaya uðraþýyorlar.
Eski yasa ile yeni yasa deðiþikliði, þike yapan ve yapmayan herkese vururken, bizim yöneticilerimize neden iþlemiyor bu yasalar? Bunun panik yapmayla bir ilgisi yok.
Benim isyaným buna, biliyorumki bu ülkede herþey güçlüden yanadýr...
TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERÝR!...
kimse sampionluk beklemesin...bakin sampiyonlar ligi biz gittik onlarin yerine ve politikacilar hukukcular fenerliler sinirlenmesin diye bin bir türlü takla atti... özürler diledi oy kaybetmemek icin...simdi sampiyonlugu bize vermeye kalksalar neler olur siz düsünün...bu bi gercekki bu fenerin arkasi cok güclü...resmen deccala karsi savas veriyoruz
KULÜPLER BÝRLÝÐÝ ÝMZASINA SAHÝP ÇIKSIN"Bakan Kýlýç, yasanýn Spor Toto Süper Lig'de temsil edilen 18 kulüp baþkanýnýn ortak imzasýnýn ardýndan 4 parti grup baþkanvekillerinin teklifi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiðini hatýrlatarak þu deðerlendirmelerde bulundu:
"Kanun teklifi Kulüpler Birliði'nin kanun teklifidir. Ben eðer parti grup baþkanlarýnýn imzasý olmazsa kanun görüþmelerine hükümet adýna katýlmayacaðýmý söyledim. Hükümet parlamentodaki yasa görüþmelerine oturmadýðý takdirde yasanýn görüþülemeyeceðini herkes bilir. Tüm parti gruplarýný dolaþýp ikna eden kendileridir. Ama tartýþma sürecinde arazi oldular. Bu kanun teklifinin altýnda imzalarýnýz var. Þayet bizimle yeniden temas kuracaksanýz, dünkü eseriniz olan kanun teklifine, yasalaþan bu metne sahip
çýkmalýsýnýz. Camialarýnýz, taraftarlarýnýz arasýnda da bu kanuna karþý çýkanlar var. Onlara yapýlan deðiþikliði anlatmasý gereken sizlersiniz. Altýna ýslak imzanýzý attýðýnýz metne sahip çýkmazsanýz, bizde bundan sonra sizden gelecek önerilere mesafeli davranýrýz."
yani diyorki ''küme düþmenin kaldýrýlmasý için bu yasaya sahip çýkýnki bende devreye gireyim''
þuna eminimki Aziz Yýldýrým ile organik baðý olmayan birisi TS'de baþkan olsaydý bu yasa'nýn deðiþmesine asla imza atmazdý...
sani þener ile aziz yýldýrým'ýn ortak çalýþmalarý var ve sadri þenerin bu yasa
deðiþimine imza atmamasý beklenemezdi zaten...
hiç bir platformda dirayetli duramýyoruz, böyle pýsýrýk yönetim olmaz olsun..
Badaloðlu kardeþim olaya düz mantýkla bakma. Yazýnda adý geçen iki isim soruþturmanýn kilit isimleri. Dýþarda olmalarý soruþturmanýn selâmeti bakýmýndan çok önemli. Bu iki isim dýþarda olsun, varsýn baþkanýmýz imzâ vermeye gitsin, hiç önemli deðil. Düz mantýkla bakarsak yanýlýrýz.
7
"Her fikri savunma hakkýn yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkýn vardýr. Hiçkimse câhil kalma hakkýna sâhip deðildir." Harlan Ellison
Su Suat fazla konusuyor.Zaten bakanlik yapacagi yetenek´te yok.Hukusuzluk örtmek icin var gücüyle calisti.Bunu hesabini verecek.Basbakan yakinda kellesini isterse sasmam.
Haydi uefa nerdesin. gel de hadlerini bildir þunlara..
Zaten Spor bakani diye bir Bakanlik olmamali.Gereksiz bir bakanlik.Spor demek Futbol demek,birazda Basketbol.Demec verecegine Sporu Ülkede daha cok tabana yamak icin calismalar yapsin.Milli Egitim bakaniyla beraber Ilk okuldan itibaren ciddi sporderseleri yapmak icin cocuklara Salonlar altyapi tesisleri yapsinlar.Afrikadan rusyadan devsirme sporcu ital etmeyi biraksin,Türk gencleri Atletizimine yönlendirmek icin ve desteklemek icin Sponsor bulsun ve Programlar gelistirsin.
Az laf cok is.Sunuda merak ediyorum Erzurumda Kis tesisleri ne almende?Millet kulaniyor mu onlari?Trabzonda ki tesisler ne alemde?Organizasyonlar bitti diye cürümeye terk edilmemistir insallah.
Dün gece Dr.Hakan Kulaçoðlu tv'de ''ben TFF'nin TS yöneticilerine þantaj yaptýðýný düþünüyorum'' dedi...
Ne yalan söyleyeyim ben de benzer düþüncedeyim...
Hatta savcý Berk'in daha ilk günden bu yana TS'yi bir þekilde iþin içinde tutarak kamuoyunda
oluþan baskýyý hafifletmeye çalýþtýðýný düþünüyorum..
Peki bu durum nasýl çözülür;
Yapýlacak iki þey vardý birincisi;Sabahýn köründe gözaltýna alýnarak ifadesi alýnan
Sayýn Sadri Þener ve diðerlerinin susmamasý lazýmdý sustular...
Ýkinci fýrsat iddianamede yer almalarýyla ellerine geçti yine sustular..
Çýkýp diyeceklerdi ki ''bu bize yapýlan haksýzlýktýr kendimize hakaret sayar zül sayarýz maðdur
edilen bizleriz istifa etmeyi hatta ligden çekilmeyi düþünüyoruz genel kurul kararý alýyor
bunu camiamýza sunuyoruz vs vs..'' Bunu da yapmadýlar yapamadýlar...Üstüne þike yasasýna imza
attýlar...O yasaya imza atmayý býrakýn sýrf bir kaç gün diretmiþ olsalardý bile toplumun gözünde
aklanmýþ olacaklardý.
Hakan Bey'in Aristo mantýðý basit net;Suçun yok ise yasa deðiþikliði ceza indirimi neden istersin?
Yanlýþ tutumlar nedeniyle ayný gemiye yolcu olduk..
Resmi siteden ''hukuka saygý'' mesajlarý yollandý ...
Susmanýn çözüm olmadýðýnýn aþikar olmasýna raðmen ýsrarla sustular susmaya da devam
ediyorlar...
Tarih bütün bunlarý yazacaktýr ama bize dair olan yerlerde epey boþluklar olacak kanýsýndayým.
''Dik oyna'' diyen kitlesine dik duran yöneticiler lazýmdý...
Dik duramadýlar dik konuþup dik tavýr sergileyemediler...
Düþmana bir kez taviz verirsen, nereye kadar vereceðini o belirler artýk...
Þimdi oturmuþ pirinçin taþýný ayýklamaya çalýþýyor sevgili dostlar...
Dik oynayanlar dik durmaya devam ediyorlar ellerini taþýn altýna sokuyor
bedenlerini hak hukuk için ateþe atýyorlar...
Birileri izlemeye devam ediyor...
Nereye kadar...???
Asýl þike þampiyonlar liginde yapýldý orada ses çýkmadýðý sürece Türkiye'ye uefa artýk karýþamaz.
@tsmustafakemal
"Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuðu olmakla açýklanabilecek milliyetçi bir davranýþ deðildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karþý koyan ve herkesi yenen hayali kahramandý. Öyle bir kahramandý ki statükoyu bile devirmiþti." KAZIM KOYUNCU
þikecilere söylüyorum..avni aker bizim mabedimiz deðildir.mabedimiz camidir..ve dar aðacýnda son sözümüz þehadettir..biz trabzonspora tapmadýðýmýz için gerçekleri sizden iyi görüyoruz lanet þikeciler...
paraya karþý yetenek ve emeðin savaþý...
Siyasiler öyle bi duruma getirdilerki çýkýp dýþarda hakkýný savunsan Þam.. desen iki yýl otoriteye baþkaldýrmaktan ceza yiceksin....Gözünü sevdiðim demokrasisi
Herkesin yalan olduðunu bildiði bir yalan hala yalan mýdýr?
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)