Sayfa 50 Toplam 142 Sayfadan BirinciBirinci ... 40 48 49 50 51 52 60 100 ... SonuncuSonuncu
Toplam 3544 adet sonuctan sayfa basi 1,226 ile 1,250 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Trabzon’dan Haberler

  1. #1226
    bordo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.07.2006
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaş
    33
    Mesajlar
    10,431

    Standart

    Açıldı bile.

    Çok büyük gelmedi bana ama güzel yani bayağı kalabalıktı.
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

  2. #1227
    Trabzonspor Kongre Üyesi
    f1bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.02.2008
    Nereden
    Trabzon
    Yaş
    38
    Mesajlar
    4,018

    Standart

    Evet, hatta küçük bile diyebiliriz

    Belediye de taşındı mı? Başkanlık makamı taşınmayacaktı zaten ama diğer birimlerin durumu ne acaba?

  3. #1228
    bordo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.07.2006
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaş
    33
    Mesajlar
    10,431

    Standart

    Belediye ile Avm Farklı binalar.

    Dolayısıyla farklı girişlere sahipler.

    Ne zaman taşınır bilinmez ama bina bitti.
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

  4. #1229
    Sefa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.01.2009
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    20,837

    Standart

    Yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Trabzon'a geliyormuş.


  5. #1230
    FANATIK61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.05.2004
    Nereden
    Almanya
    Yaş
    41
    Mesajlar
    4,220

    Standart

    Alıntı bordo61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıldı bile.

    Çok büyük gelmedi bana ama güzel yani bayağı kalabalıktı.
    Kuru kalabalik...

    Is güc, gelir lazim millete ki gitsin oralardan alisveris yapsin.
    Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

    DERIN TRABZONSPOR

  6. #1231
    bordo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.07.2006
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaş
    33
    Mesajlar
    10,431

    Standart

    Abdullah Gül hala Trabzonda

    Erdoğduya çıkıyodu az önce 50 tane araba
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

  7. #1232
    mavituğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.01.2010
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    339

    Standart

    şehrin sorunlarından ve beklentilerinden haberdar edilir umarım.

  8. #1233
    mavituğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.01.2010
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    339

    Standart

    Erdoğdu yolunda yapım çalışmalarına başlandı



    Başkan Gümrükçüoğlu, "Her şey planladığımız şekilde gidiyor"
    Trabzon trafiğine önemli bir rahatlama getirecek Erdoğdu yolunda yapım çalışmalarına başlandı. Atapark ile Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi arasını kapsayan Erdoğdu yolunda kamulaştırmalar ve yıkımlar devam ederken yolun yapım çalışmalarına da başlandı. Yüklenici firma Atapark tarafından başladığı taş duvar ve tretuar gibi sanat yapılarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

    Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önemli projelerinden biri olan Erdoğdu yolunda her şeyin planladıkları gibi devam ettiğini belirterek, "Erdoğdu yolunda kamulaştırma ve yıkım çalışmaları devam ediyor. Müteahhit firma Atapark bölgesinden taş duvar yapımına başladı. Atapark ile Ahi Evren kalp Damar Hastalıkları Hastanesi arasında kalan yolu 2014 yılına kadar genişleterek vatandaşların hizmetine sunacağız. Bu yol ile birlikte kentin güneyine ve merkez köylere olan ulaşımına önemli bir rahatlatma getireceğine inanıyorum. Diğer büyük projelerde olduğu gibi Erdoğdu yolunda da her şey planladığımız şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

  9. #1234
    irfanb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.01.2006
    Nereden
    Almanya
    Yaş
    55
    Mesajlar
    6,582

    Standart

    Asırlık heyecan

    İlk olarak 2. Abdülhamit zamanında projesi tasarlanan, Atatürk tarafından da büyük emel olarak tanımlanan Trabzon demiryolu hattı yeniden gündeme geldi. Trabzon Limanı'na daha fazla işlerlik kazandıracak hatla birlikte Türkiye'nin dış ticareti de gelişecek. Asırlardır heyecanını yitirmeyen projeyi, Cumhurbaşkanı Gül, Trabzon'a gerçekleştirdiği ziyarette dile getirdi. Gül, Trabzon Limanı'nın sadece Karadeniz için değil, Kafkaslar için de önemli konuma sahip olduğunu belirtti ve ekledi: Demiryolu projesi ile liman daha da canlanacak

    İlk olarak 2. Abdülhamit zamanında gündeme gelen, Atatürk tarafından büyük emel olarak tanımlanan Trabzon başlangıçlı demiryolu hattı yeniden gündeme geldi. Trabzon Limanı'na daha fazla işlerlik kazandıracak hatla birlikte Türkiye'nin dış ticareti de gelişecek. Abdülhamit Han 1876'da Osmanlı padişahı olduktan sonra Trabzon-Erzurum şose yolunun iyileştirilmesi ve bunun da demiryolu yapımına uygun hale getirilmesi, hattın Beyazıt'a (Doğubeyazıt) kadar uzatılmasını istiyordu. Onun gerçekleşmeyen bu hayali sonrasında proje, Atatürk'ün de en büyük emellerinden biri oldu. Hatta Atatürk bu isteğini "Trabzon'da en kısa zamanda güzel rıhtımı olan bir liman yapmak ve bunun da bir demiryolu ile güneye bağlantısını kurmak en büyük arzumdur" şeklinde dile getirmişti. İki devlet liderinin isteği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Trabzon ziyaretinde gündeme geldi.
    TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ BİR LİMAN

    Ziyaretlerde buulnmak üzere Trabzon'a gelen Abdullah Gül, Trabzon Limanı'nda incelemelerde bulundu. Liman'ın sadece Karadeniz için değil, Kafkaslar için de önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Gül, Trabzon demiryolu projesi ile limanın daha da canlanacağını belirtti. Yetkililerden bilgi alan Gül, "Trabzon Limanı sadece Karadeniz için değil, Türkiye için de önemli bir limandır. Özellikle demiryolunun devreye girmesiyle önemi daha artacak. Bu sayede Kafkasya ile ticari bağların daha da güçleneceğine inanıyorum" diye konuştu.

    ORTADOĞUYA BAĞLANMA ZAMANI GELDİ

    Trabzon'un güneye ve ortadoğuya demiryoluyla bağlanmasının zamanının geldiğini söyleyen Gül, demiryolunun öneminin daha önce kavrandığını, ancak yüksek maliyet nedeniyle kaynakların başka önceliklere yönlendirildiğini belirtti. Gül, Türkiye'nin artık büyük projeleri hayata geçirebildiğini, OECD'nin en çok büyüyen, Avrupa'nın risk primi en düşük ülkesi olduğunu ve kredi sorunu çekmediğini anlattı.

    YABANCI YATIRIMCININ GÜVENİ TAM

    Türkiye'nin hukuk standartlarının yükseltilmesiyle ekonominin de daha şeffaf hale geldiğini belirten Gül, geçmiş yıllarda Türkiye'ye güvenmeyen yabancıların artık yatırım yaptığını ve bu yatırımların kalkınmaya katkıda bulunduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, Trabzon'a olağanüstü teşvik verildiğine de işaret ederek, Trabzonlu iş adamlarının bunu en iyi şekilde değerlendirmesini ve yatırım avantajlarını dünyaya anlatmasını istedi. Trabzon'un önemli bir ihracat merkezi olduğunu dile getiren Gül, Rusya ile ticarette yaşanan sıkıntıların kısa sürede giderileceğine inandığını söyledi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, Trabzon'un tarihten bu yana önemli bir ticaret merkezi olduğunu belirtti. Hacısalihoğlu,, Rusya, Kafkasya ve İran ile yakın ticari ilişkiler kurmak istediklerini dile getirdi. Günün ihtiyaçlarına cevap vermeyen Türk Ticaret Kanunu'nun yenilenmesini beklediklerini ifade eden Hacısalihoğlu, insan hak ve özgürlüklerini temel alan yeni bir anayasa yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.


    Abdullah Gül Trabzon Limanı'nda

    Cumhurbaskanı Abdullah Gül, Trabzon'daki gezi ve incelemelerinin ikinci gününde, Albayrak Grubu'na ait olan Trabzon Limanı'nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Gül, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'tan da bilgi aldı.


    Amerika'ya İran ambargosu için net mesaj!

    Gül, özellikle inşaatçıların Soçi ve Batum'daki altyapı ve inşaat faaliyetlerinden pay alması gerektiğini belirtti. İran ile ticari ilişkiler ve ticarette Trabzon'un yerine de değinen Gül, 'Bilmeyenler İran ile ticaretimizden rahatsız olabilir. Ama Türkiye-İran ticareti bizim için önemli' dedi.Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke yetkilileri arasındaki ticaretin canlandırılmasına yönelik konuşmaların pratiğe geçmesi gerektiğini de ifade ederek, özellikle Trabzon'dan bu ülkeye yönelik ticari faaliyetlerin eski performansına kavuşacağını ümit ettiğini söyledi.


    Ticaret ana omurga hatla bağlanacak

    Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan, projenin güzergahıyla ilgili şu anda birkaç alternatif üzerinde çalıştıklarını belirterek, henüz net bir güzergahın olmadığını söyledi. Trabzon'dan Erzincan arasındaki demiryolu projesi ile doğu-batı eksenindeki demiryolu hattına kuzey bölgesinin de dahil edilmesinin planlandığını ifade eden Arslan, "Projenin amacı, Karadeniz'e gelen yükleri ana omurga olan hatta bağlayabilecek bir demiryolu projesinin gerçekleşmesidir" dedi. İlerleyen dönemde Kars, Iğdır, Dilucu uzantısında bir demiryolu projesinin de gündemde olduğunu kaydeden Arslan, böylelikle bütün hatların ana omurgas olan doğu-batı eksinindeki demiryolu hattına bağlanacağını kaydetti. Arslan, Cumhurbaşkanı Gül'ün Trabzon demiryolu hattının devreye girmesiyle Kafkasya ile ticari bağların güçleneceği yönündeki açıklamasını da, "Zaten kuzey ve güney ana omurgaya bağlanırsa, Cumhurbaşkanımızın bu söylemi gerçekleşmiş olur" dedi.


    Abdülhamit'le birlikte gündeme gelmişti

    Trabzon'a demiryolu bağlantısının ilk olarak Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit tarafından gündeme getirildiğini anlatan Alport Trabzon Liman İşletmeciliği Müdürü Muzaffer Ermiş, şöyle devam etti: "Abdülhamit Han 1876'da Osmanlı padişahı oldu. 4 yıl sonra 1980'de bir ferman yayınlayarak Trabzon-Erzurum şose yolunun iyileştirilmesi ve bunun da demiryolu yapımına uygun hale getirilmesi, hattın Beyazıt'a (Doğubeyazıt) kadar uzatılmasını istiyor, hattın Tebriz bağlantısını da düşünüyorlar. Çünkü Abdülhamit zamanında Trabzon limanındaki hareketlilikten dolayı 16 tane konsolosluk ve başkonsolosluk vardı. Türkiye'de İstanbul'un dışında bu kadar yabancı temsilik yoktu."


    Atatürk'ün en büyük emellerinden biriydi

    Atatürk'ün 1924'te Trabzon'a ilk ziyaretinde Trabzon limanı ve demiryolu konusunun tekrar güncellik kazandığını dile getiren Muzaffer Ermiş, buna delil olarak Atatürk'ün "Arazisi verimli, halkı zeki Trabzon'da en kısa zamanda güzel rıhtımı olan bir liman yapmak ve bunun da bir demiryolu ile güneye bağlantısını kurmak en büyük arzumdur" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Atatürk'ün vasiyetinden biri olan modern limanın 1954'de işletmeye açıldığını, 1980'li yıllarda ise geliştirildiğini hatırlatan Ermiş, şimdi sıranın demiryoluna geldiğini kaydetti.


    Yine fırsat kaçarsa Trabzon köy gibi olur

    Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon'dan demiryolu ile güneye iniş konusunda 4 değişik güzergah alternatifleri bulunduğunu, ancak son kararın ortaya çıkacak fizibiliteye göre verileceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyu tekrar gündeme getirmesinin kendilerini yeniden heyecanlandırdığını dile getiren Şaban Bülbül, "Trabzon'da ticaretin yapılabilmesi için demiryolu şart. İran ticareti için demiryolu fırsatının kaçmaması gerekiyor. Bu fırsat kaçarsa Trabzon bir köy, kasaba haline gelir. İspanya'dan Çin'e uzanacak demiryolu ağına Trabzon'un bir şekilde bağlanması gerekiyor" diye konuştu.


    Bölge insanı platform kurdu

    Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu adı altında sivil bir inisiyatif başlatan bölge insanı, projenin işleyişini adım adım izliyor. Platformun yürütme kurulu; Trabzon Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Ana Bilim Dalı, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, TMMOB Jeoloji mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, TMMOB Ormaı Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesi, MÜSİAD Trabzon Şubesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından oluşturulmuş durumda.


    Alternatiflere göre fizibilitesi hazırlanıyor

    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından açılan Trabzon- Erzincan Demiryolu Projesi'nin güzergah çalışması ihalesini 1 milyon 452 bin 684 TL bedelle Yüksel Domaniç Müh.Ltd.Şti. almıştı. 2 Kasım 2009 tarihinde imzalanan ihalede işin süresi de 480 gün olarak belirlenmişti. İhaleyi kazanan firma; Trabzon-Erzincan demiryolu hattının (yaklaşık 320 km) idarenin ön gördüğü standartlarda olacak şekilde 1/25.000 ölçekli güzergâh araştırması ve amenajman etüdü, 1/5.000 ölçekli şeritvari haritalarının alınması ve güzergâhın bu haritalara işlenmesi, güzergâh üzerinde gerekli sondajlar ile laboratuar deneyle-rinin ve diğer zemin araştırma işlerinin yapıl-ması, tüneller, köprüler, istinat duvarları gibi sanat yapıları ile istasyon tesislerinin ve demir-yolunun teknik şartna-melerdeki esaslara göre projelerinin yapılması, üst yapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve teleko-münikasyon projelerinin yapılması, güzergâhın Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, fizibilite etüdü, güzer-gâhın keşif ve metrajları hazırlıyor.


    Dubai rotası değişirse iki ülke de kazançlı çıkacak

    Daha önce de Başbakan Erdoğan'ın İran'a yaptığı ziyaret sırasında 'ihracatınızı Trabzon Limanı üzerinden' yapın çağrısının ardından da görüşmeler hız kazanmıştı. İki ülke de kazançlı çıkacağı Trabzon-Tebriz güzergahını bir an önce faaliyete sokmak istiyor. Yıllık 23 milyar dolara ulaşan ihracatını Tebriz'den bin 400 kilometre uzaklıktaki Dubai Limanı

    üzerinden diğer ülkelere ulaştıran İran rotasını değiştirirse, mesafesini 700 kilometre kısaltmış olacak. Böylece hem İran karlı çıkacak hem de Trabzon Limanı sayesinde dış ticarette önemli bir mesafe kat edeceği planlanan Türkiye... Bütün bunların üzerine, Trabzon demiryolunun da faaliyete geçmesiyle limanın ülke ekonomisine önemli bir katkısı olacağı belirtiliyor.


    Demiryolu projesi güzergahtaki illere iki kez kazandıracak

    İran-Türkiye arasında son 10 yılda çeşitli devlet yetkilileri ve iş adamları arasında 63 ayrı toplantı gerçekleşti. 2009'da iki ülke arasında ihracat 9 milyar dolara çıktı. İran'ın diğer ülkelere olan ihracatı Trabzon üzerinden gerçekleşmesi durumunda, Trabzon- İran güzergahında illerin kazancı büyük olacak. Ancak, daha önceki yıllarda, ticaretin sağlıklı olarak sağlanabilmesi için Türkiye'nin sınır kapısında koyduğu ÖTV, İran'ın da Yol Vergisi'ni kaldırma zorunluluğu vardı. Bu noktada, eğer Türkiye ve İran demiryolu projesi ile birbirine bağlanırsa söz konusu sorunlar direkt ortadan kalkacak. Böylece güzergahtaki illerin bu işten kazançlı çıkması da daha kolay sağlanacak.

    Bu noktada, Trabzon'un doğu'da İran'a, kuzey'de Rusya ve Kafkasya'ya açılan bir ticaret kapısı olduğunu belirten Alport Trabzon Liman İşletmeciliği Müdürü Muzaffer Ermiş, Cenevizliler ve Venedikliler tarafından da kullanılan Trabzon Limanı'nın iki bin yıl boyunca tarihi İpek Yolu'na geçiş veren bir konumda bulunduğunu söyledi. Muzaffer Ermiş, limanın başta İran, Irak, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri transit yolunun başlangıcında yer aldığını kaydetti.


    Tren yoluyla maliyet yüzde 80 düşer

    Doğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, doğu bölgesinde demiryollarının aktifleştirilmesiyle komşu ülkelerle ticaretin daha kolay hale geleceğini söyledi. Özellikle İran'ın bölge için önemli bir Pazar olduğuna dikkat çeken Cemal Şengel, "Bölgemizdeki birinci problem ulaşımdır. Kışın problem daha da ağırlaşıyor. Taşımanın demiryoluna kaydırılmasıyla ulaşım maliyeti yüzde 80 düşecektir" diye konuştu. DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, bölge ülkelerinden gelen uçakların İstanbul yerine Erzurum'a inmesinin de maliyeti bir hayli düşüreceğini kaydetti.

  10. #1235
    Great White - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.09.2007
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    6,968

    Standart

    ben de birkaç yıl aradan sonra gittim Trabzon' a. bu kez hayli şehirleşmiş ve kalabalıklaşmış geldi bana doğrusu. yani öyle köye gitmiş gibi değil de bir başka büyük şehire gitmiş gibi hissettim. yani bir açıdan sevindim, diğer açıdan üzüldüm tabii bu duruma..

    trafiğe riayet konusu da dikkatimi çekti bu arada. kolay kolay kimsenin şerit dahi değiştirdiğine tanık olmadım pek. genel anlamda güzeldi trabzon. ancak eski hali bence daha keyifliydi, o kesin..
    "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

    GW

  11. #1236
    mavituğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.01.2010
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    339

    Standart


    Eğitim Yatırımları Devam Ediyor
    06 Ekim 2010 / 16:08
    Trabzon'da eğitime yapılan yatırımlar devam ediyor.

    Merkez Bostancı Lisesi'nin yanına yapılacak olan yatılı kız yurdunun protokolü Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şube Başkanı Evşen Gültepe arasında imzalandı.

    Valilik makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Vali Kızılcık, “Böyle güzel bir adımın atılmasına vesile olduğunuz, katkı sağladığınız, desteklediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Yurdun yapılacağı Merkez Bostancı Lisesi'nin 30 bin metre karelik bir alanda 16 derslikli bir okul olarak ihale edildiğini ve sözleşmesinin imza aşamasında olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Tabi ki okul kadar çocuklarımızın barınması ve beslenmesi de büyük önem arz ediyor. Özellikle iş adamlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza, topluma yapılan en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu, insana yapılan yatırımın başında da geçliğimize, çocuklarımıza kısacası eğitime yapılan yatırım olduğunu vurguluyoruz” dedi.

    Vali Kızılcık, bir buçuk yıllık süre zarfında 2 tane yurdun sözleşmesini imzalayıp yurtları yaptıklarını hatırlatarak “Şuanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin destekleri ile 100 kişilik yurdumuzu da üçüncü olarak Trabzon'umuzda gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesile ile özellikle kız çocuklarımızın okula kayıt olması ve devamı, toplumsal hayatta daha görünür ve daha üretken olmaları kapsamında yapılacak olan bu yurdumuzun hem Trabzon'umuza hem de Türk toplumun çağdaşlaşmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyor, bu yöndeki inancımı sizlerle paylaşıyorum. Bu güzel girişimden dolayı da Çağdaş Yaşamı Destekle Derneği Genel Merkezi'ni, yönetimini ve Trabzon'daki şube başkanını, çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarını ve onlarla beraber çalışan özellikle eğitimimizin daha büyük başarılara imza atması için çalışan Milli Eğitim Müdürümüzü de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şube Başkanı Evşen Gültepe ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin genel amacının Türkiye devrimlerini yaygınlaştırmak, yaşatmak ve çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insana ve çağdaş topluma ulaşmak olduğunu söyledi. Eğitimin dernek olarak önceliklerinden olduğunu ifade eden Başkan Gültepe, “Bu anlamda kız öğrencilerimize öncelikle önem vermekteyiz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Türkiye genelinde projelerinden bir tanesi ile bu 100 kişilik kız yurdunu Trabzon'umuza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

    Çağdaş Yaşamı Destekle Derneği olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber hazırladıkları protokol çerçevesinde eğitime katkı sunmaktan dolayı gururlu ve mutlu olduklarını dile getiren Başkan Gültepe, “Kızlarımızın eğitimine ne kadar önem verirsek, yarının anneleri ne kadar eğitimli olursa; daha çağdaş, daha eğitimli çocuklar yetiştirecekleri inancıyla bu projeleri gerçekleştirmekteyiz. Bu yurt Türkiye genelinde 29. kız öğrenci yurdumuzdur. Bu yurdu Milliyet grubunun “Baba beni okula gönder projesi” kapsamında yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

    Öte yandan imza töreninde Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da hazır bulunurken, 100 kişi kapasiteli yurdun 670 bin liraya mal olacağı ve bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

  12. #1237
    Murat' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.03.2005
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    30,573

    Standart

    6 ay kadar once elektronik bilet sistemi icin ihale yapmisti belediye, hala ses seda yok.


  13. #1238
    Sefa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.01.2009
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    20,837

    Standart

    Erdoğdu yolunda trafik sıkışmaya başladı. Sabahları Erdoğduya kadar hatta bu sabah Kışla'ya kadar trafik oluyor.

    Ben ilk kez şahit oldum bu duruma geçen hafta..

    Erdoğdu yolu yapılmaya başlandı şükür..

    Erdoğdu yolu projesi kapsamında Gülbahar Hatun kavşağı dalıp çıkmalı olacaktır diye düşünüyorum ki aksinin faydası olmaz..


  14. #1239
    bordo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.07.2006
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaş
    33
    Mesajlar
    10,431

    Standart

    Alıntı Murat Dinç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6 ay kadar once elektronik bilet sistemi icin ihale yapmisti belediye, hala ses seda yok.
    Ant diye bir firma aldı.

    Antalya belediyesi ile çalışmış daha önce sorunlar yüzünden halk şikayetçi olmuş sözleşmesi iptal edilmiş.

    Otobüslere ekran koydular.

    Benim gördüğüm 3 tane durağa da ekran koydular (Normalde 10 olacak)

    Akıllı kart düzeneğini de otobüslere koydular ancak ana makinesini (kartın okutulduğu kısım) koymamışlar.

    Yaklaşık 1-2 ay sonra denemeye başlarız heralde akıllı durakları.
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

  15. #1240
    Trabzonspor Kongre Üyesi


    Üyelik tarihi
    09.07.2007
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    5,608

    Standart

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi öğrencileri üniversitenin kayıt parası altında 100 TL zorunlu bağış alınmasına tepki amacıyla Trabzon Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
    Sık sık sloganlar atan öğrenciler, kayıt parasına tepki gösterirken, üniversiteye girişin yolu vezneden geçtiğini iddia ettiler.
    Polisin geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan basın açıklamasını okuyan Sinem Kara, eğitim haklarının gasp edildiğini belirterek, “YÖK tarafından arttırılan kontenjanlarla öğrenci sayısı her yıl artan üniversitemizde yeni kayıt yaptırmaya gelen üniversiteliler; asılan duyurular ve KTÜ görevlilerinin yardımıyla ilk olarak vezneye yönlendiriliyor. Öğrenci işlerine kurulan vezneye 100 liralık zorunlu bağışı yatırmadan kaydının yapılamayacağı söylenen üniversitelilere ‘bağış’ yaptığına dair bir makbuz değil üzerinde üniversitenin adının yazılı olduğu çantalar veriliyor, soygun çantayla örtbas edilmeye çalışılıyor. Yıllardır hizmet bedeli, etkinlik ücreti ve gönüllü bağış gibi maskelerle toplanan parayı ödemeyen, üniversiteye girmeye hak kazanmış gençlerin ise eğitim hakkı gasp ediliyor, kaydı yapılmıyor. Ticari kaygıları olmadan, hak için bilim üretmesi gereken üniversitelere girişin yolu KTÜ yönetimi tarafından vezneden geçiriliyor” dedi.
    Öğrencilerden 250 TL kitap parası alınmasını da eleştiren Kara, “Geçtiğimiz hafta sonu üniversitenin gündemi hiçte şaşırtıcı olmayan bin haberle sarsıldı. Yeni kayıt yaptırırken alınan 100 liralar yetmiyormuş gibi şimdide hazırlık öğrencilerinden 250 lira kitap parası alınmış ve kitaplar ya hiç verilmemiş ya da korsan kitaplar öğrencilerin eline tutuşturulmuştur. Daha kayıt paraların hesabı verilmemişken üstüne hazırlık öğrencilerinin soyulması olayını eklenmesi ile mahkemede yargılanacak olan paralı eğitimin kendisidir. Kayıt paraları uygulandığı günden beri mücadele eden biz üniversitelilerin vicdanında bu sistem yargılanmış ve rektörümüz suçlu bulunmuştur ve mahkemeden çıkan her sonuç rektör İbrahim Özen’in aleyhinedir” diye konuştu
    Karadeniz Gazetesi.
    Sen ağlat biz severiz seni...
    Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
    ts_mania

  16. #1241
    bordo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.07.2006
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaş
    33
    Mesajlar
    10,431

    Standart

    Atasu Barajı Kasım ayında su tutmaya başlayacak

    Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'un 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Atasu Barajı'nda Kasım ayında su tutulmaya başlanacağını kaydetti.

    Başkan Gümrükçüoğlu Belediye meclisinde yaptığı konuşmada Atasu Barajı'nda su tutma döneminin yaklaştığını belirterek, "Bu yılın Kasım ayında barajda su tutma töreninin yapılması planlanıyor. Yomra-Trabzon-Akçaabat'ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak barajın su tutma töreni Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu, diğer bakanlarımızı, milletvekillerimiz, DSİ Genel Müdürünün katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor. 2011 yılının Mayıs veya Haziran aylarında baraj vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır" diye konuştu.

    Başkan Gümrükçüoğlu, normal programda Atasu Barajının 2012 yılında tamamlanmasının planlandığını belirterek, 2009 yılında yapılan 20 milyon ek ödenek ve 2010 bütçesine konulan 35 milyon ödenekle barajın bitirilmesinin bir yıl erkene alındığını da sözlerine ekledi.
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

  17. #1242
    Murat' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.03.2005
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    30,573

    Standart

    Bu kayit paralari gercekten de kanayan bir yaradir, universite yonetimleri ogrencileri soymak icin her turlu yonteme basvuruyorlar.Bizim universitede zamaninda ogrenci faaliyetlerine katilim payi diye bir ucret toplanirdi, 5 seneden beri universitedeyim ama ne etkinlik gordum ne de baska bisey.


  18. #1243
    Trabzonspor Kongre Üyesi


    Üyelik tarihi
    09.07.2007
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    5,608

    Standart

    Murat bu KTÜ de yıllardır devam ediyor.Eskiden harcını öder kaydını yapardın.Şimdi üniversite yönetimi tarafından 3-4 yıldır kayıt parası altında toplanan bu paraların ve bu parayı ödemeyenlerin kayıtlarının yapılmamasının yasal bir dayanağı varmı acaba.
    Sen ağlat biz severiz seni...
    Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
    ts_mania

  19. #1244
    bordo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.07.2006
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaş
    33
    Mesajlar
    10,431

    Standart

    Sistem bubi tuzağı gibi.

    Önce 100 tl yatıyor. Sonra harç yatırabilmen için sistem devreye giriyor.

    Geçen senelerde bankada yanımda durağın uşağın 25 tl dönem içi parası olmadığı için harç parasını almamıştı banka. Önce 25 'i yatıralım harcı sonra yatırırsın demişti.
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

  20. #1245
    Trabzonspor Kongre Üyesi


    Üyelik tarihi
    09.07.2007
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    5,608

    Standart

    Dün çay ocağında iki öğrenci babasının dertleşmesine kulak misafiri oldum.Bu konuyu konuluyorlardı.Allah tüm öğrenci okutan durumu olmayan babaların yardımcısı olsun.
    KTÜ yönetiminide Allaha havale ediyorum.
    Harç vereceksin ama öncesinde bide haraç vereceksin.
    Soyguna devam.
    Sen ağlat biz severiz seni...
    Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
    ts_mania

  21. #1246
    mavituğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.01.2010
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    339

    Standart

    ktünün şimdiki rektörü ve onu başımıza bela eden milletvekilinin 2 yakası bir araya gelmez inş.
    umarım seneye adam gibi rektör atanırda üniversitede kurtulur.

  22. #1247
    mavituğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.01.2010
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    339

    Standart












    Trabzon'da 700 yıllık 2 gizli geçit bulundu



    13:55 | 08 Ekim 2010




    Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)
    TRABZON'da Tabakhane Camii'nin önünde belediyenin altyapı çalışmaları sırasında 700 yıllık olduğu tahmin edilen 2 gizli geçit bulundu.

    Tabakhane Camiİ'nin akar ve kanalizasyon yapısını yenilemek için 4 gündür çalışma yürüten Trabzon Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde boru döşemek üzere yaptığı çalışma sırasında köprü gibi görünen taş kemer şeklindeki 2 geçide rastladı. Belediye çalışanları bunun üzerine yetkili mercilere durumu iletti.

    Tabakhane Camii'nin önünden geçen parke yolun altına denk gelen köprü görünümündeki geçidin 700 yıllık olduğu ve Roma döneminden kaldığı tahmin ediliyor. Çalışma sırasında tarihi geçitleri bulanlardan işçi Şener Şen, “Dün yapılan kazı sırasında tarihi bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Haliyle yapıya zarar vermemek için çalışmaları durdurduk. Biz de hayrete düştük. Hemen ilgili kurumlara konu hakkında bilgi verdik. Ne olacağını biz de merak ediyoruz” dedi.

    Yüksekliği yaklaşık 135 santimetre, uzunluğu ise 5 metre olan taş kemer 2 geçit hakkında Trabzon Müzeler Müdürlüğü, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve Trabzon Belediyesi inceleme başlattı.

    Trabzon Müzeler Müdürlüğü yetkilileri, tarihi buluntu hakkında gerekli incelemeleri yaptıktan sonra kurula bilgi verileceğini söyledi.

  23. #1248
    Çetin Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.05.2008
    Nereden
    Trabzon
    Yaş
    41
    Mesajlar
    361

    Standart

    Alıntı mavituğ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster











    Trabzon'da 700 yıllık 2 gizli geçit bulundu



    13:55 | 08 Ekim 2010



    Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)
    TRABZON'da Tabakhane Camii'nin önünde belediyenin altyapı çalışmaları sırasında 700 yıllık olduğu tahmin edilen 2 gizli geçit bulundu.

    Tabakhane Camiİ'nin akar ve kanalizasyon yapısını yenilemek için 4 gündür çalışma yürüten Trabzon Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde boru döşemek üzere yaptığı çalışma sırasında köprü gibi görünen taş kemer şeklindeki 2 geçide rastladı. Belediye çalışanları bunun üzerine yetkili mercilere durumu iletti.

    Tabakhane Camii'nin önünden geçen parke yolun altına denk gelen köprü görünümündeki geçidin 700 yıllık olduğu ve Roma döneminden kaldığı tahmin ediliyor. Çalışma sırasında tarihi geçitleri bulanlardan işçi Şener Şen, “Dün yapılan kazı sırasında tarihi bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Haliyle yapıya zarar vermemek için çalışmaları durdurduk. Biz de hayrete düştük. Hemen ilgili kurumlara konu hakkında bilgi verdik. Ne olacağını biz de merak ediyoruz” dedi.

    Yüksekliği yaklaşık 135 santimetre, uzunluğu ise 5 metre olan taş kemer 2 geçit hakkında Trabzon Müzeler Müdürlüğü, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve Trabzon Belediyesi inceleme başlattı.

    Trabzon Müzeler Müdürlüğü yetkilileri, tarihi buluntu hakkında gerekli incelemeleri yaptıktan sonra kurula bilgi verileceğini söyledi.
    Bu geçitlerin bulunduğu yerin yaklaşık 50 metre ilerisinde yıllar önce de bir inşaatın temeli açılırken roma döneminden kalma heykeller ve bina kalıntıları bulunmuştu... Hergün üzerinden geçtiğimiz yolların altında kimbilir daha neler var...
    19*20

  24. #1249
    macka61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.04.2006
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    11,505

    Standart

    harç dışında nasıl yasal olarak para alabilir ki yöke filan bir yerlere şikayet edilmeli

  25. #1250
    mavituğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.01.2010
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    339

    Standart

    Alıntı macka61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harç dışında nasıl yasal olarak para alabilir ki yöke filan bir yerlere şikayet edilmeli

    iktidar destekli kimse bişey yapamıyor.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Tersine Dünyadan Haberler
    Konu Sahibi poetricus Forum Ganita
    Cevap: 59
    Son Mesaj : 09.05.2023, 15:29
  2. Paf Takımımızla İlgili Haberler...
    Konu Sahibi Crazy_OfLu61_ Forum Eyüp Yusuf Trabzonspor Genel
    Cevap: 109
    Son Mesaj : 05.03.2007, 09:59

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •