Afrika'dan çýkýp daha iyi bir hayat umuduyla yollarda hayatýný kaybeden insanlarýn anýsýna hakaret etmiþ.
Zaten sevmezdim iyice tiksindim adamdan. Bugün Emenike, yarýn Yattara...
http://www.ntvmsnbc.com/id/25170492/
Afrika'dan çýkýp daha iyi bir hayat umuduyla yollarda hayatýný kaybeden insanlarýn anýsýna hakaret etmiþ.
Zaten sevmezdim iyice tiksindim adamdan. Bugün Emenike, yarýn Yattara...
http://www.ntvmsnbc.com/id/25170492/
vuvuzela dersleri:
bir muhabirin "hocam içinde bir þey yok ki" sözüne karþýlýk;
þenol güneþ: "olmaz mý? baðýmsýzlýk var özgürlük var onun için çalýyorlar."
Radikal gazetesinden Bener Onar'ýn konuyla ilgili blog yazýsý altta.
Ýþte Bener Onar’ýn yazýsý:
Her geçen gün üç adým geriye atlamada rekorlar kýran bir ülkede yaþamanýn verdiði ýzdýrapla ilk kez bu kadar uzun bir blog yazýsý yazýyorum.
Aþaðýda linki var. Ceyhun Yýlmaz, Okan Bayülgen’in programýna konuk olmuþ. Ekranda Ceyhun Y’nin Kardemir Karabüksporlu Emenike’yi konuk ettiði programýn görüntüleri. Tam o sýrada Okan B. son dönemde klasikleþen küstahlýklarýndan birini yapýyor: “Bu nedir hocam? Tekneyle gelen arkadaþlardan mý?”
Lafý evelemeye gevelemeye gerek yok: Okan B., televizyon kariyerinin en utanýlacak programýna imza atmýþtýr ve en kýsa sürede Emenike’den ve ‘tekneyle gelenler’ diye aþaðýladýðý insanlardan özür dilemelidir (yetmez ama evet). Sadece derisinin rengi nedeniyle Emenike’yle dalga geçmesinin, kendisine ‘bu’ diye hitap etmesinin her hangi bir bahanesi olamaz. Ýnsan ticareti sadece Türkiye’nin deðil tüm dünyanýn içini burkan sarsýcý hikayelerle dolu bir meseledir. Bir TV þovuna malzeme edilemeyecek kadar üstünde hassasiyet gösterilmesi gereklidir.
Türk toplumunda “Bizde ýrkçýlýk yoktur. Hele ki zencileri çok severiz” diye hakim bir görüþ var. Zencileri severler çünkü onlara komik gelirler. Yabancý toplumlarda ‘ýrkçý’ sayýlan her türlü pisliði yaparlar ama bunun ne anlama geldiðini idrak edemezler. Ceyhun Y.’nin Okan B.’ye yanýtý da bu minvalde: “Bu Emmanuel Emenike. Emmanuel bu hale gelmiþ düþün. Afrika kökenli bir abimiz. O kadar tatlý bir adam ki.” (Ceyhun Y.’ye ayrýca hatýrlatmak lazým Emenike Nijeryalý. Afrika kökenli falan deðil ‘has’ Afrikalý kendisi!)
Karabükspor taraftarý lütfen bu rezilliðin peþini býrakmayýn. Sizler de yokluðu iyi bilirsiniz. Sefaletten, zorbalýktan kaçmak için daha iyi þartlarda yaþama hayalleriyle Okan B’nin göndermeye yaptýðý o insanlarý en iyi siz anlarsýnýz. Maden altýnda göçükte kalanlarla, denizin ortasýnda dev dalgalarla boðuþanlar bir deðil midir?
Ýki sezondur attýðý gollerle yüzünüzü güldüren, günübirlik de olsa hayatýn zorluklarýný unutturan Emenike’nizi ve mültecileri yalnýz býrakmayýn.
Bu topraklarda hiç unutulmayacak olan Mususi’ye, Amokachi’ye, Uche’ye, Appiah’a, Nonda’ya, Iorfa’ya, Madida’ya, Kona’ya, Mosheu’ya, Kompela’ya, Coulibaly’ye de bu vesileyle selam olsun. O stüdyoyu bu ekip bassa diye hayal kurmadan da edemiyor insan…
Spor yazarlarýna not: Siz de sessiz kalmayýn ve köþenizde bir cümle de olsa Emenike’ye destek verin.
vuvuzela dersleri:
bir muhabirin "hocam içinde bir þey yok ki" sözüne karþýlýk;
þenol güneþ: "olmaz mý? baðýmsýzlýk var özgürlük var onun için çalýyorlar."
Bence Ard niyetli birþey yok. Zaten böyle niyeti olsa yayýnda söylemez. Espri türetmeye çalýþýnca böyle birþey cýktý ortaya.
Mizah yapamýyorsan, yapmayacaksýn.
Canlý yayýnda sürekli yaptýðý þeyler gündeme gelmek için.
Olmadi Dedeðumuz,Oldi Demeduðumuz...
Boþ insan espiri yapmaya çalýþýyor ama beceremiyor..
"Arsýz güçlü olunca, haklý suçlu olurmuþ ..!"
Espiri yapmakla insanlarla alay etmeyi birbirine karýþtýran birisi þaþýrmadým kendisinden beklenen davranýþlar...
ömür umuttan önce bitmeli
Espri anlayýþý birilerini aþaðýlamak.Tiksiniyorum bu adamdan.
''...En neþeli, en hüzünlü, en duyarlý, en vurdumduymaz, en hýzlý, en aðýr, en çabuk, en acelesiz yanýmýzdýr Trabzonspor. Bu sene olmadý bir dahaki sene kesin þampiyonuz. Ben göremem ama...''Kazým Koyuncu
Bu adamdan oldum olasý nefret etmiþimdir, sempatik bulanlara da anlam veremem hiç.
Bir O.B. klasiði olmuþ.
Emenike'nin geçimini saðlamak için futbol sahalarýnda akýttýðý tere saygý duyuyorum.
Bu arada Bursasporlu eski futbolcu Mususi geçtiðimiz yýllarda vefat etmiþti.
okan b. dediðiniz adam entel takýlan bildiðini zanneden kaþarlanmýþ bir televizyon þebeðidir.
hele ki komunist sosyalist v.s. gibi tiplemeler takýnan bir insandýr.
þu yaptýðý ýrkçýlýk ve ayrýmcýlýkla kendisinin ne kadar malak bir insan olduðu bir kez daha ortaya çýkmýþtýr.
insanarýn hakim olamaladýklarý ve seçemedikleri durumlarla medyaya alay malzemesi olmasý bu kiþilerin o kanalýn ayýbýdýr.
þimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacým var.çalýþma zamaný.
Okan Bayülgeni sevmekle sevmemek arasýnda gidip gelen ve daha çok sevmekte karar kýlan biri olarak çýkýp özür dilemesinin en azýndan ayýbýný bir nebze örteceðini düþünüyorum...
Bu aptal adamý izleyenler olduðu müddetçe böylesine hakaretlerini normal karþýlamak lazým
Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Baþýmdan Mezarlýðýn,
Seher Aydýnlýðýnda Taze Ýnsan Yanýk Benzin Kokusu
Ýnci'nin ziyaretinden sonra kendine gelemedi.
I am titanium
Espiri yeteneði olmayýnca,saçlamýþ okancýk. Keþke bir gemi de seni ve senin gibileri alýp götürse bu ülkeden ne güzel olurdu be okancýk
Ahlaksiz herif, bu adamin bu ülke'de bu denli sveilmesi cok ilginc.
*
* Aðýzdan çýkan söz muallakta kalmaz, ya sað tarafa yazýlýr ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamýný ALLAH adamý yapma Sanatý'dýr ~
Her zaman yaptýðý þey bu .
" Hayatýnýn anlamý senin bakýþ açýnda gizlidir. "
Konu ile ilgili bir video var mý ? Okan Bayülgen böyle bir ayrýmcýl cümle kuracak insan deðildir. Ýzlemeden yazýlan hiç birþeye inanmam.
Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatýdýr.
Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Baþýmdan Mezarlýðýn,
Seher Aydýnlýðýnda Taze Ýnsan Yanýk Benzin Kokusu
Bu adamdan oldum olasý nefret ederim zaten....
nasýl izliyor bunu gençler anlamýþ deyilim..
Saçmalamak konusunda iktisas yapmýþ bir kiþidir kendisi.
Bugün Emenike'ye söyler yarýn Yattara'ya?
Programýn seviyesi düþmüþmüþ.Sanki seviye vardý programda.
Þöyle bir video paylaþayým.
Bu programý izledim. Yahu ne var bunda abartacak þey anlamýþ deðilim. Bizim medya durduk yere iþ çýkartýr, olmadýk meseleden mesele üretirler. Hiçte öyle yazýldýðý, çizildiði gibi olmadý olay. Ýþin enteresan tarafý programý izlemeyenler, izlemeden, anlamadan eleþtiri yapýyorlar. Bu ancak bizim ülkemizde olur. Önce bir bak bakalým, ne demiþ, nasýl demiþ, büyütülecek birþey mi demiþ.
Yýllardýr Okan Bayülgen'in kimilerine göre seviyesiz bana göre ise TV'deki her yönüyle en izlenilebilir programýný izliyorum. Okan'ý izlemeden, tanýmadan fikir sahibi olmuþ millet. Kaçýmýz acaba Okan'ýn entellektüel birikime sahibiz, býrakýn sahip olmayý kaçýmýz 10'da 1'i olabiliriz. Laf olsun diye yorum yapýlýyor. Bu adam hem çok iyi bir fotograf sanatçýsý, çok iyi bir yapýmcý, ayný zamanda çok iyi bir televizyoncu. Konservatuar mezunu, tiyatro yapmýþ, sinemacý..........bir sürü üstün yetenekleri var.
Ýnsan biraz haddini bilmeli bence. Daha da önce bilgi sahibi olmadan önce fikir sahibi olmamalý. Bu adamýn entellektüel birikimine sahip olmak için neler vermezdim ben ve benim gibi düþünen bir sürü insan da vardýr.
Magazin basýnýndan çok fazla nefret eden ve alakasý olmayan birisi olarak Okan'ýn magazin basýnýna karþý tavrýný son derece yerinde ve olmasý gerektiði gibi buluyorum. O da nefret ediyor ve her fýrsatta hadlerini bildiriyor. Magazin basýnýndan beslenenlere de hadlerini bildiriyor. Bunlarý yapan birisine karþý elbette sempati beslemem normal.
Netice itibariyle Emenike ve ýrkçýlýk konusunda verilen tepkiler hem anlamsýz hem de abartýlý, zorlama bir yorum olmuþ. Bir insaný tanýmadan, bilmeden o insan hakkýnda fikir sahabi olmak ta biz Türkler'e özgü bir þey olmuþ.
TRABZON BÝR SEVDA!
TRABZONSPOR BÝR DESTANDIR!
istedigi kadar entellektüel olsun, adam edep'den mahrum...Kaçýmýz acaba Okan'ýn entellektüel birikime sahibiz, býrakýn sahip olmayý kaçýmýz 10'da 1'i olabiliriz. Laf olsun diye yorum yapýlýyor. Bu adam hem çok iyi bir fotograf sanatçýsý, çok iyi bir yapýmcý, ayný zamanda çok iyi bir televizyoncu. Konservatuar mezunu, tiyatro yapmýþ, sinemacý..........bir sürü üstün yetenekleri var.
bu yeter...!
*
* Aðýzdan çýkan söz muallakta kalmaz, ya sað tarafa yazýlýr ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamýný ALLAH adamý yapma Sanatý'dýr ~
Sýký bir Okan Bayülgen izleyicisi olsam tepki göstereceðim. Ama öyle esince izleyen biriyim. Ýzlerken gülerim, eðlenirim. Böylesi durumlarda zaten Okan'dan zerre haz etmeyenler, programýný açýp bakma zahmetinde olmayanlar en çok tepkiyi gösterir. Adamýn zaten iþi budur. Ýnsanlarla dalga geçer, insanlarda onunla dalga geçer. Kendi programýnda dalga geçtiði kadar dalga geçildiði de oluyor. Ama dalga geçildiði durumlar izlemeyen için malzeme, dalga geçtiði durumlar izlemeyenler için tepki gösterilecek olaylar olarak yansýyor.
Yaptýðý benzetme yanlýþ ve ayýp.
*
Mail atarak yakýþmadýðý, hoþ olmadýðýný söylerim. Ciddiye alýr ya da almaz. Umurumda deðil. En azýndan göreceðinden eminim. Paylaþým sitelerinde veya forum portallarýnda konu hakkýnda yazýp deþarj olacaðýma, mail atar deþarj olurum daha iyi..
Uzun lafýn kýsasý; tepki gösteren arkadaþlar bir þekilde Okan Bayülgen'e tepki maili atarsa daha iyi olacaktýr. Belki ilerde tekrarlamaz.
Türkçe, Turkche olmasýn! Dilimizi koruyalým! Türkçeye 29 harf yeter!
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde þapkam, dünyanýn dört bir yanýný geziyor ve stadyumlarda yalvarýyorum:
“Tanrý rýzasý için, güzel bir maç lütfen!” Eduardo Galeano
"Ýhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Teþekkür ederim.
Konuþmanýn 5 dakika öncesinden itibaren alýnmasý böyle magazin haberi olarakda verilmemiþ hali ile izlenmesi durumunda söylenilenlerin geri alýnacaðýndan eminim.
Okan bayülgeninde böyle bir düþünceye sahip olmayacaðýndan eminim. Adamýn pazartesi akþamlarý sosyal içerikli konularý konuþtuðu programý izlemeyen insanlar böyle bir habere zaten sevmezdim kelimeleri ile bindiriyorlar.
Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatýdýr.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)