arkadaþlar kasýmpaþa taraftarý taksimde bjk maçý öncesi bir müzik grubunu dövmüþ...
hemde suçsuz yere
hemde içlerinde bulunan bir kadýnýda dövmüþler...
mutlaka bu durumunda bir savunmasý olacaktýr ama eðer durum böyleyse bence bu insan olmayan mahluklarýn baþlýðý hemen kaldýrýlmalý...
buyrun efenim ekþi sözlükte kendi aðýzlarýndan anlatýlan durum:
maalesef, hiç beklemediðimiz bir anda, hiç olmadýk bir nedenle baþýmýza gelebilecek ve hayatýmýzda hiç hesaplanmamýþ bir tehdit olarak önümüze dikilebilecek olaydýr.
8 kasým gecesi, model grubunun müzisyenlerinin de baþýna gelmiþ olaydýr.
kendi kalemlerinden çýkan yazýyý aynen aktarýyorum:
öncelikle þunu söylemeliyim: iyiyiz. vücudumuzdaki çeþitli morluklar ve ezikler dýþýnda hiçbir problemimiz yok. ortopedist kuzenimi de aradým rapor verdim tehdit oluþturacak bir durum da yok. dakika dakika rapor alýyor benden zaten. kýrýk-çýkýk, kýsaca risk oluþturan hiçbir durum yok. yani telaþlanmanýzý istemiyorum.
þimdi olayý anlatmaya geçiyorum:
yaklaþýk iki saat önce, davulcumuz aþkýn, vokalistimiz fatma ve ben galatasaray'daki stüdyomuzda kayýtlarýmýzý bitirmiþ eve doðru yola çýkmýþtýk. gayet neþeli ve heyecanlýydýk. istiklal'deki mc donald's ýn oraya geldiðimizde yaklaþýk 50-60 kiþilik bir kasýmpaþa taraftar grubu "beþiktaþ ananý s.kmeye geldik!" þeklinde baðýrarak caddede yürüyordu.
o noktadan sonra geliþen olaylar nasýl geliþti inanýn çok net analiz edemiyorum. ön sýradaki 4-5 kiþilik bir grup arkamýzda artýk bir beþiktaþ'lý mý gördü, yoksa benim altýmdaki siyah-beyaz eþofmana mý takýldýlar bilemiyorum. </span>
bakýn arkadaþlar abartmýyorum, en az 50 tane gözü dönmüþ adam, size þu an tarif edemeyeceðim bir þiddetle bize vurmaya baþladý. inanýn aðzýmýzdan ne tek bir kelime çýktý, ne adamlara bir bakýþ attýk. sadece üzerimize öldürmek için gelen 50 tane adam gördük.
öldürmek için vuruyorlardý arkadaþlar. insan evladý, býrakýn insan evladýna, önündeki boþ kutuya bu hýrsla, bu kuvvetle vuramaz.
arkadaþlar, hepsini geçtim. biz iki tane adamýz. evet buraya kadar bile "insan" olanýn aklý almýyor. yanýmda 1.55 boyunda 45 kilo bir kadýn var. aklýnýz, dimanýz alýyor mu a dostlar?
ne "abi bizim bir alakamýz yok" demeye takatiniz var, ne de bunu duyacak adam. ortada durumu fark edecek ne bir polis var, ne de onlarýn biz ölmeden bizi kurtarmasýna yetecek zaman.
ben fatma'nýn üstüne kapaklanmýþ kaçýrmaya çalýþýrken, tam birileri dolu bir bira þiþesini aþkýn'ýn sýrtýnda patlattýðý sýrada mc donald's dan insanlar bizi içeri çekti, ben fatma'yý yaka paça içeri fýrlattým ve kapýlar kapandý.</span>
arkadaþlar eðer bizi kurtarmasalardý, size teminat veriyorum ölmüþtük. hiç þansýmýz yoktu. inanýn durumun þokuyla abartmýyorum. ben kimsenin kimseye böyle vurduðunu görmedim hayatýmda. ben böyle bir þeye tanýk olmadým.
þimdi, eminim þu ana kadar bir çoðunuz yapmýþtýr, ama kendinizi benim yerime koyun.
istiklal caddesi.
istanbul.
2010.
saat 22:30
3 genç
üzerimizde provakatif hiçbir kýyafet yok.
aðýzlarýmýzdan çýkan tek bir kelime yok.
o tarafa bakmýyoruz bile.
beþiktaþ'lý bile deðiliz anasýný satayým!
ben takým tutmuyorum, maç bile izlemem ben!
50 tane gözü dönmüþ adam yalnýzca saf bir nefretle öldürmek için size vuruyor.
yanýnýzda canýnýzdan çok sevdiðiniz 1.55 boyunda 45 kilo bir bayan, sizin kalçanýza, göðsünüze, bacaklarýnýza, kafa tasýnýza, her yerinize gelen öldürmek amaçlý ve zaten ölümcül darbelerden nasibini almasýn diye kapaklanmýþ sadece "abi bizim alakamýz yok!" diye baðýrýyorsunuz.
ve sonra tesadüfen bir kaç kiþinin sizi açýk kapýdan içeri çekmesi sayesinde canýnýzý kurtarabiliyorsunuz.
benim yerimden düþünün.
þimdi beni bu insanlarý sevmeye kim ikna edecek?
beni bu "güzel" ülkenin "güzel" insanlarýný sevmeye kim ikna edecek?
bu insanlar ezilmesin diye eylem yapmam için beni kim ikna edecek?
sevdiðimin istanbul'unu temiz tutmak için ben motivasyonu nereden bulacaðým?
ben bu ülkeye neden emek vereyim?
ben, bu insanlarýn teker teker, istisnasýz, sorgusuz sualsiz katledilmesine neden karþý çýkayým?
býrakýn bana, "aslýnda onu oraya getiren þartlarý tartýþmak lazým," ayaklarýný.
sen orada deðildin. orada ölmek üzere olan bendim, ben. sebepsiz yere. yok yere. ben müzisyenim. ben albüm kaydediyorum. ben üniversite öðrencisiyim. ben 23 yaþýndayým. ben hiç suç iþlemedim. ben kimseyi kýþkýrtmadým.
bana bu insanlarýn neyini savunacaksýn?
ben neden bu insanlarý öldürmek istemeyeyim?
bana bunu açýklayýn.
ben neden bu insanlarýn benimle eþit olduðunu düþüneyim.
neden yaþama haklarý olduðunu savunayým?
iþte ilkin böyle düþündüm. aslýnda hala da biraz böyle düþünmüyor deðilim.
her þeyi býrakýp kaçmak istedim sadece.
hiç kimse hiçbir þey için deðmez dedim.
hele bu ülke. hele bu insanlar.
býrakýn bana "geri býraktýrýlmýþ" ayaklarýný, dedim.
onlar bu ülkedeyse ben de bu ülkedeyim.
ben onlardan çok daha fakir büyüdüm.
ben onlardan çok daha fazla ezildim. bunlarý kuþkusuzlukla söyleyebilecek kadar sert geçti çocukluðum benim.
bu insanlar daha geçen günlerde, þehit anneleri için imza toplayan adamlarý dövdüler. evet yine kasýmpaþa taraftarlarý.
bugün rastgele 3 genci öldürmek istediler?
biz bir grup genç olarak, çok ciddi çevreci-aktivist bir hareketin teorik altyapýsýný oluþturmakla meþgulüz þu aralar.</span>
þimdi beni devam etmeye kim ikna edecek?
bu insanlar için çaba sarf etmeye beni kim ikna edecek?
ama iþte!
bunlarý yazarken bile kendime inanmýyorum.
çünkü eminim, yarýn bin katý hýrsla sarýlacaðým o projeye. bir istiyorsam bin istiyorum þimdi. sebebini bilmiyorum ama öyle. içimden öyle geliyor iþte!
gece gece kafanýzý þiþirdim.
sadece neyle karþý-karþýya olduðumuzu, neyi deðiþtirmeye çalýþtýðýmýzý en çýplak gerçekliðiyle karþýsýnda nefes alýrken görmüþ birinin birinci aðýzdan düþünceleri bunlar.
þimdi iyi sayýlýrýz. biraz kas gevþetici, aðrý kesici aldýk.
vücudumun her tarafý mosmor, ezik ve çürük içinde.
sevgiler.
mor.
can temiz
link:http://www.eksisozluk.com/show.asp?t...da+dayak+yemek