Sayfa 1512 Toplam 3091 Sayfadan BirinciBirinci ... 512 1012 1412 1462 1502 1510 1511 1512 1513 1514 1522 1562 1612 2012 2512 ... SonuncuSonuncu
Toplam 77272 adet sonuctan sayfa basi 37,776 ile 37,800 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Transfer Dosyasý -3-

Asi Çaykaralý61 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya

Ben Mustafa Pektemek'in oyun yapýsýný biraz Burak Yýlmaz'a benzetiyorum.Ayrýca Mustafa Pektemek genç ve gelecek vadediyor Þenol Hocamýzýn elinde yýldýz olur
    Trabzonsporlu Olmak Ayrýcalýktýr

https://twitter.com/TRABZONSPOR6193

Emirhan Çorumlu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya

Alýntý Mesut Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Mustafa Pektemek..Kesinlikle alýnmalý
    Emana veya o tarzda birde sað bek adam akýllý orhan þam tam bir sað bek deðil stoperden devþirme sað bek bizim istediðimiz hücüm bindirmelerýný ortalarý yapamayabilir.
    Yapamayabilirmi Asil yaptigi seyler zaten...

1. Takiminin Kaptani ve Sorumluluk üstlenmesini bilen bir Futbolcu.
    2. Gökhan Gönül tarzinda bir Oyuncu.
    3. Sag Tarafdan cok güzel gol sutlari var.
    4. Cokta güzel defans yapiyor.
    5. Bu Takima gelirse tüm yürekten oynar.
    Konu Emirhan Çorumlu tarafýndan (28.04.2011 Saat 12:11 ) deðiþtirilmiþtir.
    “Gökkuþaðýna ulaþmak istiyorsan yaðmura katlanmak zorundasýn.”

Forumdan Uzaklaþtýrýlmýþtýr
    Nereden
    Ýstanbul

Alýntý matrix5782 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Atila Turan, Oscar Wendt, Mikael Lustig, Ludovic Baal

izleme komitesine isimleri verildi çoktaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn ,yani haberleri var bu oyunculardan

bu alýntý gsscout mu birtan
    Evet abi.

Bizde böyle bir uygulama yapsak fena olmaz mý ?

matrix5782 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    43

Alýntý Birtan Karaman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Evet abi.

Bizde böyle bir uygulama yapsak fena olmaz mý ?
    http://trabzonsporscout.blogspot.com/

Travelair - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul

Alýntý Asi Çaykaralý61 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sað bek

Gençlerbirliði'nden Orhan Þam
    http://www.transfermarkt.de/de/orhan...ler_10121.html

Gaziantepspor'dan Serdar Kurtuluþ
    http://www.transfermarkt.co.uk/en/se...ler_35275.html

Sol bek

Ýbb'den Gökhan Süzen
    http://www.transfermarkt.co.uk/en/go...ler_54175.html

Kayserispor'dan Hasan Ali Kaldýrým
    http://www.transfermarkt.co.uk/en/ha...ler_55605.html

Orta saha göbek için

Eskiþehirspor'dan Alper Potuk
    http://www.transfermarkt.de/de/alper...ler_99186.html

Kayserispor'dan Abdullah Durak
    http://www.transfermarkt.de/de/abdul...ler_82713.html

Sol açýk mevkisi için

Ýbb'den Ýbrahim Akýn ,
    http://www.transfermarkt.co.uk/en/ib...ler_17123.html

Gaziantepspor'dan Olcan Adýn ,
    http://www.transfermarkt.de/de/olcan...eler_8491.html

Bursaspor'dan Ozan Ýpek ,
    http://www.transfermarkt.co.uk/en/oz...ler_77362.html

Rubin Kazan'dan Gökdeniz Karadeniz
    http://www.transfermarkt.co.uk/en/go...eler_6871.html

Forvet hattý için

Ankaragücü'nde kiralýk olarak forma giyen bonservisi Bochum'da olan Sestak ,
    http://www.transfermarkt.de/de/stani...ler_28775.html

Freiburg'dan Cisse ,
    http://www.transfermarkt.de/de/papis...ler_33952.html

Dinamo Kiev'de oynayan Yarmolenko bu sezon sonunda sözleþmesi bitiyor Kaynak transfermarkt
    http://www.transfermarkt.com.tr/tr/a...ler_69015.html

Gençlerbirliði'den Mustafa Pektemek
    http://www.transfermarkt.de/de/musta...ler_58602.html

Bize lazým olan mevkiler için bu futbolcular iyi transferler olurlar
    Orhan Þam'ý isterim ama Gençlerbirliði 3 ukalalara göre hareket eder. Yani Gökhan Gönül eðer ayrýlýrsa ya da 3 ukalalar nerden bulduklarýna akýl sýr erdiremediðim paralarla talip olurlarsa bize gelmesi zor. Bize gelmesi onlar kadar bol para veremeyeceðimizden beceri ister

Serdar Kurtuluþ iyi futbolcu ama son halini bilmiyorum

Hasan Ali Kaldýrým'ýn abartýldýðýný düþünüyorum. Doðrusu lig maçlarýný pek seyretmiyorum futbolcular hakkýnda yüzeysel intibam var.

Gökhan Süzen'in de bek görevini en az Cale kadar yapabileceðine inanýyorum. Ofansa katkýsý daha çok olmasý muhtemel

Alper Potuk çýkýþta olan bir oyuncu. Bize gelmesini isterim

Abdullah Durak bence senelerdir potansiyelini sahaya yansýtamýyor, koordinasyonda sýkýntýsý var

Ýbrahim Akýn kaliteli bir futbolcu ama Ý.B.B'de rahat ve özgür oynuyor. Burada ne yapabilir meçhul. Ayrýca profesyonellik konusunda sýkýntýlarý olan bir futbolcu olduðunu düþünüyorum

Olcay Adýn iyi futbolcu. Gelmesini isterim

Ozan Ýpek de iyi futbolcu. Onun da gelmesini isterim. Ama kalben de gelmesi gerek

Gökdeniz Karadeniz iyi futbolcu olsa da artýk bize uymaz diye düþünüyorum

Sestak fena deðil. Hiç yoktan iyidir bir transfer olur. Ama daha kalitelisini isterim

Cisse ve Yarmolenko hakkýnda pek bir bilgim yok

Mustafa Pektemek'i Sestak'tan daha fazla isterim. Ýkinci forvet olarak güzel iþler yapabileceðine inanýyorum. Sorunsuz bir futbolcu olduðuna inanýyorum. Zaman içinde kendini daha da geliþtirebilir
    Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çýkar----------------------------------BUGÜN
    Trabzonspor þükretmedikçe þampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
    Tüketirsen azalýr, üretirsen çoðalýr--------------------------------------ÝÇÝN
    Arslanýn sýrtlaný çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Nereden
    Almanya

Golün yeni adresi: Mustafa Pektemek

Sakarya'nýn Akyazý ilçesinde amatör olarak baþlayan futbol kariyerini Sakaryaspor ve kiralýk oynadýðý Sarýyer'in ardýndan genç yetenekleri parlatmasýyla ünlü Gençlerbirliði'nde sürdürüyor. Süper Lig'de ilk sezonuna baþarýlý bir baþlangýç yaptý. Usta iþi gol vuruþlarý ve atletik yapýsýyla genç neslin en iyi santrforlarýndan biri olarak gösteriliyor ve Ümit Milli Takýmýmýzýn ideal on birinde de yer alýyor.

Röportaj: Ýlker Uður

Seni ilk defa Ümit Milli Takým'da, Bursa'da Çek Cumhuriyeti ile oynadýðýnýz maçta fark etmiþtim. Sahadaki duruþun ve hareketlerinden sýra dýþý bir oyuncu olduðun belliydi. Yaþýna raðmen oldukça tecrübeli bir forvet gibi oynuyordun. Öncelikle futbola nasýl baþladýðýný anlatabilir misin?

Sakarya'nýn Akyazý ilçesinde yaþýyordum. Orada Topaðaçspor diye amatör bir takýmda futbola baþladým. Ondan sonra bir baþka amatör takým olan Akasyaspor'a geçtim. Orada üç sezon oynadýktan sonra Sakaryaspor beni altyapýsýna aldý. Sakaryaspor altyapýsýnda hiç resmi maç oynamadan A takýma çýkardýlar beni. Ama 3 ay sonra tekrar altyapýya indim. Sakaryaspor Turkcell Süper Lig'e çýktýðý zaman bir sezon PAF takýmýnda oynadým. Yanlýþ hatýrlamýyorsam 8. haftada Nejat Biyediç Hocamýz beni A takýma çýkardý. Ligde ilk forma þansýný veren de yine Nejat Biyediç oldu. O sezonun ikinci yarýsýnda Sarýyer'e kiralýk verildim. Sarýyer'de yarým sezon oynadým. Tekrar Bank Asya 1. Lig'de Sakaryaspor'la devam ettikten sonra bu sezon baþýnda Gençlerbirliði'ne transfer oldum.

Futbola sokakta baþlayan bir oyuncu olarak amatör takýma geçiþin nasýl oldu? Biri seni gördü ve "Gel bizim takýmda oyna" mý dedi?

Okul takýmlarý arasýnda bir turnuva vardý. Ben de o turnuvada iyi futbol oynamýþtým. Turnuvayý izleyen Topaðaçspor'un yöneticileri de beni beðenmiþ. Amatör futbola öyle baþladým.

Baþlangýçta voleybolcuydum

Genelde erkek çocuklarýnýn büyük bölümü futbolcu olmayý dener ama çok azý bunu baþarabilir. Senin geldiðin noktalara, yani Genç veya Ümit Milli Takýmlara ulaþabilenlerin sayýsý ise iyice azdýr. Birçok genç oyuncu "Bu iþ olmayacak" diyerek yarý yolda býrakýr. Peki, sen futbola nasýl sarýldýn, seni motive eden neydi?

Futbola baþlamadan önce 3. sýnýfta voleybol oynamaya baþladým ve lisenin son sýnýfýna kadar futbolun yaný sýra voleybol oynamayý sürdürdüm. Yani hep spor yapýyordum. Aslýnda okulla da aram iyiydi ama baþka hiçbir þey düþünmeden sürekli sporla ilgilendim. Zaten dayým da futbolcu olmamý çok istiyordu. Altyapýdayken bazen idmana gitmediðimde hemen arar ve "Neden antrenmana gitmedin?" diye sorardý.

Eskiden çocuklar futbol oynamak için anne-babalarýndan kaçarlarmýþ. Camdan kaçanlarý biliyoruz, dayak yiyenleri biliyoruz. Sende galiba tersi olmuþ.

Ýlk baþta babam eðitimimi sürdürmemi çok istiyordu. Sonra o da futbol oynamamý istedi. Voleybola yollamýyordu, kýzýyordu ama futbola gitmeme o kadar karþý çýkmadý. Hatta futbolcu olmam için bana ilk teklif geldiði zaman en çok o istedi gitmemi. Sonunda o kadar da karþý çýkmadýlar.

Tabii sistem de deðiþti. Eskiden futbol takýmlarýnýn imkânlarý bu düzeyde deðildi. Bütün aileler "Futbolcudan bir þey olmaz" diye karþý çýkardý. Bir anda futbol takýmlarýnýn þartlarý düzelip art arda baþarýlar da gelince herkes futbolcu yetiþtirmek ister oldu. Peki, Gençlerbirliði'nde bir anda A takýma çýkman, bir anda parlaman nasýl gerçekleþti?

Gençlerbirliði'ne zaten bu sezon geldim ve A takýmda oynamaya baþladým. Hemen hemen bütün maçlarda da 90 dakika oynadým. Sað olsun Mesut Bakkal Hocam bana güvendi ve þans verdi.

Bunun nedeni Sarýyer'de güzel bir yarým sezon geçirmendi herhalde?

Sarýyer'de yanlýþ hatýrlamýyorsam 15 maç oynadým, 4 tane de gol attým. Ön libero oynadýðým maç oldu, sað açýk oynadýðým maç oldu. Orada baþarýlý bir sezon geçirdim. Ondan sonra beni birçok kulüp istedi. Gençlerbirliði o sezon da istemiþti ama Sakaryaspor yüksek bonservis bedeli istediði için gelememiþtim. Ümit Milli Takým kadrosuna da Sarýyer'deyken alýndým. O dönemde Ümit Milli Takým'ýn baþýnda Tolunay Kafkas Hoca vardý. Beni milli takýmlara ilk çaðýran da Tolunay Hocadýr.

Spor yöneticiliði okuyorum

Peki, liseyi bitirdikten sonra üniversite sýnavýna girdin mi?

Þu anda Sakarya Üniversitesi'nde Beden Eðitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okuyorum. Yöneticilik ve spor yöneticiliði dersleri alýyorum.

Yani futbolculuk hayatýnda beklenmedik bir aksilikle karþýlaþýrsan B planýn da hazýr.

Hazýr ama þu sýralar eðitimimin pek de iyi gittiði söylenemez. Sakaryaspor'da oynarken bile okula doðru dürüst gidemiyordum. Þimdi Ankara'ya geldim ve hiç gidemez oldum. Devamsýzlýk sorunum var.

Futbolcu olarak örnek aldýðýn oyuncular var mý?

Fatih Tekke'yi çok seviyorum, çok beðeniyorum. Onu gerçekten çok yetenekli buluyorum. Tabii bir de hemþerisi olmaktan gurur duyduðum Hakan Þükür var. Yabancýlardan da Thierry Henry ve Eto'o'yu çok beðeniyorum.

Henry ve Eto'o hayranlýðýna bakarak senin Barcelona hayalin bulunduðunu da söyleyebilir miyiz?

Her oyuncunun mutlaka böyle hayalleri vardýr ama bunlarý düþünmek için henüz erken. Þimdi böyle hayallerim olduðunu söylersem komik kaçar. Ben insanýn hayallerine adým adým giderek ulaþmasýndan yanayým.

Eskiden Gençlerbirliði baþaltý dediðimiz takýmlardan biriydi. Dört büyüklerin korkulu rüyasýydý. Kötü bir dönemin ardýndan bu sezon sanki o haline doðru bir dönüþ yapýyor gibi gözüküyor.

Þu an zaten bizim aramýzda da konuþulan o. Aslýnda lige istediðimiz gibi baþlayamadýk. Kocaelispor ve Bursaspor maçlarýnda puan kaybetmeyi hiç beklemiyorduk. Hiç hesapta olmayan puanlar kaybettik. Ama sonrasýnda toparlanmayý da baþardýk. Gençlerbirliði'nin geçen sezon yaþadýðý zor günlerin bu sezon da tekrarlanmamasý için çok daha iyi olmamýz gerekiyor.

Ýlk golü attýðýmda þaþýrdým

Gençlerbirliði'nde ilk golünü attýðýn zaman ne hissettin?

Üçüncü haftada oynadýðýmýz Eskiþehirspor maçýydý. Ýki takým da o maça kadar henüz galibiyetle tanýþmamýþtý. Ýki gol birden attým ve elbette çok sevindim. Süper Lig'deki ilk gollerimi atmýþtým ve açýkçasý ilk golün ardýndan ne yapacaðýmý da þaþýrdým. O anda gerçekten çok sevindiðimi ve koþtuðumu hatýrlýyorum sadece.

Yavaþ yavaþ medya da seninle ilgilenmeye baþladý. Biraz kendini göstermeye baþladýðýn ya da üç büyüklerle oynanan bir maçta gol attýðýn zaman herkes seninle konuþmak isteyecek. Taraftar sitelerinde ya da gazetelerde seninle ilgili yorumlar yapýldýðýnda ya da futbolunla ilgili iyi veya kötü yazýlar yazýldýðýnda ne hissediyorsun?

Ýnsan iyi þeyler duyduðunda mutlu oluyor haliyle. Ama öyle taraftar sitelerini pek bilmediðim için bakmak mümkün olmuyor. Gazetelerde benimle ilgili güzel þeyler yazýldýðýnda ailem de benimle gurur duyuyor, seviniyor.

Hakkýndaki güzel yorumlar senin için de önemli bir motivasyon oluyordur herhalde.

Ýnsanlardan güzel þeyler duymak motive ediyor beni. Ýnsanýn kendine güveni artýyor.

Futbolda kendine güven gerçekten de çok önemli. Peki, sen kendini özgüveni yüksek oyunculardan biri olarak görüyor musun?

Evet, güveniyorum. Zaten oyuncu kendine güvenmeden sahaya çýkarsa baþarýlý olabilmesi mümkün deðil. Zaten Mesut Hocam da bana "Kesinlikle korkak oynamayacaksýn. Sahaya her zaman kendi kiþiliðini yansýtacaksýn" diyor. Eðer ben birebir pozisyon bulup da rakibimin üzerine gitmezsem mutlaka kýzar ve beni uyarýr, "Sen böyle bir futbolcu deðilsin" der. Tüm oyuncularýna "Kendi kiþiliðinizle oynayýn, gerekirse topu kaptýrýn ama kendinize duyduðunuz güvenden taviz vermeyin. Kendi deðerinizin farkýnda olun" tavsiyesinde bulunur.

Peki, seni profesyonel ligde oynatan ilk teknik direktör olan Nejat Biyediç nasýl bir hocaydý?

Nejat Biyediç benim için gerçekten çok önemlidir. Çünkü PAF takýmýndan alýp ligde oynatan ilk teknik direktördür. Tolunay Hocamýn da hakkýný yemeyeyim. Onun da bana çok önemli katkýlarý var. Ýkisini de unutmam mümkün deðil yani.

Gençlerbirliði'nde iyi oynamak, yakýn dönemdeki en önemli hedefin olsa gerek. Peki, birkaç adým sonrasýna baktýðýnda kendini nerede görüyorsun? Böyle bir kariyer planý çizdin mi kendine?

Bundan sonra Türkiye'de dört büyükler dediðimiz takýmlara gitmek istiyorum. Tabii öncelikle Gençlerbirliði'ne atacaðým gollerle katký saðlayarak ve kulübüme iyi bir gelir kazandýrarak. Zaten baþkanýmýz Ýlhan Cavcav da bunu hedefliyor. Sürekli genç oyuncularý keþfedip Türk futboluna kazandýrýyor. Benim imza töreninde de ayný þeyleri söyledi.

Sen imza töreninde neler söyledin gazetecilere?

"Gençlerbirliði'nde yedek kalmaya deðil, burada kendimi göstermeye, kulübüme faydalý olmaya geldim" dedim. Sadece bu kadar konuþtuk zaten. Ama þu ana kadar gösterdiðim performansla da sezon baþýndaki sözlerimi þimdilik boþa çýkarmadým.

Takýmdaki forvetlerle rekabetiniz nasýl? Bir de günümüz futbolunda tek forvet mi, çift forvet mi daha faydalý diye bir tartýþma var. Senin için hangi sistemde oynamak daha verimli?

Gençlerbirliði'nde forvet mevkiinde Kahe, Bruce Djite, Kemal Akbaba ve ben varýz. Ýki forvetli sistemle oynuyoruz. Baþtan da söylediðim gibi ben sezon baþýndan beri banko oynuyorum. Tek forvet mi, çift forvet mi meselesine gelince, bu takýmýn elindeki futbolcu portföyüne ve teknik direktörün oyun anlayýþýna baðlý bir tercih. Mesela biz Ümit Milli Takým'da farklý kazandýðýmýz Çek Cumhuriyeti ve Ermenistan maçlarýnda tek forvet oynadýk. Ama takýmýmýz çok iyiydi ve tek forvete müsaitti.

Eskiden forvet oyuncularýndan gol atmalarý beklenirdi. Þimdiyse örneðin Fenerbahçe Semih'i orta sahaya yakýn oynatýyor ve oyun kurmasýný da bekliyor. Bu biraz forvet oyuncularýnýn yapýsýný deðiþtiriyor mu sence? Yani sahaya çýktýðýn zaman insanlarýn senden daha çok þey beklediðini hissediyor musun? Yoksa sana sadece "Çýk, gol pozisyonuna gir, gol at. Baþka bir þey yapma" mý diyorlar?

Yok, hayýr, öyle deðil. Golü herkes atabilir oyunda. Bir oyuncunun özellikleri farklýysa bunu beklemezler zaten. Demek ki Semih'te öyle bir yetenek var ki, ondan oyun kurucu gibi oynamasýný da istiyorlar. Bende böyle bir özellik yoksa zaten kimse oyun kurmamý istemez. Bence bu teknik adamýn beklentilerine ve daha da önemlisi futbolcunun özelliklerine baðlýdýr.

Sezonun devre arasýnda transfer teklifi alsan; mesela Premier Lig'den Middlesbrough ya da Portsmouth ayarýnda bir takým seni istese, böyle bir teklifi kabul eder misin?

Ben bu konuda kendim karar veremem. Çünkü çok erken olduðunu düþünüyorum. Bu aþamada benim adýma en doðrusunu hocalarým düþünür. Ama devre arasýnda deðil de sezon sonunda böyle bir teklif gelirse düþünürüm elbette. Ancak sezon boyunca çok iyi performans göstermem ve kendimi kanýtlamam gerek. Kendime güvenim daha da artarsa yine hocalarýmýn görüþlerini alýp bir karar veririm. Onlarýn bu konudaki düþünceleri benimkinden daha önemli çünkü.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=5307

Hüdai Pervaneli - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya

Alýntý Asi Çaykaralý61 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben Mustafa Pektemek'in oyun yapýsýný biraz Burak Yýlmaz'a benzetiyorum.Ayrýca Mustafa Pektemek genç ve gelecek vadediyor Þenol Hocamýzýn elinde yýldýz olur
    Ahh Ahhh Nerde Keske gelse
    Gitme demek cok da Zor olmamali

Forumdan Uzaklaþtýrýlmýþtýr Yunus Emre AYAZ - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    38

Koçum Ben seni Kolluyordum Vatan Mücadelesi içinde idik en ücra köþelerde

ama oradanda desteðimzi verdik

sen canýný sýkma

senin yaptýðýn taraftarlýðý ben býraktým diyorum ya
    tamam benimkini býraktýnda senin þuan yaptýðýn taraftarlýk doðrumu sence ?

Nereden
    Ýstanbul

Bilmiyordum abi bunu saolasýn.

Nereden
    Almanya

Defansýn jokeri; Orhan Þam

Orhan Þam, Genç Milli Takýmlarýn tüm kademelerinden geçerek bugünkü Ümit Milli Takým'a yükselen tek oyuncu. Erdemirspor'da baþlayan kariyerinini çok genç yaþta Gençelrbirliði'nde sürdürdü. Süper Lig'de ilk maçýna çýktýðýnda 16 yaþýndaydý. Mardinspor'da piþtikten sonar geçtiðimiz sezon Lig A'da þampiyon olan Gençlerbirliði Oftaþspor'un bu zaferine önemli bir katkýda bulundu. Sol bek hariç defansýn tüm bölgelerinde görev yapabiliyor. 21 yaþýnda, evil ve üniversite öðrencisi.

Röportaj: Mazlum Uluç

Genç Milli Takýmlardan itibaren ay-yýldýzlý formayý giymeye baþlayan ve Ümit Milli Takým'a yükselen, Gençlerbirliði Oftaþspor'la da bu sezon Süper Lig'de boy gösterecek bir oyuncusun. Öncelikle seni biraz tanýyalým.

1986 Karadeniz Ereðli doðumluyum. Bir ablam, bir de kýz kardeþim var. Futbola 10 yaþýmda Erdemirspor'da baþladým. O dönemde annem futbol oynamama hep karþý çýkardý. Altyapý takýmlarý toprak sahalarda çalýþýrdý ve biz de antrenmanlardan sonra eve çamur içinde dönerdik. Annem bu nedenle kýzardý ve futbolu býrakmamý isterdi.

O zaman babanýn desteði olmalý arkanda. Ailende senden baþka futbolcu var mý?

Hayýr, ailemde baþka futbolcu yok ama babam futbolcu olmamý çok istedi ve bana büyük destek verdi. Erdemirspor'daki antrenörüm Ahmet Uzun dört yýl boyunca bana büyük emek verdi ve sonra da elimden tutup Ankara'daki Bölge Karmasý seçmelerine getirdi. Bölge Karmasý'nda oynadýðým futbolu beðenen Fenerbahçe ve Ankaragücü de bana talip olmuþtu ama Ahmet Hocam Gençlerbirliði'ne gitmemi istedi.

16 yaþýmda Süper Lig maçý oynadým

Sence iyi bir tercih miydi bu?

Evet, iyi ki beni Gençlerbirliði'ne vermiþ. Kulüp yapýsý ve takýmdaki arkadaþlýk itibariyle Gençlerbirliði mükemmel bir camia. Orada da Seçkin Topçu ve Avni Okumuþ'la çalýþtým. 1.5 sezon sonra Ersun Yanal döneminde A takýma yükseldim. 16 yaþýmda Süper Lig'de iki maça çýktým.

O dönemde de sað bek mi oynuyordun?

Hayýr, futbola baþladýðýmda stoperdim, sonradan sað bekte görev almaya baþladým ve kendimi artýk sað bek olarak görüyorum.

Peki, Süper Lig'de 16 yaþýnda oynadýðýn o ilk iki maça dönelim istersen.

Ýlk maçým Samsunspor'a karþýydý. Savunma Ümit Bozkurt, El Saka, Baki þeklindeydi. Ümit aðabey kýrmýzý kart görünce Ersun Yanal beni sahaya sürdü. O maçta oldukça iyi oynamýþtým. Ertesi hafta da Ümit aðabey cezalý olduðu için ilk onbirde sahaya çýktým. Rakibimiz Bursaspor'du ve yenilirse küme düþecekti. Stattaki atmosfer müthiþti. Tribünlere bakýnca adeta þoke oldum. Müthiþ heyecanlýydým. 3-1 kaybettik ve doðrusunu söylemek gerekirse çok da baþarýlý bir oyun sergileyemedim.

Sonrasýnda Gençlerbirliði'nde devamýný bu nedenle mi getiremedin?

Sezon bitmiþti ve yeni sezon için transferler yapýlmýþtý. Bursaspor'dan Erkan Özbey gelmiþti. Zaten takýmda El Saka, Deniz Barýþ, Baki Mercimek ve Ümit Bozkurt vardý. Ben de henüz 16 yaþýndaydým ve onlarýn arasýnda pek þansým yoktu doðrusu. O sezon
    A takým kadrosunda kaldým ama ikisi ligde, biri kupada 3 maçtaoynayabildim. Oðuz Çetin göreve geldikten sonra Gençlerbirliði Asaþ'a gönderildim ve Lig B'de 6 ay oynadýktan sonra geri döndüm. O dönemde takýmýn baþýna Ziya Doðan gelmiþti. Kamptan sonra beni Mardinspor'a gönderdi, bir gün sonra da geri çaðýrdý ama oynatmadý. Ziya Doðan kýsa süre sonra ayrýlýnca yeniden Mardinspor'a gönderildim ve 31 maçta oynadým.

Mardin'e alýþma sürecinden bahseder misin biraz. Alýþtýðýndan farklý bir ortama gidiyorsun çünkü.

Ankara'dan uçakla Diyarbakýr'a gittim. Kimseyi tanýmýyordum ve beni karþýlamaya gelen de yoktu. Neredeyse aðlayacaktým. Aslýnda beni almaya gelmiþler ama tanýyamamýþlar. Kulübe telefon açtým, sonuçta buluþtuk. Diyarbakýr'dan Mardin'e giderken nereye baksam kýraç topraklarý görüyorum. Sadece ortada bir yol var. Ýlk haftada çok zorlandým ama sonra ortama alýþtým ve çok baþarýlý bir sezon geçirdim Mardinspor'da.

Futbola stoper olarak baþladýðýný söylemiþtin, hangi antrenör seni sað bek yapmaya karar verdi?

Asaþ'ta da 6 aylýk dönemde sað bek oynamýþtým. Mardinspor'da da son 10 haftada sað bek olarak görev yaptým.

Sen hangi mevkiyi kendine daha yakýn görüyorsun?

Stoperde hâlâ daha rahat oynadýðýmý düþünüyorum ama artýk kendimi sað bek olarak görüyorum. Aslýnda sað ayaklý bir stoperin sað bek oynamasý zor deðil, ancak ofansif yönde sýkýntý yaþýyorsunuz. Çünkü kafanýzda hep defansif bir düþünce var.

Son yýllarda stoperden bek yapmak gibi yeni bir moda var. Özellikle Ersun Yanal döneminde Gençlerbirliði'nde baþlamýþtý. Erkan Özbey'in sað bek, Deniz Barýþ'ýn, Baki Mercimek'in sol bek oynamasý gibi. Sonrasýnda baþka takýmlarda bu uygulamayý gördük. Ancak modern futbol hücum eden bekler istiyor. Sen kendini bu açýdan geliþtirebildin mi?

Asaþ'taki 6 aylýk dönemde çok iyi olduðumu söyleyemem. Mardinspor'da da defansif açýdan iyi olmakla birlikte hücuma yeterince çýkamýyordum. Ama geçtiðimiz sezon Oftaþspor'da Metin Diyadin hocamýz saðolsun bana çok yardýmcý oldu. Bana "Topu kaybetsen de önemli deðil, sürekli öne çýk" diyordu. Halen ofansif yönde eksiklerim var ama baþlangýç noktasýna göre oldukça geliþme kaydettim.

Peki, saðbek mevki için örnek aldýðýn oyuncular var mý?

Fenerbahçeli Önder Turacý'yý beðeniyorum. Gerçi o da benim gibi stoperden sað bek oldu ve ofansif yönü pek yok ancak defansif anlamda çok beðendiðim bir oyuncu. Zaten ülkemizde çok fazla bek yetiþmiyor. Ama bir Sabri sað bek oynadýðýnda çok farklý iþler
    yapabiliyor. Yabancýlardan ise Cafu, Belletti gibi oyuncularý izliyorum. Özellikle Barcelona'nýn maçlarýný hiç kaçýrmam ama orada da gözüm yine öncelikle Puyol'a takýlýyor. Yüreðini ortaya koymasý çok hoþuma gidiyor.

Yaþýn gereði çok uzun bir futbol geçmiþin yok ama yine de "En iyi sezonum" diyeceðin sezon geçtiðimiz sezon muydu? Sonuçta þampiyon olup Süper Lig'e geldiniz.

Mardinspor'da da çok iyi bir sezon geçirmiþtim ama Oftaþspor'daki sezonum çok farklýydý tabii ki.

Peki bu performansýnla Gençlerbirliði'ne geçmek gibi bir düþünce doðmadý mý?

Hayýr, çünkü Oftaþspor Süper Lig'de kalýcý olmak isteyen bir takým. Dolayýsýyla iskeletin bozulmamasý gerekiyordu.

Uluslararasý deneyim çok iþime yaradý

Senin bir de Milli Takým oyunculuðun var. Genç Milli Takýmlara seçilmen nasýl oldu?

Gençlerbirliði PAF takýmýnda oynarken Serpil Hamdi Tüzün döneminde U16 Takýmýna çaðrýldým ve ilk kez Mýsýr'a karþý oynadým. Ondan sonra da 55 defa Genç Milli Takýmlarda forma giydim. Finalde Ýspanya'ya kaybedip Avrupa ikincisi olan U19 Milli Takýmý'nda da yer aldým. Sonra da 6 kez Ümit milli oldum.

Milli Takým oyuncusu olmak sana ayrý bir hava ve özgüven getiriyor mu?

Milli Takým çok farklý bir yer. Kesinlikle kulüple hiç ilgisi yok. Orada bir temsil görevini yerine getiriyorsunuz ve her hareketinize çok daha fazla dikkat etmek zorundasýnýz. Bir de binlerce gencin içinden seçilip geliyorsunuz. Ayrýca son dönemde Genç Milli Takýmlar düzeyinde çok fazla maç oynanýyor ve uluslararasý tecrübeniz artýyor. Sadece futbol anlamýnda deðil, gittiðiniz ülkelerde gördükleriniz ve yaþadýklarýnýzla dünyaya bakýþ açýnýz da geniþliyor.

Eðitimle futbolu birlikte yürütebildin mi?

Þu anda üniversite öðrencisiyim. Bizim takýmýn yarýsýndan fazlasý üniversite öðrencisi zaten. Mardinspor'a gittiðim sene Gazi Üniversitesi BESYO antrenörlük bölümünü kazanmýþtým ancak okula gidemiyorum. Bu büyük bir sýkýntý.

Gençlerbirliði Oftaþspor ilginç bir takým. Geçtiðimiz sezon kadrodaki oyuncularýn yaþ ortalamasý 20'ydi ve o takým Süper Lig'e yükselmeyi baþardý. Bu baþarýyý neye baðlýyorsun?

Þampiyonluðu kadrodaki uyuma baðlýyorum. Takýmda mükemmel bir arkadaþlýk var. Ne derdiniz olursa olsun arkadaþýmýzla konuþabiliriz. Biz her þeyi kendi içimizde çözen bir grubuz. Bu da bizi takým haline getiriyor. Tek tek baktýðýnýzda oyuncularý tanýmazsýnýz ama bu takým 3. Lig'den buraya 4 sezonda 3 þampiyonluk yaþayarak geldi. Dolayýsýyla bu baþarýya tesadüf demek de mümkün deðil.

Uzun süredir birlikte oynayýp Süper Lig'e gelen bu genç grup bu sezon neler yapabilir?

Ýlk onbirde oynayanlardan Bülent Kahraman, Doða ve Gökhan Gönül ayrýldý. Yeni transferin de tümü genç. Yaþ ortalamamýz 21'i geçmiyor. Süper Lig'in çok zor olduðunu biliyoruz. Çünkü burada çok usta futbolcular var. Ama biz geçtiðimiz sezon Lig A'nýn da zor olduðunu biliyorduk ve sonuçta þampiyon olmayý baþardýk. Süper Lig'de kaybedeceðimiz bir þey yok. Sahaya çýkýp elimizden geleni yapacaðýz. Týpký geçen sezon olduðu gibi sadece iyi futbol oynamayý düþüneceðiz ve sonucunda nerede olacaðýmýzý hep birlikte göreceðiz.

Bundan sonrasý için kendi adýna neler planlýyorsun?

Ýlk hedefim A Milli Takým'da oynayabilmek. Ümit Milli Takým'da oynayarak ilk adýmý attýðýmý düþünüyorum. Bu sezon iyi performans gösterebilirsem A Milli Takým hedefime de ulaþabileceðimi düþünüyorum.

A Milli Takým'da Hamit Altýntop gibi bir oyuncuyla rekabet edeceksin.

Hamit benim en çok beðendiðim oyunculardan birisi zaten. Hem defansif hem de ofansif yönden mükemmel bir oyuncu. Üstelik çok akýllý ve kuvvetli.

Açým ve avantajlýyým

Hamit'in bu özellikleri sende bir endiþeye yol açmýyor mu?

Hayýr, asla. Çünkü ben ondan 4-5 yaþ daha gencim. Hamit kendini kanýtlamýþ birisi, bense baþarýya açým. Dolayýsýyla o formaya ulaþabilmek için vargücümle mücadele edeceðim.

Kulüp bazýndaki hedeflerin neler?

Ýspanya veya Ýngiltere Ligi'nde oynamak en büyük hayalim. Elbette ülkemizdeki büyük takýmlarda oynamayý da çok isterim. Zaten Beþiktaþ'a karþý ayrý bir sevgim var. Çünkü bütün ailem Beþiktaþlý. Ancak ille de önce Ýstanbul takýmlarýnda oynamak gibi bir saplantým yok. Bu sezon Gençlerbirliði Oftaþspor'da iyi bir performans gösterip de teklif alýrsam direkt Avrupa'ya giderim.

21 yaþýndasýn ve evlisin. Bu çok sýk rastladýðýmýz bir durum deðil futbol camiasýnda.

Ýçkim, sigaram, gece hayatým yok. Evimde oturmaktan hoþlanan bir insaným. Eþimi de çok seviyordum.

Nasýl tanýþtýnýz?

Eþim Ankaralý ama Antalya'da oturuyordu. Takým arkadaþým Ali Öztürk tanýþmamýza vesile oldu. Üç yýl arkadaþlýk yaptýktan sonra 20 yaþýnda evlendim.

Evlilik bana þampiyonluk getirdi

Evlilik futbol yaþamýnda bir þeyleri deðiþtirdi mi?

Ýlk sezonumda þampiyonluk yaþadým, daha ne olsun? Üstümde büyük bir yük vardý, herkes "Bu yaþta neden evlendin?" diye soruyordu. Ben de kendi kendime "Baþarýlý olmak zorundayým" diyordum ve ödülünü de þampiyonlukla aldým.

Genç bir oyuncu olarak yabancý sayýsý hakkýnda ne düþünüyorsun?

Sýnýrsýz yabancýya karþýyým. O zaman genç Türk oyunculara hiç kimse bakmaz herhalde. Zaten Türkiye'de genç oyunculara önem veren birkaç yerli teknik adam var. Aykut Kocaman ve Ertuðrul Saðlam gibi. Ben yabancý teknik adamlarý bu konuda daha cesur buluyorum. Mesela Gerets geldi ve Galatasaray'da birçok gençoyuncuyu gözünü kýrpmadan oynattý. Tigana da Serdar ve Burak'a görev verdi.

Merak ettiðim bir þey de taraftar meselesi. Süper Lig'de taraftar desteði bulabilecek misiniz?

Geçtiðimiz sezon Lig A'da da taraftarýmýz yoktu, hep biz bizeydik. Benim eþim geliyordu, futbolcularýn annesi babasý geliyordu. Herhalde bu sezon da ayný tabloyu yaþayacaðýz.

Peki, taraftar desteðinin olmamasý sýkýntýya yol açmýyor mu?

Buna alýþtýk, zaten deplasman maçlarýnda daha iyi oynuyoruz. Herhalde taraftara aç olduðumuz için. Rakip taraftarýn tezahüratýný kafamýzda kendimize çeviriyoruz. "Bizim için baðýrýyorlar" diye düþünüyoruz. Mesela geçtiðimiz sezon içeride 3-4 maç berabere kalýrken deplasmanda sürekli kazanarak þampiyon olduk.

Medyadan yeterince ilgi gördüðünüzü düþünüyor musun? Aslýnda siz örnek gösterilmesi gereken bir takýmsýnýz.

Hiçbir ilgi görmüyoruz. Bizi umursamýyorlar. Çok fazla ilgi beklemiyoruz ama bu takýmýn yaptýklarý da ortada. 20 yaþýndaki gençlerden oluþan bir takým 4 sezonda 3 þampiyonluk yaþamýþ. Bence inceleme konusu olabilecek bir takýmla karþý karþýyayýz ama sanki hiçbir þey olmamýþ gibi devam ediyor her þey.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=1731

Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    43

Alýntý Yunus Emre AYAZ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tamam benimkini býraktýnda senin þuan yaptýðýn taraftarlýk doðrumu sence ?
    Yunus Takýma futbolculara hocaya bir þey dediðim yok

Yönetime yakýþmýyor yaptýklarý ,hareketleri ha yönetimde de herkese deðil belli baþlý kiþilere

Bak yine diyorum Trabzonspor þampiyon olursa Bu Yönetimin deðil Takýmýn Baþarýsýdýr.

Umarým Beni Ýlerde anlarsýn
    Konu matrix5782 tarafýndan (28.04.2011 Saat 12:26 ) deðiþtirilmiþtir.

Nereden
    Ýstanbul

Emana'ya 10 milyon € vereceðimize Landon Donovan'ý 5'e getiremez miyiz?
    Arslanýn sýrtlaný çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

10 numara - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli

oðuzhan taþlý hakkýnda bilgisi olan varmý? almanya'daki renkdaþlarmýzdan...
    poetricus

Ertan1982 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya

Landon Donovan Ingiltere Ispanya Ligi haric Avrupaya dönmeyi düsünümüyor.Kendi söylemisti Bi reportajinda.Amerikada zaten cok populer parasida tikir tikir geliyor.

Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    43

Alýntý Ertan1982 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Landon Donovan Ingiltere Ispanya Ligi haric Avrupaya dönmeyi düsünümüyor.Kendi söylemisti Bi reportajinda.Amerikada zaten cok populer parasida tikir tikir geliyor.
    evet bende duymuþtum

kaliteli ve iyi bir oyuncu

Forumdan Uzaklaþtýrýlmýþtýr Yunus Emre AYAZ - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    38

Yunus Takýma futbolculara hocaya bir þey dediðim yok

Yönetime yakýþmýyor yaptýklarý ,hareketleri ha yönetimde de herkese deðil belli baþlý kiþilere

Bak yine diyorum Trabzonspor þampiyon olursa Bu Yönetimin deðil Takýmýn Baþarýsýdýr.

Umarým Beni Ýlerde anlarsýn
    tamam belki olabilir böyle kiþiler ama þuanki durumda tam eþikten geçerken bunlarý dillendirmenin kime faydasý var ?

motive etmek yerine moral bozar bu tür açýklamalar. yani duyulursa

Nereden
    Ýstanbul

Peki biz nasýl oyuncu getireceðiz? Futbolcularýn aklýna düþmemizi mi bekleyeceðiz? Arkadaþlar iþin püf noktasýný kaçýrýyoruz. Hiçkimse kurulu düzenini býrakýp yeni maceraya yelken açmak istemez. Burda kulübün futbolcuya ilgi alakasý, vizyonu, yöneticilerin becerisi devreye girer. Tunay Torun'u bile bir kere arayýp ne dersin demekle sonra da prensipte anlaþtýk o iþ kolay demekle bu iþler olmuyor.

Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    43

Alýntý Yunus Emre AYAZ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tamam belki olabilir böyle kiþiler ama þuanki durumda tam eþikten geçerken bunlarý dillendirmenin kime faydasý var ?

motive etmek yerine moral bozar bu tür açýklamalar. yani duyulursa
    Bilinen þeyler

özeliklle burada

yönetimde bunun farkýnda

Nereden
    Ýstanbul

Bi yabancý oyuncu alalým kiralayalým 1 sezon daha sonra bize geldiðinde o mevkiiye ilaç gibi gelsin. Trabzonspor þunu 1 kere yapsa çok þey kazanýr. Bir önerim olacak yine ;

Güney Kore ile devam ediyoruz son zamanlarda olduðu gibi. Ülkede büyük bir potansiyel var.. Buna deðinecek bir kaç söylem ;

''Kore'li futbolcularýn Avrupa'daki etkisinin ana sebebi, onlarýn taktik açýdan çok parlak oyuncular olmalarý. Bir kere çok disiplinliler. Mesela Park Ji-sung ya da Lee Chung-yong. Her iki kanatta da oynayabiliyorlar, her zaman rakip beki kovalayarak geri dönüyorlar ya da çabucak santraforun arkasýnda pozisyon alýp rakip savunma ile orta saha arasýna veya gol bölgelerine girebiliyorlar.'' þeklinde yorumluyor.

Güney Kore'li bir spor yazarý olan Kim Se-hoon ise ülkesinin futbolcularýnýn tasvirini yapýyor:

''Pek çok Kore'li futbolcu, özellikle de genç olanlar, yüksek seviye futbolda yer almak için kendilerini aç hissediyorlar. Hocalarýna kayýtsýz - þartsýz, her zaman itaat ederler. Bizden pek çoklarý çaba güdüsünü içselleþtirmiþizdir, bu yüzden gösterileni yapmak için mutlaka ellerinden geleni yaparlar. (...) Kore futbolunun en güçlü yaný ne derseniz, takým oyunudur. Takým oyunu oynamak için her þeyiyle hazýr olan futbolcularýmýzdýr.''

Þenol Güneþ de Güney Kore günlerine iliþkin röportajlarýnda idmanlardaki yüksek performanstan ve öðrenmeye açlýktan sürekli bahsetmiþti.

Bahsedeceðimiz isim Ji Dong-Woon.

Ülkesi takýmlarýndan Chunnam'da oynuyor Ji.
    Oyuncu Milli Takýmýn yeni santraforu. 30'una yaklaþmýþ ya da geçmiþ olan eski golcüleri elediler ve bu oyuncu öne çýktý. Tek santrafor iþini çok iyi yapýyor. Zamanla fiziken aþama kaydedecek ve kendine Avrupa'da yer bulacaktýr.

Ji için benim yorumum stili Fatih Tekke'ye benziyor. 1,87 Boyunun verdiði avantaj ile hava toplarýnda etkili bir gezici forvetlerden. Sýk sýk geriye gelip bir 10 numara gibi oyun kuruyor. Bunu milli maçlarda sýklýkla yaptý. Milli takýmý ayný anda 2 oyun kurucu oynattý desek yalan olmaz. Birebirde etkili bir oyuncu ve süratli bir oyuncu Ji, top tekniði þuan yaþý itibari ile çok iyi ayný þekilde bitiriciliðide öyle. Henüz yaþý genç kendini dahada geliþtirebilir. Kendisini tam anlamýyla ispat edebilmesi için Kore milli takýmý ile bir resmi turnuvada görev almasý gerekiyor. Ardýndan Ji ya Almanya'da olur veya baþka bir yerde..

10 numara - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli

bazý hususlarda uður'a katlmamak elde deðil ,art niyetli olmadýðýný biliyorum , lüten biraz daha sakin olalým.
    poetricus

Ertan1982 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya

Alýntý Travelair Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Peki biz nasýl oyuncu getireceðiz? Futbolcularýn aklýna düþmemizi mi bekleyeceðiz? Arkadaþlar iþin püf noktasýný kaçýrýyoruz. Hiçkimse kurulu düzenini býrakýp yeni maceraya yelken açmak istemez. Burda kulübün futbolcuya ilgi alakasý, vizyonu, yöneticilerin becerisi devreye girer. Tunay Torun'u bile bir kere arayýp ne dersin demekle sonra da prensipte anlaþtýk o iþ kolay demekle bu iþler olmuyor.
    1.Oyunculari genc yasta bulacan Parlamadan transfer decen.Genelikle Bizi bir Atlama tahtasi olarak görecekler daha Büyük Liglere transfer olmak icin.Bunun icin dünyanin 4 yanina Scout salacan.Bir Scout agasi örecen.Bütün Genc Turnuvalar adamlarini yollamalisin.Ve Scoutlarin tavsiyelerini ciddi alacan Manager felan karistirmiyacan.En Kolay yolu bu.

2.Avrupnin Kalburüstü Liglerinden Patlamaya az kalmis/yetenekli oyunculari Paraylan ikna edecen.Genelikle cok pahaliya patlamaz 5 Büyük Lig ve Rusya Ukraina haric en cok parayi biz veriyoruz.Oyuncular bizi gene Büyük Kulüpler icin Atlama tahtasi olarak görecek.

3.dmalara bi Konsept koyacan önlerine.Biz su an burdayiz 2-3 Yil icnide.Buraya gelmek istiyoruz.Konseptin iyise ve cok Absürd bir sey degilse oyuncuyu ikna edebilirsin.

Aklima su an Bunlar geliyor.Ama ilk önce kafamiza sunu sokmaliyiz.Biz Avrupa ve Dünya Bazinda Büyük felan degiliz.Su an hicbir Türk Kulübü Büyük degil.Kendimizi dev aynasinda görmeyi birakcagiz ve cok calismaliyiz.

Nereden
    Ýstanbul

En baþta çabalamalýyýz, ilk baþta denemeliyiz. Kulüpte bu konuda uzman eleman yok. Kayserispor'da Süleyman Hurmacý var. Gidiyor uðraþýyor. Biz Kayserispor'dan az takým mýyýz böyle bir elemanýmýz yok? Baþkan uzun bir uçak yolculuðu yapýyor adam hýrpalanmýþ vaziyette çýkýyor uçaktan. Adamýn yaþý var, koþturmak baþkanýn iþi mi? O konuda koþturan, uzman olan, sürekli olasý transferlere yakýn markaj yapacak elemanlar lazým. Yoksa iþin kolayý menejer gelir tavsiye eder, önüne koyar kasetleri, hop basitçe yaparsýn transferleri zahmetsiz. Ama sonra dünyada basit ve zahmetsiz birþeyin olmadýðýný anlýyorsun her zaman

Ali Yerlikaya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya
    Yaþ
    36

Medyada bize gelicegi kesin gözüylen bakilan Tunay Torun Hertha BSC ile kesin olarak anlasdi...
    Ins. kaliteli bi kac gurbetci oyuncu almayi becerebiliriz, ama kesin gözüylen bakilan oyuncularin kacdigini görünce bu sezon sonuda en azindan kaliteli gurbetcilerin alinamicagini göriyoz...

Nereden
    Ýstanbul

------------Onur--------------

Lustig--Dante--Egemen--Fuchs

Burak--Selçuk--Donovan--Tadic

------N'doye---Pektemek------

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    29

Sol kanada Young Boys'taki Senad Lulic nasýl olur?
    Maliyeti yüksek bir transfer de olmaz.

Sayfa 1512 Toplam 3091 Sayfadan BirinciBirinci ... 512 1012 1412 1462 1502 1510 1511 1512 1513 1514 1522 1562 1612 2012 2512 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)