Halilhodzic?in ilk yanlisi
Trabzonspor kendi evinde 1-0 önde oynuyor, ikinci yarinin ortalari. Sen kalkip takimin tartismasiz en etkili yildizini oyundan alip yerine 3. stoperi sokuyorsun. Gençlerbirligi takimi olsaniz bu degisikligi gördügünüzde ne düsünürdünüz?
Fatih Tekke ayni Anorthosis maçinda yaptigi gibi hiçbir sekilde hazir olmadan girdigi maçta son derece verimli oynadi. Kondisyonu elverse ve 90 dakika sahada kalsa Trabzonspor sahadan galip de ayrilabilirdi. Ancak Fatih?in yerine Özgür?ün girdigini gören ve daha da cesaretlenen Gençlerbirligi temposunu arttirdi ve ortada bir kontratak pozisyonu bile yokken ? yani defansin dengesiz yakalanmasi da sözkonusu degilken - araya atilan bir topta Trabzonspor defansinin son derece amatör hareketleriyle golü buldu.
Kendi evinde ve önde oynayan Trabzonspor?da Fatih?in yerine Özgür?ün oyuna görmesini birakin taktiksel anlamda psikolojik anlamda bile son derece yanlis buluyorum. Halilhodzic haftaarasi basin toplantisinda da Trabzonspor?un Fenerbahçe, Galatasaray ve Besiktas?dan daha kötü bir kadroya sahip oldugunu ve ligde 4.lük ve 6.lik arasinin normal sonuç olacagini söyledi. Yönetimdeki yetkililer bir zahmet Halilhodzic?e geçen senenin son 10 maçini izlettirsin. Bu takim, üzerinde takviye de yapilan o kadro ile nasil oynayabiliyormus fikir sahibi olsun. Potansiyeli puana yansitmak Halilhodzic?in görevi, yoksa zaten Trabzonspor herhangi bir hoca ile de bu ligde 6. olur. Öte yandan biraz klasik olacak ama attigi golden sonra Fatih ile Halilhodzic?in son derece samimi bir sekilde sarilmasinin beni heyecanlandirdigini söylemeden geçemeyecegim. Uzun süredir bu tip görüntülere hasrettik Trabzonspor?da...
MEHMET YILMAZ ? JUN
Mehmet Yilmaz?in gol atmasi için ne yapilmasi gerekiyor bilemiyorum. ?Yapisi geregi yandan gelen ortalarda çok iyi yükselip vurabiliyor? deniyor; Trabzonspor Fatih Tekke?nin yoklugundaki son 3 maçta 130 civari orta yapti, birakin golü Mehmet Yilmaz?in kaçirdigi ?Aaahh!? dedirten toplasan bir tane pozisyon var. Bir yerde 130 ortadan bir gol çikartamayan forvetiniz var diger yerde de daha tam iyilesmeden girdigi maçta daha ilk gelen dogru düzgün ortada kendisinden fizik olarak üstün iki savunma oyuncusunun arasindan kafayi vurup fileleri bulabilen bir Fatih Tekke. Ayni mevkide oynayan iki oyuncunuz arasinda bu kadar fark olursa, iyi olan sakatlandiginda takimin o bölgesi çöküyor.
Birakin sakatlik durumunu, -Fatih Tekke?nin iyi niyetinden hiç kuskum olmamakla birlikte - yaninda en az kendisi kadar iyi olan bir forvetle beraber oynayan Fatih?in her anlamda oyuna da çok farkli asilacagini tahmin ediyorum. Tomas Jun?a da yazik oluyor. Bu çocuk Nedved?li, Koller?li, Baros?lu Çek Milli Takimi?nda zaman zaman ilk 11 oynuyor. Trabzonspor?da ise gol atamayan sürekli sirti dönük oynayan forvet Mehmet Yilmaz?in yerine sans bile bulamiyor. Takim kendi evinde oynarken 75. dakikada maç berabere giderken girdiginde en ufak yanlis bir hareketi bile tribünlerden ciddi anlamda tepki aliyor.
Halbuki Halilhodzic Jun?u 3-4 maç ilk onbirde oynatsin. Ona göre biz de Tomas Jun?dan Trabzonspor?a bir fayda gelmeyecegine emin olalim. Kariyerinde Katar olan Eller?i anlayabilirim belki ama Çek Milli Takimi?nda bu kadar genç yasta ilk 11 baslayan bir oyuncunun Mehmet Yilmaz?i ? bir sans bulmak anlaminda bile - kesememesini anlayamiyorum. Mehmet Yilmaz da benim göremedigim bir özellik olsa gerek
Edited by: mini FaNaTiK