Merhaba sevgili dostum...
Hristiyan teolojisi ile ilgili doyurucu bilgi edinebilmek adýna yabancý kaynaklarý okuma gerekliliði hususunda sizinle hemfikirim..Bu konuda tavsiye edeceðiniz yabancý yazarlarýn kaleme aldýðý eserler varsa iletirseniz memnun olurum..Tabii þunu da söylemekte fayda var hristiyan ilahiyatýný birincil kaynaklardan okumak ve anlamak için salt Ýngilizce bilmek yeterli deðil..Özellikle Latince bilmek çok önemli çünkü kilisenin en birincil kaynaklarý latince ile yazýlmýþ..Bunun yanýnda latince bilmiyorsanýz en azýndan Fransýzca ve Ýtalyanca'yý bir nebze okuyabilme derecesinde olmanýz lazým..Ben Ýngilizcenin yanýnda þu sýralar fransýzca çalýþýyorum..En azýndan fransýzca metinleri okuyabilmek gerekli..Çünkü Fransa'Da Hristiyan teolojisiyle ilgili çok sayýda kitap ve akademik çalýþma var..
Bu konuyla ilgili Ýngilizce çok metin okudum ve Zafer Duygu'nun yazdýklarýyla bu ingilizce kitaplar arasýnda bilgi açýsýndan derin bir fark göremedim..Yani Zafer hocanýn kaleme aldýðý iki kitaptaki bilgilerle ingilizce kaynaklarý mukayese ettiðimde Zafer hocanýn daha detaylý izahat yaptýðýný gördüm..Bu yüzden bu iki kitabýn okunmasýný salýk veriyorum..
Bahsettiðiniz videoyu da yakýn zamanda izleyeceðim..Saygýlar..