Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Cemil Meriç // Bu Ülke
Muhakkak okunulası mükemmel bir eser...
İçerik bakımından sadece kendi dönemini akşetmemiş yazar, adeta günümüz yaşam şekli ve düşünce yoksunluğunu da gözler önüne sermiş. İdeolojik çekişmeler, kalıplaşmış düşünce kirlilikleri, yaşamsal komedyalar ve aforizmalar... Aradığınız herşeyi bu kitapta bulmak mümkün
Tavsiye ediyorum efendim..
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Paul Kemprecos - Yakuza Cinayeti
Güzel bi kitaptı.Akıcı bir dili vardı.Ama sonu biraz aceleye gelmiş gibi geldi.
Ayrıca baş karakterin Rum asıllı olması nedeniyle bazı yerlerde Türklere yapılan göndermeler ilginçti.
insan ilişkilerinde 4*4 lük iletişim-- oğuz saygı....kendi karakter renginize göre bir takım çıkarımlar yapabilirsiniz belki böylece karşınızdaki insanla olan iletisim problemlerini en az indirgeyebilirsiniz.ben okudum baz ıçıkarımlar yaptım bakalım ne olacak bir gelişme kaydedebilecekmiyim merakla bekliyorum.
Türk romanının önemli isimlerinden Peyami SAFA'nın fikir eserleri hak ettiği ilgiyi görmüyor. Daha önce de paylaştığım Türk İnkılabına Bakışlar kitabının ardından "Komünizm - Sosyalizm - Marksizm" adlı eserini (Ötüken Yayınları) okudum.
Sloganlar ve kalıplaşmış ezberlerin çok ötesinde kavramları bir Türk milliyetçisinin gözüyle sadelikle inceleyen SAFA'nın tespitleri bence değerlendirilmeli. Cumhuriyet dönemimizin kıymetli sosyologlarından Peyami SAFA'nın Nazım Hikmet'le olan tartışmaları da bu kitapta mevcuttur. Ayrıca şunu belirtmeliyim, bu kitap, yazarın çeşitli gazete ve dergilerdeki makalelerden oluşuyor.
Eserden öğrendiğim/edindiğim en önemli bilgi (veya bakış açısı) sosyalizmin komünizmden, komünizmin marksizmden ayrıldığı noktaların çok da az olmadığıydı.
*
Bu hafta sonu ise ünlü tarihçi İsmail Hami DANİŞMEND'in "TÜRKLER: Batı Kaynaklarına Göre Eski Türk Karakteri ve Ahlakı" adlı kitabını okudum (Timaş).
Geçen hafta Flaman meclis başkanı küstahın, ünlü düşünür Voltaire'in sözlerinden derlenen bir soruyu kasten Türklerle ilişkilendirmesini merak ettim. Acaba yabancılar bizi nasıl görmüş diye araştırırken, DANİŞMEND'in bu eserini buldum. Ve açıkçası tatmin oldum.
Tarihin ilk zamanlarından Tanzimat dönemine kadar Avrupalıların, Arapların, Rusların Türk milletini nasıl gördükleri, neyle övdükleri, neyle yerdiklerini bu kitapta bulabilirsiniz.
Batılı kaynaklarda Türk devletlerinde polisiye olayların olmadığı, dilencilere rastlanmadığı, Türklerin karakterinin yüksek olduğu yer almış.
Detaylarını merak edenlere iki çalışmayı da tavsiye ederim.
Konu Oğuz ZEYTİN tarafından (06.12.2010 Saat 12:57 ) değiştirilmiştir.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
kısa bir süewligine gittigim trabzonda siirlerini cok merak ettigim gündogdu sanımer in "karayelin sürüleri" adlı siir kitabını anneannemin evinde dolapları karıstırırken buldum ve kendisiyle tanısma fırsatı buldum....1987 yılında yayımlanmıs kitabı içime cekerek sarıla sarıla okudum....bundan sonra sıkı bir gündogdu sanımer takipcisi olacagım....
ve bir kitap daha buldum evde....j.j.rousso; toplum sözlesmesi....o da cok eski bir kitap....rousso basyapıtım diyor kitabın önsözünde okuyorum suan ve derin bir kitap....
ıslak imza....
Okay Tiryakioğlu'nun 'Kuşatma 1453' kitabına henüz başladım 61. sayfaya geldim. Ama şimdiden tavsiye etmeden geçemeyeceğim. Osmanlı Tarihine ilgisi olanlar ya da tarih kitaplarını okumaktan sıkılanlar için iyi gelebilir. Hem sıkıcı olmayan hem de bilgilendirmesi açısından doyurucu bir kitap. Ayrıca sanırım devamı niteliğinde kitapları da var yazarın. En azından benim için süreklilik olması okumaya doyamadığım kitaplar açısından çok iyi oluyor.
Kitaptan bir kaç satır...
'Osman! Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın!' Şeyh Edebali
Jeff Abbott - Mahzen
Konusu fena değil.Akıcı kolay okunabilen bi roman.Meraklısına tavsiye edilir.
Konu axelman tarafından (13.12.2010 Saat 20:14 ) değiştirilmiştir.
Her kitapsever bünyenin kitaplığında olmalı kesinlikle...
Düşünün bomboş bir ada ve üzerinde çocuklar...
Onların yaşamla mücadelelerinin yanısıra birbirleriyle olan mücadeleleri...
Ve aslında adadaki en büyük tehlikenin kendileri olduğu bilincine uyanmaları...
İyilik, kötülük, hırs, tutku, bilgelik, faşizm vb. yaklaşımları her birini bir çocukta imgeleştirerek anlatan, okurken kimi zaman hayret kimi zaman dehşete kapılacağınız farklı ve mükemmel bir kitap...
Kesinlikle okumalısınız...
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Çoğumuz akvaryumda bir balık ya da kafeste küçük bir kuş beslemişizdir. Benim böyle bir imkanım olmadı. Haliyle tüylü/kabuklu/denizde yaşayan... vs. her türlü hayvana hep uzaktan bakmıştım. Geçen sene kendime zaman ayırıp at binmeye başladım. Hayvan sevgisini ilk defa orada yaşadım.
Neyse efendim, uzatmayayım. Kedilere karşı sebebini bilmediğim bir karşı duruş sergiledim hep. Bilinçsizce de olsa "kararlı" bir duruştu. Ta ki, şu kitap karşıma çıkana kadar.
"Kedi Hikayeleri , (YKY)"
http://www.ykykultur.com.tr/kitap/?id=2281
Kitaptaki öyküleri okudukça gözümde Heatcliff, Sylvester gibi çizgi film kahramanları geldi. Bu şapşal, vurdumduymaz, tembel yaratıklar nedeniyle mi sevmemiştim kedileri diye düşündüm; hayır, neden bu olamazdı. Öyle olsa Tweety'den etkilenip kuş beslemem gerekirdi.
Kitabımıza dönelim. Pek ilgilendiğim tarzda bir çalışma değildi açıkçası. Ama ara sıra dili ağır, referans kitapların arasından sıyrılıp böylesine dinlendirici eserleri okumak gerekiyor.
Hele ki karın kapıya dayandığı şu kış günlerinde...
Kış-kar-kedi demişken; Evliya Çelebi Erzurum'u anlatmak için ne güzel tasvir etmiş!
"Damdan dama atlarken donan kedi..."
Konu Oğuz ZEYTİN tarafından (15.12.2010 Saat 16:45 ) değiştirilmiştir.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Dan Brown- Dijital Kale. geçen gün arkadaşta gördüm bir kaç sayfasına baktım gerçekten çok hoşuma gitti..Çok sürükleyici bi kitap.Bilim-kurguya kaçıyor biraz..Arkadaş bitirsin hemen okuyacağım bende![]()
Bence de kesinlikle sürükleyici bir kitap. İlk bakışta iyi bir tespit yapmışsın. Ayrıca o kitabı okuduktan sonra büyük ihtimalle diğer kitaplarını da -okumadıysan- okumak isteyeceksin. Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi, İhanet Noktası da Dan Brown'un sürükleyiciliği olan farklı tadlardaki kitaplarından. Bilim-Kurgu aksiyon severlerin tercihleridir. Benimse en beğendiğim İhanet Noktası. İyi okumalar diliyorum![]()
Alper Canıgüz - Oğullar ve Rencide Ruhlar
Alper Canıgüz, sürükleyici diliyle, 5 yaşındaki bir çocuğun içine düştüğü bir hikayeyi anlatıyor. Yaşının avantajıyla her yere girip çıkan, hem filozof, hem fırlama bir oğlan... Hikayeyi ve "karakteri" çevreleyen semt hayatı ve mahalle atmosferi de, bizzat karakter kazanıyor, anlatıda...
Polisiye, fantastik ve mizahi edebiyatın tadlarını ustaca kaynaştıran, olağanüstü özgün, çok iddialı bir kitap.
Orantısız şiddetle tavsiye edilir.Okuyunuz, Okutunuz.......
İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit
Bu kitabı okurken nasıl şok oldum bilmezsiniz. Sonunda ağzım açık kaldı.
Çok zengin kadro barından müthiş bir polisiye roman.
İstanbul'un tarihiyle ilgili harika detaylı bilgiler.
İşlenen cinayetlerin İstanbul'un tarihiyle iç içe geçmesi, bağlantılı olması benim çok hoşuma gitti. Bilgileri unutmamı zorlaştırır bu.
Cinayetlerin gizemi.
Müthiş bir dostluk.
Bu dostluğun arasına düşen bir kadın.
Ve en sonunda şok. Üzüldüm yeminle..
Okuyun..
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=474582
Mario Alberto Kempes - El Matador
Kitaplar hakkında yorum kabiliyetim pek iyi olmadığı için Gökhan'ın dediklerinin aynısı diyorum.
Bu arada bu başlık kitap konusunda en önde gelen referansım.
Yavuz kitabını alacaktım baktım 1453 Kuşatma var daha öncesinde seriyi bozmayayım dedim.![]()
Marc Levy okuyan var mı hiç aranızda arkadaşlar ?
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)