Sayfa 19 Toplam 156 Sayfadan BirinciBirinci ... 9 17 18 19 20 21 29 69 119 ... SonuncuSonuncu
Toplam 3881 adet sonuctan sayfa basi 451 ile 475 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Cem Akyüz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

darağacında üç fidanı okudum nihat behramın guzel kitap gerçi siyasi ama sevmeyenlere tavsiye etmiyorum
    Trabzonspor bizim varolma,bu dünyaya gönderilme nedenimizdir
    As Roma
    Francesco Totti "10"
    Twitter:cemtotti61

volkanferhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Devletin Derinliklerinde
    Yazar : Saygı Öztürk
    Yayınevi : Ümit Yayıncılık

Kitabın önsözünü yazan usta kalem Emin Çölaşan özetle şöyle diyor: "Elinizde bulunan bu kitabı önceden okuma fırsatı bulan biriyim. İnanın, bir solukta okudum ve sonrasında Saygı'yı kutladım. Bu kitap bir dönemi, karanlıklarla, bilinmeyenlerle dolu bir dönemi anlatıyor. Saygı'nın bu kitabında, çok önemli bir dönemin perde arkasını bulacaksınız. Kahramanlarla hainler, asalaklarla korkaklar gözlerinizin önünden tek tek geçecekler. İnanıyorum ki bu kitabı siz de bir solukta okuyacaksınız."

- İşte Kitaptan bazı başlıklar:
    - Eruh baskını sırasında kümeste saklanan müdür, neyi kurtardı?
    - Suikast yapılacak komutan, evine niçin sürünerek gidiyordu?
    - Abdullah Öcalan'ın öldürülmesi için Ankara'da hangi fabrikada planlar yapıldı ve bu operasyona niçin "Mersedes" adı verildi?
    - Mersedes Operasyonu'nun gizli planları neydi? Başbakanlıkta yapılan toplantıda kim kimi suçladı?
    - Mehmet Ağar'a makamında gece verilen torbaların içinde ne vardı?
    - Emniyet'in silahları Avrupa ülkesine nasıl gönderildi, bu silahlarla hangi kamp basılacaktı?
    - Emniyet tarafından Dev-Sola satılan mermilerin barutu niçin boşaltıldı, roketatar niçin patlamadı, bu yolla hangi eylemler önlendi?
    - "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım, Korkut Eken'e neden suikast düzenleyecekti?
    - Milletvekili Sedat Bucak, otelde DEP Milletvekili Leyla Zana ile konuşmasını Emniyet'in verdiği teyple nasıl kaydetti?
    - İstihbaratın "Susurluk Raporu"nda kim için neler yazıldı?
    - Abdullah Öcalan'ın yakalandığını Türk yetkililer nerde, nasıl öğrendi, bu yüzden hangi Emniyet mensuplarının başı niçin derde girdi?
    - Köstebek Kenya'daki Yunanistan Büyükelçiliğini arayarak Apo'ya "Seni almaya geliyorlar" dediğinde ne yaptı?
    - Apo'yu getirmek için gidenlere niçin sahte pasaport verildi?
    - Korkut Eken, cezaevine girmeden önce kime, niçin telefon etti, kendisiyle yapılan ilk ve tek röpürtajda neler açıkladı?
    - Derinliklerde kalan diğer olaylar neler?
    - Ve eklerde özel belgeler

olayların akışını kaybetmemek içingerçekten bir çırpıda bitirmiş olduğum 2. kitap
    tavsiye edilir..
    Benim yaradılışımda fevkalade olan bir şey varsa,TÜRK olarak dünyaya gelmemdir....Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu

Nereden
    İstanbul

Yazar :Yusuf Atılgan
    Kitap : Anayurt Oteli
    Yayınevi : YKY

Yazar :Latife Tekin
    Kitap : Berci Kristin Çöp Masalları
    Yayınevi : Metis Yayınları

Benim ''akternatif roman'' diye tabir ettiğim tarz eserlerden ikisi...Değişik olay örgüleri,alışılmışın dışındaki üslupları ve irdeledikleri ''yurdum insanı'' profilleriyle ilgi çeciki fakat ''yorucu'' kitaplar.

İlk romanda bir otel sahibinin ''garip'' hayat kesiti anlatılmış.Sürpriz bir sonla süslenmiş fakat şahsen pek de hoşlanmadım.

İkinci romansa dil olarak ve konunun takibi açısından daha ''yorucu'' fakat ele aldığı konu ve cehaletin ortaya çıkardığı sahnelerin çarpıcı sunumuyla dikkate değer...Romanda bir çöplük yakınındaki gecekondu mahalleleri,bu mahallelerin insanlarının sıradışı öyküleri anlatılıyor...
    Konu Gamze tarafından (15.01.2007 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Ayşe Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Yazar :PERETZ KİDRON
    Kitap : BAŞ KALDIRAN İSRAİL ASKERLERİ (Her şeyin bir sınırı vardır)
    Yayınevi : AYKIRI YAYINCILIK

Ordu, Akılsız bir '' Askeri Makine '' Değildir.

Yüzlerce israil askerinin filistin topraklarına saldırı ve baskı yapmayı kabul etmediklerini ve bunun nedenlerini anlatan.Bu işgalın her iki tarafada zarardan başka şey vermediğini düşünen askerlerin.Ülkerinde karşılaşacakları tepkilere rağmen savaşmamasını anlatan güzel bir kitap.
    İçimdeki Sevdan Öyle Büyük ki.Trabzonum.

Zugasi Berepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Alıntı livera61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    darağacında üç fidanı okudum nihat behramın guzel kitap gerçi siyasi ama sevmeyenlere tavsiye etmiyorum
    cuma okudun kitap gayet güzel
    Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. "KAZIM KOYUNCU"
    Ben ONUR demekten yoruldum o kurtarmaktan yorulmadı "ONUR RECEP KIVRAK"

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir

Yazar: Kazım Karabekir
    Kitap: Bir Düello Bir Suikast
    Yayınevi: Emre

1933 yılında Milliyet gazetesi tarafından Kazım Karabekir Paşa'yı karalamaya yönelik yazı serileri yayınlanmaya başlar. Bu yazılar gün geçtikçe daha da şiddetlenir. Paşa bu tip yazıları belgeleriyle çürütmesine rağmen gazete bu kasıtlı tutumundan vazgeçmez. Bunun üzerine Paşa, "İstiklal Harbimizin Esasları" adlı bir kitap hazırlar ve bastırmaya başlar. Fakat son iki forma daha baskıya verilemeden matbaa polis tarafından aranır, bütün kitaplar toplanır ve yakılır. Bunun yanında bir çok dosya da götürülür.

"Kitapta Paşa, gazete ile olan münakaşarı, baskın gecesindeki ve sonraki olayları anlatmaktadır".
    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
    Malik bin Dinar

volkanferhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

paulo coelho - Şeytan ve Genç Kadın

Çeviren İlknur Özdemir
    Sayfa: 192

Gözlerden uzak, kuytu bir dağ köyü ve bu köyün dış dünyadan soyutlanmış, kendi halinde, çoğunluğu yaşlı, zamanın dışında bir yaşam süren insanları. Köydeki tek genç kadın, küçük otelin barında çalışan güzel Chantal’dır. Gelip geçen avcılarla ya da turistlerle gönül eğlendiren genç kadının tek dileği bu sıkıcı yerden kurtulmaktır. Beklenmedik bir anda köye gelen, gerçek kimliğini gizleyen bir yabancı, köy halkına, hepsinin yaşamını altüst edecek, onları kışkırtacak, değer yargılarını kökünden değiştirtecek bir öneride bulunur. Yabancı, köy halkına yedi gün süre tanımıştır. Bu süre içinde bu insanlar, yaşam, ölüm, adalet ve dürüstlükle ilgili temel sorunlarla yüzleşecek, yaşam çizgilerini değiştirecek bir karar almak zorunda kalacaklardır. Yabancıya kucak açan köy halkı, onun tehlikeli oyununa alet olurken, İyi ile Kötü ikilemi, bu basit insanların örneğinde evrensel boyutlara açılıyor. Paulo Coelho, İyi ile Kötü arasındaki savaşı ve insanın Tanrı ile karşılıklı ilişkisini konu edinmiş Şeytan ve Genç Kadın’da.
    Benim yaradılışımda fevkalade olan bir şey varsa,TÜRK olarak dünyaya gelmemdir....Gazi Mustafa Kemal Atatürk

bordoomavii
    Ziyaretçi

Kitap Adı
    9 Işık / Millî Doktrin

Yazar Bilgisi
    Alparslan Türkeş

Yayınevi Bilgisi
    KAMER YAYINLARI

Zugasi Berepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

SUÇ VE CEZA DOSTOYEVSKİ
    bu kitap 2 cildir eski tarihde ezilen isanalrdan yaşam şartlarında bahsediyor.
    Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. "KAZIM KOYUNCU"
    Ben ONUR demekten yoruldum o kurtarmaktan yorulmadı "ONUR RECEP KIVRAK"

Mert67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İngiltere

GAZAP ÜZÜMLERİ-JOHN STEİNBECK
    Topraklarından koparılan ve iş bulma umuduyla yollara dökülen tarım emekçilerinin, kendilerine bir lokma ekmeği bile çok gören bir sistemin kanlı sömürüsüne başkaldırışı, baskıya ve açlığa karşı umutla direnişi anlatmak için yazılmıştır.
    bu kitap çok sürükleyici herkese tavsiye ederim.
    ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
    Kazım Koyuncu

KUTADGU
    Ziyaretçi

çok fazla bu tarz kitapları okumasamda
    başlangıçtan sonuna kadar bilinmezliklere saran, bazen dondurucu kadar soğuk olan bir kitap....

şu günlerde filmi de çıktı sanırsam...

TAŞ MECLİSİ

Yazar : Grange

Notlar Kendi Adıma:

1- ürkütücü bir zeka örneği kitabın tümü..
    2- sürükleyici demek kitaba hazksızlık olur.
    3- kahramanlar arası ilişkiler mükemmel dokunmuş.
    4- sade bir gerilim kitabından çok olduça anlam yüklenmiş bir kitap
    ve son söz
    5- Bu kitaba ya başladım dersiniz yada bitti.

Nuray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bu kitabı bende okudum aynen sölediğin gibi pek tarzım değildi ve okuyamam yarım bırakırım şüphesiyle okudum ve sonunda dediğin gibi kendime geldiğimde kitap bitmişti inanılmaz sürükleyici bir kitap ve filmde şuan gösterimde olması lazım inanılmaz merak ediyorum çünkü karakterlerin sahneleniş şekli benim için çok önemli kafamda canlandırdığım boyutta olup olmadığını çok merak ediyorum
    "Türklüğün vicdanı bir, dini bir, vatanı bir.
    Fakat hepsi ayrılır, olmazsa lisanı bir..."

HarekeTSİRAsi bizumdur!

KUTADGU
    Ziyaretçi

Alıntı Nuray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kitabı bende okudum aynen sölediğin gibi pek tarzım değildi ve okuyamam yarım bırakırım şüphesiyle okudum ve sonunda dediğin gibi kendime geldiğimde kitap bitmişti inanılmaz sürükleyici bir kitap ve filmde şuan gösterimde olması lazım inanılmaz merak ediyorum çünkü karakterlerin sahneleniş şekli benim için çok önemli kafamda canlandırdığım boyutta olup olmadığını çok merak ediyorum
    grange'in kitaplarının bir özelliği de sinemaya aktarılınca bozulmaları. ben sana derimki çok ümitlenme. özellikle de monica belluci 'nin seçilmesi kafamda soru işaretleri oluşturmuyor değil....

Nuray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı kuTaDgU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    grange'in kitaplarının bir özelliği de sinemaya aktarılınca bozulmaları. ben sana derimki çok ümitlenme. özellikle de monica belluci 'nin seçilmesi kafamda soru işaretleri oluşturmuyor değil....
    o zmn ben kafamdaki hayalle devam ediyim
    "Türklüğün vicdanı bir, dini bir, vatanı bir.
    Fakat hepsi ayrılır, olmazsa lisanı bir..."

HarekeTSİRAsi bizumdur!

guci 29 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Bmn' de klasik okuyan fazla yok sanırım. Ben daha çok dünya klasiklerini okumaya gayret ediyorum..
    Çevremde sürekli duyuyorum 'kitap okumayı sevmiyorum' diye. Nedeeenn?
    Kitap bir ihtiyaçtır, bir hobidir! ..Eğer burada da bu düşünceye sahip birileri varsa, en çok okunan kitapları değil de, ilgi duyduğun alanla ilgili kitapları tercih etmende fayda var! Gerisi kendiliğinden gelir zaten!
    Bu arada W.Shakespeare okuyan varmı?
    Bir bordon var bir de mavin
    Sevgin ömrünü yedi senelerin...

Sacit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

en son Düşündürücü Öyküler adlı kitabı okudum.

yaşadığımız olaylar dan yola çıkarak bu dünya ve ahiret hayatına ait önemli mesajlar veriyo.özellikle de Hz.süleyman'ın verdiği bir nasihat en güzeliydi.

Oğuzhan Görkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

yarın jack london dan DEMİRYOLU SERSERİLERİ adlı kitabı okumaya başlıyorum
    ...anti-klişe timi...

Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu

Nereden
    İstanbul

Yazar:F.Perrone Di San Martino
    Kitap:Ön Asya Diktatörü Mustafa Kemal ve Zaferleri
    Yayınevi:Kamer

"İtalyan yazar bu kitabında Musataf Kemal Atatürk'ü bir önder,büyük bir önder olarak çeşitli yönlerden ele almaktadır.Askerlik alanındaki gücü,politik olayları kavrayışı,ileri görüşlülüğü ve de kendisine ve ulusuna güven duyması.Batı dünyasından bakınca bir öndere ait bu nitelikler ve özellikle Mustafa Kemal'in askerlik ve politika alanındaki kırılmaz irade ve kararlılığı,bunun yanısıra askerlik alanındaki gücü ve becerisi nedeniyle bir diktatör ya da eski Yunan tiranları gibi görünmektedir.

Batının her şeyi kavramlaştırma ve sınıflara ayırma niteliği Mustafa Kemal'i de diktatör kavramı altında sınıflandırmakta ise de onu herhangi bir sınıfa sokmak olanaksızdır.Mustafa Kemal yalnızca kendine benzer bir kişidir.

Amerikalı bir kadın gazeteci,Dolmabahçe Sarayında Atatürk'le bir görüşmede bulunmakta ve sürekli olarak 'diktatör' kelimesi üzerinde durmaktadır.(Burada bu ithama verilecek nihai cevabı Atatürk'e bırakalım)Atatürk bir aralık şu yanıtı verir:'Evet,diktatör,diktatör ama kalplere girerek hükmeden bir diktatör...' "

Bir Atatürk hayranı olduğu açıkça belli olan yazar,kitabının kimi yerlerinde eksik,yanlış ancak tarafsız olmaya gayret eder yorumlar yapmış.Kurtuluş mücadelesini üstünkörü geçmiş,bu konuda tarihi bir kitap yazmak için çok da yeterli olmadığı görülüyor ancak Atatürk'ü batıya doğru tanıtmak adına önemli bir eser.Diktatörlük sıfatı dışında yani

Kötü bir çeviri yapılmış.Okuru rahatsız edici boyutta.Ancak dili basit.Yine de yer yer savaş sahnelerini verirken sıkıcılıktan kurtulamamış,biraz da karmaşıklaştırmış olayları.Belki de bu kötü çeviriden kaynaklanıyordur bilemiyorum.

Batının Atatürk'e olumlu bakan kesiminin sesi olma potansiyeli açısından okumanızı tavsiye ederim.En azından kütüphanenizde bulunsun

Yazar: Tom Holland
    Kitap: Çölde Uyuyan Sır
    Yayınevi: Remzi Kitabevi

''Çölde Uyuyan Sır,gözüpek bir arkeoloğun,ölümü yenmeye çalışan ihtiraslı halifenin ve içine düştüğü karanlıktan kurtulmaya çalışan gizemli bir firavunun baş kahramanları olduğu binlerce yıl örtülü kalmış bir tarihi,tüm canlılığı ve büyüsü ile birlikte gözler önüne seriyor.''

Olağanüstü,büyüleyici bir kitap...Eski Mısır efsaneleri,hurafeler,hikayeler,sıradışı olaylar...Müthiş bir akıcılık ve her anında bir sonraki aşamayı merakla bekleten bir olay örgüsü...Şiddetle tavsiye ederim.

ABDÜLHAMID'İN KURTLARLA DANSI çok guzzel bı kıtap bu kıtapta abdulhamıd ın bılınmeyen yonlerını gorceksınız sahsıyetı projelerı ve bırcok sey benım solememle olmaz alıp okumalısınız fiyatıda cazip 6 ytl alın okuyun bence süzün tavsiyelerınızı de beklıyorum
    BaKma ÖyLe Sessiz Durduğuma Yüreğimde Fırtınalar Kopuyor Sebebi ne senin varlığın ne de Yokluğun sebebi benim sana duyduğum....BÜYÜK TRABZONSPOR AŞKI

Tekke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Standart Tarihi Kitaplar

Köse Kadı- Bahaeddin Özkişi - Osmanli Imparatorlugunda Istıhbarat Teskilati (Polat Alemdarmış, fasa fiso. Nasıl 600 yıl yönetilirmiş görsünler diye yazılmış sanki ve daha enteresanı şu anki CIA ve büyük devlet olma temelleri tamamen tarafımızdan atılmış. Ağlasak mı gülsek mi?)

Uctaki Adam-Bahaeddin Özkişi - Bir çavuşla ortadoğu nasıl yönetilir?

Koca Yusuf- Halil Delice- Ecdad nedir?Spor nasil yapilir, Fatih Tekke bu delikanli tavirlariyla Koca Yusufu mu ornek alir? Sike yapmasi icin (adamin sike olarak istedigi, 10 saniyede tus ettigi olimpiyat sampiyonlariyla 10 dakika oynamasi)yalvaran Avrupali organizatoru doven Koca Yusuf, Yusiief Yusiief diye bagiran Avrupali kadinlara donup bakmamis bile. Bu kitabi okuyup kahrolmayanin-aglamayanin parasini ben iade edecegim. Hicbir kitaptan bu kadar etkilenmemistim.

Ingiliz Casusunun Itiraflari - Sıddık Gümüş - Trabzona Rusların gönderdiği 10 binlerce imamın (boynunda haçla), Osmanli uzerine tum dunyanin birden cullanarak bugünkü sömürü düzeninin karşısındaki tek yapının, sömürenlerce çökertiliş süreci ve bugün sömürülenlerin o zaman ses çıkarmayarak ahmakça bekleyişi ve şu anki inlemeleri.
    Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Trabzonspor Kongre Üyesi
    hayat61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Üçüncü Dünya Savaşı - Burak Turna -Almanya'da nazilerin başlattığı yabancılara yönelik saldırılarla Avrupa birliğinin bozulmasını;Rusya'nın Almanya'ya savaş açmasını,Çin'in Tayvanı işgali ve bunun için abd yi mağlup etmesini,bölüm 18 adlı gizli birliğimizin yaptığı operasyonlarını anlatan bir kitap.Mistik güçler,kötü gizli güçler ve entrilalarda unutulmamış.Beğenmedim.
    “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
    Sizler var ya .....

kutoz
    Ziyaretçi

Şair : Behçet AYSAN
    KİTABIN ADI : Düello
    Yayınevi : Adam Yayıncılık
    Tarz : Şiir

Şair : Salah BİRSEL
    KİTABIN ADI : Yalelli

Şair : Salah BİRSEL
    KİTABIN ADI : Yaşama Sevinci

Trabzonspor Kongre Üyesi
    hayat61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Bozkurtlar Diriliyor -Hüseyin Nihal Atsız-Kür Şad'ın oğlu üzerinden Göktürk Devleti kurma çabalarını anlatıyor.Aşk,entrika,kahramanlık herşey var.
    Annesi Urungu'dan Kür Şad'ın oğlu olduğunu açıklamamasını istediğinde neden diye soran oğluna;Çünkü en güçlü,en iyi insan hakkından vazgeçen insandır.En büyük kahramanlıkda hiç bir karşılık beklemeden yapılandır. Cümleleri aklımda yer edecek cümleler.
    Son İmparatorluk-İlber Ortaylı-Konferas konuşmalarının deşifresi olması nedeniyle söyleşi tarzında yazılmış.Bazı konulara farkı bakış açısından bakmamı sağlayan bir kitap.
    “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
    Sizler var ya .....

sonbozkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Parti Liderlerinin Ruh Portreleri bu kitap 3 kişilik bir heyet tarafından hazırlanmıştır.Ülkemizin önemli siyasi şahsiyetlerinden olan ALPARSLAN TÜRKEŞ,BÜLENT ECEVİT,FERRUH BOZBEYLİ,SÜLEYMEN DEMİREL,NECMETTİN ERBAKAN ın psikolojik durumları anlatılıyor.
    "CESARETİN BİTTİĞİ YERDE ESARET BAŞLAR"

sonbozkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uğur mumcu-sakıncalı piyade
    kitapta sıkıyönetim mahkemelerinin olduğu zaman halkın,yazarların çektiği sıkıntılar ele alınıyor.kitap güzel,zevkli ama objektif değil.o yıllarsa sadece solcular eziyet çekmiş gibi gösteriliyor..bu nedenle tavsiye etmiyorum.
    "CESARETİN BİTTİĞİ YERDE ESARET BAŞLAR"

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)