Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1 2 3 4 SonuncuSonuncu
Toplam 87 adet sonuctan sayfa basi 51 ile 75 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: KTÜ’ye Renk Baþvurusu

boztepeli61 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Dýþardan gelenleri etkliler yani okuduðu okulun bordo-mavi olmasý her baktýðýn yer bordo mavi hiç istemese bile içine iþler sonuna kadar destekliyorum

Nereden
    Almanya
    Yaþ
    36

Alýntý logitech Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tüm dünyada sarý kýrmýzý olan bir fast food firmasýnýn rengi nerde deðiþiktir? cevap vereyim trabzon'da deðil. istanbul'da ! TRABZONDA BULUNAN KARADENÝZ TEKNÝK ÜNVERSÝTESÝNÝN RENGÝ TABÝKÝ BORDOMAVÝ OLMALIDIR. GEÇ BÝLE KALINMIÞTIR.
    bu fastfood firmasi MCdonaldsa yeterli bilgi edinememissin renktas...

McDonalds yesile yönelecek. bu konuda aciklamalar var...

Mustafa ÖZDEMÝR - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    35

gayet güzel olur...

Hqmi - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    30

Çok güzel düþünce.
    -

her zaman önce Trabzonspor

Trabzonspor Kongre Üyesi

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    53

Sevgili Ali Fuat'ýn (afs) logo, amblem, renk konularýnda bizi aydýnlatmasýný bekliyoruz..

Trabzonspor Kongre Üyesi
    a f s - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    52

Olcay bu konu hakkýnda söyleyeceðim çok þey var aslýnda.

Keþke Trabzon olarak Trabzonspor markasýnýn dýþýnda markalar çýkarabilsek. Hepsinin kendi kimliði rengi olsa. Yýllar önce Trabzon'da çöp sepetleri turuncuya yakýn bir sarýyla boyanýnca sevinmiþtim, nihayet þehir dokusuna bordomavi renklerin dýþýnda renk katacak bir þey çýktý diye. Bordo maviyi zor renkler formanýn dýþýnda kullanýlýnca pek te uyumlu renkler çýkmýyor ortaya. Etkisini ve gücünü azaltacak þekilde özellikle yanlýþ tonlarda olur olmaz yerlerde kullanýlmasýna karþýyým.

Renklerin dili, enerjisi, kullaným yerlerine göre anlamlarý var. Allah her mevsim yeni tablolar gibi rengarenk yaratýyor kainatý. Aðaçlarýn, çiçeklerin, denizlerin yeryüzünde gördüðümüz en geniþ sonsuz fon gökyüzünün mavisinin bize çaðrýþtýrdýðý duygular var.

Olaya duygusal yaklaþýyoruz, Trabzon'daki bir üniversitenin bir spor karþýlaþmasýnda giyeceði forma rengi seçilecekse bordomavi olmasý doðru fakat KTÜ demek Trabzonspor demek deðildir. Keþke Üniversitemiz isminden kendi baþarýlarý ile söz ettirse ve ÝTÜ gibi Boðaziçi gibi marka olsa.

Trabzon tarih ve sanat þehri, ekonomisi ve sanayisi istenen seviyede deðil ama geçmiþinden gelen büyük bir potansiyeli var. Trabzon dýþýndaki Trabzonlularý ve onlarýn potansiyelini düþününce aslýnda yapýlacak çok þey var þehrimiz adýna.

Trabzonspor þehrin ürettiði en büyük marka fakat onun da doðru beslenmesi gerekiyor. Bu anlamda taraftarýnýn katkýsý çok büyük.

KTÜ'den önce Trabzonspor'un bir kurumsal kimliðe ve estetik anlayýþa ihtiyacý var. Kendi lisanslý ürününde logosunu yanlýþ kullanan, ürünlerinde renk standardýný yakalayamayan, iþin kötüsü bunlarý dert etmeyen bir kulübümüz var. Yanlýþlarýn çoðalýp bir gün doðru gibi algýlanmasýndan endiþe ediyorum.

KTÜ ve Trabzonspor benim ajansýmýza gelse ve bu projeyi önüme getirse idi cevabým þu olurdu "Trabzonspor ve KTÜ kendi kurumsal kimliklerinde bir tazelenmeye bir standarta gitmeli fakat bunu birbirinden baðýmsýz yapmalý. KTÜ kurumsal renk olarak daha koyu renkleri tercih edebilir; koyu bordo koyu mavi ( neredeyse Barcelona ) renkleri tercih etsin, spor karþýlaþmalarýna bordomavi forma ile çýksýn. Onun dýþýnda fakültelerin renkleri ve kurumsal uygulamalarý ayrýca projelendirilmeli. Popüler günü birlik yerine uzun yýllar kalýcý olacak projeler peþinde olun. KTÜ kendi reklamýný bilimsel alanda ve yetiþtirdiði öðrencilerle yapsýn. Trabzonspor kendi rengini doðru kullanmalý etkisini artýrmak deðerli kýlmak için olur olmaz yerlerde kullanýlmasýna izin vermemeli. ...."

Uzun ve ciddiye alýnmasý gereken bir mesele kurum kimliði ayrýca geniþçe ele alýnmalý.

Trabzonspor tesislerinin önüne yapýlacak Trabzonspor heykelini kim yapacak, kim seçecek merak ediyorum mesela.

Forumdan Uzaklaþtýrýlmýþtýr ÝHTÝLALL - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul

Haftaya "akvaryum " projesi bekliyorum..

Arkasýndan,dünyanýn ilk "hamsi çiftliði" projesi..

Nasýl olsa Akyazý'yý devlet,stadýn üstünü BTGM ,müzeyi belediye,transferleri Þenol Güneþ,kombineyi ve ürün satýþýný taraftar,altyapýyý Fadime hala,Karadenizspor'un verimli olmasýný Temel emice yapacak ya..

Bu arada futbol takýmý yenilirse Ersun hocaya,Broos'a ve Þenol hocaya sorulacak zaten..

Aþaðý yukarý okulsuz maarif yani..

Proje yapma da ne yap yani,boþ gezenin kalfalýðýný mý?..

Forumdan Uzaklaþtýrýlmýþtýr ÝHTÝLALL - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul

[
    Trabzonspor tesislerinin önüne yapýlacak Trabzonspor heykelini kim yapacak, kim seçecek merak ediyorum mesela.[/QUOTE]

Merak ettuðun þeye bak yahu?..

Bizim Usiyin'un eniþtesi kalfadur da,

Atttururuk oða bir beton!.

Trabzonspor Kongre Üyesi

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    53

Afs hocam teþekkür ederim...

Þunu da merak ediyorum, çünkü fevri bir tepkim olmuþtu...

Renkler deðiþtirilip Bordo Mavi olsun talebi....., Logo deðiþimi istemi midir ayný zamanda?

Ben logonun deðiþmeyeceðini, renklerinin deðiþeceðini iddia edenlerdenim.

Biz yanlýþmý bilmiþiz bu logo iþini?

Araþtýrdým, fikrimi deðiþtiren (gerçi bunda fikir olmaz, bu bir realite olmalý) hiçbir bilgi okuamadým?

?

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    52

Olcay benim bildiðim sadece renk konusunda kulübün bir önerisi olduðu.

Eðer KTÜ eðitim anlayýþýný deðiþtirmiyorsa logo deðiþtirmek gibi bir derdi olmamalý zaten. Logo yaptýðýnýz iþin vitrini ve imzanýz, eðer iþinizi ve iþin içeriðini deðiþtirmiyorsanýz logo zýrt pýrt deðiþtirilmez. Belki yýllar sonra marka yenilenmesi adýna tazelenmeye gidilebilir.

Trabzonspor'un þehir adýna sosyal projeler üretmesi güzel bir þey ama bunu yaparken popüler deðil kalýcý kurumsal ve en önemlisi sürdürülebilir projeler yapmasý önemli. Asýl yapmasý gereken þeyleri ( transfer, baþarý, altyapýdan sporcu yetiþtirme v.s. ) yapmaz diðer projelerle gündeme gelirse tam tersi etkiler brakabilir. Önce yemek sonra tatlý.

Mevcut yönetimin baþlattýðý fakat sürdürmediði projeler var.

Taraftar projesinde yer alan bu öneri uygulamaya geçmiþti mesela. Fýndýðýn ve Trabzon'un tanýtýmýna Trabzonspor'un katkýsýnýn en doðru uygulamasýydý bana göre. Bu projeden Trabzonspor da Trabzon da fýndýk ta doðru olarak birbirlerini besleyerek yararlanmýþtý.

Geliþtirilebilir ve sürdürülebilir olmak deðerli.

Amblem Logotype Ne Demektir?
    Ýfade edilmek istenen marka ya da fikrin grafik sembollerle ifade edilmesine amblem diyoruz.
    Amblem; bir markanýn sadece iþaretle dizayn edilmiþ, sembolleþtirilmiþ halidir.
    Logo ise; yine bir markanýn isim olarak yazýlmýþ, dizayn edilmiþ halidir.
    Baþarýlý logo ve amblemler en yalýn grafik sembollerle ifade edilmiþ, kolay algýlanabilir, kolay uygulanabilir ve sade olmalýdýr. Logo, bir bütündür; parçalanamaz; hiçbir þekilde, baþlýkta kullanýlamaz. Metin içinde logo yer alamaz. Logo ve amblem onu oluþturan þekiller ve boþluklarýn oluþturduðu bir bütündür.

Kurumsal Kimliði ( Corporate Identity )
    “Bir kuruluþun görsel ve fiziksel özellikleriyle kurum kültürü, kurum felsefesi gibi soyut niteliklerinin oluþturduðu kimlik. Kurumun logosu, amblemi, diðer tanýtýcý iþaretleri, binalarýnýn tasarýmý, iç ve dýþ düzeni, reklam ve diðer iletiþim etkinlikleri, tabela ve pano gibi dýþ cephe iþaretleri, flamalarý, arabalarý, çalýþanlarýnýn giysileri, tanýtým kitapçýklarýnda yer alan kurum felsefesi, kimliði oluþturan ögelerin yalnýzca birkaçýdýr.”

Kurumsal Kimlik Kýlavuzu ( Corporate Identity Manual )
    “Kurum kimliðini oluþturan tüm tasarým ögelerinin nasýl kullanýlmasý gerektiðini açýklayan kitapçýktýr. Bu belgede, amblem ve logo gibi tanýtýcý iþaretlerin tüm özellikleri (yazý karakteri, punto, renk, uzunluk ve geniþlik ölçüleri, vb.) belirtilir; tasarým ögelerinin birbirine oraný gösterilir; logo ve amblemin, antetli kaðýt, fatura, irsaliye gibi standart kaðýtlar ile ürün etiketleri, flama, tabela, taþýt aracý gibi çeþitli yüzeylere uygulanýþ biçimi açýklanýr. Bu ortamlarda kullanýlmasý gereken baþlýca yazý karakterleri ve renkler belirtilir. Basýn reklamlarýnýn sayfa düzeninde, baþlýk, resim ve gövde metninin birbirine göre konumu gösterilir; örneðin, baþlýðýn, resmin üstüne ortalanmasý gerektiðine iliþkin bir talimat yer alabilir; imzanýn altýnda her zaman slogan yer almasý gerektiði belirtilir, vb. Kurumsal kimlik kýlavuzunda ayrýca, kurumsal renk ögeleri ile logo ve amblemin çoðaltýma hazýr asýllarý bulunur.”
    Konu a f s tarafýndan (12.07.2010 Saat 12:52 ) deðiþtirilmiþtir.

Trabzonspor Kongre Üyesi

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    53

Teþekkürler Üstâd.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    52

Estaðfurullah tam da bildiðim yerlerden geldi soru o kadar.

Logo uygulamasýndaki sorunlar yeniden yorumlanabilir her zaman.

Markalar yenileþmeye yenilenmeye gidebilir.

KTÜ'nün logosunun K T Ü harfleri ile ilgisini çözebilmiþ deðilimdir. Ýlim irfan ocaðý diyen de olmuþtur, Amerika'daki bir üniversitenin kopyasý olduðu için amblemini de oradan aldýðý söyleyen de. Üniversite kendi içerisinde tutarlý bir kurumsal kimlik çalýþmasý yapmalý.

Ama bizi ilgilendiren kýsmý ile Trabzonspor'un kendi görsel kurumsal kimliði olmalý. Televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde Trabzonspor'un çeþit çeþit rengarek logolarý var, bu kargaþa önlenmeli.

KTÜ için renk düþünsem ne olurdu diye kendimce tasarladým ama rektörle konuþmadan üniversitenin geçmiþi ile ilgili bilgi alýp orayý içeriden incelemeden fikir öne sürmek erken olur deyip aklýma gelen renkleri söylemekten vazgeçiyorum.

KTÜ Trabzonspor ortak rengi formalarda kalmalý, mesele basit bir rengi deðiþtirdim oluverdi meselesi deðil.

Sarý eksisi mavi yenisi ayný gibi görünen þeyler ayný deðil aslýnda.
    Yeni amblem, amblemdeki C formunun yeni yazý karakteri ile uyumu ile baþarýlý bir yenilenme tasarýmý.

Deðiþim için bir nedeniniz olmalý ve bu deðiþimi mutlaka iþin uzmanlarý yapmalý.

Bazý deðiþimleri hissetmezsiniz bile.
    Konu a f s tarafýndan (12.07.2010 Saat 14:18 ) deðiþtirilmiþtir.

Nereden
    Samsun
    Yaþ
    32

birlik ve bütünlüðün saðlanmasý için geç kalýnmýþ olsada hoþ bir düþünce

Trabzonspor Kongre Üyesi
    LazAnisT - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Giresun

Bu konuda bilgisi olan varmý?

#10 Fietra - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    35

Yönetimin sosyal projelerinden gereksiz bir hamle olarak görüyorum.KTÜ'nün ambleminin bordo-mavi olmasý hoþ olmaz,þahsen karþýyým.
    keyif adamý ..

Nereden
    Asya Diðer

Ne degisecek renkleri bordo mavi olursa? Üniversite daha fazla proje mi üretecek halkimiz,milletimiz devletimiz icin?

pazarkapýlý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaþ
    40

cok gereksiz ve sacma bir fikir bencede....birinci lige kendine has kültür ve bilek gücüyle cýkan 24 subatýn isminin trabzonspor yapýlma istegi kadar sacma sapan bir fikir....bu sehir yalnýz trabzonspor ibaret oldugunu düsünen arkadaslar bence trabzonu iyi okuyun....

ayrýca böyle bir istek varsa burda en önce söz söyleyecek insanlarýn biz ktülüler olduklarý unutulmamalý....
    Konu pazarkapýlý tarafýndan (26.07.2010 Saat 17:56 ) deðiþtirilmiþtir.
    ýslak imza....

Uður GEMÝCÝOÐLU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    33

Ýlla bordo mavi olacaksa Trabzonspor Üniversitesi kurulsun.KTÜ köklü bir üniversitedir.
    Bilen Yapar, Az Bilen Akýl Verir, Bilmeyen Eleþtirir, Yapamayan Çamur Atar.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Melek - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    39

Alýntý Uður GEMÝCÝOÐLU Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýlla bordo mavi olacaksa Trabzonspor Üniversitesi kurulsun.KTÜ köklü bir üniversitedir.
    Renkleri deðiþince KTÜ'nün köklerimi sarsýlýcak ?
    Aksine bu þehirle daha da özdeþleþicek KTÜ'yü okuyan farklý illerdeki insanlar renklerimizin daha çok farkýna varýcak.
    Bütün þehiri deðiþsinler gerekirse.
    Olmadi Dedeðumuz,Oldi Demeduðumuz...

Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaþ
    40

hayýr birde anlamadýgým biri ortaya laf atýyor herkes pesine kosuyor.kardesim bu fikri ortaya atan kim?kimsin sen ya?....istersen yönetici ol istersen para babasý kimsin arkadasým....durup durup ortaya bir laf atýp polemik yaratacasklarýna icraat eylesinler....yazýk yazýk....üretim yok bisey yok eskilerden birseyler vuralým ezgisi devam ediyor....gercekten cok yazýk....
    ýslak imza....

Uður GEMÝCÝOÐLU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    33

Alýntý Melek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Renkleri deðiþince KTÜ'nün köklerimi sarsýlýcak ?
    Aksine bu þehirle daha da özdeþleþicek KTÜ'yü okuyan farklý illerdeki insanlar renklerimizin daha çok farkýna varýcak.
    Bütün þehiri deðiþsinler gerekirse.
    Hýzlý düþünerek yorum yazdým.Bir daha düþündüm.Mesajýmý deðiþtirecektim ki çoktan alýntýlanmýþ Olabilir aslýnda.Ben de bu sene tercihlerime KTÜ yü yazacam.En azýndan dýþarýdan gelenler belki nereye geldiklerinin farkýna varabilirler
    Bilen Yapar, Az Bilen Akýl Verir, Bilmeyen Eleþtirir, Yapamayan Çamur Atar.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Melek - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    39

Alýntý Uður GEMÝCÝOÐLU Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hýzlý düþünerek yorum yazdým.Bir daha düþündüm.Mesajýmý deðiþtirecektim ki çoktan alýntýlanmýþ Olabilir aslýnda.Ben de bu sene tercihlerime KTÜ yü yazacam.En azýndan dýþarýdan gelenler belki nereye geldiklerinin farkýna varabilirler
    Aklýn yolu bir
    Umarým istediðin olur ve Ktü'de okursun.
    Olmadi Dedeðumuz,Oldi Demeduðumuz...

Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaþ
    40

üniversitemiz hakkýnda yorum yapacak arkadaslar önce ktüler olsun....bizim söz söyleme hakkýmýz rektörden de fazladýr....rektör gelip gecici ama biz burda olacagýz....söyle birsey sahil yolunda karar verenler kimler ise ne yapýyorlar merak ediyorum....karar verenler ortada yok ama ben hergün denizi görememenin hüznü içindeyim.....
    ýslak imza....

Özgür Hacýosmanoðlu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Allah rýzasý için birisi KTÜ'nün logosuun bordo mavi olduðu þekilde bir resim koyabilirmi ? bakalým nasýl gözüküyor ?
    50. yýlda þampiyonluða! Güveniyoruz USTA!

Furkan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul

Mesele güzel veya çirkin gözükmesi deðil. Ben TS taraftarýyým ve KTÜ öðrencisiyim ama böyle bir deðiþimin olmasýný istemiyorum. Trabzon þehri niye sadece bir deðere sahip olsun. Birbirlerine baðlýlýklarýný daha farklý þekillerde gösterebilirler 55 yýllýk koca bir üniversitenin renklerini deðiþtirmek, bazýlarýnýn dediði gibi trabzona geliyorsunuz ona göre akýllý olun nerde olduðunuzun farkýna varýn mesajý vermek ne kadar doðru. Üniversiteye öðrenciler tuttuðu takýma göre alýnmýyor bazýlarýnýn bundan haberi yok galiba...
    "Bize Heryer Trabzon.."

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)