30 Agustos
Türk milletinin 1. Dünya Savasinin sona ermesiyle birlikte varligini sürdürme mücadelesi içerisinde adim adim kazanilan büyük basari ve zaferlerin en son ve birlestirici halkasi olan 30 Agustos Zaferi?nin bizler için pek çok önemli yönü bulunmaktadir. Bununla birlikte, bu büyük zaferin en önemli yani hiç süphesiz ki, bu milletin azim ve iradesinin sartlar ne olursa olsun varligi ve birligi söz konusu oldugunda adeta çeliklestigini göstermesidir.
Diger yandan, Agustos ayi, tarihimiz boyunca milletimiz açisindan hep önemli olmustur. Bu nedenle ?zafer ayi? olarak anilmistir.
Anadolu?yu vatan edisimiz de yine bir Agustos zaferi ile olmustur. 933 yil önce Malazgirt?te Sultan Alparslan?in ordusu Bizans ordularina karsi büyük bir zafer kazanmistir. Bu zaferin ardindan akin akin gelen Türkler Anadolu?yu yurt tutmustur.
488 yil önce Mercidabik?ta kazanilan büyük zaferle ise, bir taraftan Anadolu Türk birligi yeniden tesis edilmis; diger yandan Türk cihan hakimiyetinin ve Islam medeniyetinin evrensel boyutlarda yayilmasinin kapilarini açmistir.
Bu nedenlerledir ki, Türk milleti geçmisinde böylesine zaferleri olan bir millettir. Asla bas egmemis, pes etmemis, teslim olmamistir.
Yine çok iyi bilinmelidir ki, bu millet dünya durdukça varolacak ve varoldugu sürece de asla varligindan, birliginden ve dirliginden taviz vermeyecektir.
Kutlu zaferin bu mutlu yildönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve onun bagrindan çikmis kahraman ordumuzu kutluyor; Basta büyük zaferin büyük kumandani Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve sehitlerimizi rahmet, sükran ve minnetle aniyoruz.
Milletimizin tarihinde bir dönüm noktasi olan 30 Agustos Zaferinin 82. yildönümünün tüm milletimize kutlu olmasini diliyorum.
Tüm Kardeslerimin Bayrami Kutlu Olsun.
Ne Mutlu Bizeki Böyle Kahraman Bir Ulusun Evlatlariyiz...