Chelsea nasil durdurulur?
Chelsea sendromundan dogan yanitlari birlikte okuyalim:
Alex Ferguson / Manchester United
<TABLE style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 15px; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 5px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="1%" align=right>
<T>
<TR>
<TD></TD></TR>
<TR>
<TD></TD></TR></T></TABLE>
Takdir edilmesi gereken ilk husus Chelsea?nin çitayi yükselttigi seviyedir; artik hata yapma marji eskiye göre azalmistir. Geçtigimiz sezon bir kez yenilerek 95 puan elde ettiler ki, bu daha önce 1994?te bizim kirdigimiz 92 puanlik rekorun üzerine siçramis olmak anlamina geliyor. O yüzden de Chelsea?yi bize en büyük rakip olarak yazabilirsiniz. Her bakimdan güçlüler ama ben sahip olduklari paranin çoklugu konusuna pek takilmiyorum. Hem her istedikleri futbolcuyu alamazlar hem de zaten herkesi almak istemezler diye düsünüyorum.
Su anda mevcut kadrolarina bir bakin. Essien de geldikten sonra kadroda yer alan her oyuncuyu üstelik de Dünya Kupasi?nin oynanacagi bir yilda tatmin etmek zor olacaktir.
Arséne Wenger / Arsenal
Birden insanlar Chelsea?nin yalnizca kazanacagini düsünür oldular. Ben de bunun zor oldugunu düsünenlerdenim. Liverpool da, Manchester United da bu sezon daha güçlüler. Rekabet ortada.
Geçenlerde birileri bana ?artik sampiyon olmaniz için yenilemez olmaniz lazim? dedi, ben de ?Sag ol ! Ama biz onu zaten basarmistik? dedim. Ben bir unvani korumanin onu kazanmaktan daha zor oldugunu düsünmüyorum. Bu durumda biraz olsun kaybettiginiz özellik su: Sürekli uyanik olma hissiyatiniz aciliyetini biraz yitiriyor. Yani basarisiz olma tehlikesi rakibin özelliklerinde degil sizin içinizde oluyor aslinda.
Benim basari konusunda inancim hep su olmustur: Rakiplerin elindeki imkanlari düsünerek degil, kendi imkanlarini iyi hesaplayarak elinden gelenin en iyisini yapmak.
Rafel Benitez / Liverpool
<TABLE style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 15px; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 5px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="1%" align=right>
<T>
<TR>
<TD></TD></TR>
<TR>
<TD></TD></TR></T></TABLE>
Insanlar kendini koyvermemeli. Chelsea yenilmez degil. Futbolda böyle bir sey yok; çünkü sahaya çikildiginda 11?e 11 kaliyorsunuz. Kadronuzun derinligi ve tüm oyuncularin 9 ay boyunca sürdürebildikleri uyum önemlidir. Arsenal, Liverpool ve Manchester United?in da kadrolari bu yil çok güçlü ve onlari zorlayacaklar.
?Nasil durduracagiz?? sorusuna gelince. Mücadele edecegiz. Lig kolay bir maraton degil ve her sezon çantadan yeni, bir baska güçlü takim çikabiliyor. Hatta bu yil, Tottenham Hotspur, Middlesbrough veya Bolton Wanderers olabilir; kim bilir?
Zor dostum zor!!!