Trabzonspor ile sözlesmesini 2009 yilina kadar uzatan Gineli oyuncu Ibrahima Yattara, bordo-mavili taraftarlar için takimda kaldigini söyledi.
Yattara, yaptigi açiklamada, Avrupa Sampiyonlar Ligi'ne katilmayi çok istediklerini, ancak ön eleme turunu geçemediklerini dile getirerek, ''Iki maç oynadik ve elendik. Bunun için çok üzgünüm. Yenemeyecegimiz bir takim degildi. Hep beraber çiktik oynadik, fakat ben onlari yalniz biraktim ve kendimi çok kötü hissettim'' dedi.
Anorthosis Famagusta maçinda kirmizi kart görerek hata yaptigini belirten Yattara, ''Yaptigim hatayi biliyorum. Kirmizi kart sonrasi kötü bir dönem geçirdim. Taraftarlara çok tesekkür ediyorum. Bana sahip çiktilar. Kayserispor maçinda ise kendimi tekrar taraftarlara göstermek istedim. Arkadaslarimi yalniz biraktim ve Kayserispor maçinda biraz olsun bunu telafi etmeye çalistim'' dedi.
Bordo-mavili taraftarlarin kendisini çok sevdigini ifade eden Yattara, söyle devam etti:
''Ben de onlari çok seviyorum. Kayserispor maçinda attigim gol sonrasi onlara yanlis yaptigim bir seyi affettirmek için kostum. Onlara üzgün oldugumu göstermek istedim. Onlari çok seviyorum. Taraftarlardan af diliyorum ve onlar için burada kaliyorum. Trabzon'da çok mutluyum. Büyük paralar alip mutsuz olmaktansa, az para alip mutlu olmak daha anlamli.'' Yattara, kendisini elestiren kulüp baskani Atay Aktug ile bu konuda hiç görüsmedigini ve Aktug'un kendisine bir sey söylemedigini kaydetti.
''DAHA IYI OLACAGIM''
Yattara, Trabzonspor'da 3. sezonunu geçirdigini belirterek, ''Bu yil birinci ve ikinci yilimdan çok daha iyi olacagim. Herkes benim nasil bir futbolcu oldugumu görecek. Her yerde kendimi göstermek için çalisacagim. Trabzonspor'un Sampiyonlar Ligi'nde oynamasi için çalisacagiz. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupasi'ni kazanmak istiyoruz. Bunun için ugrasacagiz'' dedi.
Türkiye'de her takimin iyi Trabzonspor'un da büyük bir takim oldugunu ifade eden Yattara, ''Takimdaki bütün arkadaslarima inaniyorum. Yabanci oyuncularin da uyum sorununu kisa sürede çözeceklerini düsünüyorum. Birlikte olur birbirimize destek verirsek, birlik ve beraberlik içinde olursak sampiyon olacagimiza inaniyoruz'' diye konustu.
''BU KEZ YENILMEYECEGIZ''
Geçen sezon Fenerbahçe'ye karsi kazanamadiklarini ve sampiyonlugu rakiplerine kaptirdiklarini animsatan Yattara, ''Bu yil Fenerbahçe'ye bize oynayacagi maçlarda sans tanimiyorum. Onlara kazanma izni vermeyecegiz. Bu sadece Fenerbahçe için degil, diger takimlar için de ayni olacak. Fenerbahçe ile sadece ligde 2 maç oynayacagiz. 2 maçta da savasacagiz. Hedefledigimiz puanlari toplayip, sampiyon olmak için elimizden gelen her seyi yapacagiz'' dedi.
|