Oguz Nickli Üyeden Alıntı
Metin Aktas'in söyledikleri benim için deger tasimiyor. Kisacasi Metin Aktas "en büyük Trabzonspor" dese ne degisir. Ama konu ile paralel olarak kafama takilan bir husus var;
Son yillardaTrabzonspor alt yapisindan yetisip, bugün Trabzonspor'da ilk 11de oynayan kaç futbolcu var. Fatih - Hüseyin ve Gökdeniz - Hasan Üçüncü jenarasyonunundan sonra, Trabzonspor'un kadrosunda rahatlikla oymayabilir diyecegimiz bir futbolcu göremiyorum. Kaldi ki son3 yillik süreçte paf takimdan A takima yükselip de bugün kadroda kendine yer bulan bir futbolcu düsünüyorum, ama bulamiyorum. En son Tayfun Cora diyebiliriz. Onun da bugünkü form durumu ve Trabzonspor'a kattiklari ortada. Hemen hemen her sene paf takimdan 4-5 oyuncu çikiyor A takima, ancak mevcut kadro içerisinde kendilerine yer bulamiyorlar. Sonra da gönder A.Sebat'a pissin diye.. Gerin gelen oldu mu diye bakiyorum, yine göremiyorum..
3 sene önce Dünya Sampiyonu olan bir lise takimiz var, ancak o lise takiminin hiç bir oyuncusu bugün A takimda oynamiyor. Önce Aygün ve Cemre ardindan Selim ve Ufuk.. Bir ara Alisen firtinasi eser gibi oldu. Onun da saman alevi oldugu çok geçmeden anlasildi..
Bu noktada ortaya çikan tablo ilginç. Söyle ki; 3 sene önce dünya sampiyonu olan bir lise takimi, 2 sene önce sampiyon olan paf takim, 1 sene önce dünya ikincisi olan lise takimi... Yani, Trabzon'da artik futbolcu yetismiyor demek mümkün degil.. Acaba diyorum, bizim bu genç çocuklarin yetenekleri kadar karakterleri mi gelismemis, yoksa bugünküA takimyarismaci kimligi nedeniyle bünyesinde genç ve tecrübesiz futbolcu barindirma lüksüne mi sahip degil.? Bunu irdelemekte fayda var..
Ufukhan isimli genç bir çocuk umut verdi bu sene.. Umarim akibeti diger arkadaslari gibi olmaz.