ESKI Spor Bakani ve Trabzonspor'un onursal baskani Mehmet Ali Yilmaz, TV 8'de Ve Gool programina konuk oldu. Yilmaz, birçok konuda sok açiklamalar yapti, açti agzini, yumdu gözünü:
"Fatih Terim'in kullanildigi konusuna ben de katiliyorum. Türkiye'de artik çalismam lafi tamamen gaftir ve büyük bir hatadir. Ersun Yanal'a 3 maç daha dayanip 2006'ya gitmeden önce bir teknik direktör degisikligi yapilmaliydi. Levent Biçakci'nin bunlara baktigini düsünmüyorum. Futbolla pek ilgisi olan bir insan degildir. Fatih Terim kendisini riske etmistir. Basari gelmezse sorumlular Fatih Terim ve Levent Biçakci'dir.
Havuz sistemi dogru
Havuzun mucidi benim. Bütün takimlara esit davranip ayni miktarda para almalarini sagladim. Havuza getirilen yeni sistemi dogru buluyorum. Bu düsünce sike ve tesviki ortadan kaldirir.
Federasyonun yaptiklarina bakilirsa, pek sessiz ve kisiliksiz. Hakaret gibi olmasin ama bana öyle geliyor. Yani ayaklari yere saglam basip Türk futbolunu, bu kanunu çikarirken benim Meclis'te duydugum heyecana yakismiyor.
Takimlarin bir an önce borsaya açilmasi lazim. Levent Biçakci'nin bu konu hakkinda neler yapacagini merakla bekliyorum. Çünkü UEFA kriterleri çok siki ve yaptirimlari çok agir. Seyirci artik yöneticinin söylediklerine inanmiyor. Yöneticiler kendilerini taraftardan çok fazla soguttular.
Tolga hataydi
F.Bahçe sampiyonlugun en büyük adayidir. Ancak Daum ve bu kisir kadroyla Avrupa'da saglikli sonuçlar alamazlar. Ilk turdan Avrupa'ya veda ederler. UEFA'yi bile göremeyebilirler.
G.Saray transferde gerçekten en akilci ilerleyen takim pozisyonunda. Kaleci ve para sorununu çözerlerse basari çok yakindir. Eric Gerets'in de basarili olacagi kanisindayim.
Kürsat'i yildiz transfer diye göstermek, taraftari kandirmaktan öteye gidememektedir.
Benim Trabzonspor yönetimiyle bir problemim yok. Sorunum sahislarla. Tolga'nin Shaktar'a gidisi bir hatadir. Seneye satacaklar gibi geliyor bana Gökdeniz'i ve Fatih Tekke'yi."
|