Sayfa 184 Toplam 184 Sayfadan BirinciBirinci ... 84 134 174 182 183 184
Toplam 4586 adet sonuctan sayfa basi 4,576 ile 4,586 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Turkish Airlines Euroleague

Nereden
    İstanbul

Alıntı Oğuz ZEYTİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Laprovittola'dan yoksun Barcelona, hem hücum hem de savunmada Efes'e üstündü.

Smits'in Metu'ya karşı sırtı fönük oyunu hariç Efes'in artı ürettiği neredeyse hiçbir şey yoktu.

Topu, süreyi mükemmel paylaştılar. Efes'in kaçırdığı yakın atışlar için şanssızlık denilebilir. Hakem kararları da kötüydü. Ama top kayıplar? Çoğu elden...

Bir de Penarroya'nın uzunlarla yaptığı perimeter savunması çok iyiydi. Efes'e dış şut ritmini bir türlü yakalatmadı.
    Milano'nun 3.çeyrekte kesemediği cezayı,Barcelona kesti.Çok kötü hücumlara,top kayıpları da eklenince Barcelona'nın yağmur gibi gelen üçlükleri ile maç çift haneye çıktı ve oralarda kaldı.Belki bazı şanssız pozisyonlardan bahsedilebilir ama şansın yanında olması için de belirli asgari şartları yerine getirmen ve biraz olsun doğru işler yapman gerekir.Piyango şansı için bile bilet alman lazım.Yok öyle gökten şans beklemek!

Larkin'in önemi böyle maçlarda daha çok ortaya çıkıyor.İkinci yarı hücum kilitlendiğinde ve Barca savunmayı oturttuğunda isolation oynayacak oyuncu eksiği hissedildi.Thompson ilk yarı Baskonia'daki gibi,ikinci yarı ise geçen sezon Efes'teki gibi oynadı. Nwora çok top kaybı yaptı.Sonuçta mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Barcelona çok ters bir takım.4 kısalı,yüzü çembere dönük ve topu yere vurabilen oyunculara dayalı sistem Efes'i çok zorladı,herkesi de zorlar.Mijatovic sahada klasik iki uzunlu beşlerle kalıp,bu sisteme cevap vermekte gecikince Barca çok iyi şut soktuğu günde maçı aldı,götürdü.

Barcelona maçı hak etti.Hakemler iyi maç yönetseydi de kazandırdı.Orası ayrı.Ama berbat bir hakem üçlüsü vardı.Öncelikle birçok pozisyondan sonra toplantı yapıp,pozisyonu konuştular.Bu kadar da olmaz.Hastaya teşhis koymak için konsültasyon yapan doktorlar buna daha az vakit harcıyor.Hatalara sadece birkaç örnek verirsek, ilk yarıda Punter'a çalınmayan net steps,Ercan'a tamamen nizami perdelemede çalınan hücum faul,smaçtan sonra topa vurdu diye Poirier'a çalınan saçma sapan teknik faul ilk aklıma gelenler.Çember üzerinde müdahale işareti ile basketi veriyorsun,challenge olunca izleyip basketin ondan değil panyaya vurmaktan verilmesi gerektiğini görüyoruz.Çember üzeri ile hiç ilgisi yok. Hernangomez'in attığı faulde topa temas olup olmadığını 3-4 dakika sonra izliyorsun.Sahada ne yaptığını bilmeyen,çok kötü kararlar veren,ipin ucunu kaçıran,kaçırdıkça hatayı hata ile telafi etmek isteyen bir trio vardı.Seyir zevki yüksek ve bol skorlu maça gölge düşürdüler.Ama maçın sonucunu hakemler belirledi demek Barca'ya haksızlık olur.
    Konu Larking tarafından (30.10.2024 Saat 12:25 ) değiştirilmiştir.
    DUYDUĞUMU UNUTURUM,BİLDİĞİMİ HATIRLARIM,YAPTIĞIMI ÖĞRENİRİM.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    İstanbul

ALBA maçının ilk devresi, Erdem Can'ın günahlarını açık seçik ortaya çıkarır gibi:

"TOPU THOMPSON'A VER!"

Geçen sezon ısrarla söyledik. Bu adam topsuz size bir şey üretmez. Yazık yani... Bir koçun kibri ve inadı pahalıya mal oldu.
    Konu Oğuz ZEYTİN tarafından (31.10.2024 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    İstanbul

Maçın tamamını YouTube'a koymuşlar. Gece seyredebildim. Beaubois savunmada kötüydü. Onu hiç bu kadar durgun görmedim. Fakat hücumda, takımın ihtiyacı olduğu her anda şutu gönderdi. Bryant üç numarada süre almayınca, Beaubois'nun süresi düştü. Aslında yaşını düşünürsek, daha iyi bile olabilir. Fakat oyuna ısınamıyor gibi. Eğer sabit şutöre dönecekse onu yapar. Savunmasına alıştığım için garipsedim.

Larkin'in sakatlığı gecenin talihsizliği... Yaklaşık bir ay olmayacak.

Bu arada Milano'nun üçüncü çeyrek reaksiyonu, son kurşun olarak değerlendirelebilir. Messina'nın devre arasındaki sözleri ancak o kadar canlandırıyor takımı. Shileds ve Mirotic'in etrafına Nebo ile Dimitrijevic'i koydular, Nebo sakatlandı. Ama skorer kısayı bulamadılar. Uzun süre Thompson'ı beklediler, Efes'ten çıkaramadılar. Kenarda Leday dışında iş yapacak Bolmaro var. Causeur 37 yaşına geldi.
    Beaubois'ın savunmada aksamasına Barcelona maçını sunan spiker de değinmişti. Bu akşam ALBA maçında iyi savunma yapıyor. İlk devre iki üçlüğünün yanında Williams'ın yakın şutunu bozdu. İkinci devre girince de önve savunmayı topladı, ardından tıkanan hücumu açtı. Şu ana kadar yedi top kullanıp on dört sayı üretti.

Poirier'in blokları müthiş... Smacı kesiyor adam, reji tekrarını vermiyor. Dunston'ın ilk dönemini saymazsak, uzun zamandır Efes'in sahip olduğu en iyi çember koruyucu pivot performansı diyebilirim.
    Konu Oğuz ZEYTİN tarafından (01.11.2024 Saat 15:10 ) değiştirilmiştir.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    İstanbul

Evinde son çeyreğe 7 sayı önde girip 12 farkla kaybetmek, Efes kültüründe pek sık görülecek durum değil. Rakip de Real, Barcelına vs değil.

Çok yazık oldu. Nwora ve Bryant ritim bulamamışken bu kadar ısrar etmemeliydi koç.

Nereden
    İstanbul

Evinde son çeyreğe 7 sayı önde girip 12 farkla kaybetmek, Efes kültüründe pek sık görülecek durum değil. Rakip de Real, Barcelına vs değil.

Çok yazık oldu. Nwora ve Bryant ritim bulamamışken bu kadar ısrar etmemeliydi koç.
    Mecburen ısrar edecek.Çünkü varsa Larkin,yoksa diğer kısaların bireysel performansına bel bağlamış bir koç var.

Skor Efes lehine 59-50 devam ederken nereden icabettiyse,kimden öğrendiyse sevgili koçumuz 3 uzunlu beşe dönmeye karar veriyor ve maçın geri kalanında skor 10-31!

Euroleague'nin iyi takımlarından Monaco'ya karşı son çeyreğe Hollatz-Bryant-Willis-Smits-Oturu beşi ile başlayan,10-31 run yiyerek avucundaki maçı veren bir koçun EL'de işi yok.Hep deriz Trabzonspor vasata tamah etmez diye,bu lafın tam yeri şimdi.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    İstanbul

Alıntı Larking Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mecburen ısrar edecek.Çünkü varsa Larkin,yoksa diğer kısaların bireysel performansına bel bağlamış bir koç var.

Skor Efes lehine 59-50 devam ederken nereden icabettiyse,kimden öğrendiyse sevgili koçumuz 3 uzunlu beşe dönmeye karar veriyor ve maçın geri kalanında skor 10-31!

Euroleague'nin iyi takımlarından Monaco'ya karşı son çeyreğe Hollatz-Bryant-Willis-Smits-Oturu beşi ile başlayan,10-31 run yiyerek avucundaki maçı veren bir koçun EL'de işi yok.Hep deriz Trabzonspor vasata tamah etmez diye,bu lafın tam yeri şimdi.
    Hocam, koçları ikiye ayırıyorum:

* Maç, dönem, sezon planı olanlar

* Maçı oynayan koçlar

İkinci kategoridekiler, anı yaşıyor. Bir maçı kazanırsa, devamındakiler çöp olabiliyor.

Büyük koçlar ise genellikle ilk gruptakiler. Sezonun genelini planlayan, fikstürün hangi döneminde nasıl hamleler yapılacağını düşünen, oyuncu rol ve sürelerine oyuncuları ikna eden, rakip analizlerine göre esneyebilen, bütün bu doğruları bir havuzda toplayıp macera aramayan koçlardan bahsediyorum.

Willis'i üç numara oynatıp en iyi sabit sutörünün ritmini bozuyor. Savunma anlarında Johnson'ı hiç düşünmüyor. Nwora topla bu kadar en son lisede oynamıştır, top kayıpları raslantı değil. Poirier'i konuşmuştuk, onu bşle Maccabi maçında hatırladı. Tanınmamış oyuncu olsa neyse...

Kısacası büyük bir potansiyeli harcıyor Efes. Dün Doğuş ilk devrede iki top kaybı yaptı diye Hollatz'ı oynattı. Bunun bir plan dahilinde olmadığı çok açık. Mesela Poirier - Oturu süreleri 27 - 13 mü? Sanmıyorum. O gün kim nasıl oynarsa, ona göre parkede kalıyor. Matematik yok...

Nereden
    İstanbul

Hocam, koçları ikiye ayırıyorum:

* Maç, dönem, sezon planı olanlar

* Maçı oynayan koçlar

İkinci kategoridekiler, anı yaşıyor. Bir maçı kazanırsa, devamındakiler çöp olabiliyor.

Büyük koçlar ise genellikle ilk gruptakiler. Sezonun genelini planlayan, fikstürün hangi döneminde nasıl hamleler yapılacağını düşünen, oyuncu rol ve sürelerine oyuncuları ikna eden, rakip analizlerine göre esneyebilen, bütün bu doğruları bir havuzda toplayıp macera aramayan koçlardan bahsediyorum.

Willis'i üç numara oynatıp en iyi sabit sutörünün ritmini bozuyor. Savunma anlarında Johnson'ı hiç düşünmüyor. Nwora topla bu kadar en son lisede oynamıştır, top kayıpları raslantı değil. Poirier'i konuşmuştuk, onu bşle Maccabi maçında hatırladı. Tanınmamış oyuncu olsa neyse...

Kısacası büyük bir potansiyeli harcıyor Efes. Dün Doğuş ilk devrede iki top kaybı yaptı diye Hollatz'ı oynattı. Bunun bir plan dahilinde olmadığı çok açık. Mesela Poirier - Oturu süreleri 27 - 13 mü? Sanmıyorum. O gün kim nasıl oynarsa, ona göre parkede kalıyor. Matematik yok...
    Hepsine katılıyorum.Elinde Alba-Asvel gibi kadrolar olsa bazı şeyleri mazur göreceğiz ama Efes kadrosu iyi bir koçun elinde eksiklerine rağmen F4 kadrosu. Poirier gibi bir uzun kimde var.Tavares ve Lessort ile birlikte EL'nin en dominant uzunu.Başka takıma gitsin bence harcanıyor burada. Avrupa'nın en pahalı guardı yine senin takımında.Larkin ve Poirier çevresine kurulan bir takım ile zaten PO garanti olmalı.

Ergin Ataman'ın Efes'i 2019'da ilk F4 finaline götürdüğü takımı hatırlayalım.Zalgris'in back up guardı Micic,Nba'de tutunamamış mental sorunları olan Larkin,34 yaşındaki Simon,Barca'dan gönderilen eski Banvit'li Moerman,Anadolu şehirlerinde Evliya Çelebi gibi gezmiş Sertaç.Önemli olan elindeki malzemeyi nasıl kullanabildiğin koçluk işte burada başlıyor ve bitiyor. Kulüpsüzken aldığı Singleton neredeyse bütün sezonu vasat oynar ama öyle bir maçta öyle bir dakikada ondan verim alırdı ki sezona bedel olurdu.2020 şampiyonluğunda PO'da 5.Real Madrid maçında Singleton yıldızlaşmıştı ve Efes F4 yapıp şampiyon olmuştu.2021 şampiyonluğunda bu sefer yine Real Madrid ile finalde maçı bitiren hücum ribaundunu çekmişti. Bu iş bu kadar basit, takımını ve oyuncuları iyi tanıyacaksın,onları ne zaman kullanacağını bileceksin.

Maç sonu basın toplantısında herşeyi itiraf etti aslında"Son çeyreğin başında 10 sayı öndeydik ve taze oyuncularla taze enerji ortaya koymak istedik. Bu sayede maçın sonuna daha diri kalabilecektik. Sonuçta oyuncular 40 dakika oynayamaz. O anda fikrimiz buydu. Ama ne yazık ki istediğimiz gibi olmadı. İstediğimiz kadar akışkan ve organize değildik. Tabii ki daha erken mola alabilirdim. Ama sonuçta o oyuncular taze girmişlerdi ve maçın sonuna mola bırakmak istedim. Fakat yaptığımız hatalardan dolayı istediğim etkiyi alamadım"

Sıvadım diyor kısaca.

Johnson'un fizik avantajını kullanabileceği en uygun maçtı.Ne zaman oynayacak bu adam niye aldınız. Maç sonunda onunla ilgili de "Zor bir pozisyonda oynuyor"demiş.Haklı.Adamı Tapu Kadastro'da memurken sahaya atıp, 3 numara oynamasını beklemek gerçekten adamın işi zor!

Nwora, Caddebostan sahilinde 3'e 3 maçtaki gibi takılıyor.Koçta bunlara göz yumuyor.Çünkü doğru beşlerle sahada kalamadığı,rakip koçların hamlelerine cevap veremediği için bireysel performanslara bağlanmış durumda.

Şu laflara ne demeli."Sonuçta oyuncular 40 dakika oynayamaz""Ama sonuçta o oyuncular taze girmişlerdi."

Mijatovic hoca sana sormak isterim,Vasa ve Larkin dilleri dışarıda 35'er dakika süre alırken sen o zaman benchte değil miydin.Hadi onları geçtim Dunston Dede hem torun sevip hem de 30 dakikaları görürken sen hangi alemlere dalmıştın. Bu takım bu şekilde 4 yılda 3 tane F4 finali yapıp,2 şampiyonluk almadı mı.Sen ne anlatıyorsun.Açık açık desene Maccabi maçından sonra bu maçı da doğru beşlerle sahada kalamadığım için verdim diye.
    Konu Larking tarafından (09.11.2024 Saat 14:23 ) değiştirilmiştir.

Nereden
    İstanbul

Efes'te Alper Yılmaz dönemi sona erdi.Yeni GM için adı geçen ismin İsmail Şenol olduğu iddia ediliyor.

Bakalım önce bir netleşsin yazarız birkaç şey.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    İstanbul

Alıntı Larking Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Efes'te Alper Yılmaz dönemi sona erdi.Yeni GM için adı geçen ismin İsmail Şenol olduğu iddia ediliyor.

Bakalım önce bir netleşsin yazarız birkaç şey.
    Efes basket atınca sesi kısılan İ. Şenol mu?

Erdem Can ders olmamış belli ki...

Nereden
    İstanbul

Efes dün zor bir deplasmanda daha kolay kazanabileceği maçı yine zor kazandı.Senaryo yine aynı.Tıpkı Milano,Maccabi ve Monaco maçlarında olduğu gibi. Herşey iyi giderken birden tepetaklak oldu.Milano çok kötü durumda olduğu için kazanıldı,avucumuzdaki Maccabi ve Monaco maçları ise kaybedildi.Bryant ve Thompson'un oyunun her yönünde ekstra performansları olmasa dün de, maç içinde 15 sayıya çıkarılan farka rağmen, kayıp hanesine yazılacaktı.Özellikle Thompson'un son 1,5 dakikadaki hücum performansı maçı Efes'e getirdi.Koç Mijatovic yine derinleştirmeye çalıştığı rotasyon ile maçı verecekken son çeyrekte bu kez daraltmaya mecbur kalması ile Efes maçı aldı.Tabii Marcus Howard'ın Bakonia kariyerinin en kötü maçını oynayarak neredeyse çembere bakmadan 0 sayı ile çıkması da Efes'in maçı kazanmasında çok etken oldu bunu da inkar edemeyiz.

Maçta aklımda kalan en önemli şey yetenek ve atletizm basketbol için çok şey ama oyun zekası yoksa gerisi boş. Stanley Johnson. Maçın ilk yarısının son 12 saniyesi,Efes'e son top kalmış,forvet bölgesinde önce eliyle saat işareti yapıyor.Pek güzel,tam da olması gereken.Sonra ne oluyorsa hücumu oynamaya karar verip, topu sırtı dönük Oturu'ya veriyor.Hücum faul.Geri kalan kısa sürede Baskonia 3'lükle ilk yarıyı farkı çift haneden 7 sayıya indirerek ve rüzgarı arkasına alarak bitiriyor ve bu rüzgarla 3.çeyrekte 3 dakikada öne geçiyor. Geliyoruz maçın son 3 dakikasına.Skor kafa kafaya.Baskonia hücumu sıkışmış,orta sahaya kadar gerilemiş.Süre biterken yine Stanley Johnson neredeyse orta saha çizgisinde sırtı dönük adama faul yapıyor.Şimdi bunlar artık bu yaştan sonra öğretilmez.Ve bu basit hataların EL'de cezası hemen kesilir.Dün arkadaşlarının ekstra mücadelesi bunu engelledi.O halen sırıtoyor.Geçenlerde Hayes Davis bir röportajında "Avrupa'da oyun Nba'ye göre çok daha ciddi" demişti.Tam da öyle.Orada maç bu şekilde gider sırıtırsın,seyirci iki balon uçurur,cheerlader vs.Orada motto "Show must go on".Burası Avrupa yerler adamı.Nwora daha farklı bir oyuncu ama o da halen Nba'de kaldı. Eski Sacramento'lu Jason Williams gibi iki ucu keskin bıçak.40'da atar,top kayıpları ve yanlış tercihler ile maçı da verir.Onu öyle kabul edeceksin.Böyle bir tane oyuncuyu takım kaldırır.Ama Johnson dün belki de en iyi maçını oynamış olsa da dünkü gibi basit ama maçı verecek hatalara çok müsait bir oyuncu.Efes'in en zayıf noktası 3 numara pozisyonunda Avrupa kafası olmaması diyebiliriz.Hele de Simon'dan sonra.

Efes genel olarak çok kötü bir takım değil.4-5 rotasyonu oldukça tatminkar.Kısalar konusunda sezon başındaki tek soru işareti Thompson Baskonia günlerine yaklaştı.Eğer 3 numara pozisyonu "gölge etmezse" ve koç hataları olmazsa Larkin'in de dönüşü ile ilk 6 yani PO yolu çok zor değil.Oradan sonrasında her şey olabilir.

Not:Koçluk ile ilgili bu maçta bir detay var.Son birkaç dakika kala Baskonia molasında Laso maçın anahtarı ribauntlar dedi.Bunu dedikten sonra üç tanesi aynı hücumda olmak üzere Baskonia 6 hücum ribaundu çekti.Koç Mijatovic'in oyunu okumada,rakip koçların taktiksel hamlelerine ve sahada kaldıkları beşlerine karşılık vermede büyük sorunları olduğunu düşünüyorum.Maç içinde çok hızlı alınması gereken kararları alamıyor ya da yanlış alıyor.Koçları değiştirelim Efes Baskonia'yı 20'ye yatırırdı.
    Konu Larking tarafından (Dün Saat 13:47 ) değiştirilmiştir.

Nereden
    İstanbul

fb'de Hall'da 3 ay olmayacakmış. Baldwin 1 ay yok,Wilbekin sezonu kapattı.

Fikstür avantajlarını iyi kullandılar,9/7 yaptılar.Onlar için EL yeni başlıyor,Mays ve Zagars ile özellikle 6 maçın 5'ini deplasmanda oynayacakları Aralık ayı fikstüründen nasıl çıkacaklar göreceğiz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (1 kayıtlı ve 3 misafir)

1. adiloş bebe