Arkadaslar bu basligi açmak zorunda hissettim. Nereye tasimaniz gerkiyorsa tasiyin. Ancak önemli oldugunu düsünüyorum.
Hemen hepimiz çok üzüldük Kazim KOYUNCU'nun öldügüne. Yüregimiz yandi ve sanirim bu yangin hiç sönmeyecek. Onun degerlerine sahip çikmak boynumuzun borcu aslinda. Ölümünden sonra tekrar gündeme gelen ÇERNOBIL ve etkileri halen tartisiliyor. Devlet yine her olayda oldugu gibi bu olaydada yillaradir sessiz ve üstelik bizleri suçlayici. Oturun yerinize ne ilgisi var çernobil ile Karadenzideki Kanser vakalarinin diye bizleri azarliyor desek yeridir. Bir bilimsel arastirmayi bile bizlere çok gördüler ve Dün geceki TV programinda Volkan Konak Abimizin dedigi gibi hep Karadenzilinin efendiligine güvendiler. Devlet yanliligina, toplumsal baristan yana olmamiza, hiç sorun çikarmamiza güvendiler ancak sonucunda hiç yatirim yapilmayan bölge olduk, hep baskalarini doyurdular ve ben dahil memleketimin hemen her ailesini gurbete göndermek zorunda biraktilar. Kaldiki memleketini bizim kadar seven, kokusuna, topragina bizim kadar hasret duyan bir yöre insani yokken. Yatirimsizlik issizligi getirdi memleketimizde,çetelesmeyi getirdi ve cinayetler her geçen gün artiyor. Baska bölgelerin insanlari da hala karadenzi insani ile kendi çepinda fikralara yansitarak pisligini dalga geçmeye çalisiyor. Dalga geçme zamanini bitirmeliyiz hep birlikte.
bordomavi net te her daim sagduyulu, meleketinin sorunlarina duyarli bireyler gördüm ve sizinle hep gurur duydum. Biz memleketimizin sagduyusuyuz. Bu nedenle diyorumki: Çernobilin etkileri ve bölgemzideki kanser vakalari ile ilgili Volkan Konak'in baslatmis oldugu mücadeleye destek vermeliyiz. Unutmayalim ki Kazim Koyuncu da dahil memleketimizin çok güzel insanlarini kaybettik. Kazim KOYUNCU'nun mücadelesidir bu bugün Volkan Konak'in aslinda hepimizin. bordomavi.net yönetim kurulu mutlaka bu konuda görüsmeli ve bizimle paylasmali. Sonucunda tek tek degil hep birlikte destegimizi vermeliyiz. Nasil mi ? evet nasilinin netlestirelim. Gerekirse Volkan KONAKile görüsmeliyiz. Muhtemelen kanser vakalarinin istatistikerini çikaracaktir Volkan KONAK.Aslinda bizlerde bulundugumuz ilerde kanserden ölen karadenzililerin listesini çikarabiliriz. Hastanelerin önünde nöbet tutarak, arsivleri karistirarak, bizi uyutanlara sorun çikararak.Bunu da yapabiliriz. kaldiki hiç gerek olmayabilirde. Öncelikle bu mücadelenin boyutlarini ve yapmamiz gerekennedir onlari netlestirmeliyiz.
HAYDI bordomavi.net yönetim kurulu lütfen bizleri bu konuda yönlendirin ve gerekli girisimlerde bulunmaya baslayalim zamanimiz çok az. Kazim KOYUNCU'ya destek olamadik ama zaman Volkan KONAK'a destek zamanidir ve Kazim KOYUNCU'nun degerlerini yasatmak boynumuzun borcudur.