<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width=450>
<T>
<TR>
<TD>
<CENTER>Hami Mandirali (1985-2002)</CENTER></TD></TR>
<TR>
<TD>
Hami Mandirali, Trabzonspor formasi altinda attigi toplam 218 golle bordo-mavili ekibin en çok gol atan oyuncusu unvanini kazandi.
Trabzonspor alt yapisindan yetisen Hami Mandirali 1985-2002 yillari arasinda (1997/98 döneminde Almanya?nin Schalke 04 takiminda oynadi) attigi 218 golün bir çogunu frikikten kaydederek hakli olarak ?bombaci? unvanini da kazandi.Hami Trabzonspor?un Avrupa kupalarinda en fazla golü atan oyuncusu oldu.
Mandirali 2002 sezonunda Trabzonspor?dan ayrilarak Ankaragücü takimina transfer oldu.Hami halen Türkiye liginde Tanju Çolak?tan sonra en çok gol atan 2. futbolcudur.
<T>
<TR>
<TD>
<CENTER>Jean-Marie PFAFF (1989-90)</CENTER></TD></TR>
<TR>
<TD>
-
<T>
<TR>
<TD>
<CENTER>Shota - Archil ARVELADZE (1993-97)</CENTER></TD></TR>
<TR>
<TD>
Ilk olarak 1993-94 sezonunda Sadri Sener'in baskan oldugu dönemde Arveladze kardesleri tanidik.Ilk bakista ikiz olmalari ilgimizi çekmisti fakat ilgimizi tek çeken yön buydu.O güne kadar yapilan yabanci transferlerin basarisiz olmasi,bize bu gelen ikizlerinde onlardan farkli olmayacagi fikrini vermisti...Ta ki..liglerin baslamasina kadar.Sanki futbol oynamiyor dans ediyorlardi topla.Siir gibiydi futbollari.O yil Türkiye liglerinde firtina estirmislerdi.Fakat kiralik olarak alinmislardi ve Dinamo Tiflis'in baskani Merab Jordania onlari istiyordu.Son maçlari olan Fenerbahçe ile yapilan Basbakanlik kupasiydi.Bu maçta da Arçil Sota kardesler döktürdüler ve kupayi Trabzonspor taraftarina hediye ettiler.Ama Trabzonspor taraftari onlardan ayrilmak istemiyordu.Türkiye'de o kadar sevildiler ki onlarin Türkiye'de oynayabilmeleri için diplomatik kulisler bile yapildi.Tarim Bakani Refaiddin Sahin ve Meclis Baskani Hikmet Çetin, Eduard Schevardnadze'den ikizlerin Türkiye'de oynayabilmeleri için izin istemislerdi.Ve nihayet diplomatik gelismeler meyvelerini verdi.Artik ikizler Türkiye'de oynayabileceklerdi.Ikizler Türkiye de kaldiklari süerde Türk halkina kendilerini sevdirmislerdi.Türk halki onlari kendisinden biri gibi görüyorlardi.Hatta ikizlerin babasi ogullarini ziyaret etmek için Trabzon!a geldiginde taksici onun ikizlerin babasi oldugunu ögrenince taksi parasini bile almadi.Ikizlerin arasindan Sota golcülügüyle öne çikti kardesi ise müzmin sakatligi izin verdigi sürece kendisini gösterebildi.Sota 95-96 sezonunda 25 gol atarak gol krali oldu ve Trabzonspor'un tarihindeki 2. gol krali olarak tarihe geçti.Ama bundan önemlisi Sota penalti atmadan gol krali olmasiydi.Bunu dünyada sadece Sota basarabildi. Trabzonspor'da bir sene daha kalan ikizler yönetimin Arçil'i istememesi üzerine Avrupa'ya gitti.Sota Hollanda'nin güçlü takimlarinda AJAX'a , Arçil ise vasat takimlarindan NAC Breda 'ya gitti.(Kaynakota-Arçhil Fan Sitesi)
<T>
<TR>
<TD>
<CENTER>Senol Günes (1967-87)</CENTER></TD></TR>
<TR>
<TD>
Futbol yasaminin tam 20 yili geride kalirken, çok seyimi borçlu oldugum taraftarlarima ve diger tüm sporseverlere, artik veda etmek zamani geldi.
Bugün elbette çok üzgünüm... Insan ömrünün üçle birini futbola adamis bir insan için, sahalardan kopmak kolay degildir. Ama bir günde bile, kendimi mutlu edecek ve sevindirecek nedenler bulabiliyorum. Çünkü artik ben de bir Trabzonspor taraftariyim... Bu çok farkli ve süphesiz çok tatli bir sey... Sahada iken hissetmedigim bu heyecanlari, simdi daha iyi anlayacagim.
Bugün futbolu birakirken, sunu çok iyi anladim: Trabzonspor taraftarlari sürekli ve her türlü basariya layiktir.
Taraftarlardan bugüne kadar gördügüm yakin ilgi, sicak sevgi ve büyük kadirsinasligi unutmak mümkün mü?... Yalniz Trabzonlular degil; Istanbul'da, Ankara'da, Bursa'da, Izmir'de kisacasi Türkiye 'nin her yerindeki seyirciler bizi bagirlarina bastilar... Biz bugüne kadar hep sevgiyle beslendik. Artik bundan sonra da, bu sevgiyi sürdürmek, yasatmak, büyütmek bizim görevimizdir.
Bugüne kadar Trabzonspor'a futbolcu olarak hizmet etmis olmaktan gurur duyuyorum... Mutlu oluyorum... Bu hizmetimiz sirasinda yanlislarimiz ve daha iyi yapamadiklarimiz olmustur.
Tüm yanlislarim için özür diliyorum ve bagislanmami diliyorum...
Bugünlerde beni sevindiren bir baska olay da, Trabzonspor seyircisinin her geçen gün çig gibi büyüyerek Türkiye 'nin her yanina hizla yayilmasidir. Trabzonspor bugünkü yönetimiyle, elindeki tesisleriyle, kadrosundaki futbolculariyla, yanindaki coskulu taraftarlariyla daha da büyüyecektir.
Daha iyi günlere... Daha mutlu günlere... Daha basarili günlere... Ben, Sen, o... Biz, siz onlar... Hepimiz iç-içe, el-ele, gönül-gönüle... "En büyük Trabzonspor "dari, "Daha büyük Trabzonspor"a dogru...
Tüm Trabzonsporlulara ve tüm sporseverlere sevgilerimi, saygilarimi iletiyor; saglikli, mutlu yarinlar diliyorum.
<CENTER>
</CENTER></TD></TR></T></TABLE></TD></TR></T></TABLE></TD></TR></T></TABLE></TD></TR></T></TABLE>