Senol Günes ?Isviçre Kampi?nda tempo daha da artacak?
Gerede kampindaki son basin toplantisini düzenleyen Teknik Direktörümüz Senol Günes, kampi degerlendirerek, transferler ve Isviçre kampi konusunda açiklamalar yapti.
Gerede?de 23 antrenman yaptiklarini ifade eden Günes, bütün oyuncularin yorucu çalisma temposuna ragmen olumlu çalistiklarini, futbolcularin olaganüstü çalisma isteklerinden memnun oldugunu söyledi. Günesy, ?Bu kampta dayaniklilik ve kuvvet bakimindan güzel iyi bir altyapi olusturduk. Bizim en önemli hedefimiz olan uzun dönemli ve devamliligi olan bir basari yakalayabilmek.? dedi.
Fatih disinda sakatlik problemi yok
Sakatlik problemi olan tek oyuncunun Fatih oldugunu söyleyen Günes, Fatih?in zayif da olsa ön eleme maçinda kisa bir süre oynayabilecegini açikladi ve ?Durumu iyiye gidiyor? dedi. Dizinde problem olan ve son antrenmanda yer almayan Adem?in de Isviçre?deki kampa kadar tamamen düzelmis olacagini ifade eden Teknik Direktörümüz, Lee ve Szymek?in de idmanlara katilmalarini engellemeyecek hafif sakatliklari bulundugunu belirtti.
Korkulan olmadi
Günes, asiri yüklemeye bagli sakatliklarin yaz kamplarinin en önemli problemlerinden biri oldugunu söyledi ancak bu tür bir sorunla karsilasmamalarinin sevindirici oldugunu ifade etti. Günes, Isviçre kampinda bes hazirlik maçi oynayacaklarini ve çalisma temposunun daha da artacagini sözlerine ekledi.
D?Haene ve Petkovic gidiyor
Transferlere deginen Günes, söyle konustu: ?D?Haene ve Petkovic?in takimdan ayrilmalari gündemde. D?Haene?ye takim bulmasi için izin verdim. Üç transfer yapmayi bekliyorduk, simdilik bir tanesi imza atti. Umarim Isviçre kampina üç oyuncu da katilmis olur.?
?Yanlis anlasildim?
Günes ayrica, Tolga hakkinda söyledigi sözlerin yanlis anlasildigini belirterek, ?Tolga basarili olamaz demedim. Onunla ilgili olumsuz düsüncem yok. Insallah Ukrayna?da basarili olacaktir. Allah gönlüne göre versin. Ben, Ukrayna?ya gitmesi ne kendisine de ülke futboluna katki yapacagini düsünmedigimi söylemistim. Bu basarisiz olacagi anlamini tasimaz.? dedi.
?Alpay?la ilgilenmiyoruz?
?Yönetimin transfer konusunda elestirilmesi yanlis. Transferin ekonomik yönü de var. Böyle olmasa herkes kolaylikla transfer yapardi. Buradan kulübü zor durumda birakip takim içinde huzursuzluk yaratmak isteyenlere söylüyorum: Bunu yapmanin hiç geregi yok. Su anda ne yönetimde ne de takimda hiçbir sikinti yoktur.? diyen Günes, basinda yazildigi gibi milli futbolcu Alpay Özalan?la kesinlikle ilgilenmediklerini söyledi. Öte yandan, Halil Altintop?a teklif yaptiklarini dogrulayan Teknik Direktörümüz, oyuncunun hem kulübüyle bir yillik mukavelesinin bulunmasi hem de yüksek ücret istemesi yüzünden vazgeçtiklerini açikladi.
?Dinamo Minsk?i begendim?
Günes, UEFA Sampiyonlar Ligi Ikinci Ön Eleme Turu?ndaki muhtemel rakiplerinden Dinamo Minsk?i izledigini, takimi iyi buldugunu ve becerikli oyuncularinin bulundugunu ancak rakipler ve kosullar ne olursa olsun Trabzonspor?un her iki rakibi de yenip turu geçecek güçte oldugunu söyledi.
?Fatih?in gitmesi uygun olmazdi.?
Fatih?in Dünya Karmasi maçina gitmeyecek olmasiyla ilgili olarak konusan Günes, ?Birincisi, bu konuda bize resmi bir teklif gelmedi. Geçen gün Istanbul?daki bir ödül töreni gecesinde bana ayaküstü gitmesi söylendi. Ayaküstü islere ben cevap vermem. Ciddi bir duruma varsa kulübe yazi gönderilirdi ve ben de Fatih?e yardimci olurdum. Ikincisi, Fatih? in özel durumu itibariyla katilmasini dogru bulmadim. Hazirliklarin tamamlamasi için kisa zamanimiz var. Fatih de gitmeye istekli olmasina ragmen buna izin veremeyecegimi söyledim.? dedi.
|