Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Trabzonspor Sevgimden Dolayý Trabzon'a Taþýnmak Ýstiyorum. Lütfen Yardým...

Þahin Yýlmaz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýçel
    Yaþ
    53

Standart Trabzonspor Sevgimden Dolayý Trabzon'a Taþýnmak Ýstiyorum. Lütfen Yardým...

Dostlar.

Mersin'de ikamet eden, evli üç çocuk babasý olan ve bir gümrük firmasýnda önmuhasebe iþiyle uðraþan birisiyim.

Eþim ve üç çocuðum da Sizlerinde tahmin edeceðiniz üzere Fanatik Trabzonsporlu. Askerliðimi Artvin Hopa'da yapmam dolayýsýyla Müthiþ derecede Karadeniz sevdalýsý birisiyim. EEE bir de Trabzonspor'um oluncaiþin içinde, Karadeniz çekmekte yýllardýr kendine bizleri.

Daha 10 yaþýndayken dünyaya gelen erkek kardeþimin ismini Þenol koydurmak için anne babamla kavga eden ve kardeþimin ismini Þenol koyduran da bir çocuktum.

Eþimle ve çocuklarýmla Trabzon'a taþýnma kararý almýþ bulunmaktayýz. Bizlere bu konuda daha çok bilgi destekli yardýmda bulunacak arkadaþlarla görüþmek istiyorum. Örneðin kira bedelleri nedir, iþ imkanlarý ne durumda...

Ailecek aldýðýmýz ve rüyalarýmýzý süsleyen bu taþýnma kararýnda her türlü yardýmlarýnýzý bekliyor, þimdiden tüm arkadaþlara teþekkür ediyoruz.
    TRABZONSPOR.

bordo61 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaþ
    34

Trabzonda hayat pahalý iþ imkanlarý sýnýrlý korkutmak gibi olacak ama iþinizi garantilemeden bence düþünmeyin..!

Ama genede sakin her yönüyle güzel bir þehir..!
    Ben Trabzonumu seviyorum
    Biz sevdadýr Trabzon , yorozundan baþlayýp ziganasýnda bitmeyen

Sefa - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Kira bedelleri büyük þehirler gibi çok uçuk deðil 300-350 liraya rahat yaþayabileceðiniz iyi bir ev bulmak mümkün.

Ýþ imkanlarý kýsýtlý iyi bir iþ bulunduðu taktirde Trabzon'da yaþanýr ama bordo61'in de dediði gibi biraz pahalý bir þehir

Ýnþallah bu dileðiniz gerçekleþir.

Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
    Cengiz Çubukcu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    48

Þahin Bey, bu düþüncenize saygý duyuyor ve ayný hayalle yanýp tutuþan ben ve benim gibi yüzlercesini biliyorum ama bu iþ çok da kolay deðil ne yazýk ki...

Nereden
    Ýçel
    Yaþ
    53

Ýnsan ne için yaþar ki bu Dünya'da Cengiz, Hep hayallerin umutlarýn peþinden koþarýz. Ben en büyük hayalimi gerçekleþtiren biri olmak istiyorum.
    TRABZONSPOR.

Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaþ
    34

Alýntý TSefa.1967 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kira bedelleri büyük þehirler gibi çok uçuk deðil 300-350 liraya rahat yaþayabileceðiniz iyi bir ev bulmak mümkün.

Ýþ imkanlarý kýsýtlý iyi bir iþ bulunduðu taktirde Trabzon'da yaþanýr ama bordo61'in de dediði gibi biraz pahalý bir þehir

Ýnþallah bu dileðiniz gerçekleþir.
    Büyük þehirlerin kira bedellerini bilmiyorum ama evet 300-350 ev bulabilirsiniz

Önce iyi bir iþ bulun derim

Nereden
    Kuzey Amerika
    Yaþ
    34

Ýnþallah Ýþ bulup gelirsiniz

Ýþ olduktan sonra gerçekten yaþabilecek þehir mesela ben hiç kapkaç olayýný duymadým Trabzonda

ÝHSAN - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli

Abi, bence ve buradaki birçok arkadaþlarýmca Trabzon Türkiye'de yaþanacak þehirlerin baþýnda geliyor. Bu bakýmdan isabetli bir karar vermiþsiniz. Hayat pahalýlýðý derseniz, normal bir þehire göre uçuk falan deðil, gayet normal. Hem kiralar da çok pahalý deðil. 300-500 tl arasýnda gayet uygun ve þýk evler bulabilmeniz mümkün. Lakin, Trabzon yaþamak için birebir olduðu kadar iþ bulma konusunda epey zorlanacaðýnýz bir yer ayný zamanda. Gerçi, her yerde iþ sýkýntýsý var, ama Trabzonda iþ bulabilmeniz biraz daha zor.

Size tavsiyem, aile bütçenize uygun bir iþ bulabilecekseniz, düþünmenize gerek yok, hemen yerleþin Trabzon'a. Zaten Trabzon'dan göç edenlerin göç etme nedeni, iþ imkanýnýn yeterli olmamasýdýr; yoksa kim ister bu güzelim þehirden ayrýlmayý.
    avatar: þike soruþturmasýný yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

Mustafa ÖZDEMÝR - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    35

trabzon a gelmek þu þartlarda pek mantýklý deðil bence

Muhammet - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Yaþ olarak bu konuda pek bilgili sayýlmam ama iþ bulmadan giderseniz çok zorluk çekersiniz. Trabzon çok büyük bir þehir olmasa da öyle ucuz bir þehir de deðil. Ýþ bulmayý garantilemeden böyle birþeyi düþünmeyin derim ben de..
    A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

ÝHSAN - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli

Birkaç istatistiki bilgi aktarayým: Trabzon'un yýllýk ortalama 10 bin göç aldýðý son tahlilde tespit edildi. Ayný þekilde, Bursa 30 bin, istanbul 150 bin... Buralarda iþ var mý? (Hayýr yok. Evet var.) Sýradan bir iþ arayan iseniz elbette iþ verecek olan sizi istemeyecektir, çünkü sizden piyasada bolca var zaten, Hayýr iþ yok. Kalifiye eleman iseniz, iþinde yetkinleþmiþ tecrübeli ve üretken bir elemana her zaman her iþverenin ihtiyacý vardýr. Bu bakýmdan Evet iþ var.

Kendinize güveniyorsanýz, siz de iþ bulabilirsiniz, iþ de sizi bulabilir. Her sene 10 bin yeni insan açlýktan ölmüyordur herhalde, siz de bu kervana katýlabilirsiniz.
    avatar: þike soruþturmasýný yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

61viya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Yaþ
    39

Abicim Mersin'de yaþýyorum ben de.Siz gidin,bir yer edinin,devamý gelri belki ne dersiniz
    "Orada birisi farklý yürüyordur."

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Uðurtan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Yaþ
    39

Trabzon'a pahalý diyenler il dýþýna çýksýn diyorum.. Trabzon nimet nimet mis gibi..

Ýþ zor ama imkansýz da deðil abartmayalým.. Ýþ halledilirse gerisi kolay kiralarsa dýþarýya göre bence gayet makul..
    Bir Gün Mutlaka Aslýna Döneceksin. Dönmek Zorundasýn. Bu Senin Genlerinde var...

Özkan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Yaþ
    39

Trabzon, duyduðum ve okuduðum kadarý ile çok güzel bir þehir (Evet, Trabzon'u hiç görmedim.). Ama milyonlarca Trabzonlunun Trabzon dýþýnda neden yaþadýðý da düþünülmelidir. Ýþsizlik olmasa bu insanlarýn öyle bir þehri býrakýp gideceklerini sanmam.
    Stand-upçý baþkan istemiyoruz!

Hayriye Ayan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Giresun
    Yaþ
    33

hep kötü koþullardan bahsetmeyelim caným
    havasý suyu güzel kapkaç hýrsýzlýk fazla olmuyo sokakta rahat yürüyebiliyorsun
    yendiðimiz zaman indirimler bile oluyor
    her þey trabzonspora baðlý
    trabzonspor iyiyse herþey iyi
    trabzonspor kötüyse herþey kötü
    BU GAYBANA SEVDALUK ÖLÜMÝ UNUTTURUR

boztepeliyasin - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

trabzon pahalý bir þehir ama sýkýþýk yapýsý nedeniyle ulaþýma çok para harcamazsýnýz. kiralar herkesin dediði gibi normal sayýlýr. ama yukarýda arkadaþlardan birinin deðindiði gibi iþ bulmanýz önemli.asgari ücretle iþler bulabilirsiniz ama o da size gelmez. trabzona gelmenizi gerçekten çok isterim. trabzon havasýyla doðasýyla dört dörtlük bir þehirdir. her tarfýnda güvenle dolaþabileceðiniz bir þehirdir. iþ konusundada önümüdeki yýllarda trabzonda büyük bir canlanma olacaðýný düþünüyorum.
    YA SEV YA TERKET

hatice_61 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    33

bizde öyle bi karar alýpta oralarda yaþasak keþke
    ''...TrAbZoNsPoR...''

Nereden
    Asya Diðer
    Yaþ
    38

Aðabey, ben Ýstanbul'da doðdum ama Trabzonluyum. Her senede giderim. Kocaeli Üniversitesini bitirmek üzereyim. Mersinli bir arkadaþ ile de 1 sene boyunca ayný odayý paylaþtým. Yani Mersin ile Trabzon arasýnda karþýlaþtýrma yapabilirim.

Bir kere aklýnýzdan þunu çýkarmayýn. Doðu Karadeniz Bölgesi bir blok deðildir. Güneydoðu Anadolu Bölgesi bir bloktur. Yani Doðu Karadeniz Bölgesi'ndeki iller arasýnda insanlarýn özellikleri bakýmýndan çok büyük farklar vardý. Hatta ayný il içerinde ilçeler, ayný ilçe içinde köyler arasýnda insan özellikleri bakýmýndan çok fark vardýr. Yani Ordu ile Trabzon'un insan özellikleri gece ile gündüz kadar farklýdýr. Ayný zamanda Trabzon'un Akçaabat ilçesi ile Of ilçesinin insan özellikleri de gece ile gündüz kadar farklýdýr. Bunlarý geçtim, Akçaabat'ýn sahil kesimindeki beldeleri ile yukardaki beldeleri arasýnda da daðlar kadar fark vardýr. Ama bir mesela Güneydoðu Anadolu böyle deðildir. Ya da bir Mersin hiçbir zaman böyle olmamýþtýr.

Trabzon ufak bir kent. En büyük ilçesi Akçaabat'týr ama oranýn çarþýsý genel olarak çok ufaktýr. Trabzon Merkez hareketlidir. Aradýðýnýz her trend þeyi Trabzon'da bulabilirsiniz. Benim bildiðim iki tane alýþveriþ merkezi var. Birisi Forum Trabzon, diðeri Mirapark'dýr.
    Bir þeyin pahalý ucuz olmasýna bence þu açýdan bakmak gerekir. Zincir maðazalarýn bütün þubelerinde sezon fiyatlarý aynýdýr. Örnek Mavi Jeans, Adidas. Ama gel gelelim ki mesela Trabzon Merkez'de bir ufak maðazada bir tiþört gördünüz. Fiyatý da 20 lira olsun. O tiþörtün Ýstanbul'daki fiyatý 5 liradýr. Diðer ufak tefek küçük esnafýn sattýðý her kalem malda bu böyledir. Ýstanbul bir semt pazarýnda satýlan mont 50 liradýr. Ama ayný mont Trabzon'da 150 liradýr. Zincir maðazalar dýþýndaki her yer böyledir Trabzon'da. O yüzden Trabzon pahalýdýr. Çünkü satýlan bütün mallar Ýstanbul'dan gelir. Bu iþi yakýndan tecrübe etmiþ bir insaným.

Yeme içme olayýný sakýn Trabzonlularýn aðzýndan dinlemeyin. Çünkü ben Güney bölgelerinin az çok damak tadýný görmüþ bir insaným. Trabzon yeme içme olayýnda fiyat olarak Ýstanbul'u aratmaz. Ýyi mekanlar vardýr. Fakat Doðu Karadeniz Bölgesi mutfaðý daha çok malzeme kalitesine dayanýr. Örneðin Akçabaat Köfte. Köftede sadece kýyma, bayat ekmek ve sarýmsak vardýr. Ama lezzeti veren kýymanýn özelliðidir. Kýyma daðda bayýrda kekik yiyen, organik beslenen hayvanlarýn etinden olduðu için çok iyidir. Ama bir Tekirdað Köfte de tadý veren malzemesine konulan baharatlardýr. Kýþýn bol bol balýk yersiniz. Her ne kadar bazý balýk türlerini artýk göremesek de, kýþýn havalarda iyi giderse bol bol hamsi ve istavrit yersiniz ve çok ucuzdur. Pazarlarda satýlan bütün yiyecekler hemen hemen organiktir diyebililirm. Özellikle yaz aylarýnda Merkez'deki pazarlarda her þey yerlidir. Trabzon dýþýndan hiçbir þey gelmez. Bunun dýþýnda pazarlarda ufak tefek þeyler satan kadýnlar vardýr. Bu kadýnlar sabahýnda bahçesinden kestiði marulu, maydonozu, lahanayý pazara getirir. Akþamýnda çalkaladýðý tereyaðýný satar. Yani sebze meyve olayý hem ucuz hem de kalitelidir.

Trabzon Merkez'in havasý yazýn çok nemli ve sýcaktýr. Bunaltýr adamý. Ama Eylül ayýndan sonra yaðmular baþlar. Rahmet bir baþlaðýnda da bir daha durmaz.

Kiralarý Mersin'de az çok biliyorum. O yüzden Trabzon çok pahalýdýr. Mersin'de bir arkadaþ 200 liraya çok güzel ev bulursun demiþti bir zamanlar bana. O sýrada köydeki dayým kiracýsýndan 200 lira alýyordu.

Aklýma geldikçe baþka þeyler de yazarým. Þunu unutmayýn. Paranýz varsa Trabzon yaþamak için idealdir. Yoksa çalýþayým, birþeyler biriktireyim, çocuklarýmý okutayým diyorsanýz hiç gitmeyin. Hazýr bir iþiniz yoksa yanýna yaklaþmayýn. Ben kendi iþimi yaparým, yeni þeyler ortaya çýkartýrým diyorsanýz zaten Trabzon'un her alanda ihtiyacý var ekonomisini geliþtirmeye. Bazý konularda da kalifiye eleman bulmak zor. Bu alanlarý bilmek gerekir. Yani piyasaya hakim bir tanýdýk olmasý gerekir. Mesela ben. Bilgisayar Mühendisi adayýyým. Gidip orada ufak bir yazýlým þirketi kurup, çevre illere, hatta komþu ülkelere yazýlým geliþtirip pazarlarým dersem eyvallah. Yani idealist olmak lazým. Ama gidip iþ aramaya kalkarsam çok gülünç olur. Ha bulur musun? Trabzon'da olasýlýk % 1 ise, Ýstanbul'da bu %50'dir. Bu da realitedir.

Romantik Trabzonlular sizi yanýltýrlar. Onlar iþin romantik taraflarýna bakar çalar oynarlar. Ama ben Trabzon'da da rezillik gördüm. Nasýl iyi insanlar varsa, rezilleri vardýr. Hem hiç ummadýðýnýz bazý insanlardan bazen çok rezil düþünceler duyabilirsiniz. Maddi durumuz iyi ise romantik kýsýmlarýný yaþarsýnýz zaten. Haftasonu Trabzonspor maçýna gidersiniz. Ondan önce çocuklarýnýz ve eþiniz ile gidip Nihat Usta'da köftenizi yersiniz. Arabanýzla organizasyonlara katýlýp dað bayýr dolaþýrsýnýz. Ama mücadele etmek zorundaysanýz bunlarý yapamazsýnýz.

Þimdi ben kendi açýmdan bakýyorum. Ýncir, kiraz, mandalina, elma, zeytin, fýndýk hepsi var köyde. Orman var, ev var yerimiz yurdumuz var çok þükür. Hem de merkeze 10 dakika. Bunlarýn çoðuna burada ulaþamam. Orada bir iþ bulsam paþalar gibi yaþarým. Sýrf Ramazan Ayý'ndaki pideleri için yaþanýr orada. Ama herkesin durumu farklý iþte. Ona göre düþünmek lazým.
    Konu ceserdar tarafýndan (31.05.2009 Saat 16:43 ) deðiþtirilmiþtir.

Fatih Kuloðlu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    32

Trabzona taþýnmak benimde en büyük hayalim mesleðimi elime alayým kesin gerçekleþtirecem inþallah sizde gerçekleþtirirsiniz
    Mavi ev tüplerinin üstüne bordo þeritlerin çekildiði yerdir burasý.

sümela61 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    48

Alýntý Cengiz Çubukcu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Þahin Bey, bu düþüncenize saygý duyuyor ve ayný hayalle yanýp tutuþan ben ve benim gibi yüzlercesini biliyorum

o yüzlercesinden birisi de benim Cengiz, biliyorsun... ahhhh, ahhhh...
    "7 tepeli þehir... bekle... son tepene de dikeceðiz bayraðýmýzý..."

Trabzonspor Kongre Üyesi
    LazAnisT - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Giresun

Benimde ilerki 5-6 yýllýk planlarýmda böyle bir göç olayý var ama tabi evli ve çocuklu olunca bu iþler daha zor oluyor.

Fakat bu konuyla alakalý kiminle konuþsam Trabzonda yapamazsýn diyor.Hayallerinde büyüttüðün Trabzon nasýlsa býrak sen o þehri öyle hatýrla yoksa hayal kýrýklýðýna uðrarsýn tarzýnda þeyler söyleniyor.Ne demek istediklerini anlýyorum ama onlarýn bizi anlayamadýklarý bir þey var.

Biz bu þehri herþeyiyle sevdik.Ýyiside bizim kötüsüde.

Az kaldý Trabzonum az

Kýsacasý git kardeþim git YÜREÐÝNÝN GÖTÜRDÜÐÜ YERE GÝT

EMRAH ERTEMOÐLU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    38

Abi iþ haricinde hayal ettiklerine garanti verebilirim doðma büyüme Trabzonluyum çok seviyorum bu memleketi insanlarý.Ama bazen kaný bozuklar çýkýyor sakýn onlara aldanmayýn.
    bende askere gidceðim ik defa ayrý kalcaðým Trabzondan 15 ay bakalým nasýl geçcek.
    FOREVER TRABZONSPOR
    1461
    TS rh (-)

Ýskender66 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Yaþ
    49

Benimde en büyük hayalim Trabzonlu biriyle evlenmek ve Trabzonda yaþamaktý. Birincisi nasip olmadý. Ýkincisinin de gerçeklermesi neredeyse imkansýz benim için
    Ýnþallah siz hayallerinizi gerçekleþtirirsiniz Þahin abi.

sümela61 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    48

Alýntý LazAnisT Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Fakat bu konuyla alakalý kiminle konuþsam Trabzonda yapamazsýn diyor.Hayallerinde büyüttüðün Trabzon nasýlsa býrak sen o þehri öyle hatýrla yoksa hayal kýrýklýðýna uðrarsýn tarzýnda þeyler söyleniyor.Ne demek istediklerini anlýyorum ama onlarýn bizi anlayamadýklarý bir þey var.

Biz bu þehri herþeyiyle sevdik.Ýyiside bizim kötüsüde.
    müthiþ anlatmýþsýn...
    "7 tepeli þehir... bekle... son tepene de dikeceðiz bayraðýmýzý..."

Nereden
    Ýçel
    Yaþ
    53

Konuya ilgi alaka gösteren herkese teþekkür ediyorum.
    Anladýðým kadarýyla kira konusu Mersin'le hemen hemen ayný. Ancak tahmin de ettiðim gibi en büyük sorun iþ.
    Ýþ bulma amacýyla Trabzon'a gelmem þart. Bu yüzden senelik iznim de Trabzon da olma planlarý yapmaktayým.
    Her ne pahasýna olursa olsun, Bekle beni geliyorum Trabzonum...
    TRABZONSPOR.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)