Sahin:Trabzon'un kitle halinde tepki göstermis olmasini geçistiremezsiniz
Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Mehemet Ali Sahin, "Trabzonspor?un kitle halinde böylesi bir olaya tepki göstermis olmasini geçistiremezsiniz" dedi.
Diyarbakir?a gelen Mehmet Ali Sahin?i havaalaninda Diyarbakir Valisi Efkan Ala, AK Parti Milletvekilleri Ihsan Arslan, Fehmi Uyanik ve Cavit Torun ile Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Osman Baydemir ve diger ilgililer karsiladi.
Sahin, Diyarbakir Valiligi?nde yaptigi açiklamada, Diyarbakir?da yarim kalmis ve 10 yili askin süredir bitirilmemis tesislerin bulundugunu belirterek, yapilan hizmetleri gözden geçirmek için Diyarbakir?a geldigini söyledi.
Gazetecilerin, son günlerde Trabzon?da yapilan tepki gösterileriyle ilgili sorularini yanitlayan Sahin, Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Yasasi bulundugunu ve herkesin bu yasa çerçevesinde tepkisini ortaya koyabilecegini belirterek, Türkiye?nin bu konuda özgür bir ülke oldugunu vurguladi.
Trabzonspor seyircisinin Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe- Trabzonspor maçindaki hakeme yönelik tepkilerini ortaya koydugunu kaydeden Sahin, söyle konustu:
"Trabzonspor, Türk futboluna büyük hizmeteler sunmustur ve sunacaktir. Trabzonspor?un kitle halinde böylesi bir olaya tepki göstermis olmasini geçistiremezsiniz. Bu tepkilerin nedenlerini ilgili federasyon ve kurullarimizin dikkatlice degerlendirmelerinde yarar oldugu kanaatindeyim. Çünkü bazi tepkiler sebepsiz degildir.
Trabzonspor camiasina su mesaji vermek istiyorum; kuskusuz futbol sadece barisa, kardegislige ve dostluga hizmet için vardir. Bazi konularin ve hakem hatalarini baz kabul ederek, olayi büyütmek ve istenmeyen noktalara getirmek, kimseye yarar saglamaz. Futbol sahada oynanir ve sahada belli olur. O bakimdan bazi konulari ve gündemi uzun süre tutmanin spora ve futbola yarar saglamayacagi kanatindeyim.
Trabzonspor yönetiminin ve camisinin bu sagduyuyu gösterecegi inancindayim."
"PISMIS ASA KIMSE SU KATMAYA KALKISMASIN"
Sahin, Merkez Hakem Kurulu seçimiyle ilgili sorulari ise, "Yargitay?in karari Futbol Federasyonu?na teblig edilmistir. Pismis asa kimse su katmaya kalkismasin. Bu davayi açan ve yürüten eski federasyon baskanimizin bazi demeçleri var. Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Kimse ulu orta konusarak zihinleri bulandirmasin.
Türkiye?de futbol çok seviliyor. Kaliteli bir futbol arenamiz var. Bu tür sözler ve degerlendirmeler hukuki gerekçelerden yoksun oldugu gibi Türk futboluna da hizmet etmiyor" diye yanitladi.
"SPOR ALANINA FAZLA MÜDAHIL OLMAK ISTEMIYORUZ"
Sike olaylariyla ilgili bir soru üzerine de Sahin, TBMM?nin bu konuda arastirma komsiyonu kurdugunu ve bu konudaki iddialarla ilgili taraflari dinledigini belirterek, komisyonun ilerleyen günlerde raporunu yayinlayacagini söyledi.
Konuyu TBMM?de tartisacaklarini ifade eden Sahin, söyle konustu:
"TBMM, eger suç olgusuna rastlarsa savciliklara suç duyurusunda bulunma, diger kurul ve kuruluslara da yapmalari gereken is varsa bunun için dosyayi onlara gönderme imkanina sahiptir. Çikarmis oldugumuz 5149 sayili siddet ve düzensizligin önlenmesine dair yasa dikkatlice uygulanacak. Bu sorunlarin önemli ölçüde azalacagini düsünüyorum. Uygulama konusunu ciddi takip etmek gerekiyor. Il ve ilçe güvenlik kurullarinin görevini tam yerine getirmesi lazim. Bu konuda bir eksiklik oldugunu daha önce de söyledim simdi de söylüyorum. Suç, isleyenin yanina kar kaldigi takdirde bu tip olaylar devam eder. Biz, yasama ve yürütme organi olarak spor alanina fazla müdahil olmak istemiyoruz. Önemli olan uygulamadan sonuç almaktir. Bununla ilgili Içisleri Bakanligi?na il güvenlik kurullarinin uyarilmasi noktasinda hassasiyetimizi bildiren bir yazi yazdik. Içislere Bakanligi olayin ciddi takipçisidir. Artik liglerin bitme noktasina yaklastik. Bu yasa gelecek sezon çok daha dikkatli sekilde uygulamali ve olmusuzluklari asgariye indirmeliyiz."