Günes, Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri'nde düzenledigi basin toplantisinda, bir takimin gidisatinda degisikligin olabilecegini ifade ederek, ''Yanlis yapiyorsan bu istifa olabilir. Görüyorum ki kötü niyetli bir ortam var. Fenerbahçe maçi sonrasi istifayi düsünmedim. Bu kötü niyetli ortamda gerekirse savasacagiz. Birakmak bir çözüm yolu degil, tam tersini yapmak bizim için çok daha önemli'' dedi.
Bu yil ligde kalan 4 maçi düsündüklerini ifade eden Günes, ''Bu 4 maçi bekleyecegim. Seneye bir kaos olursa bunun sorumlusu ben olmayacagim. Ama bugün için söylüyorum kötülerle gerekirse kötü silahla savasacagimi söylüyorum. Asla birakmayacagiz. Oyuncularima (biz pes etmiyoruz, siz de etmeyeceksiniz) diyorum. Bu yarisa devam edecegiz. Bu yil için olan olmustur, geri getiremeyiz. Gelecek yil bizi sadece futbol oynayan takim olarak görmeyebilirsiniz. Bunu açmayacagim. Açarsam herseyi anlatirim'' diye konustu.
-''PAPILA'NIN BIRAKMASI TATMIN ETMEZ''
Günes, Fenerbahçe maçinin hakemi Cem Papila'nin hakemligi birakmasinin kendisini tatmin etmeyecegini söyledi.
Kendisini su anda hiçbir seyin tatmin etmeyecegini kaydeden Günes, ''Cem Papila'nin hakemligi birakmasi beni tatmin etmez. Daha önce de birakan hakemler oldu. Yapilan yanlistan ders almazsak hiç bir sey halledemeyiz. Kimin hata yaptigina degil neyin hatali olduguna bakin'' dedi.
Cem Papila'nin hukukçu olmasi ile ilgili olarak da Günes, ''Hukukçular, hakkini arayanlarin hakkini arar. Federasyon'da 2 tane daha var. Tam tersini yapiyorlar. Bunlar hukukçuysa hukukçulara zarar veriyorlar'' diye konustu.
Haluk Ulusoy'un Türk hakemligi için gayret gösterdigini belirten Günes, söyle konustu:
''Türk hakemligi insan sinifi olarak 5. sinifa düstügü dönemde Haluk Ulusoy'un, Türk futbolunda devrim olabilecek sekilde Türk hakemligini üst seviyeye getirmek için gösterdigi gayreti biliyorum. Hakemligin yücelebilmesi için en çok gayreti hakemlerden çok sayin Ulusoy göstermistir. Dikkatinizi çekerim bunu ben söylüyorum.'' Türkiye'de sporda yasanan olaylarin siyasi tarafinin da oldugunu savunan Günes, sözlerini söyle sürdürdü:
''Diyarbakir, benim kardesim. Biz bir ayirim yapmiyoruz. Oyuncu Türk degilken, yabanci antrenör, yabanci futbolcu gelirken konusmayan simdi (yabanci hakem gelmesin) diye konusuyor. Ben bunun aldigi davayi merak ediyorum. Türk hakemleri için çok beyanat kullandim. Bugün maalesef (Türk hakemliginin, Türk futbolunun kurtulmasi için yabanci hakeme ihtiyaç var) lafini ilk kez kullaniyorum. Çünkü adaleti dagitmak isteyenler, adaletli olmak isteyenler hata yapmaya baslarlarsa, onlarin baskalarinin etrafinda korunmasina ihtiyaç duyulursa bu ülkede hak hukuk konusulmaya baslanir.''
Günes, Trabzonspor olarak futbol oynamaya çalistiklarini ifade ederek, ''20 yil daha sampiyon olmayabiliriz. Ama birakin futbol oynayalim. Bunlarin performansi her geçen gün yukari çikiyor. Futbolcular, (hocam ne yapalim) dedigi zaman ben nasil çalistiracagim onlari? Hatalarimizi elestirin, eksiklikleri söyleyin. Halkima söylüyorum, Federasyon ve hakeme serzeniste bulunmadan, onlari yok sayin. Takiminizi bagriniza basin'' dedi.