Kamuoyuna duyuru......
F.BAHÇE ÇETESI IS BASINDA
Fenerbahçe Alt Yapi Dernegi dergisinin Nisan ayi sayisinda çikan sahsima ait röportajda yer alan ifadelerin saptirildigini büyük üzüntü ile duyuyorum.
Derginin Fenerbahçe-Trabzonspor derby maçi öncesi yapmak ve gündeme çikarmak istedigi röportajdaki hedef geçmise yönelik yasananlarin gündeme gelmesidir.
Fenerbahçe Alt Yapi Dernegi'nin formasi da bana röportajda hediye edilip centilmenlik adina çekilen bir görüntüden öte degildir.
Fakat dergideki röportajin Trabzonspor'un Istanbul?da Fenerbahçe karsisinda büyük bir haksizliga ugrayarak maglup oldugu maçtan hemen bir gün sonra gündeme çikarilmasi ve ifadelerimin "Fenerli Yilmaz" diye çarptirilarak kamuoyuna duyurulmasi çok düsündürücü ve gündemi degistirmek istenen vahim ve çirkin bir olaydir.
Trabzonspor?un en çok birlige, dirlige tüm güçlerini haksizliklara karsi birlestirmeye ihtiyaci oldugu dönemde yine iç ve dis çetelerin oyunu baslamistir. Bugün gündem Trabzonspor'a karsi Fenerbahçe karsisinda yapilan büyük haksizlik, alin terinin çalinmasi ve bu haksizligin sebebi Federasyon ve Baskani Levent Biçakçi?dir. Bu gündemi kimse degistiremez. Federasyonun ve Biçakçi?nin istifaya davet edildigi bir anda gündemin Trabzonspor?un kendi degerlerini yok etme oyununa dönüstürülmek istenmesine karsi çok dikkatli ve uyanik olunmalidir.
Bir ay önce yapilan ve saptirilarak Fenerbahçe?nin Trabzonspor'a karsi kazandigi haksiz galibiyetin hemen sonrasi ortaya konan çirkin senaryo sunu gösteriyor ki; Türk futbolunda çetelerle mücadele kaçinilmaz bir gerçektir.
Trabzon spor camiasi sunu iyi bilmeli ki..
Ortada bir oyun var..
Bulanik suda balik avlamak isteyenlerin kimseye faydasi olmaz..!
"Ben Fenerbahçeliyim. Bunu da kimseden gizlemiyorum" diye bir ifadem asla yoktur. Trabzonspor Süper Lig'de olmadigi dönemde Trabzonlu herkes kuskusuz bir takimi tutuyordu. Saptirilan ifadelerle sahsimin eger Trabzonsporlulugunu tartisanlar ve tartismaya açmak isteyenlerin oyununa gelenler varsa, varsin o zaman onlar Trabzonsporlu olsun biz olmayalim.
Her Trabzonlu, Trabzonsporlu biliyor ki.. Sahsima "Gel baskan ol" denmis ve bu göreve çagrilmisimdir. Seveseve de kabul etmisimdir. 20 yila yakin Trabzonspor'a baskan olarak camia ile birlikte hizmet yapan, sampiyonluklar sevinci yasayan Trabzonlu olmaktan sadece spor alanlarinda degil, her alanda büyük gurur duyan, Trabzon Milletvekili olarak Devlet Bakanligi yapan, Trabzonspor Onursal Baskanligi gibi ulvi bir görevi üstlenen sahsimin yarin Fenerbahçe baskani olmak gibi bir düsüncesi de asla söz konusu olamaz..
Öyle bir talebim de...
Bizim dogdugumuz topraklar ve hizmet yaptigimiz kulübümüz ortadadir.
Ama yillar önce Fenerbahçe Baskanligi için sahsima defalarca teklif yapildigi ve bu teklifi benim kabul etmedigim dogrudur. Bu da herkes gibi Trabzon spor camiasi tarafindan çok iyi bilinmektedir.
Ayrica açiklamalarimda Trabzonspor Teknik Direktörü Senol Günes?i rencide etmek gibi bir düsünce söz konusu da degildir. Senol Günes?in bir dönem Fenerbahçe?den teklif aldigi hatta görüsme yapildigi o dönem medyaya da yansimistir.
1995-1996 tarihinde Trabzonspor'un A.Aker'de Fenerbahçe?ye maglup olarak kaçirdigi sampiyonlugun nedenlerini herkes iyi biliyor. F.Bahçe?nin o dönemki Baskani Ali Sen?in sonradan yaptigi bir açiklamada, "Bir tasla sampiyonlugu aldim. M.Ali Yilmaz Baskan olmus olsaydi sampiyonlugu alamazdim" ifadeleri de kaçan sampiyonlugun saha içi ve saha disi nedenleri detaylari ile medyaya da yansimistir.
Yillar önce A.Aker?de Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupasi maçinda Teknik Direktör Bariç?in sirtina yabanci madde geldigi gerekçesiyle kendini yere atmasi ve sonucunda dönemin baskani Ali Sen?in takimini sahadan çekerek galip gelmek istemeyi hedeflerken Fenerbahçe?nin hükmen maglup olmasi ve kupalardan bir yil men cezasi almasi baskanligim dönemimde el birligi ile ortaya serdigimiz kararli tutumumuzla olmustur.
Türk spor kamuoyu sunu iyi biliyor ki..
M.Ali Yilmaz?in mücadelesi hayati boyunca hep Trabzon ve Trabzonspor?un menfeatlerini koruyup kollamak için olmustur..
M.Ali Yilmaz?in Trabzon ve Trabzon sporlulugunu tartismaya bugüne kadar hiç kimsenin gücü de, fikri de yetmemistir.
Bundan sonra da yetmeyecektir.
Saygilarimla..
Mehmet Ali Yilmaz
Devlet Eski Bakani
Trabzon spor Onursal Baskani Edited by: CAFER52