Karadeniz müziğinin sevilen sanatçılarından Hayri Yaşar KARAGÜLLE'nin son albümü "Yalan"ı dinlediniz mi?
Birçoğumuz belki ismini dahi duymamıştır. Ancak bilenler bilir ki, Hayri abimiz Karadeniz Müziğinin en önemli yöresel sanatçılarından biridir. İsmi sıkça medyada telaffuz edilmese de, her ne kadar adını fazlaca bilinmiyor olsa da, az çok horon oynayan herkes bu sesi tanıyacaktır. Horonların vazgeçilmez müzikleri arasında mutlaka Hayri abinin kemençesi yer alır. Bildiğim kadarıyla ona tane albümü mevcut. Ben birçoğunu dinledim ve hala keyifle dinliyorum. 'Satın alıp' dinlemenizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar, böylesi sanatçılar kolay yetişmiyor. Yöresel değerlerimizi ve bu değerleri yaşatma çabası içerisinde olan hepsi birbirinden kıymetli sanatçılarımızı destekleyelim. Biz bu toprakların, kültürün çocuklarıyız; dolayısıyla bu mirasa sahip çıkmak da bizim vazifemiz (olmalı).
Hayri Yaşar KARAGÜLLE'ye, Karadeniz Müziği'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyor, müzik hayatından yeni başarılarının daim olmasını diliyoruz.
Not: Korsana HAYIR!