TRABZONSPOR Teknik Direktörü Senol Günes, dün düzenledigi basin toplantisinda Fenerbahçe Kulübü Baskani Aziz Yildirim?i elestirdi. Türkiye?deki çifte standarttan yakinan deneyimli teknik patron, ?Aziz Yildirim?in konusmasina benim bir sey söylemem haddime degil. Ancak ?Kurallari koyalim ama benim dedigim olsun? seklinde bir anlayis var. Bazen ?Böyle olacaksa futbol hiç olmasin? deme noktasina geliyoruz? dedi. Kurallarin herkese esit uygulanmasi gerektiginin altini çizen Senol Günes, sunlari söyledi:
Kurallar, Senol Günes?e, Aziz Yildirim?a, Daum?a ayni sekilde uygulansin. Aziz Yildirim bir büyük kulübün 7 yildir baskani. Isadamidir. Kendisi, 7 yildir baskanlik yapiyor. Isadamidir. Ben ise, 30 yildir bu isi yapiyorum. Yildirim, 1 anlarsa ben 10 anlarim. Ama bizler futbolun emekçileri, dogrular konusunda daha çok savasmaliyiz. Bazen, ?Böyle olacaksa, futbol hiç olmasin? deme noktasina geliyoruz. Oysa futbol, birlestiren unsur olmalidir.? Hafta sonu Besiktas?la kritik bir maç oynayacaklarini anlatan basarili çalistirici,Ligde yaris sürüyor. Besiktas bizi yakalamak istiyor, biz zirveyi kovalarken, G.Saray?in altina düstük. Simdi onlari yakalama mücadelesi verecegiz. Sampiyonluk sözünü kullanmak istemiyorum. Bu uzun bir hedeftir. Gelecekte Avrupa sampiyonu bir Trabzonspor istiyoruz. Ama ilk hedef Besiktas maçidir. Tüm Türkiye?nin izleyecegi bu maçta hem üstünlügümüzü, hem de farkli futbolumuzu göstermek, emegimizin karsiligini almak istiyoruz. Bu maçta tesvik, sike olmaz. Biz yapmayiz?diye konustu.
Günes, hakemler hakkinda Gaziantep maçina kadar konusmadigini da hatirlatarak, söyle devam etti: ?Hakemler etki altinda kaliyor. F.Bahçe iyi bir takim. Güçlü bir kulüp ve sampiyonluk adayi olabilir. 10 kisi kalmis asilmis maçi almistir. Ama maç içinde Aurelio atilmadi. Bu futbolcu G.Birligi?nin oyuncusu olsaydi atilmaz miydi? O seyirci, kamuoyu, medya baskisinda atilirdi. Bizim bu hafta Yattara ile kazandigimiz penalti, penalti degilse ben futbolu bilmiyorum. 15 yasindan beri futbolun içindeyim.?