eğer buna hakemleri katmadıysan abi kesnlike hakemler.
taraftar forumları (eğer futbolcular takip ediyorsa)
staddaki taraftarlar.
şehir küçük bir yer ise ve halkı futbola düşkünse, kesinlikle şehir.
Bir Maçın skorunun Stadda oynanan 90 dk.lık oyunla belirlenmeyeceği Kanaatindeyim.
Zira Futbol haricinde, bir maçtan diğer maça kadar birçok
yan faktörler etken,
Bunlar nelerdir ve Bu etkenleri lehimize çevirebilmek açısından Taraftara veya Yönetime düşen görevler nelerdir?
Psikolojik ve Sosyolojik açıdan Takımı etkileyen bu faktörleri belirleyip neler yapabileceğimizi tartışmak isterim.Böylece Güzel bir Sinerji oluşturarak Takıma Pozitif yönde katkıda bulunabileceğimizi düşünüyorum.
değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Bitmeyen Hasretim, Sonsuz Sevdam Trabzonum
ERKAN OCAKLI,SENİ UNUTMAYACAĞIZ,
KARADENİZ'DE NÜKLEER SANTRALE HAYIR!!!!!
eğer buna hakemleri katmadıysan abi kesnlike hakemler.
taraftar forumları (eğer futbolcular takip ediyorsa)
staddaki taraftarlar.
şehir küçük bir yer ise ve halkı futbola düşkünse, kesinlikle şehir.
Futbolcular aşırı baskı altında oynuyor bence her şeyin sebebi bu
TRABZONSPOR
basın da çok önemli bir faktör.
kötü oynayan ve puan sıralamasında kötü olan bir takım yapılan gerçek dışı gaz verici haberlerle havaya sokulabiliyor.
ondan puan ve oyun olarak daha iyi durumda olan bir takımın en ufak bir kusurunu dahi olsa arayan-yazan gazeteler var.
Gutta cavat lapidem non vi sed sæpe cadendo.
Maç sırasında kafalarının başka yerde olmasıda bir etken olabilir..
~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~
Taraftar konusu cok önemli.
Özellikle taraftar gruplari ortak hareket etmeli.
Önceden bu imkan yoktu ama simdi her taraftar grubunun bir internet sitesi forumu var.
Bu gruplarin baskanlari birbirleriyle iletisim halinde olmalidir.
"Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
"Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...Sana da yuh, bana da yuh..."
Bu hafta son derece kötü bir atama yapılmış maça. Korkuyorum açıkcası.
futbolcunun istegi, arzusu...... baska hic bir sey degil!
eger GERCEKDEN maci almak istiyorsa 11 kisi, o maci alir!
ama maci GERCEKDEN istemeklen ne demek istedigimi bazi futbolcular anlamaz bile! okadar hirsli bir istegi kast ediyorum.
bizim futbolcuar iyi ve insallah sampiyonluk gelicek. 25 sene sonra herkezin yüzü gülecek!
En büyük TS
Maç sonucunu etkileyen tek harici faktör camianın durumudur.
Şayet hakem aleyhine çalışıyor olsa bile, camia ayakta dimdik duruyorsa Merkez Hakem Komitesini de TFF nu da dut gibi sallar ve telafi ettirir. Basın daima güçlüden yanadır. Basın da hemen çark eder. Camiasını arkasında gören Futbolcu ve Hocalar özgüven içerisinde yola devam ederler. Bazı maçları sadece formalar kazanır.
Şampiyon olacak takım hep ligin ilk yarı sonunda aşağı yukarı kendini belli eder. 3 maç daha dişimizi sıkarsak, TS ligin 2. yarısına "DIRDIRILAMAZ" ünvanıyla girecektir inşallah.
Taraftar olarak Merkez Hakem Komitesini de TFFu ile daha bir diyalog içerisinde olmalıyız. Şu anda tek eksiğimiz bu. Olaya direkt katılmalı, masa başı olayını yönetime bırakmamalıyız.
Başka faktör tanımıyorum.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seneye A.Aker her sene olduğundan daha fazla " Fa-tih Tek-ke " diye inleyecek. Fatih alınsa da, alınmasa da... Çünkü A.Aker daima en büyük ihtiyacı dile getirmiştir...
90 dakika icinde taraftar futbolcu hocalar ve yonetim birlik olup her ne pahasıan olsun kazanmayı istemye bağlı.. istedinmi herseyi yaprsın bnce.. istek kazanma hırsı ve hedef...
TRABZONSPORUM VARLIĞIN YETER
maçlar kesinlikle sahada kazanılmıyor hakem desteği olmadan şampiyon olmak çok zor çünkü her maça 0 1 yenik başlamak gibi birşey oda olmadı gaziantepin 0.3 den kadıköyde 4.3 le şampiyonluğu vermesi 1996 da bizim yaptığımız.....gibi yani rakibi yen hakemi yen oda yetmiyor kendi nefsini yenemiyorsun
Kayseripor maçında hakem maçı katletti ama başka bir hakem yönetseydi de 1-1 yerine 0-0 biterdi . Yani yapılan hatalar gs maçındaki gibi puana etki etmedi . Sivas maçına katılıyorum . O iki puanı alsaydık 20 haftadan lider çıkmak için çok büyük avantaj elde etmiş olacaktık .
1996 da FB maçındaki muhteşem tribünler ilk golden sonra öyle bir sustu ki, futbolcularımız bile 2. gol geliyor korkusuna kapıldı. Özellikle bu tip final maçlarında taraftarın ruhsal durumu hemen sahaya sirayet ediyor.
Gerek stadyumdaki taraftar ve gerekse de bütün camia hiç paniğe kapılmadan dimdik ayakta durur ve "şer odaklarına" "bizi asla yenemezsiniz" mesajını verirse, bu takımı kimse durduramaz. Üstelik bu seneki gibi "ilahi yardım" da gelmişken hiç şansları yok.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seneye A.Aker her sene olduğundan daha fazla " Fa-tih Tek-ke " diye inleyecek. Fatih alınsa da, alınmasa da... Çünkü A.Aker daima en büyük ihtiyacı dile getirmiştir...
Bizim önce bir kasik suda firtina kopartan, tezahüratlara katilmayan ama küfürlere büyük bir arzuyla katilan ve sinema izlemek icin Avni Aker'e giden bir takim taraftarlarimiz yenmemiz gerekiyor zannimca.
Bizim çektiğimiz, adamlığın bedeli.
işte bu başlığı açmanın nedenini daha di iyi algılayacak bir haftanın içindeyiz.
Yönetim Faktörünün çok ciddi devreye girmesi lazım
4 haftada lider değiştirdiler.
Sivas,Kayseri Bursa 3 maçta 7 puan kaybettik.
Bence yönetimin daha emin ve kararlı tepkiler koyması lazım
stadyum@trt.net.tr buraya tepki maillerimizi atalım...türkiye nin en çok seyredilen spor programı biraz olsun sesimiz çıkmalı
stadyum@trt.net.tr...mailleri yollayalım lütfen...bu sene 7rmeyelim
stadyum@trt.net.tr
tepkisiz kalmayalım trabzonumuzu puanıı çalan yan hakemin mail adresi: hakanyemisken@hotmail.com
söylemeye gerek yok onlar kendilerini çok iyi biliyor bundan önceki etmenler yine
yan hakemler........
Mario Alberto Kempes - El Matador
eller, kollar, kem gözler
BİZE HERYER TRABZON!!!
Bordo Mavİ
Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .
hakemler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OSCAR CARDOZO
En büyük ve en ciddi etki hakemler , hakemler olmayada devam edecek bu ... Biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım ...
etki eden faktörleri görmek isteyen varsa
www.ligtv.com.tr ADRESİNDEN fenerbahçenin konyaya attığı gol ü izlesin önderin golü onu izledikten sonra şu haberi okusun
http://www.ajansspor.com/futbol/supe...iraf_etti.html bu memlekette futbol falan oynanmıyor kimse kendini kandırmasın trabzonspor avrupaya gitsin ve orada adil maç yönetimleriyle futbol oynasın adı süper kendi tırt olan ligimize ağırlık vermesine gerek yok bence
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)