ve daha fb-bjk ve bjk-gs macları oynanmadı. . .
ve daha fb-bjk ve bjk-gs macları oynanmadı. . .
BİZE HERYER TRABZON!!!
Bordo Mavİ
Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .
Golü erkenden bulursak işimiz çok daha kolaylaşır bence
bu forvetlerle her hafta kendi kendimizi riske sokuyoruz
T.R.A.B.Z.O.N.S.P.O.R
Rakipler güçlendikçe daha kolay maç kazanma gibi bir durum ortaya çıkabilir. Zira şimdiye kadar oynadığımız 11 takımın tamamı, diğer hiçbir maçlarında olmadığı kadar defansif oyuncuyla oynadılar. Bunlara BJK ve GS da dahil. TS a normal topunu oynamaya cesaret eden bir tek takım bile çıkmadı. Forvet hattının sıkıntısı da buradan geliyor.
Oysa TS defansif özellikleri Umut dışında çok zayıf olan 3 forvetle çıkıyor her maça. Bu sefer de rakipler kolay konrataklarla kalemize gelebiliyor. Böyle bir durumda takımımızın son 3 maçta gol yemeden maç kazanması aslında sanıldığından çok daha değerli bir veri.
Sivas ve Kayserinin TS la aşık atma derdi olan 2 Anadolu takımı olduğunu düşünürsek, geçen 11 maçtaki rakiplerimize göre daha ofansif kadrolarla oynayacaklarını düşünüyorum. Bu durumda bizim de bu 2 maça özel olarak 3 forvetten 2 forvete dönmemiz ve orta sahayı 1 kişi artırmamız uygun olabilir. Zira Sivas ve Kayseri maçlarında orta sahmızı çok güçlü tutmazsak, forvetimizin gol pozisyonuna girmesi tesadüfe kalır. Ama orta sahadan kalabalık ve bilinçli çıkarsak, forvet kolay top alacaktır.
Haftalar öncesinden dediğimi tekrarlıyorum: Şayet Sivas ve 2. yarıdaki GS maçlarından galibiyetle ayrılırsak, şampiyonluk çok ama çok yakın demektir inşallah. En azından bu 2 rakiple oynayacağımız toplam 3 maçın hiçbirini kaybetmeden en az 1 galibiyet çıkarmalıyız.
Bu ligde 4 puan farkın anlamı çok ama çok büyük. Yenilsek bile lider kalacağımızın garantisi anlamına gelen bu 4 puan fark, takımın daha rahat oynamasına sebep olmalı. Şayet bu psikolojik rahatlığı futbolcularımız benimserse, 4 puan fark giderek açılır. İlk yarıyı 6-7 puan farkla bile bitirebiliriz ki bu da tek kelimeyle muhteşem olur.
Bu açıdan Sivas maçı mutlaka kazanılması gereken bir maç değil ama mutlaka kaybedilmemesi gereken bir maç.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seneye A.Aker her sene olduğundan daha fazla " Fa-tih Tek-ke " diye inleyecek. Fatih alınsa da, alınmasa da... Çünkü A.Aker daima en büyük ihtiyacı dile getirmiştir...
varsın forvetlerimiz her zaman ki gibi, takımımız her zaman ki gibi oynasın ama mac sonu puan hanemize 3 daha eklensin hiç önemi yok...
BİZE HERYER TRABZON!!!
Bordo Mavİ
Bu maçta görev taraftara düşüyor. Şayet sinirlerimize hakim olursak zaferle ayrılırız. Bunun için de herkese bazı veriler ışığında aşağıdaki önerilerde bulunacağım:
Geçen seneki Sivas maçında kötü kadromuza rağmen Ersen faktörü ile maçı kazanmış ama birkaç taraftarımız yüzünden masada kaybetmiştik. Bu hafta göreceğiz ki, İstanbul basını sürekli olarak geçen seneki maçı kaşıyacaktır. Bu maç İst. un 3 kız kardeşleri için TS u yakalamada son şans. TS kazanırsa trenin kaçacağını biliyorlar. Bu nedenle TS taraftarı olarak geçen seneki maçı unutmalı ya da herkese unuttuğumuzu hissettirmeliyiz. TS un önünün hep "gerilimli" maçlarla kesildiğini asla unutmayalım. Sivas bize böyle yapmıştı muhabbetine bir başlarsak, bu kesinlikle aleyhimize olacaktır ve bu maçı kazanamayız. Hatırlarsanız geçen sene Sivastaki maç öncesi Sivalılar gerilimden çok korkmuş ve tansiyonu düşürmek için büyük çaba sarfetmişlerdi. Bunu başardılar ve Sivastaki maçı güle oynaya kazandılar. Bu olaydan çıkaracak çok ders var.
Şimdi Sivassporun TS tecrübesinden sonra zor deplasmanlarda uygulamaya başladığı bir senaryoya herkesin dikkatini çekiyorum: Hatırlarsanız bu sene BJK-Sivas maçında da geçen seneki TS-Sivas maçında olanların bir tekrarı oldu: Sivas büyük direnç gösterdi ve malum oyuncuları tribünleri tahrik etti. İşin dozu her geçen dakika arttı ve sonunda tribünlere el-kol hareketi bile yaptılar ve BJK taraftarı sahaya inmeye çalıştı.
Arkadaşlar,
Sivassporlu futbolcular bunu kesinlikle Bülent Uygun'dan aldıkları direktifler doğrultusunda yapıyorlar. Sivasta oynadıkları maçlarda gerilimin kendi zararlarına olacağını bildiklerinden asla gerilimi yükseltmiyorlar. Ama zor deplasmanlarında gerilimi tırmandırmak adeta en büyük taktikleri haline gelmeye başladı. Bence bu maçın sonucunu belirleyecek faktör işte tam bu noktada yatıyor.
Benim önerim şu:
-Sivas maçı öncesi tansiyonu kesinlikle yükseltmemeliyiz. Kolay dolduruşa gelen saf taraftarın nelere malolduğunu geçen sene çok iyi gördük
-Maçın hakemi son derece önemli. Muhtemelen kaşarlı bir hakem vereceklerdir ama o bile gergin olacak. Hakemin gerginliğini mutlaka lehimize çevirmeliyiz.
-Taraftarımız asla ve asla Sivas ile uğraşmamalı ve küfrederek onların direncini arttırmamalıdır. Küfredilen rakiplerin hep 2 kişilik oynadıkları gerçeğini unutmayalım.
-Taraftar tüm motivasyonunu kendi takımımıza "biz burada ve sizinleyiz" mesajını vermeye yönlendirmelidir. BJK maçındakinden bile ateşli ve oyunu futbolcularımızla birlikte oynayan bir taraftar olmalı ve olacağına da inanıyorum. Sivas maçında taraftarımızın şu ana kadarki en muhteşem taraftar olacağına yürekten inanıyorum.
-Hakem küfürle değil ama özellikle faul ve ofsayt pozisyonlarıyla mutlaka baskı altına alınmalı. Umutmayalım ki son 4-5 maçta (bazılarında çok bariz) ince hakem düdükleri devreye girdi. Ters faul kararları nedeniyle bazı maçlarda en az 5 dk top bizden çalınarak rakibe verildi. Bizden çalınan 5 dk ya karşı tarafın haksız kullandığı 5 dk eklenirse asıl çalınan topla oynama süremizin 10 dk olduğunu görürüz. Bu da 90 dklık sürede topa sahip olma anlamında eksi %10 demektir. Bu korkunç bir rakam ve çok güçlü olmayan bir takım kesinlikle oyundan düşer. TS da bir çok maçta bu çalıntı sürelerde oyunda çok zorlandı ama çoğu maçı kazandı. Kazanamadığı maç G.Antep maçıydı ve o maç Sivas maçında nelerin önemli olduğuna en güzel örnektir.
Kısacası Antep maçında futbolcu-hoca-taraftar üçlüsünün yaptığı hataların tekrarlanmaması Sivas maçını kazanmamıza yetecektir inşallah.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seneye A.Aker her sene olduğundan daha fazla " Fa-tih Tek-ke " diye inleyecek. Fatih alınsa da, alınmasa da... Çünkü A.Aker daima en büyük ihtiyacı dile getirmiştir...
İstanbul eziklerinin o kadar hakem yardımına rağmen hali ortada fb nin golünde verilen serbest vuruş faul değil , Ankaraspor'un penaltısı verilmiyor, 2 duran top başka bişe yok ondan sonra havalara girmeler şu fenerden zerre korkum yok inanın, Sivas maçını içerde alırız diyorum, zorlanacağımız tek maç Kayseri deplasmanı olur.
DOZER CEMİL
Sivasspor kimki intikam duygusu besleyelim?Sıradan bir maç.Karabük maçıyla arasında fark yok benim için.
İNTİKAM seslerini boş verelim arkadaşlar.
Trabzonspor taraftarı içinde belkide Sivas'tan en fazla nefret eden benimdir belki de öyleki geçen yılki Sİvas - FB (1-4) maçında FB li gibi sevindim ne yalan söyleyeyim.
Ama İNTİKAM lafı olunca taraftarlarda, futbolcularda strese girer, olan bize olur.
Herhangi bir maça çıkar gibi çıkıp takır takır oynayalım 1-0 olsun bizim olsun yolumuza devam edelim.
selcuk un durumdan haberi olan var mı. . . ??
BİZE HERYER TRABZON!!!
Bordo Mavİ
arkadaşlar fb maçı neden 2.yarı oynanıyor anlamadım 17.hafta maçı değilmi bu?
2007 - 2008
1 Sivasspor 17 37
2 Fenerbahçe 17 37
3 Galatasaray 17 36
4 Beşiktaş 17 34
2008-2009
1 TRABZONSPOR 17 37
2 Fenerbahçe 17 35
3 Beşiktaş 17 32
4 Galatasaray 17 32
@tsmustafakemal
"Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU
Kardeş; Yukarıdaki yazdıklarına da aynen katılıyorum, alıntı yaptığım konu ise Antep maçının hakemi Yunus Yıldırım.
Bence şuan Türkiye'nin en eyyamcı hakemi buna Cem Papilla da dahil. Bu hakem müsveddesinin yönettiği maçlarımızın hepsinde de çileden çıktım. 1 maç hariç hiçbir maçımızı kazanamdık ve hep eyyamları ile ön plana çıktı. YUNUS YILDIRIM'ı maçlarımıza çıkarttırmayalım
Benden söylemesi...
Sivasın varı yoğu mehmet yıldız.
Adam adama markaj yapılması gereken tek adam.Bütün pas bağlantıları da ondan çıkıyor.
Mehmet yıldızı tut sivası yen.
Bence bu kadar basit.
[ille d' 7]
@tsmustafakemal
"Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU
Song ve Egemen Mehmet Yıldız'ı durdurabilirse bu maçı alırız...
@tsmustafakemal
Merhaba ,
Sevinçlerimizin ve takımımızın zirveye tırmadığı bu günleri 25 yıldır özlem çekmesine rağmen bu periyotta takımını yalnız bırakmayan TARAFTAR ımızın hak ettiğini düşünüyorum .
Şimdi geçen sezon un olaylı maçının ardından yeniden bu hafta futbol mabedimiz '' H.AVNİ.AKER ''de , hiçbir meziyetiyle Trabzonspor un yanına yaklaşamayacak , Genelde kriz ortamlarından beslenmeyi adet edinmiş sıradan bir anadolu takımı olan sivasspor la karşılaşacağız . Futbolcusuyla , Yönetimiyle ve Teknikdirektörüyle kriz dönemlerini lehine çevirmeyi adet edinmiş sivasspor ' a tabiki bu imkanı tanımayacağız ! Özellikle Trabzon daki Taraftarlarımızın mantıklı hareket ederek büyüklüğümüze yakışır şekilde davranacağını düşünüyorum . Aksini düşünen taraftarımızın olmadığını umuyorum . Bu gibi durumların takımlarının isimlerini sürekli gündemde tutacağını bilen sıradan anadolu takımlarının ( 1.Lig de Eskişehirspor u ayırarak söylüyorum ) varlığı hepimizin malumudur . Sahada Taraftarı provake etmek için elinden geleni yapacaklar ( 1 hafta önceden söylüyorum ) Hakeme sürekli itiraz edicekler , futbolcularımızı itecekler , tribünlerle ağaz dalaşına girecekler . Çünkü belirli bir vizyonları yok . Adını ancak bu şekilde lanse ettirebilirler .
Trabzonspor taraftarına çağrıda bulunmak istiyorum ; Lütfen ama Lütfen Provakasyonlara gelmeyin . Büyüklüğünüzü unutmayın ve bu paralelde hareket edin . Bunu sadece kendiniz uygulamayın otokontrolün sağlanması için yanınızdaki kişileride uyarın .
Maçla ilgili içim o kadar rahat kiİçimden nedendir bilinmez 3 farklı bir galibiyet geçiyor
Maç günene kadar teknik birkaç şey eklicem sanırın ama enbüyük görev tekrar ediyorum TARAFTAR ımızdadır .
Saygılarımla
Konu firidin61 tarafından (16.11.2008 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: Cümle düzenlemesi
Sivassporun sadece mehmet yildiz la etkili oldugunu söylemek yanlis olur bence.
Iyi bir takim oyunu oynuyorlar ve yardimlasmalari üst düzeyde.
Elbette mehmet yildiz o takimin en etkili ismidir.Ama onun haricinde hic sevmesek de musa aydin ve hatta tum gibi etkili futbolculara sahipler.
Özellikle takim savunmalari da gayet basarili.Böyle bir takima karsi cok gol pozisyonuna giremeyebilirsiniz.Yakaladiginiz firsatlari iyi kullanmalisiniz.
Bu macin oldukca zor gececegi kesin.Bu zoru daha kolaya dönüstürmek icin her zaman oldugu gibi öne gecmemiz gerekiyor.
Bu takima karsi bjk nin dahi pozisyon üretmeke zorlandigini hatirlarsak ne demek istedigim anlasilir.
Sivas cok iyi kontra yapabilen bir takim.Böyle bir takima karsi geriye düsmek maci zordan da öteye gecirecektir.
Ben bu macin kaderinin yattara,gökhan gibi hücum silahlarimizin becerisi ile cözülebilecegini düsünüyorum.
Umarim kazaniriz,zira puan kaybetmeye tahammülümüzün olmadigini düsünüyorum.
"Yükseldi Karadeniz Herkes Omuz Omuza Bize Fırtına Denir Çıkmayın Yolumuza..."
Sivas Mehmet Yıldız'dan ibaret değil, Musa, Balili, Sezer, Hayrettin, Abdurrahman gibi bizim takımda olsa 11e girebilecek oyuncuları var...
"53"
Her hafta bir 61 numara bize karşı artı motive oluyor.Bakalım Abdurrahman ekstradan neler yapacak..
Herhalde adamlar memleketinin takımına transfer olmak istiyor![]()
"53"
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)