Trabzonspor'un basina geldigi günden bugüne kadar sürekli uzlasmaci ve ortami yumusatici açiklamalari ile dikkat çeken Günes, Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri'nde bugün düzenledigi basin toplantisindaki sert açiklamalari ile dikkat çekti. Persembe günleri düzenledigi haftalik basin toplantisini Gaziantepspor maçi sonrasinda bugüne alan Günes, önemli açiklamalarda bulundu.
Gaziantepspor maçinda arzu etmedikleri bir maglubiyet aldiklarini kaydeden Günes, "Gaziantep'e giderken kazanma duygusu ile gittik. Gücümüz ve moralimiz yerindeydi. Maç bittiginde moral degerleri kaybolan bir takim olarak geri döndük. Biz isimizi yapmaya çalistik. Oyuna baktigimizda rakipten daha üstün bir takimdik. Ama maçi kazanmak için sadece bunlar yetmiyor. Büyük takimlarin kötü oynasa bile kazanmasi gerekir. Kazanmasini bilmeli ama biz iyi oynanan bir maç sonrasi kaybettik. Bu da bizi çok üzmüstür. Takim olarak birlikte maçi kaybettik ama onurumuzu kaybetmedik. Trabzonspor, hiçbir oyuncusunu kaybetmeyecektir. Bunu yapma isteginden olanlar olabilir ama buna asla izin vermeyiz" diye konustu.
-"SORUMLU BENIM"-
"Ortada maglubiyetin verdigi bir basarisizilik varsa o oyuncularin sorumlulugu degil, benim sorumlulugumdur" diyen Günes "Kaldi ki onlar sorumlu olarak bu görevi almiyorlar biz onlara görev veriyoruz. Görevli olarak sahaya çikiyorlar. Eger, gerek görülürse onlari biz degistiririz. Orada ciddiyetsizlikte yoktur. Parasal bir kovalama da yoktur. Hiçbir maça hiçbir oyuncum parayi düsünerek sahaya çikmadi. Hem kendi meslegine, hem etik degerlerine hem de isin keyfini ortaya sürerek sahaya çikmistir. Dün de öyle olmustur bugün de öyle olacaktir. Aksini düsünenlere saygi duyarim ama bize yakistirmak istenen düsüncelere asla katilmadigimi söylemek isterim. Trabzonspor'u deger olarak yapan tüm degerleri yok etmek isteyenlere Trabzonspor camiasinin izin vermemesi gerekir" seklinde konustu.
-"SAHA DISINA ÇIKMAK ISTEMIYORUZ"-
Sampiyonluk yarisi içinde olan Trabzonspor'un çok daha dikkatli olmasi gerektiginin altini çizen Senol Günes, sunlari söyledi:
"Futbol maçi sahada oynanarak sampiyon olunmaz. Takim olarak biz bunu yapmaya çalisiyoruz. Bugüne kadar oynadigimiz maçlara baktigimiz zaman rakiplerimizden üstün olan taraftik. Bu böyle oldu yarin da böyle olacak. Bunun sözünü verebilirim. Trabzonspor renk ve zevk getirecektir. Oynadigi futbol ile hedefi sampiyonlugu kovalayacaktir. Dogru seyler yaparak, ne olursa olsun sampiyonlugu kovalayan bir Trabzonspor görmeyeceksiniz. Zaten böyle bir gücümüz yok. Kurulu düzeni degistirmek bizim elimizde degildir. Bu tüm Türkiye'nin sorumlugu içerisindedir. Sampiyonluk yarisinda saha disi faktörlerinde etken oldugunu biliyoruz. Bunu ben söylemiyorum. Herkes söylüyor. Buda gayet dogaldir. Medya gücü, lobi gücü, ekonomik güç ve bunlarin kullanilma sekli, maç kazanmak ve kaybetmekte böyle olacaktir. Gaziantepspor maçindaki maglubiyete hiçbir kilif bulmuyoruz. Rakibi de suçlamiyoruz. Maç sonrasi bazi beyanlari baska yerlere alip çekenlerin, daha önceki yapilan ithamlar karsisinda sessiz kalmasini da kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Eger bunu Trabzonspor camiasi dillendirip seslendiremiyorsa biz bu yarista hiç olamayiz. Biz saha disinda cevap veremeyiz, vermek istemiyoruz. Biz saha disina çikmak istemiyoruz. Kulüp adina konusanlari da susturmak isteyenlerin ne amaçta olduklarini da Trabzonspor camiasi bilmesi gerekiyor. Biz kimseyi karalamadik"
-"ONURUMUZU KAYBETMEYECEGIZ-
Günes, Trabzonspor'un Gaziantepspor maçina gelinceye kadar yedigi 1 golün ofsayt oldugunu ve bunun hiç gündeme gelmedigini hatirlatarak açiklamasini söyle sürdürdü:
"Ben seviyeli bir yaris istiyorum dedim. Bunu söylerken kimseyi suçlamadik ama alinganlik gösterenler var. 4 maçta 6 oyuncu kaybeden Trabzonspor var. Biz bütün maçlari kaybedebiliriz ama asla onurumuzu kaybetmeyecegiz. Bir maçta onurunu kazandigini söyleyenlerin sürekli onurlu olmasini isterim. Onur, kelimesinin bu kadar ayaklar altina alinmamasi gerekiyor. Maç kaybedilerek veya kazanilarak onur olmaz. Trabzonspor'un onuru ne maç kazanarak nede maç kaybederek olmustur. Benim oyuncularimin hepsinin onurlu oldugunu biliyorum. Yakistirilmak istenen ciddiyetsizlik ve para kelimelerin aynen geri iyade ediyorum. Buna izin vermeyecegiz. Su andan itibaren de oyuncularimla bu diyaloga girmek isteyen kim olursa olsun izin vermeyecegim. Bunlar oyuncu oldugu kadar birer insandir. Hiçbir oyuncuma insan muamelesi disindaki tavri izin vermem, bu yarista 1., 2. 3. veya 4. oluruz onu bilemem ama oynadigimiz oyun ile güzellikleri ortaya sunmazsak bunun hesabini oyuncuya sorarim"
"Bugün lig maçlari nasil oynanir, nasil ceza verilir, nasil tehir edilir, ceza nasil kaldirilir. Seyircisiz oynanir. Bunlari hep görüyorsunuz" diyen Günes, "Bunlari yazacak gücünüz var mi ?, Trabzonspor'un böyle medya mensubu var mi ? Spor programlarinda 3 tane adam oturup konusuyor. Bunlarin içinde Trabzonspor'u konusan yok. Bir yönetici maçtan sonra hakem hatalari var dedigi zaman yer yerinden oynuyor. Tesvik primi çiktigi zaman, bir kulüp söylendigi zaman ve birebir adi geçtigi zaman savunma haklarini kullanmayanlar, adi geçmedigi zaman da savunmak içinde kendisini ortaya atiyor. Eger böyle bir düsünce de Trabzonspor yarista olacaksa asla olamayiz. Biz 4. bile olamayiz. Önce bunlari asmak durumundayiz. Camianin bunlari bilmesi gerekiyor. Bu söylediklerim asla kin ve nefret tohumu içinde olmasin. Bize yakisan Türkiye'ye örnek bir model olmak. Biz maçlar kaybederiz, sampiyon da olmayiz. Trabzonspor teknik kadrosu ve oyunculari olarak yapmamiz gerekenler var. Biz bunlari yapacagiz" dedi.
-"HAKEMLER ETKI ALTINA ALINIYOR-
Senol Günes, hakemlerin nasil etki altina alindigini bildigini belirterek, "Bugün tesvige, sikeye lüzum yok. Her gün yayin yaparak, hakeme en büyük tesvik, sikeyi yaptirirsiniz. Hakem etki altinda kalacaktir. Bu maçta da etki altinda kalmistir" dedi.
Gaziantepspor maçinin hakemini suçlamadigini ama böyle bir ortamda kendisi de olsa ayni seyi yapabilecegini belirten Günes "Kornere, aut veren hakem. Rakibin çabuk kullanmasi sonucu golü yedik. Gökdeniz'i Fatih'i elestirecegiz. Bunlar yildiz degil mi, yildizlari koruyalim diyenler, yildiz olarak 3 tane yabanci sunuyorlar. Türk Milli Takimi'nin, Türk futbolunun gelismesini istiyorlar. Biz insaniz. Biz de okuyuruz, yasiyoruz. Lütfen bu bizim için degil, gelecek için hep söyledim. Geçmisin hesabini görmek için degil, hatalarimizin derslerini çikartacagiz. Trabzonspor yarista devam edecektir. Bundan kimsenin kuskusu olmasin, biz Sakaryaspor maçina çiktigimiz zamanda kazanmak için sahaya çikacagiz. Onuru ile oynamaya gelen bir takim göreceksiniz. Bize direnecektir, bundan biz rahatsiz olmayiz, seviniriz. Biz futbol oynansin istiyoruz. Futbol oynayanlara izin verilsin, istiyoruz. Biz futbol oynayarak kaybettik. Ama her hatamizin hesabini suçlu gibi ortaya sunmak dogru degil. Elestirmek herkesin hakkidir ama oyuncuma saldirmak kimsenin haddine düsmemistir. Buna asla izin vermem. Özellikle A Milli oyuncusuna asla izin vermem, devamli tekmeyi yiyen ve attigi tekme yüzünden sari kart alan oyuncuyu disari alan rakip takim antrenürü oyuncuyu disari alirken, benim oyuncum kafaya çikip düserken, rakibe çarptigi için kart görürken sinirlenmesini gayet dogal karsilamak lazim. Maç sonrasi sinirlenmesi dogru bulmuyorum" diye konustu.
Gaziantepspor maçi için "Oyun sürekli kesiliyor, hakem kartlari bizim aleyhimizde kullaniyor" diyen Günes, "Oyun akiciligini kaybetti. Futbol oynanmiyor. Rakip kazanabilir. Pozisyon arayisinda olan takim biziz. Dis sahada olmamiza ragmen bu normaldir. Büyük bir takim ile küçük bir takim oynuyor. Biz de alacagi 1 puan onlari sevindirecektir. Biz büyük bir takimiz. Biz büyüklügümüze karsi hazir olmamiz gerekiyor. Ama bu bir günde olmaz" seklinde konustu.
-"ESIT BIR YARIS YOK"-
Trabzonspor'un oyuncularinin altyapidan çikan oyuncular oldugunu, bunlarin Avrupa'dan, Fransa'dan gelmedigini hatirlatan Günes, sözlerini söyle tamamladi: "Bunlar, 8-10 milyon Pound almadi. Trabzonspor bütçesine göre büyük para verildi ama bu paradan rahatsizsak bunlari birakabiliriz. Oyunculara paraci gözü ile bakiyorsaniz, biz bu yarista olamayiz. Bu oyuncalar Trabzon'u ve Türkiye'yi temsil ediyorlar ama maç sonrasi yapilan yanlisi af etmiyorum. Yattara'nin yaptigi yanlisi da affetmiyorum. Oyuncunun kendini yere atmasi dogru muydu? Ayni elestiriyi görmek isterdim. O pozisyonu gündeme getirenler penalti pozisyonunu görmediler mi? Peki Kayserispor maçinda yedigimiz ofsayt golü görünmedi mi? Böyle bir ülkede tesvik ve sikeyi niye ariyorsunuz. Zaten bunu siz kendiniz yapiyorsunuz. Benim elemanim, eski bir oyuncum çikip televizyona Trabzonspor'un haklarini mi koruyabiliyor? O sansimi veriyorsunuz ona sonra da beni sampiyonluk yarisinda görmek istiyorsunuz. Ben olmadigimi söyledim. Biz futbol oynayarak sampiyonlugu gösterecegiz. Biz sampiyon olacagiz diye bir kural yok. Hiç olmayalim 20 sene 40 sene daha olmayalim. Ama onur ile yasayan bir kent göreceksiniz. Taraftarlarimiz Sakaryaspor maçina geldikleri zaman o oyunculari bagirlarina bassinlar, en zor günlerde sahip çiktiginiz zaman biz büyüklügümüzü gösterebiliriz. Bizi siniyorlar, biz bu ülkenin insanlariyiz. Bizi daha önce milli maçlarda ülke disina atmak isteyenler bunu baska yolla yapabilirler, buna asla izin vermeyecegiz. Taraftarlarimiz sabirli olmalari gerekiyor. Bunu anlamak istemeyen camiada var ise Trabzonspor taraftari degildir. Yildizlari koruyalim lafi, Trabzonspor'da yildizlar unutulmadan yapilmali. Görünen pislikleri saklamaya çalisanlar, görünen güzelikleri vitrine sunamazlarsa bu ülkenin sadece Günes'i batmaz, futbolu da batar. Türkiye'de esit bir yaris yok. Bu haksizliklar normal, bazilarini görmeyeceksiniz. Akilli olacaksiniz ve sabirli olacaksiniz. Biz görüyoruz ve biliyoruz. Biz biliyoruz, konusmuyoruz. Çünkü konusarak bir sey çözemiyoruz, biz sabirliyiz. Bugün açik oturumlarda konusanlar kim adina, hangi kulüp adina konusuyorlar. Sizi ve bizi baskalari piyon olarak kullanmasin. Trabzonspor'u sampiyonluk yarisinda gösterip geri çekmek bir piyonluktur. Yapilan konusmalara dikkat edersek bunu daha iyi görürüz. Trabzonspor'u medyada tek konusan Ahmet Agaoglu var. Yarista nasil ortak yarisacagiz. Bir yöneticimiz konusuyor. O da konustuguna bin pisman oluyor". |