1 MİLYON DOLARI REDDETMİŞ!..
Ancak Araplar’ın önerdiği astronomik ücreti Londra Olimpiyatları’nda Türkiye için yüzeceğini belirterek kabul etmeyen milli sporcunun eşi, “Derya havuzda değil,
imkansızlıklar içinde boğuluyor” diye konuştu.
Milli yüzücü
Derya Büyükuncu’nun dün
Hürriyet'te yayımlanan, kirasını ödeyemediği için ABD’de kaldığı evden çıkarılması haberi yankı uyandırdı. Rekortmen sporcunun eşi Zehra Büyükuncu Hürriyet’e özel açıklamalarına devam ederken, Derya’nın Katar’dan gelen “Gel bizim adımıza yarış, 1 milyon dolar verelim” teklifini reddettiğini bildirdi.
Zehra Hanım, “Maddi sıkıntılarımızdan Katarlı bir şeyhin haberi olmuş. Kendi ülkesinin vatandaşlığına geçmesi için 1 milyon dolarlık teklifte bulundu. Ancak Derya bu inanılmaz teklifi ‘2012 Londra Olimpiyatları’na bir Türk olarak gideceğim ve orada final yüzeceğim’ diyerek reddetti.
Buna karşılık “Derya havuzda değil, imkansızlıklar içinde boğuluyor” diye konuşan Zehra Büyükuncu, sözlerine şöyle devam etti: “Derya, Londra Olimpiyatları’na katılması halinde bu organizasyona 6. kez katılan ilk sporcu olacak.
Antrenörü bile yok
Şu an Derya’dan daha iyisi mi var? Yok ki gençlere şans verilsin. Ona ‘
yaşlı’ diyorlar ama Dara Torres 43 yaşında halen yüzüyor. 5 yıldır evliyim, eşimin yanında bir antrenör görmedim. Elimde kronometre ile derecelerini ben tutuyorum. Antrenmanlarını kameraya alıp analiz ediyoruz. Bir sporcu, yemezse, içmezse, başını sokacak bir evi olmazsa nasıl başarı gelecek? Bir maaşımız yok. Tüm paramız antrenman yaptığımız kulvara gidiyor.”
13 porsiyon döner yiyor
DERYA Büyükuncu’nun güçlü olmak için çok fazla yemek yediğini anlatan Zehra Büyükuncu, “Abartmıyorum, bir oturuşta 10 porsiyon yemek yiyor. 13 porsiyon döner yedi, sofradan kalktık ‘bir porsiyon daha yiyebilirim’ dedi. Sabah 04.00’de antrenmana gidiyor, 5 saat yüzüyor. Uyuyor, kalkıp tekrar antrenmana gidiyor. İşte bizim ABD’deki yaşamımız bu. Bizim ABD’de Holywood yıldızları gibi yaşadığımızı zannediyorlar. Yok böyle bir şey” dedi.
http://www.maraton.com.tr/haberler/1...reddetmis.html