Merhaba arkadaşlar,
Radyo BMN olarak 2 yılımızı doldurduk.
İlk olarak bir kişiyle başlayan Radyo BMN’nin yolculuğu, şu anda düzenli yayın yapan 8 yayıncımızla devam ediyor... Bu süre içerisinde çeşitli arkadaşlarımız aramıza katıldı, ayrıldı... Ve yeni dönemde, bizler, aramızda yeni arkadaşlarımızı görmek istiyoruz.
Üzerinde duracağım birkaç husus var tabi öncelikle. Tüm bunlar, Radyo BMN 'de görev almak isteyen arkadaşlarımızın benimsemesi ve iyice özümsemesi gereken hususlar...
İlk olarak en önemli konumuz ciddiyet. Radyo BMN’de yayın yapıyor olmanın ciddi ve sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu, site içerisinde bu işi yürütüyor olmanın aynı zamanda pozitif yönde bir ‘ayrıcalık’ olduğunu unutmamalıyız. Radyo BMN, yönetim düzeyinde de çok önemsediğimiz bir oluşum.
İkinci önemli husus ise devamlılık… Herkesn uygun olduğu gün ve saati belirleyerek yayın saatlerini paylaştıracağız ki bunlar Haftanın her günü akşam saat 6'dan sonra gece yarısına kadarlık sürede, ikişer saat olmak üzere bölüştürülecek. Muhakkak ki hepimizin kimi zamanlarda çok önemli işleri olabiliyor, yayınlarımız aksıyor. Neticesinde profesyonel bir radyo değiliz ve ben dahil radyoda görev yapan arkadaşlarımız zaman zaman yayın saatlerini kaçırabiliyor. Olabilir. Fakat yapmamız gereken bu tür durumları olabildiğince aza indirmek. Ola ki yayın yapamayacaksınız, sizden istediğim bu durumda daha önceden beni yahut İlhan'ı bilgilendirmeniz. Sitede olsak da olmasak da durumu bildirmeniz iyi olacaktır. Başka şekillerde o saatleri doldurabiliriz böylece. Ayrıca; saatinde gerçekleştiremediğimiz yayınların daha sonra telafilerini yapmamız şık olacaktır.
Bir diğer konumuz yayınların içerikleriyle ilgili. Ki bu husus çok önemli. Artık radyomuzda anonsu/mikrofon kullanımını zorunlu hale getirdik. Bu şekilde hem sizin için hem de dinleyiciler için daha renkli, hareketli ve dinlenilesi yayınlar ortaya çıkıyor. Sizlere, bu konuda yardımcı olacağız eski yayıncılar olarak. Sürekli konuşmanızı beklemiyoruz tabii ki, ancak her yayında mikrofonu kullanmanız gerekiyor. Zaten radyomuzu takip ediyorsanız, dinleyiciyle radyo üzerinden kurulan bağın hem yayıncı hem de dinleyici için ne kadar keyifli olduğunun farkındasınızdır..
Yukarıda ciddiyetten bahsetmiştim. Bunun en önemli göstergelerinden biri de dili kullanım… En azından radyo başlığında yayıncılar olarak Türkçe’yi doğru kullanmak zorundayız. Bu konuda da dikkatli olmamız gerekli.
Radyo yayınlarınız başlayacağı zaman genel bölümündeki son dakika haberler başlığına hepiniz için ayrı ayrı hazırlanmış olan grafiklerinizle birlikte duyuru mesajı atmanızı rica ediyorum. Radyo BMN’nin reklamını BMN forum içinde yapmaktan daha doğal bir şey olamaz. Tabii ki sınırında olması koşuluyla… Serbest Kürsü’de de uygun gördüğümüz bir ya da iki başlıkta yayın duyurusu yapılabilir. Forumdaki arkadaşlarımızın dikkatini çekmek için işe yarar bir uygulama olacaktır bu. Zaten yayın olduğu zamanlar bizler de anasayfada radyomuz yayında haberini giriyoruz. Forum içinde de sınırını bilmek koşuluyla reklamını yapmamız sorun teşkil etmeyecektir, aksine, buna ihtiyacımız da var.
Bunlar dışında, imzalarınızda radyo sayfanızı açan bir link bulundurabilirsiniz. Kendi başlığınızın idaresi size aittir. Onu en verimli şekilde kullanmak yine sizin işiniz. Sizin için hazırlanacak olan grafiklerin yanında, Tunga ağabeyin radyomuz için hazırladığı dosyaları da size ulaştıracağız ve bunları kullanmanızı bekleyeceğiz.. Ciddi bir emek harcanmıştır onlara, lütfen hakkını verelim.
Bir diğer önemli konu da yayın yaptığımız programla ilgili.
Yayınlarımız Winamp üzerinden yürütülüyordu. Ancak Winamp’ın yayına kattıkları çok sınırlı. Bu yüzden, size "SAM Broadcaster’’ adında bir programın linkini göndereceğim. Buradan programı indirip bilgisayarınıza kuracaksınız. Radyo yayınları sırasında ses efektleri kullanabileceğiniz, anonslarınızı daha renkli ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz, profesyonele yakın bir yayın ortaya koyabileceğiniz bir program bu. En başta karışık gibi görünür fakat aslında kullanımı rahattır.. Programla ilgili tanıtım videoları ve yazıları da yollayacağız size ki zaten biz de yardım için hazır vaziyette bulunacağız. BMN Radyo için ayarlarını da birlikte gireceğiz zaten.
Bu işi gerçekten ciddiye aldığımızı göstermek ve Radyo BMN’nin taşlarının üstüne bir yenisini ekleyebilmek adına hepinizden dikkat ve özveri bekliyor olacağız.
Hedef büyük...
Ve bu hedef doğrultusunda, bahsettiğimiz koşulları kabul eden ve bu işi ciddiyetiyle yürütebileceğine inanan arkadaşlarımızın bana yahut İlhan'a ulaşmasını bekliyoruz. Gelen talepleri değerlendirerek, en yakın zamanda yeni yayın programımızı hazırlayacağız...
Başvurularınızı şu sorulara yanıt vererek yaparsanız hepimiz için kolaylık olur;
İsim - soyisim :
Neden Radyo BMN'de görev almak istiyorsunuz :
Yayınlarınızın içerikleri / tarzı :
Hangi gün ve saat aralıkları sizin için uygun :
Radyo BMN, sizleri bekliyor...
Sağlıcakla...