Dile kolay, tam 133 hafta olmuş. 2004-2005 sezonunun 8. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile zirveyi paylaşan Trabzonsporumuz tam 133 hafta sonra yine zirvede, hem de bu sefer tek başına.
Aslında söz konusu sezonda Trabzonspor genel olarak iyi bir performans göstermiş, ancak ligi zirvenin hemen gerisinde ikinci olarak tamamlamıştı ve ne olduysa ondan sonra olmuştu. Yanlış oyuncu transferleri, yönetimsel hatalar ve genel anlamda istikrarsızlık tüm Trabzonsporluların sinir sistemiyle oynamış, koskoca 3 sezon camianın üzerine kara bir bulut gibi çökmüştü.
2008-2009 sezonun başlangıcıyla hem bu kötü tabloyu ortadan kaldırmak hem de şehre ve camiaya yeni bir heyecan getirmek için, başta başkan Sadri Şener olmak üzere sorumlu kişiler kolları sıvadı ve uzunca bir çalışmanın sonucunda ilk meyveler yavaş yavaş alınmaya başladı: 27 Eylül 2008 Cumartesi akşamı oynanan Trabzonspor-Antalyaspor karşılaşması sonrası saat 23:35 itibariyle Trabzonspor zirvenin yani sahibi oldu.
Şu anki tablo sadece göründüğü gibi “1. Trabzonspor”dan ibaret değil aslında. Özlemle beklenen şampiyonluk sürecinde bu akşamki nokta çok önemli bir kilometre taşı olarak yerini alacak. Çünkü liderliğin geldiği Antalyaspor karşılaşması her anlamda Trabzonspor için bir çok önem taşıyor. Takımın iyi oyunu, kazanma azmi, tribünlerin sahayla bütünleşmesi gibi bir çok faktör bu maçı ve dolayısıyla maçın galibiyetle kapanmasının getirdiği liderliği, herhangi bir liderlikten çok daha farklı bir hüviyete sokuyor. Demek ki taşlar yerine oturunca bazı şeyler oluyor. Demek ki futbolun adaleti bazı özel anlarda olmasa da genel anlamda var. Demek ki yapılan işler, harcanan emekler doğru yolda olunduğunun göstergesi. İşte tüm bu saydıklarımız bundan sonra yapılacak her şey için itici bir güç olacaktır. Hani bir söz vardır “önemli olan bir yere gelmek değil, orada kalıcı olmaktır” diye. Bu akşamki tablo, zor olarak düşünülen “kalıcı olma”yı da biraz daha kolay hale getirecektir.
Bilindiği üzere maç öncesi, özellikle de Beşiktaş’ın da puan kaybetmesiyle Trabzonspor’a liderlik şansı doğmuştu. Bunun farkında olan tribünler ve futbolcular, maç sonunda liderliğin gelmesiyle saha içinde ve tribünlerde güzel görüntüler sergilediler. Sakın sanmayın ki Trabzonspor bir galibiyet aldı diye tüm bu sevinmeler. Ben bu gösteriye farklı bir anlam yükledim bu akşam. Bu mutluluk resmi aslında sezon sonu yaşanması özlemle beklenen tablonun bir hazırlık aşaması gibiydi sanki. Eğer fırsatınız olursa futbolcuların o sevinç yumağı görüntülerini bir de benim belirttiğim açıdan seyredin. Gözleriniz o görüntüde, aklınız sezon sonunda; inanın bana tüyleriniz diken diken olacak.
Başlıkta da belirttiğim gibi zirveye renk geldi bugün; ama şimdilik sadece Bordo renk geldi. Yanındaki renk ise sezon sonunda gelecek:
Mavi…
Şampiyon…
Trabzon!!!
Recep ÇALTEPE