Ligin ilk haftasından itibaren takımımızın neler yaptığını görmek, bunları grafik bir düzene sokmak, ve hafta bazında yaşanan değişiklikleri görmek için böyle bir başlığa ihtiyaç olduğunu düşündüm. Hazırlamış olduğum grafik maç istatistiklerinin tamamını gösteren bir grafik değil fakat bizim için önemli olan ve görmek istediğimiz sonuçları göstermeye yardımcı olacaktır.
Grafikte en önemli olarak düşündüğüm "kaleye çekilen şut" sayılarını dikkate aldım öncelikle. Her hafta çekilen şut sayısındaki değişiklikleri görebileceğiz. Öbür değer ise o haftayı kaçıncı sırada tamamladığımızı gösterecek bizlere. Yani her hafta sonunda takım zirveye adım adım mı yükseldi? Sıçramamı yaptık yoksa dibe mi vurduk? Şimdilik ben bu iki istatistiki bilginin bize değerlendirme ve yorum yapma açısından yeterli olmasa da işimizi göreceği inancındayım.
Grafiği açıklamak gerekirse;
x ekseni, yani yatay eksen, bize haftaları gösteriyor. Çizgileri değil, çizgiler arasını dikkate almamız lazım.
y ekseni, yani dikey eksen, bize değerleri gösteriyor.
pembe çubuk, çektiğimiz şut sayısını; sarı çubuk isabetli şut sayısını ve mavi çubuk ise o haftayı kaçıncı olarak tamamladığımızı gösteriyor.
Umarım yardımcı olacaktır. Maçların bitiminde güncellemeye çalışacağım, eksik olan ve yanlış olan yerlerde bana düzeltmemde uyarılarda bulunursanız sevinirim.