Öncelikle herkese selamlarımı ileteyim.
Böyle bir başlık açmamı tasvip etmeyenler olabilir, haset edenler olabilir, gıpta edenler de olabilir. Tabii ki gıpta edilmesi hoşuma gider.
Neden böyle bir konuya değindim?
Dün akşam durup duruken aklıma geldi, yani planlanmış bir şey değil
Her ne kadar Trabzon Yomra Fen Lisesi benim için ekstra anlamlar ifade etmese de, bir mezunu olmayı çoğu mezunun aksine ayrıcalık olarak görmesem de, ve hatta 3 yılımı geçirdiğim için kimi zamanlar pişmanlık duysam da TYFL nin Trabzonun bir değeri olduğunu düşünüyorum. Tıpkı TRABZONSPOR gibi.
Trabzonsporun çoğumuz için önemi, Trabzondan çıkmış bir takım olması. Bu bakımdan, Trabzondan çıkmış ve yakın bir geçmişe kadar Türkiyenin en önemli liselerinden biri olan TYFL nin de -ki son 2007 ÖSS de 11. Fen lisesi olmuş, 2008 de mezun vermedi- Trabzonlular için ayrı bir yeri olması gerekir diye düşünüyorum.Benim puanımla 40 puan fark olmasına rağmen, sırf Trabzonda diye bu liseyi tercih etmiştim 2003 de.
Galatasaray lisesi nasıl Galatasaraylılar için ayrı bir anlam ifade ediyorsa, burjuva zihniyetinden arındırılarak Trabzonluların da bu düşünceyi TYFL için benimsemesini isterdim.
5 yıl önce, Anadolunun 4 bir yanından başarılı öğrencileri bünyesine katan bu okul, yanlış uygulamalar yüzünden Trabzon ve çevresine mahkum edilmiş durumda. Trabzonspora birilerinin yapmak istediği gibi.Buradan mezun olmuş kendi Trabzonlu hisseden farklı memleketlerden bir sürü insan tanıyoruz. Ve çoğu da hepimizin gıpta edeceği makamlarda.
Arkadaşlarımızla bir dernek kurmaya çalışıyoruz ve ilk kongresini Ekim ayının başında planladık.
Dediğim gibi, bu liseyi Trabzonluların sahip çıkması gereken bir değer olarak görüyorum ve Derneğimiz için sizlerin önerilerini ve desteklerini bekliyorum.