İlk olarak Berk Ç. tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Sonuçta Beşiktaş'ın ve ilgili sanıkların meselesidir. (Çok da umurumda değil.)
Dosyayı başından sonuna kadar bilen ve okuyan biri olduğum için rahatlıkla yazabiliyorum.
Benim bu konu ile ilgili söylediklerim şikenin ''Ceza Yargılaması'' ile ilgilidir.
Sportif yargılama açısından bu zamana kadar bir yorum yapmadım.
Sportif yargılama açısından bakarsak senin söylediğin şeyler ihtimal dahilinde olabilir.
O konuda söylediklerine ben de katılıyorum.
Fakat bu ''Transfer Görüşmesi'' konusunda objektif olmak lazım.
Kural olarak rakip takımın sözleşmeli futbolcusu ile izin almadan görüşmek yasaktır. Cezai yaptırımı vardır.(Sportif Ceza)
Fakat bilhassa ülkemizde, bu gibi transfer görüşmeleri ''Doğalmış Gibi'' eskiden beri yapılagelmiştir.
Günümüz futbol dünyasında da bu gibi transfer görüşmeleri ''Etik'' unsurlar dikkate alınmadan hala yapılıyor. (Onaylamıyorum.)
Bu konuda bir ''Kural'' var fakat bu kural uygulamada keyfi olarak bazen uygulanmakta bazen uygulanmamaktadır.
Bu zamana kadar rakip takımın futbolcusu ile görüşen birçok takım olmasına rağmen ceza uygulanan takım sayısı çok azdır.
Ve böyle bir transfer görüşmesi sonucu hiç bir takıma ''Şike'' ve ''Teşvik'' iddiasında bulunulmamıştır.
Verilen cezalar ''Para Cezası'' veya ''Transfer Kısıtlaması'' şeklinde olmuştur.
O nedenle Beşiktaş'ın ilgili yöneticileri hakkında ''Şike ve Teşvik'' iddiasında bulunmak bana pek adil gelmiyor.
Çünkü tüm dünyada ve ülkemizde bu tip transfer görüşmelerinin hala yapılıyor ve ciddi cezai yaptırım uygulanmıyor.
Kamuoyuna yansımayan ama sezon devam ederken anlaşan nice kulüpler ve futbolcular oldu, oluyor, olacak(!)
Hatırlayın, Galatasaray yakın geçişte sözleşmesi devam eden onlarca futbolcu ile görüşmüş, anlaşmıştır.
Aradan 1 yıl geçtikten sonra bu görüşmeler tüm kamuoyuna yansımıştır.
Peki bu suç değil miydi? Neden gerekli cezai işlemler yapılmadı, yapılmıyor?
Demem o ki, bu ülkede ve dünyada bu iş keyfi uygulanıyor.
Ha doğru mu? Elbette yanlış!
Bu konuda cezai yaptırımın daha aktif uygulanması için sportif anlamda yeni bir düzenleme yapılmalı.
Yoksa bu kirli düzen böyle devam edecek...
"yazdığı,
Yorum