Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Serdal Adalı

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Berk Ç. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Amaç transfer değil okuyunca bu anlaşılıyor zaten.
    Final maçı öncesi rakibin 2 tane ilk 11 oyuncusuna yüksek teklifler yapılıyor görünürde belki düz yoldan değil ama dolaylı yoldan şike veya kötü oynamaya teşvik teşebbüsüdür bu bana göre.
    Oyunculara yüksek maaşlı ve ek olarak birine at diğerine kim bilir ne teklif edilerek akılları karıştırılıyor.
    Bu teklifi almış adam ne yapar ister istemez gelecek seneyi düşünür ve fark eder ki finali şu anki takımında kazanırsa seneye kendilerininde bulunduğu yeni takımı avrupada olamayacak ee bu adam şimdi finalde iyi oynamayı bırak nasıl içten içe beşiktaşı desteklemesin nasıl kötü oynamasın bana göre serdar adalının da planı budur ve işe yaramıştır.
    Berk Kardeşim, meseleyi uzatmak istemiyorum.
    Sonuçta Beşiktaş'ın ve ilgili sanıkların meselesidir. (Çok da umurumda değil.)
    Dosyayı başından sonuna kadar bilen ve okuyan biri olduğum için rahatlıkla yazabiliyorum.

Benim bu konu ile ilgili söylediklerim şikenin ''Ceza Yargılaması'' ile ilgilidir.
    Sportif yargılama açısından bu zamana kadar bir yorum yapmadım.

Sportif yargılama açısından bakarsak senin söylediğin şeyler ihtimal dahilinde olabilir.
    O konuda söylediklerine ben de katılıyorum.

Fakat bu ''Transfer Görüşmesi'' konusunda objektif olmak lazım.
    Kural olarak rakip takımın sözleşmeli futbolcusu ile izin almadan görüşmek yasaktır. Cezai yaptırımı vardır.(Sportif Ceza)
    Fakat bilhassa ülkemizde, bu gibi transfer görüşmeleri ''Doğalmış Gibi'' eskiden beri yapılagelmiştir.
    Günümüz futbol dünyasında da bu gibi transfer görüşmeleri ''Etik'' unsurlar dikkate alınmadan hala yapılıyor. (Onaylamıyorum.)

Bu konuda bir ''Kural'' var fakat bu kural uygulamada keyfi olarak bazen uygulanmakta bazen uygulanmamaktadır.
    Bu zamana kadar rakip takımın futbolcusu ile görüşen birçok takım olmasına rağmen ceza uygulanan takım sayısı çok azdır.
    Ve böyle bir transfer görüşmesi sonucu hiç bir takıma ''Şike'' ve ''Teşvik'' iddiasında bulunulmamıştır.
    Verilen cezalar ''Para Cezası'' veya ''Transfer Kısıtlaması'' şeklinde olmuştur.

O nedenle Beşiktaş'ın ilgili yöneticileri hakkında ''Şike ve Teşvik'' iddiasında bulunmak bana pek adil gelmiyor.
    Çünkü tüm dünyada ve ülkemizde bu tip transfer görüşmelerinin hala yapılıyor ve ciddi cezai yaptırım uygulanmıyor.
    Kamuoyuna yansımayan ama sezon devam ederken anlaşan nice kulüpler ve futbolcular oldu, oluyor, olacak(!)

Hatırlayın, Galatasaray yakın geçişte sözleşmesi devam eden onlarca futbolcu ile görüşmüş, anlaşmıştır.
    Aradan 1 yıl geçtikten sonra bu görüşmeler tüm kamuoyuna yansımıştır.
    Peki bu suç değil miydi? Neden gerekli cezai işlemler yapılmadı, yapılmıyor?
    Demem o ki, bu ülkede ve dünyada bu iş keyfi uygulanıyor.
    Ha doğru mu? Elbette yanlış!

Bu konuda cezai yaptırımın daha aktif uygulanması için sportif anlamda yeni bir düzenleme yapılmalı.
    Yoksa bu kirli düzen böyle devam edecek...

Yorum

bu konuyu acıp adalıyı savunan besiktaslılar var dedigim gibi bugün besiktasa sikeci degil diyen fenerede sikeci degil der aynı.

Yorum

İlk olarak My tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        İddianamede gelişmeler şöyle anlatıldı; "Turanlı'nın akşam saatlerinde Adalı'nın şirketine gittiği ve burada futbolcuların şike yapmaları karşılığında transfer edilmesi konusunda anlaştıkları, bu buluşmanın ardından Turanlı'nın 2 futbolcuyu arayarak anlaştığını söylediği ve 2 milyonluk teklifi ilettiği ve Adalı'nın Soder One adlı bir yarış atını da Akın'a hediye edeceğini söylediği ve her iki futbolcunun da söz konusu transfer karşılığında karşılaşmanın Beşiktaş'ın lehine bitmesi için kupa maçında iyi oynamamalarını istediği tespit edildi."

Madem lafını açtınız, o zaman konuşalım. En başta kendimi tanıtayım.
        Ben Vakfıkebirliyim, yerim yurdum bellidir. Şüphe duyan varsa tel.de de görüşürüm.
        Ben şike davasını en başından beri takip eden, ilgili iddianameyi 5-6 defa okumuş bir Trabzonsporluyum.
        Sadece şike iddianamesi değil, şike ilgili tüm bilgi ve belgeleri, gerekçeli kararları da okumuş biriyim.

Şike iddianamesi Türkiye'deki şike konusunu ayrıntıları ile ortaya çıkarmış değerli bir kaynaktır.
        Buna kimsenin itirazı yoktur sanırım. Fakat şike iddianamesinin bazı eksiklerinin olduğunu da belirtmek lazım.
        İddianamenin bazı bölümlerinde delil sunulmadan kişisel yorumlara dayalı suç isnat edildiği görülmektedir.
        Şimdi lafı açıldığı için bunlardan birinin Serdar Adalı ve Tayfur Havutcu olduğunu söyleyebilirim.
        Gazete haberi, hayal ürünü sözleri bırakalım. İddianamedeki savcının iddiaları üzerinden gidelim.

İddianame savcısı "Şike karşılığında transfer vaadinde bulunulan ancak gerçekte transferi düşünülmeyen futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın’ın transferlerinin gerçekleştirilmediği..." diyerek S.Adalı ve T.Havutcu'ya suç isnat etmiştir.

Savcı iddiasını menajer Y.Turanlı'nın İ.Akın ve İ.Alın ile yaptığı görüşmelere ve S. Adalı'nın Y.Turanlı ile buluşmasına dayandırmıştır.
        Bu konuya ilişkin iddianamedeki deliller telefon tapeleri ve fiziki takip tutanaklarından ibarettir.
        Tapelerin %95'i Y.Turanlı'nın İ.Akın ve İ.Alın ile yaptığı görüşmelerden oluşmaktadır.
        Tapelerde en dikkat çeken kısım, Y.Turanlı'nın futbolculara "Transfer işi tamam, maçta sıkmayın, relax" dediği kısımlardır.
        Fiziki takip tutanaklarının en önemlisi ise S.Adalı ve Y.Turanlı'nın İstanbul'da buluştuğunun tespit edilmesidir.
        Bu konuya ilişkin deliller bundan ibarettir. İddianamede bu konuya ilişkin başkaca bir delil konulmamıştır.

Ben araştırdım, sizler de araştırabilirsiniz. Ama bilmeyen arkadaşlarımız için söyleyeyim.
        İddianamede Y.Turanlı ve S.Adalı arasında "Şike ve Maç Satma" içerikli bir görüşme yapıldığına dair tape yok.
        Böyle bir konuda pazarlık yaptıklarına dair de bir delil (Belge, Tape) yok.
        Tapelerde yalnızca S.Adalı ve Y.Turanlı arasında futbolcu transferi için bir görüşme yapıldığına dair deliller var.
        Fakat bu transfer görüşmeleri İ.B.B - Beşiktaş Kupa Finalinden önce yapılmıştır.

Bu konuda "Şahsi" kanaatim; iddianamede S.Adalı ve T.Havutcu'nun şike yaptığına dair yeterli delil olmadığı yönündedir.
        Şimdi böyle düşünmeme sebep olan şeyleri tek tek yazayım.

1. Tapelerde S.Adalı ve T.Havutcu'nun menajer Y.Turanlı'dan "Futbolcular maçta sıkmasın." diye bir talebi olmamıştır.
        2. Tapelerde "Maçta sıkmayın, relax" gibi ifadeleri Y.Turanlı "Şahsi" olarak kendisi kullanmıştır.
        3. Tapelerde S.Adalı'nın "Nerede görüşelim?" demesi dışında bir telefon konuşması yoktur.
        3. Tapelerdeki bazı telefon konuşmaları ve mesajlar (Örnekler Aşağıdadır.)

Yorum

04.05.2011 günü Y.Turanlı'yı, T.Havutçu'nun aradığı görüşme;
          Tayfur: "Bu Akın ile İskender’i, ben söyledim şimdi, onu kesinlikle şey yapmak istiyorlar ikisini",
          Yusuf: "Almak istiyorlar",
          Tayfur: "Kesin yani hani, şimdi bu maçla falan alakası yok yani onun için, İ.Akın’ı ben istiyorum yani"

04.05.2011 günü İ.Alın'ı, Y.Turanlı'nın aradığı görüşme:
          Yusuf:
          "Hoca aradı beni, Tayfur, ismini de, saat önce yönetime söylemiş bu adamı kesinlikle istiyorum diye, çocuklarla konuş dedi fikirleri ne dedi ben yalandan arıyorum seni tamam mı, sakın dedi bu maçla alakalı falan değil sakın dedi kimsenin aklına öyle bir şey gelmesin dedi"
          İskender: "Şartları uygun olursa gideriz"

04.05.2011 günü İ. Akın’ı, Y.Turanlı’nın aradığı görüşme:
          Yusuf:
          “Hoca aradı beni Tayfur hoca, yönetimle konuşmuş, seninle İskender’in ismini vermiş, kesinlikle istiyorum diye tamam mı, yönetimde sen istiyorsan alacağız o zaman demiş yanlız dedi sakın dedi ben dedi bu maçla alakalı falan filan dedi aramıyorum benim dedi tarzımı biliyorsun biz seninle bu konuyu daha önceden konuşmuştuk dedi yani anladın mı sakın dedi öyle birşey aklınıza gelmesin dedi, ne düşünürler dedi gelmekle ilgili bende sana bi sorayım dedim yani herhalde şartlar oluşursa her türlü geliriz yani doğru mu ”,
          İbrahim: “Sen biliyorsun Beşiktaş’a yani yarım kalan bir şeyim var dedim ya sana”,
          Yusuf: “Okey söylüyorum ben o zaman”

Şimdi bu tapelere bakıp Tayfur'a "Şike Yapmıştır." diyebiliyor musunuz? Ben diyemiyorum.
          S.Adalı'nın ise "Nerede buluşalım?" dediği tek bi tapesi var. Bu adama neye dayanarak şike yaptı diyeceğiz?
          Ortada herhangi bir delil, herhangi bir kanıt yok...

Yorum

09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'ı aradığı görüşme: Yusuf: "Şişko… Anlaştım… Totel 1 buçuk trilyon tamam mı, tamam yani bitti yani",
            İskender: "Tamam tamam İbo, İbo’da tamam dedi benimki"

09.05.2011 günü Y.Turanlı'yı , İ.Akın'ın aradığı görüşme:
            İbrahim: "Şey Yusuf abi Kupayı alırsak ne olacak",
            Yusuf: "Seninle bir alakası olmasın önemi yok yani anladın mı",

09.05.2011 günü İ.Akın’a, Y.Turanlı'nın gönderdiği mesajda; "2 mılyon euro vercekler. 1 mılyon euro garantı mac bası felan 2 mıluon euro olcak her turlu verıcem dıo"yazdığı,

09.05.2011 günü İbrahim Akın’a, Y. Turanlı'nın gönderdiği mesajda: "kesınlıkle evet dıorum hayırlı olsun dıolarhersey super.Adalı benım oglum dıo" yazdığı,

09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda; "ok dımı relax ve rahatsın macta gerek yok yenı yer onemlı bızım ıcın oralar gerıde kaldı" yazdığı

09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda; "oyle bisey yok) garanti yaparim ben isimi)" yazdığı,

09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda; "ya yapma ya adamlar gelcek sımdı yanıma konusmaya ben rahat olun dıcem" yazdığı,

Yorum

11.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda; "valla sen seneye ıbb den 1.5 trılyon alıcaksan oyna senı sevmeyen apo hocanla beraber" yazdığı,

11.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda;
              " aynen aynen.ıboylada konus sıkmayın yaa ayıp olur adamlara ısı bıtırdım rakamda anlastık yenı takımımızla avrupaya gıdıcez" yazdığı,Bunlar dikkatimi çeken tapeler. İddianamede bunların devamı var. İsteyen açıp okuyabilir.
              Tapelere bakınca Y.Turanlı'nın İ.Alın ve İ.Akın'ı Beşiktaş'a satmak için kıvrandığı görülüyor.
              Üstelik transferi ayarladığı, transferin bozulmaması için futbolculara maçta sıkmamaları gerektiğini öğütlüyor.
              Futbolcular pek çok defa böyle bir yapmayacaklarını söylemesine rağmen işi bozmayın dediği görülüyor.
              Üstelik bir mesajında İ.Alın'a "relaxsın, rahatsın dimi?" diye sorduğu,görüşmede "Rahat olun dicem" dediği çok açık görülüyor.
              Yaniortada Y.Turanlı'nın pisliği var. Tipik bir menajer hareketi.

Bu yazdıklarımdan sonra meseleyi merak eden açıp tapeleri tekrar okuyabilir.

(NOT: Kusura bakmayın site tek bir mesajda yazmama izin vermedi.)

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
              WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
              Yükleniyor...
              X