Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Süper Lig 29.Hafta | Trabzonspor 1 - 1 MKE Ankaragücü | maç Sonucu
Daraltma
X
-
bu maç kırılma noktasıydı her şeye rağmen kazanmalıydık. başakşehir'e resmen şampiyonluğu verdik.
-
Pereiranin penalti pozisyonun aynisini dun şikebahceli falette yasadi hakem devam dedi cunku oyle penalti olmazdi bize gelince veriliyor ama firsat kolluyor resmen tetikciler ve bu hafta o penaltiyi veren adam basaksehirin macina atandi..sansa birakmiyorlar islerini cok fena calisiyorlar saha disinda
yorum Yap:
-
İlk olarak emre6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBaşakşehir hic stres yapmadan pandemi sonrası tüm.maclarini son 30 dakikada aldı.ama.biz a.gucu 10 kişi kalmışken bile yuklenemedik.
Ben bunu kabullenemiyorum.sorun hocada mi futbolcularda mi bilmiyorum.
Net olarak başaklı oyuncu ve teknik kadro daha cok istiyor sanki şampiyonluğu.
Bizimkilerde bir vurdumduymazlik ya da kaybedilmislik havası var.
Bu hava a.gucu başak maci sonrasi başladı gibi.
yorum Yap:
-
Nerdeyse 40 yaşına geldim kendimi bildim bileli şampiyonluk küçük maçları kazandığında gelir rakiplere puan verip alabilirsin ama diğer takımlara puan verenler şampiyon olamaz. Bizim maçları incelesek küme düşecek takımlara verdiğimiz puanları görebiliriz. Kısaca mucize olmazsa bu maç tarihe bu yılın kaçan şampiyonluk maçı olarak geçecek. Yazık oldu bu seneye
yorum Yap:
-
İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleşampiyonluğu kaybettiğimiz maç.
40 yaşındaki sedat ağçay, korcan çelikay, ilhan parlak gibi adamların oynadığı ligin en kötü takımını üstelik son 25 dakika 10 kişi oynamasın rağmen yenemiyorsan fazla bahane aramaya gerek yok.
Ben bunu kabullenemiyorum.sorun hocada mi futbolcularda mi bilmiyorum.
Net olarak başaklı oyuncu ve teknik kadro daha cok istiyor sanki şampiyonluğu.
Bizimkilerde bir vurdumduymazlik ya da kaybedilmislik havası var.
Bu hava a.gucu başak maci sonrasi başladı gibi.
yorum Yap:
-
şampiyonluğu kaybettiğimiz maç.
40 yaşındaki sedat ağçay, korcan çelikay, ilhan parlak gibi adamların oynadığı ligin en kötü takımını üstelik son 25 dakika 10 kişi oynamasın rağmen yenemiyorsan fazla bahane aramaya gerek yok.
yorum Yap:
-
İlk olarak amour_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHalil , umarım sezon sonu Allah'tan 1 puan almışız deriz.
Ben yanilmaya raziyium
İnşallah diyelim ne diyelim
yorum Yap:
-
İlk olarak halilaziz61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAh trabzonum ah
Şu maçta nasıl puan kaybedirsin
Nasıl
yorum Yap:
-
İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHemserim hadi isine demogojiye laf ebeligine karnim tok senin gibileri cok gorduk burada vaktim degerli kiymetli senin icin harcayamam ben cevabimi aldim samimiyetsiz insanlarla bugune kadar isim olmadi bundan sonrada olmaz ilk secimde kosar adalet timsali siyasetcilerine atarsin oyunu sonrada gelir buralarda adalet diye bagirir taraftarcilik oynarsin..sizin gibilerin alayi karbon kagidindan cikmis gibi siyasetin en dibini yapar takimi siyasetin onunde tutan birini gordunuz mu bam telinize basildigi icin cirlarsiniz hadi baska kapiya Allah carsina pazar versin engelliyorum seni block ..
Ama çok daha önemlisi, Allah aşkına büyü biraz.. Kibir, boş bir özgüven vs vs. hepsi yerli yerinde. Ama gerçekten ihtiyaç duyduğun, çok ciddi eksikliğini çektiğin şeylerden haberin bile yok.. Arkadan kurulunca ses çıkaran oyuncaklar gibisin..
yorum Yap:
-
İlk olarak Latif Özdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞu ana kadarki üslubun nedeniyle, vakit ayırıp yazdıklarına tekrar cevap vermeye değecek mi, emin değilim.
Ancak hayatın ve insanların bu kadar yozlaştığı bir zamanda, benim için öyle veya böyle sırf Trabzonsporlu olabilmek ve daha önemlisi Trabzonsporlu kalabilmek bile (kimileri için sadece Trabzonlu olmaktan kaynaklı milliyetçi duygularla olsa bile) başlı başına dikkate alınacak bir değer.
Ayrıca her fikre saygı duymak zorunda olmasak da, her efkarlı insan belli ölçüde saygıyı hak eder. Çünkü düşünüyor ve dert ediyordur. Zaten sanıldığı gibi insanları fikir ayrılıkları değil, çoğu zaman üslup ayrılıkları ayırır. (Burada da çokça olduğu gibi.) Dertleşememek yani. Velhasılıkelam senin de Trabzonspor konusunda bir şekilde efkarlı olduğun, dertlendiğin belli.
O yüzden bir kere daha yazıyorum.
Ama önce önemli bir noktayı tüm samimiyetimle ama senin de istediğin gibi “çok net, hiç kıvırmadan, dümdüz” belirtmem lazım:
-Öncelikle sadece kendi düşüncelerine odaklanmak yerine, karşındaki insanların gerçekten ne anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışman,
-hiç tanımadığın insanların niyetlerini okuyarak kendince ezber hükümlere varmayı; daha önemlisi insanlar tam olarak senin istediğin gibi düşünmüyor veya davranmıyor diye hemen celallenip aklına ve ağzına ilk gelenleri kusmaya çalışmaman;
-kullandığın bilimum kötü içerikli sözlerin belki farkında olmasan bile aslında senin seviyeni aşağıya çektiğini fark etmen,
(karşındaki insan sessiz kalsa, belki sen de ne laf ettim diye kendinle gururlansan ve hatta başka insanlar seni alkışlasa bile..)
-özetle tartışma adabını öğrenmen gerekiyor.
Bilimum kötü içerikli sözleri sarf etmeden de pekala düşündüklerini aktarabilirsin. O zaman kimseye faydası olmayan kısır tartışmalar yerine, aynı fikirde olmadığın insanlarla bile dertleşebilmen ve hatta bazen ortak bir sonuca, çözüme ulaşman bile mümkün olacaktır.
Bir kere senin çok yanlış algıladığın bir şeyler var. Kimse sana hiçbir şey ispat etmek ya da seni ikna etmek zorunda falan değil. Sanki öyle bir mecburiyet varmış gibi konuşmayı bırak. Kaldı ki kafandaki "ezber" hükümler ne ise ondan başka bir şeye inanacak gibi bir halin de yok.
Ben en başta Trabzonsporumuza yapılan nice haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında, bütün siyasi oluşumların 3 aşağı 5 yukarı hepsinin aynı davrandığını, benim için “bu konuda” aynı kefede olduklarını yazdım. Bütün siyasi oluşumlar şike konusunda benim için aşağı yukarı “aynı kefede” ama memleketle ilgili başka konularda “aynı kefede” olmadığı halde, normal şartlarda oy vereceğim partiyi kendimce cezalandırıp boş oy (TS şampiyon da yazdım diye tekrar eklememe gerek yok sanırım..) attığımı örnekledim.
Evet, mesela iktidardaki partiyi diğerlerine göre bir yere kadar “daha çok suçlamak”, bir yere kadar “diğerlerine göre daha çok kızmak” normaldir. Ama her konuda her koşulda iktidara muhalif oldukları halde, şike konusunda hiç de muhalif olmayan diğer partilerin hiç mi suçu yok? Şike yasası meclisten sadece iktidar partisinin oyları ile mi geçti? A partisi B partisi C partisi karşı çıktı da biz mi duymadık? (BBP ye şerh koyalım istersen, senin ifade ettiğin gibi TS yanında yer aldıysa, şike yasası çıkarılırken karşı çıktıysa ve benim haberim olmadıysa ve GERÇEKTEN BU HAMLESİ SİYASİ BİR HAMLE DEĞİL DE SAMİMİ İSE o da benim hatam olsun.) Hiçbir zaman olmadığı kadar hep birlikte Fenerbahçe için birleşip uzlaşmadılar mı? Uzlaştılar.
Ayrıca hepimiz için Trabzonspora olan tutkumuzun, sevgimizin yanında, özelikle ülkenin kritik dönemlerden geçtiği süreçlerde, tamamen yok sayamayacağımız sorumluluklarımız, Trabzonspor dışında başka değerlerimiz de var. O yüzden benim açımdan, “kendi halinde, elinde herhangi siyasi veya başka türlü bir güç olmayan sade bir Trabzonspor taraftarının” memleketimiz için kendince en hayırlı gördüğü partiye (A, B, C fark etmez) oy vermesi, öyle senin düşündüğün gibi yerden yere vurulacak bir davranış değil.
-Hele hele yeri geldiğinde kulüp başkanlarımız, yetkililerimiz, teknik direktörlerimiz, TS’nin ekmeğini yemiş, Trabzonun ekmeğini yemiş, suyunu içmiş nice üst düzey yetkili bile, bizzat hakkımızı çalan hırsızlar ile, şikeciler ile gayet mutlu mutlu pozlar verirken ve kendileri hakkında övgüler düzerken.. (Pozizyon, mevki gereği iletişim kurmak zorunlu olabilir ama övgüler düzmek; karşı taraf, gayet ağır/ciddi/güçlü dururken, en azından karşısında o kadar sırıtmaya/küçülmeye gerek yok.)
-Hele hele TS adına konuşan etkin bütün yorumcular, insanlar bırakın şike konusunda, keyfi gelince konuşan Erman Toroğlu gibi bizim camia ile alakası olmayan birinin yarısı kadar bile konuşmak, şimdiki hakem hatalarını eleştirmekten bile korkarken..
-Hele hele siyasilere, iktidara yakın olanlar kendi istikballeri için her fırsatı kullandıkları halde, TS için iki kelime etmeye bile zahmet etmezken..
(bu liste böyle uzar gider..)
tuzu yukarıdakiler kadar kuru olmadığı için aynı zamanda “memleketini istikbalini de düşünmek zorunda olan” sade TS’li vatandaşların verdiği/vermediği oyu bu kadar hiddetle/acımasızca sorgulamak da bana göre haksızlıktır.
Ama ben tüm bu düşüncelerime rağmen, şike döneminde, kendimce tepki koymayı tercih ettiğimi de söylüyorum.
Bunun üstüne sen geliyor ve artık hangi "ezber" hükümler nedeniyle bilmiyorum, haddini aşıyor ve karşındakinin niyetini sorguluyorsun.
“Hiçbir şey yapamıyorsan şampiyon Trabzon yazar atardın” diyorsun. Sonrasında “E zaten öyle yaptım” denince de, en azından pardon diyeceğine, aynı saplantılı aynı saygısız üslubun ile devam edip, bu sefer de karşındakinin samimiyetini sorgulamaya kalkışıyorsun..
ve “banane banane yine inanmam, o zaman şunun üstüne yemin et bakalım, bak ben etmeye hazırım” gibi komik bir teklifte bulunuyorsun..
İlahi renkdaşım.. Bu yaklaşımın, nasıl tarif etsem, karşılıklı yeminleşme teklifinin mi desem, bizim gibi koca koca insanlar için çocukça ve gülünç kaçtığını hiç mi fark edemiyorsun gerçekten?
Ne olacak ikimiz de yemin edince? Daha iyi yemin eden daha çok Trabzonsporlu mu olacak? E taman sen peşinen daha çok Trabzonsporlu ol. Keşke ol. Ben daha az Trabzonsporlu olarak bundan sadece mutlu olurum.
Ama yine de eğer sen de;
-bu sefer gerçekten mutlu olacaksan,
-daha komik başka bir teklifle gelmeyeceksen,
-her ne kadar çocukça bulsam da, kendime ve hatta sana bu durumu yakıştırmasam da,
-inandırıcı olmak için bir şeyler üzerine yemin etmek gibi alışkanlıklarım olmasa da, hatta genel prensip olarak yemin etmeyi doğru bir davranış olarak görmesem de,
-öyle veya böyle benim gibi Trabzonspor yüzünden efkarlanan, dertlenen senin gibi birinin, diğer Trabzonspor sevenleri ile ilgili peşin hükümleri vb. nedeniyle içinde bulunduğu derin yanlışı fark edebilmesi adına,
“tam da yukarda yazdığın gibi” yemin eder, ilgili ilk seçimde oyumu da ona göre atarım.
Ben ise senin beyanını esas alır, inanırım. Zaten mutlaka öyle yapmalısın, yapmazsan kötü Trabzonsporlusun da demiyorum. O yüzden senin boşuna yemin edip günaha girmeni de istemem.
Ancak öncelikle,
-seninle aynı takıma gönül vermiş, şahsen tanımadığın insanların niyetini, samimiyetini sorgulamaya kalkıştığın için, kullandığın çirkin kelimelerin için özrünü dileyip,
-bundan sonrası için de, en azından bu forumda hiçbir başka Trabzonsporluya karşı, sırf seninle aynı düşünmüyor, herhangi bir olaya tam olarak senin baktığın açıdan bakmıyor diye, asgari nezaket sınırlarını, haddini aşacak ifadeler kullanmayacağına (sana karşı bir saygısızlık, kişisel sataşma vb. olmadığı sürece tabi), lüzumsuz, kısır tartışmalara yol açmayacağına,
-özetle bundan sonra “tartışma adabına uygun hareket edeceğine” dair söz vermeni beklerim..
Bak yine bir şeyler üzerine yemin etmene falan gerek yok. Sözlerin ve beyanın benim için yine esastır..
yorum Yap:
-
Evet macin hakemi, tetikci Bitiken..bana 2004/05 yilini hatirlatti..GAntep maci, hakem Papila..bizi o macta da dogramasina ragmen, Gökdeniz ve Fatik Tekke´nin lakayit oyunu olmasa, maci kazanmistik.
Kaldi ki o mac Papila, havada bosa ucan oyuncumauza bile Sari gösteriyordu.
Biz istemiyoruz..daha dogrusu Hoca denilen zat´i Hüseyin, istemiyor, kaciyor. Halbuki takimi iyi kuruyor, hazirliyor ama mac esnasinda ne yaptigini büyük ihtimal kendi bile bilmiyor.
Artik bundan sonra ne olur, icine baska birsey kacar ve bizde istedigimiz aliriz, ya da bu sezonun üstüne soguk bir bardak Su icer, seneye deriz yine
yorum Yap:
-
İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBak havanda su dovmeye gerek yok cok net adam gibi kivirmadan dumduz yaziyorum bu sezon 2011 sezonunda oldugu gibi pis ve kirli bir sezondur sezon sonunda sonuc ne olursa olsun yapilacak ilk secimde yerel genel baskanlik vs. kim oldugunu gozekmesizin 2019 2020 sampiyonu trabzonspordur yazarak atmaya istedigin her kutsal uzerine yemin etmeye hazirim madem siyasetle isin yok ayni seyi senden bekliyorum ilk secimde 2019 2020 sezonu sampiyonu trabzonspordur ...... uzerine yemin ediyorum diye burda soz vermeye hazirmsin tek bir cevap vereceksin ve yemin edecegiz oyle satirlarca yazi yazmaya gerek yok karnim tok artik bunlara..siyasetin ve onun yalakalarinin canlari cehenneme yanit bekliyorum senden
Ancak hayatın ve insanların bu kadar yozlaştığı bir zamanda, benim için öyle veya böyle sırf Trabzonsporlu olabilmek ve daha önemlisi Trabzonsporlu kalabilmek bile (kimileri için sadece Trabzonlu olmaktan kaynaklı milliyetçi duygularla olsa bile) başlı başına dikkate alınacak bir değer.
Ayrıca her fikre saygı duymak zorunda olmasak da, her efkarlı insan belli ölçüde saygıyı hak eder. Çünkü düşünüyor ve dert ediyordur. Zaten sanıldığı gibi insanları fikir ayrılıkları değil, çoğu zaman üslup ayrılıkları ayırır. (Burada da çokça olduğu gibi.) Dertleşememek yani. Velhasılıkelam senin de Trabzonspor konusunda bir şekilde efkarlı olduğun, dertlendiğin belli.
O yüzden bir kere daha yazıyorum.
Ama önce önemli bir noktayı tüm samimiyetimle ama senin de istediğin gibi “çok net, hiç kıvırmadan, dümdüz” belirtmem lazım:
-Öncelikle sadece kendi düşüncelerine odaklanmak yerine, karşındaki insanların gerçekten ne anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışman,
-hiç tanımadığın insanların niyetlerini okuyarak kendince ezber hükümlere varmayı; daha önemlisi insanlar tam olarak senin istediğin gibi düşünmüyor veya davranmıyor diye hemen celallenip aklına ve ağzına ilk gelenleri kusmaya çalışmaman;
-kullandığın bilimum kötü içerikli sözlerin belki farkında olmasan bile aslında senin seviyeni aşağıya çektiğini fark etmen,
(karşındaki insan sessiz kalsa, belki sen de ne laf ettim diye kendinle gururlansan ve hatta başka insanlar seni alkışlasa bile..)
-özetle tartışma adabını öğrenmen gerekiyor.
Bilimum kötü içerikli sözleri sarf etmeden de pekala düşündüklerini aktarabilirsin. O zaman kimseye faydası olmayan kısır tartışmalar yerine, aynı fikirde olmadığın insanlarla bile dertleşebilmen ve hatta bazen ortak bir sonuca, çözüme ulaşman bile mümkün olacaktır.
Bir kere senin çok yanlış algıladığın bir şeyler var. Kimse sana hiçbir şey ispat etmek ya da seni ikna etmek zorunda falan değil. Sanki öyle bir mecburiyet varmış gibi konuşmayı bırak. Kaldı ki kafandaki "ezber" hükümler ne ise ondan başka bir şeye inanacak gibi bir halin de yok.
Ben en başta Trabzonsporumuza yapılan nice haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında, bütün siyasi oluşumların 3 aşağı 5 yukarı hepsinin aynı davrandığını, benim için “bu konuda” aynı kefede olduklarını yazdım. Bütün siyasi oluşumlar şike konusunda benim için aşağı yukarı “aynı kefede” ama memleketle ilgili başka konularda “aynı kefede” olmadığı halde, normal şartlarda oy vereceğim partiyi kendimce cezalandırıp boş oy (TS şampiyon da yazdım diye tekrar eklememe gerek yok sanırım..) attığımı örnekledim.
Evet, mesela iktidardaki partiyi diğerlerine göre bir yere kadar “daha çok suçlamak”, bir yere kadar “diğerlerine göre daha çok kızmak” normaldir. Ama her konuda her koşulda iktidara muhalif oldukları halde, şike konusunda hiç de muhalif olmayan diğer partilerin hiç mi suçu yok? Şike yasası meclisten sadece iktidar partisinin oyları ile mi geçti? A partisi B partisi C partisi karşı çıktı da biz mi duymadık? (BBP ye şerh koyalım istersen, senin ifade ettiğin gibi TS yanında yer aldıysa, şike yasası çıkarılırken karşı çıktıysa ve benim haberim olmadıysa ve GERÇEKTEN BU HAMLESİ SİYASİ BİR HAMLE DEĞİL DE SAMİMİ İSE o da benim hatam olsun.) Hiçbir zaman olmadığı kadar hep birlikte Fenerbahçe için birleşip uzlaşmadılar mı? Uzlaştılar.
Ayrıca hepimiz için Trabzonspora olan tutkumuzun, sevgimizin yanında, özelikle ülkenin kritik dönemlerden geçtiği süreçlerde, tamamen yok sayamayacağımız sorumluluklarımız, Trabzonspor dışında başka değerlerimiz de var. O yüzden benim açımdan, “kendi halinde, elinde herhangi siyasi veya başka türlü bir güç olmayan sade bir Trabzonspor taraftarının” memleketimiz için kendince en hayırlı gördüğü partiye (A, B, C fark etmez) oy vermesi, öyle senin düşündüğün gibi yerden yere vurulacak bir davranış değil.
-Hele hele yeri geldiğinde kulüp başkanlarımız, yetkililerimiz, teknik direktörlerimiz, TS’nin ekmeğini yemiş, Trabzonun ekmeğini yemiş, suyunu içmiş nice üst düzey yetkili bile, bizzat hakkımızı çalan hırsızlar ile, şikeciler ile gayet mutlu mutlu pozlar verirken ve kendileri hakkında övgüler düzerken.. (Pozizyon, mevki gereği iletişim kurmak zorunlu olabilir ama övgüler düzmek; karşı taraf, gayet ağır/ciddi/güçlü dururken, en azından karşısında o kadar sırıtmaya/küçülmeye gerek yok.)
-Hele hele TS adına konuşan etkin bütün yorumcular, insanlar bırakın şike konusunda, keyfi gelince konuşan Erman Toroğlu gibi bizim camia ile alakası olmayan birinin yarısı kadar bile konuşmak, şimdiki hakem hatalarını eleştirmekten bile korkarken..
-Hele hele siyasilere, iktidara yakın olanlar kendi istikballeri için her fırsatı kullandıkları halde, TS için iki kelime etmeye bile zahmet etmezken..
(bu liste böyle uzar gider..)
tuzu yukarıdakiler kadar kuru olmadığı için aynı zamanda “memleketini istikbalini de düşünmek zorunda olan” sade TS’li vatandaşların verdiği/vermediği oyu bu kadar hiddetle/acımasızca sorgulamak da bana göre haksızlıktır.
Ama ben tüm bu düşüncelerime rağmen, şike döneminde, kendimce tepki koymayı tercih ettiğimi de söylüyorum.
Bunun üstüne sen geliyor ve artık hangi "ezber" hükümler nedeniyle bilmiyorum, haddini aşıyor ve karşındakinin niyetini sorguluyorsun.
“Hiçbir şey yapamıyorsan şampiyon Trabzon yazar atardın” diyorsun. Sonrasında “E zaten öyle yaptım” denince de, en azından pardon diyeceğine, aynı saplantılı aynı saygısız üslubun ile devam edip, bu sefer de karşındakinin samimiyetini sorgulamaya kalkışıyorsun..
ve “banane banane yine inanmam, o zaman şunun üstüne yemin et bakalım, bak ben etmeye hazırım” gibi komik bir teklifte bulunuyorsun..
İlahi renkdaşım.. Bu yaklaşımın, nasıl tarif etsem, karşılıklı yeminleşme teklifinin mi desem, bizim gibi koca koca insanlar için çocukça ve gülünç kaçtığını hiç mi fark edemiyorsun gerçekten?
Ne olacak ikimiz de yemin edince? Daha iyi yemin eden daha çok Trabzonsporlu mu olacak? E taman sen peşinen daha çok Trabzonsporlu ol. Keşke ol. Ben daha az Trabzonsporlu olarak bundan sadece mutlu olurum.
Ama yine de eğer sen de;
-bu sefer gerçekten mutlu olacaksan,
-daha komik başka bir teklifle gelmeyeceksen,
-her ne kadar çocukça bulsam da, kendime ve hatta sana bu durumu yakıştırmasam da,
-inandırıcı olmak için bir şeyler üzerine yemin etmek gibi alışkanlıklarım olmasa da, hatta genel prensip olarak yemin etmeyi doğru bir davranış olarak görmesem de,
-öyle veya böyle benim gibi Trabzonspor yüzünden efkarlanan, dertlenen senin gibi birinin, diğer Trabzonspor sevenleri ile ilgili peşin hükümleri vb. nedeniyle içinde bulunduğu derin yanlışı fark edebilmesi adına,
“tam da yukarda yazdığın gibi” yemin eder, ilgili ilk seçimde oyumu da ona göre atarım.
Ben ise senin beyanını esas alır, inanırım. Zaten mutlaka öyle yapmalısın, yapmazsan kötü Trabzonsporlusun da demiyorum. O yüzden senin boşuna yemin edip günaha girmeni de istemem.
Ancak öncelikle,
-seninle aynı takıma gönül vermiş, şahsen tanımadığın insanların niyetini, samimiyetini sorgulamaya kalkıştığın için, kullandığın çirkin kelimelerin için özrünü dileyip,
-bundan sonrası için de, en azından bu forumda hiçbir başka Trabzonsporluya karşı, sırf seninle aynı düşünmüyor, herhangi bir olaya tam olarak senin baktığın açıdan bakmıyor diye, asgari nezaket sınırlarını, haddini aşacak ifadeler kullanmayacağına (sana karşı bir saygısızlık, kişisel sataşma vb. olmadığı sürece tabi), lüzumsuz, kısır tartışmalara yol açmayacağına,
-özetle bundan sonra “tartışma adabına uygun hareket edeceğine” dair söz vermeni beklerim..
Bak yine bir şeyler üzerine yemin etmene falan gerek yok. Sözlerin ve beyanın benim için yine esastır..En son Latif Özdem tarafından düzenlendi; 03.07.2020, 23:03.
yorum Yap:
-
İlk olarak Latif Özdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEğer yazdığın gibi gerçekten tatmin edecekse boş (geçersiz) oy atarken "Şampiyon Trabzonspor!!" da yazdım zaten.. (Zaten TS ye yapılan haksızlıklar nedeniyle boş oy atmaya karar vermiş, göze almış birinin bu kadar basit bir şeyi düşünemeyeceğini, bunu bir tek senin düşünebileceğini mi zannediyorsun?)
Burası siyaset forumu değil, Trabzonspor forumu. Ben siyasetin tek taraflı olarak eleştirildiğini gördüğüm için bunun yanlış olduğunu, 3 aşağı 5 yukarı benim için hepsinin bu konuda aynı kefede olduğunu aktardım. Bu benim görüşüm.
Elbette sen hür iraden ile bu görüşe katılırsın veya katılmayabilirsin. İnsanların seninle aynı düşünmediği zamanlarda kendine ve sinirlerine hakim olmakta zorlanıyor, kendi iç dünyanda bir takım ciddi sıkıntılar yaşıyor da olabilirsin. Sen ve senin gibi düşünenlerin, davrananların "kusursuz, adaletin sembolü"; senin gibi davranmayanların hatta tam olarak senin gibi düşünmeyenlerin ise "doğruluktan, dürüstlükten, haktan, adaletten" yoksun, bihaber olduğu yönünde gibi bir takım sanrıların olabilir..
Çok sevdiğimiz "Trabzonsporumuz için" ama aynı zamanda "uğruna canımızı feda edeceğimiz bu güzel vatanımız için" en doğrunun, en güzelin ne olduğunu "bir tek senin dert ettiğini" zannedebilir, bir tek senin kararının, tavrının doğru olduğunu düşünebilirsin. Bütün bunların hepsi senin kişisel tercihin, senin kararın..
Ama sırf "SENİN ARZU ETTİĞİN PARTİYE OY VERİLMEDİ DİYE" diye sinirlerine ve kendine hakim olamayıp, haddini bu denli aşarak, benim veya bir başkasının kendi hür iradesi ile, en temel hakkını kullanarak verdiği oyu sorgulayamazsın..
En fazla hakaret edebilirsin..
Bu da senin kendi seviyeni, kendi saygınlığını ele verir. Zira herkes karşısındaki insanlara gösterdiği saygı kadar (kendisine yapılan saygısızlıklara cevap vermek zorunda kalmak haricinde) saygındır.
Bu tatsız konuşmalara şahit olmak zorunda kalan diğer arkadaşlardan kendi adıma özür dilerim. Eğer forumda diğer üyelerin hoşumuza gitmeyen görüşleri karşısında sinirlerimize hakim olmayıp, kişisel sataşmalarda, hakaretlerde bulunmak forum kurallarına aykırı ise, forum yönetici arkadaşlarımızdan bu konuda gerekli aksiyonu almalarını arz/talep ediyorum.
Yok eğer bu tarz çirkin konuşmalar normal ise, veya bu tarz konuşmaların kabul görüp görmeyeceği kimlerin tarafından yapılıp yapılmadığına göre değişiyor ise, o zaman forum üyeliğinden nasıl çıkılabileceği hakkında beni bilgilendirebilirlerse çok memnun olurum.
(Siyaseti zorlamanın tek yolu da filanca yerine falancaya oy vermek, sadece sandıkta tepki koymak değil. Elbette olabilirdi bu da toplu halde tepki koyulabilirdi, belki çok da iyi olurdu ama bu kadar iyi organize olamadığımız için ve her halukarda karşı taraf sayıca bizden çok çok fazla olduğu için ve her parti aslında TS yi dert etmekten ziyade kendi hesabında olduğu için veya memleket konuları yanında futbol 2. plana atıldığı için olmadı.
Lakin iddia ediyorum çok uzağa gitmeye gerek yok, birbirimize suç atmak, hakaret etmek yerine, buradaki bütün üyelerin hepsi değil sadece yarısı, çok da geçmişe gitmeden, sadece bu sezon, hakkımızın en çok gasp edildiği son dönemlerde, A dan Z ye medyadaki bütün Trabzonspor yorumcularına (HATTA BİR KISMI BU PLATFORMDAN ÇIKMIŞ TS YORUMCULARINA!) "Olcay Abi, Erdal Abi, Barış Abi, Mehmet Yılmaz Abi, şu abi, bu abi, ne iyi konuştun" diye övgüler düzeceğine",
-gerçek anlamda TS haklarını savunamadıkları için, kendi istikballeri dışında TS yi dert etmedikleri için, ya da hakem hataları konusunda bile hakkımızın yendiğin ifade ederken o kadar "KORKAK" oldukları için, o kadar "PASİF" kaldıkları için küfür etmeden ama etkili ve ağır bir şekilde eleştirse, sıkıştırsa, zorlasa, en basiti sosyal medya hesaplarına yüklense, hatta gerekirse filancanın bizi temsilini kabul etmiyoruz dese;
-hatta ve hatta bu yorumcularından, özellikle iktidardaki etkin kişilere yakın olanları (varsa muhalefetteki bütün siyasetçiler ile iletişim halinde olanları da), siyasi tanıdıklarını sadece "devlete, hükümete yakın kanallardaki kendi koltuklarını sağlamlaştırmak, kendi kariyerleri için kullanmak yerine" o tanıdıklarının karşısına çıkıp risk alarak konuşmaları, en azından "TS ye, Trabzon şehrine ettiğimiz bu kadar haksızlık da ayıp oluyor, başkanım, bakanım, milletvekilim, parti başkanım" vb. diyebilmeleri konusunda sıkıştırsak,
emin olun onlar da TS tarafındaki bütün sevenlerini kaybedince hiçbir karşılıkları olmayacağı için mecburen çok daha etkin konuşmak zorunda kalırlar. Ya da ilgili TV kanalları hiç istemeseler de yerlerine çok daha etkin konuşabilen başkalarını getirmek zorunda kalırlar.
Bunlar da zincirleme olarak olumlu etki yapar. Fark yaratır. En azından hakem hataları az da olsa azalır.
Bizim 1 tane bile Rıdvanımız yok, diğer takımların ise her platformda azılı savunucuları var. Ama ne yazık ki ben bu yorumcuların görüşlerinin, paylaşımlarının altında daha çok hep aslansın, kaplansın abi gibi yorumlar görüyorum. Oysa Rıdvan bile çok mecbur kalıp fenerin aleyhinde olacak en ufak şey söylediğinde bütün Fenerliler toplu halde linç ediyor. O da anında hizaya geliyor onlar adına.
Bizim en önemli sorunlarımızdan biri de budur. Ama kimse burada, bu önemli konuda, tek kelime bile etmemiş, etmiyor çok enteresan.)
Derdi gerçekten "Trabzonspor" olan tüm arkadaşlara selamlar, sevgiler, saygılar..En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 03.07.2020, 11:41.
yorum Yap:
yorum Yap: