Eleştirinize katılmıyorum. Ülkemizde altyapıdan a takımlara geçiş hep sıkıntılı olmuştur, hem altyapıların teknik yetersizliği, hem altyapı-a takım kopukluğu hem de taraftar psikolojisi sebebiyle. Dolayısıyla bu oyuncuları kazanmanın yolu, onları sürekli ama az az oynatmaktan geçiyor. Bugüne kadar kaybettiğimiz, patlamasını bekleyip elimizde patlayan oyuncuların bir kısmını böyle kaybettik biz. Dandik takımımızda bizi kurtarsın ümidiyle genç oyuncuyu sahaya sürürüyoruz, kaldırabileceğinden kat kat fazla sorumluluk veriyoruz, sonra da arkasından bir sürü küfür ediyoruz. O dalga geçtiğimiz Aykut'lar, Abdülkadir'ler, Zeki Yavru'lar hep böyle böyle kaybediliyorlar işte, bunu unutmayın. Bunlar yeteneksiz olduğu, aptal oldukları için değil, doğru eğitilemedikleri için gelişemediler.
Mertcan Çam denen adam 9-0'lık kupa maçında oyuna girdi, yanlış taç attı diye yuhalandı, var mı ötesi. Bir de bunu yenildiğimiz bir maçta yaptığını düşünün, aman allahım. Ondan sonra bizim altyapıdan neden adam çıkmıyor, çıkmaz tabi, çok bile bizim gibi ülkeye.
Hemen çıkıp 90 dakika oynasın demiyorum zaten sizinle aynı şeyleri söylüyorum. Tabiki az az süre alarak başlayacak ancak oyuna girmek için 2-3 fark olmasını bekleyecekse kenarda eriyip gider. Taraftarın eleştirisi tepkisi her zaman olacak bu kesin ve genç oyuncular bunlardan ilk başta etkilenecek. Mertcan'ın saçlarını bile eleştiren taraftarlar gördüğüm için bunlara şaşırmıyorum.
Seneye eğer Lucescu gelirse en büyük isteğim çok kaliteli bir altyapı hocasının gelmesi. Bugün dediğim gibi altyapı hocalarının oyunculardan daha fazla maaş aldığı bir takım istiyorum hayal ediyorum.
Bu takım ileriye top taşıyamaz bu ortsaha Ada'm eksiltemez Adrianı henrique yi arar olduk. Fakat şu da var ki takımdaki çoğu futbolcu takımı benimsemiyor işin psikolojik boyutu da var
Yorum