Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Nike’ı genel anlamda beğenirim ama bence yavaş yavaş sponsor veya tedarikçi her neyse değiştirmenin zamanı geldi. Bir tarz değişikliği gerekiyor. Daha özel bir muamele göreceğimiz bir firma ile anlaşmanın yolları aranmalı.

Yorum

• Yahu şu başlıkta afs abiyi bilenler bilir. Kaç kere söyledi şuan pazarlama marka değeri fiyat performans olarak en ideali nike.

Kendimce ben de anlatayım. Nike bu forma işinde özellikle kumaş teknolojileri pazarlama stratejileri kattığı marka değeri gibi konularda sektör lideri hatta sektörün öncüsü. Milli takımlar olsun kulüp düzeyinde olsun resmen forma akımı yaratıyor bir kaç ay içinde çok rahat bir şekilde. W

Özellikle bu başlıkta büyük bir yanlış anlaşılma ve yanlış bir beklenti var. Nedir o ?

Özel muamele özel forma beklentisi.

Çok saygıdeğer hanımefendiler,beyefendiler ve sevgili küçük kardeşlerim.

Bu iş serbest piyasa ekonomisi içinde oluyor. Çok avam tabirle ne kadar ekmek o kadar köfte.

Trabzonspor bizim canımız ciğerimiz, bizim için bir numaralı kulüp. Tamam ama bu hiç bir üretici için böyle değil. Forma üreticileri formalarını anlaştıkları kulüplerin tarihine,önemine binaen anlaşmalar yapıp tasarlamıyor. Tamamen maddi şartlara göre düzenleniyor bunlar. Yani lottoyla anlaşsanız bile lotto yetkilileri gelip " yaav Trabzon çok böyük kulüp yav derhal ne isterlerse en kaliteli kumaş en iyi tasarım en ucuza yapın biz kimiz sonuçta koskoca Trabzonun yanında " demeyecek ama çoğu renktaş böyle bir beklenti içinde. Arkadaşlar bunu çıkartın aklınızdan, yarın öbür gün tekstil fabrikanız olsun bu yazdığım örneği siz bile yapmayacaksınız çünkü mümkün değil reel dünyada böyle bir anlaşma şekli.

He şöyle bir durum var. Nike herkese katalog formamı veriyor yoo hayır. Özel tanıtım pazarlama çalışmaları ve gereğinde forma tasarımı yapmıyor mu ? Yapıyor. Ama tahmin ettiğiniz üzere yüksek fiyatlara oluyor bu işler.

Örnek veriyorum tanıtım pazarlama tedarik vs. üst kalitede ya da size özel bir forma paketini nike ile 500 tlye yaparken belki umbroyla anlaşıp 150 200 tl ye yaptırırsınız. Ama ne karınız olacak ?

Kumaş kaliteniz ve küresel pazarlama stratejiniz ve gücünüz 150 tl karşılığında aldığınız hizmetle yeterli olabilecek mi nike ile rekabet için ?

Arkadaşlar McDonaldization diye bir kavram vardır. İnceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Gerisi bize kalan bir durum, yönetişim becerisi. En basit örneği bu sezon hem parçalı forma hem çubuklu forma malumunuz.

Parçalı forma hem kesimi hem kumaş kalitesi ile çubuklu formayı katlıyor resmen. Çubuklu hem kesim kötü hemde muşamba gibi bir kumaşı var. Şimdi tutupta bunun için ooo nike berbat nike rezil hep bize böyle zaten demenin bir manası var mı ? Bak olunca ne güzel oluyor parçalı da olduğu gibi..

Doğru ekonomik anlaşmayı yapacaksınız nike ile. Nike a gayet kurumsal olacaksınız ki nike da size o mükemmel kurumsallığından bir parça aktarsa çok kalite işlerle karşılaşırız zaten. Ama sen parayı verme forma seçimlerine geç kal bir planın olmasın yahu daha kendi armamız hizalayıp basamıyoruz arkadaşlar farkında mısınız ? Acı ama gerçek kimse kızmasın yani malesef bu bizim gerçeğimiz.

Nike a bana düz beyaz forma yolla diyorsun adamda sana senin istesiğin kalitede şekilde yolluyor sen kendi bünyende tuhaf bir tasarım yapmaya çalışıp basıyorsun formaya sonra bizim taraftar ooo bu ne biçim forma nike amblemi bile siyah.. e sen adamdan onu istiyorsun adam da sana onu yolluyor ne diyecekti abi yok yaaav siz koskoca Trabzonsporsunuz biz size çocuklarla konuşur ayarlarız bordo ya da mavi logolu kalıplardan depoda kalmış olması lazım ucuza bağlarız mı diyecekti ?

Lakin bu mesaj biraz uzun olduğundan belki de çok okunmayacak ancak dilim döndüğünce ben de bu konuyu kendi bakış açımla anlatmaya çalıştım tabi herkesin görüşüne saygımız var herkesin gönlünde yatan bir marka olabilir bu bahsettiğim kavramlar kadar doğal bir gerçek.
      Saygılar.
      O beğenmediğiniz, ötekileştirdiğiniz küçük şehrin, hepinizi korkutan büyük sevdası.

Yorum

• okundu [MENTION=24365]MertcaN.K.*61[/MENTION]

Yorum

• İlk olarak MertcaN.K.*61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yahu şu başlıkta afs abiyi bilenler bilir. Kaç kere söyledi şuan pazarlama marka değeri fiyat performans olarak en ideali nike.

Kendimce ben de anlatayım. Nike bu forma işinde özellikle kumaş teknolojileri pazarlama stratejileri kattığı marka değeri gibi konularda sektör lideri hatta sektörün öncüsü. Milli takımlar olsun kulüp düzeyinde olsun resmen forma akımı yaratıyor bir kaç ay içinde çok rahat bir şekilde. W

Özellikle bu başlıkta büyük bir yanlış anlaşılma ve yanlış bir beklenti var. Nedir o ?

Özel muamele özel forma beklentisi.

Çok saygıdeğer hanımefendiler,beyefendiler ve sevgili küçük kardeşlerim.

Bu iş serbest piyasa ekonomisi içinde oluyor. Çok avam tabirle ne kadar ekmek o kadar köfte.

Trabzonspor bizim canımız ciğerimiz, bizim için bir numaralı kulüp. Tamam ama bu hiç bir üretici için böyle değil. Forma üreticileri formalarını anlaştıkları kulüplerin tarihine,önemine binaen anlaşmalar yapıp tasarlamıyor. Tamamen maddi şartlara göre düzenleniyor bunlar. Yani lottoyla anlaşsanız bile lotto yetkilileri gelip " yaav Trabzon çok böyük kulüp yav derhal ne isterlerse en kaliteli kumaş en iyi tasarım en ucuza yapın biz kimiz sonuçta koskoca Trabzonun yanında " demeyecek ama çoğu renktaş böyle bir beklenti içinde. Arkadaşlar bunu çıkartın aklınızdan, yarın öbür gün tekstil fabrikanız olsun bu yazdığım örneği siz bile yapmayacaksınız çünkü mümkün değil reel dünyada böyle bir anlaşma şekli.

He şöyle bir durum var. Nike herkese katalog formamı veriyor yoo hayır. Özel tanıtım pazarlama çalışmaları ve gereğinde forma tasarımı yapmıyor mu ? Yapıyor. Ama tahmin ettiğiniz üzere yüksek fiyatlara oluyor bu işler.

Örnek veriyorum tanıtım pazarlama tedarik vs. üst kalitede ya da size özel bir forma paketini nike ile 500 tlye yaparken belki umbroyla anlaşıp 150 200 tl ye yaptırırsınız. Ama ne karınız olacak ?

Kumaş kaliteniz ve küresel pazarlama stratejiniz ve gücünüz 150 tl karşılığında aldığınız hizmetle yeterli olabilecek mi nike ile rekabet için ?

Arkadaşlar McDonaldization diye bir kavram vardır. İnceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Gerisi bize kalan bir durum, yönetişim becerisi. En basit örneği bu sezon hem parçalı forma hem çubuklu forma malumunuz.

Parçalı forma hem kesimi hem kumaş kalitesi ile çubuklu formayı katlıyor resmen. Çubuklu hem kesim kötü hemde muşamba gibi bir kumaşı var. Şimdi tutupta bunun için ooo nike berbat nike rezil hep bize böyle zaten demenin bir manası var mı ? Bak olunca ne güzel oluyor parçalı da olduğu gibi..

Doğru ekonomik anlaşmayı yapacaksınız nike ile. Nike a gayet kurumsal olacaksınız ki nike da size o mükemmel kurumsallığından bir parça aktarsa çok kalite işlerle karşılaşırız zaten. Ama sen parayı verme forma seçimlerine geç kal bir planın olmasın yahu daha kendi armamız hizalayıp basamıyoruz arkadaşlar farkında mısınız ? Acı ama gerçek kimse kızmasın yani malesef bu bizim gerçeğimiz.

Nike a bana düz beyaz forma yolla diyorsun adamda sana senin istesiğin kalitede şekilde yolluyor sen kendi bünyende tuhaf bir tasarım yapmaya çalışıp basıyorsun formaya sonra bizim taraftar ooo bu ne biçim forma nike amblemi bile siyah.. e sen adamdan onu istiyorsun adam da sana onu yolluyor ne diyecekti abi yok yaaav siz koskoca Trabzonsporsunuz biz size çocuklarla konuşur ayarlarız bordo ya da mavi logolu kalıplardan depoda kalmış olması lazım ucuza bağlarız mı diyecekti ?

Lakin bu mesaj biraz uzun olduğundan belki de çok okunmayacak ancak dilim döndüğünce ben de bu konuyu kendi bakış açımla anlatmaya çalıştım tabi herkesin görüşüne saygımız var herkesin gönlünde yatan bir marka olabilir bu bahsettiğim kavramlar kadar doğal bir gerçek.
          Saygılar.
          Bir FIRTINA tuttu bizi...!

STSL | 2010-2011 | 7. Şampiyonluk

Yorum

• Bize formayı tepeden tırnağa yapacak bir sponsor lazım. Yok logoyu ben basayım, sen düz formayı gönder gibi küçük işlere girmeyeceğimiz bir sponsor.

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bize formayı tepeden tırnağa yapacak bir sponsor lazım. Yok logoyu ben basayım, sen düz formayı gönder gibi küçük işlere girmeyeceğimiz bir sponsor.
              Formaya armayı basmanın maaliyetinden kıstığımız için biz basıyoruz. Yoksa forma başına Nike ' a verdiğimiz ücret artarken karımız düşüyor. O yüzden Trabzonspor en detaysız formaları sipariş ediyor.NB ' ye de geçsen aynı mantıkla formalar sipariş edilecek. Bunun sponsorla bir ilgisi yok bunu kimse anlamıyor

Yorum

Bize formayı tepeden tırnağa yapacak bir sponsor lazım. Yok logoyu ben basayım, sen düz formayı gönder gibi küçük işlere girmeyeceğimiz bir sponsor.
                bu sponsora sahip olabilmek icin önce 100 bin satmalisin
                "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Hangi maliyet arkadaşlar?

Beyaz formadaki siyah logoyu istediğin renkte üretmenin ne maliyeti olabilir. Bu formalar uzayda üretilmiyor. Tekstil o kadar da karmaşık bir iş değil. Siyah logolu formadan 1 Milyon adet üretmek yerine 10 farklı renkten 100'er bin adet üretmenin ekstra ne maliyeti olacak. Adam makinenin düğmesine basıyor ve 1 milyon formanın logosu tek bir operasyonla mı dikiliyor. Alt tarafı üretim esnasında ip ya da boyanın -herneyse- rengi değişecek. İşi olduğundan karmaşık ve maliyetli göstermenin anlamı yok bence.

Alttaki formanın logosu mavi olmuş. Dünya kadar para ödemişizdir yazık ya. Hiç bilmiyoruz bu işleri valla.

En son merdeme tarafından düzenlendi; 17.08.2017, 10:50.

Yorum

• Bir şey yazıyoruz hep aynı şekilde cevap veriliyor. O zaman yüz bin tane forma satmamız lazımmış. Dünya üzerindeki bütün takımlar 100 bin tane forma satıyor bir tek biz satamıyoruz doğru. Sen amatör gibi Nike'tan siyah logolu forma alıp formanı kendi tasarlamaya çalışırsan 100 bini rüyanda görürsün. Bir de utanmadan 20 liralık tişörte 150 lira fiyat etiketi koyarak taraftarı aptal yerine koyarsan 10 bin forma bile satamazsın.

Yorum

Bir şey yazıyoruz hep aynı şekilde cevap veriliyor. O zaman yüz bin tane forma satmamız lazımmış. Dünya üzerindeki bütün takımlar 100 bin tane forma satıyor bir tek biz satamıyoruz doğru. Sen amatör gibi Nike'tan siyah logolu forma alıp formanı kendi tasarlamaya çalışırsan 100 bini rüyanda görürsün. Bir de utanmadan 20 liralık tişörte 150 lira fiyat etiketi koyarak taraftarı aptal yerine koyarsan 10 bin forma bile satamazsın.
                      heryerin kendine göre pazarlama yöntemleri var

sen slovakya gibi bir ülkede tabii 100 bin sat diyemezsin, ama oraya göre az satan ama reklami büyük klübe sponsorluk yaptin mi bütün ülkeye erismis olursun
                      birde kisi basi gelirin yüksek olusunlan diger ürünlerden yaptigin kazanc cabasi

Türkiyede lokomotifler belli, onlarin alasmalarida ortada
                      bunu anlamak zor olmamali

bizim bu markalara ek bir getirimiz olmayacagindan adamlar tabiiki rakamlara bakiyor

Ünal Karaman

Yorum

• Gençlerbirliği evet çok büyük bir takım ki formaları güzel ve vefat eden başkanlarının anısı için formasında logo altına imza ve tarih işlettirmişler. Bizde daha 100.000 forma satacazda nike bize özel forma yapcak yok elit e alcak filan diye uğraşalım. Yaw he he
                        Yahu 50.yılımız gelmiş formamızda tek bir tane özel detay yok arkadaş şakamısınız nesiniz anlamadık. Her sene ver beklentiyi sonra yine hüsran.
                        En son the_storm_boy tarafından düzenlendi; 17.08.2017, 13:47.

Yorum

• İlk olarak the_storm_boy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Gençlerbirliği evet çok büyük bir takım ki formaları güzel ve vefat eden başkanlarının anısı için formasında logo altına imza ve tarih işlettirmişler. Bizde daha 100.000 forma satacazda nike bize özel forma yapcak yok elit e alcak filan diye uğraşalım. Yaw he he
                          Yahu 50.yılımız gelmiş formamızda tek bir tane özel detay yok arkadaş şakamısınız nesiniz anlamadık. Her sene ver beklentiyi sonra yine hüsran.
                          iste bir kulüp ancak bukadar düser
                          taraftarimiz artik kendini 3bin forma satimi rekor olan kulüp ile ile kiyasliyor
                          forma satimindan gelir beklentisi 0 olan bir takim ile

bin formaya yapilacak nakisi 100bin formaya yapilacak ile

hep isteriz ama ucundan tutalim yok

Ünal Karaman

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            iste bir kulüp ancak bukadar düser
                            taraftarimiz artik kendini 3bin forma satimi rekor olan kulüp ile ile kiyasliyor
                            forma satimindan gelir beklentisi 0 olan bir takim ile

bin formaya yapilacak nakisi 100bin formaya yapilacak ile

hep isteriz ama ucundan tutalim yok
                            Lafa gelince büyük kulübüz. Daha formamıza ufak bir nakış bile yaptıramıyoruz. Hep fasa fiso.

Yorum

• Büyük kulüplerle kıyaslasak "onlar elit kategoride" deniyor. E Gençlerbirliği örneği vermiş arkadaş. Bu sefer de hata oluyor.

Mesele büyüklük küçüklük de değil. Nike bizim sponsorumuz değil, tedarikçimiz. Yani para verip toptan forma satın alıyoruz. Onlar bize sponsor olmadıklarından bize sponsorluk ücreti filan ödemiyorlar. Fakat daha ucuza veriyorlar formaları. Bu nedenle de ekstra taleplerimiz karşılanmıyor.

O zaman şöyle düşünelim; bırakın takımda oynamayı, kadroya giremediği gibi kulüpten de gönderemediğimiz Sefa'nın yıllık ücretinin yarısını Nike'a versek o logolar istediğimiz renk olurdu. İşimize gelince maliyet diyoruz. Taraftar kendisinin ve fotbulcunun üstünde eğreti duran, derme çatma forma istemiyor. Bu kadar.
                              En son merdeme tarafından düzenlendi; 17.08.2017, 14:32.

Yorum

• İlk olarak merdeme tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Büyük kulüplerle kıyaslasak "onlar elit kategoride" deniyor. E Gençlerbirliği örneği vermiş arkadaş. Bu sefer de hata oluyor.

Mesele büyüklük küçüklük de değil. Nike bizim sponsorumuz değil, tedarikçimiz. Yani para verip toptan forma satın alıyoruz. Onlar bize sponsor olmadıklarından bize sponsorluk ücreti filan ödemiyorlar. Fakat daha ucuza veriyorlar formaları. Bu nedenle de ekstra taleplerimiz karşılanmıyor.

O zaman şöyle düşünelim; bırakın takımda oynamayı, kadroya giremediği gibi kulüpten de gönderemediğimiz Sefa'nın yıllık ücretinin yarısını Nike'a versek o logolar istediğimiz renk olurdu. İşimize gelince maliyet diyoruz. Taraftar kendisinin ve fotbulcunun üstünde eğreti duran, derme çatma forma istemiyor. Bu kadar.
                                İmzamı atıyorum. Saygılar.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X