Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak OFLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Şunun altına beyaz şort giyer, 7/24 çıkarmam üstümden . Bunu yeni stad da beyaz şortla hayal etsenize.. Of anam of
    beyaz şort dediğinizde hep rahmetli Kemal Sunal aklıma geliyor

hqdefault.jpg
    Yok, öyle umutları yitirip, karanlıklara savrulmak;
    Unutma aynı gökyüzü altında,bir direniştir yaşamak..
    Nazım Hikmet

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• özel efektlerle photoshop çalışması forma tasarımlar göz yanılmasıdır . gercekte o kadar guzel degıller cok yasadım bunu
      61

Yorum

• İlk olarak Sadettin_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        özel efektlerle photoshop çalışması forma tasarımlar göz yanılmasıdır . gercekte o kadar guzel degıller cok yasadım bunu

nokta atışı bi tespit

Yorum

• .
          En son the_storm_boy tarafından düzenlendi; 11.04.2016, 22:04.

Yorum

• İlk olarak Sadettin_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            özel efektlerle photoshop çalışması forma tasarımlar göz yanılmasıdır . gercekte o kadar guzel degıller cok yasadım bunu
            Aynen öyle sadece bizim tasarımlarımızda değil genel olarak nike olsun adidas olsun sonuçta forma tanıtırken efekt filan kullanıyorlar forma daha hoş görünüyor.

İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Tabii "dogrusu sudur" demek biraz zor cünkü markalamis veya belirlenmis bir sey yok ortada. Zaten sorunumuz da bu.
            Tüzükte sadece "acik mavi ve kapali bordo" ibaresi geciyor.

Ben herhalde 2007'den beri BMN'de renklerin dogru olmadigini her sene formalar ciktiginda dile getiriyorum. Bir kere bir cok insan kirmiziyi bordo saniyor (idi). Ne kadar dil döksende (kapali) kirmizi yerine bordo kullanilmasinin gerektigini insanlar anlayamadi. Nasil olduysa simdilerde mürdüme calan bordo kullaniliyor ve insallah artik kirmiziya geri dönmeyiz. AFS abi de zaten anlatmisti, kurucularimiz renkleri belirlediginde, mürdüme calan bordoyu düsündüklerini söylemisti.

Neyse, gelelim sizin sorunuza. Basket takiminin bordosu fena degil, en azindan kirmizi kullanmiyorlar. Simdi bordo meselesi tartismaya acik. O bordonun bir cok tonlamasi var ve hangisinin dogru oldugunu tartisabiliriz. Bence, göz zevkime göre, basketbol takiminin kullandigi bordo biraz fazla parlak ve pembeye yönelen bir tonu var.
            Ikincisi, tüzügümüzde "kapali bordo" ibaresi geciyor. Yani o bordo o kadar parlak olmamasi lazim ve daha kapali olmasi lazim. The_storm_boy'un sectigi bordo mükemmel sayilir bu konuda. Hem cok parlak degil (ama yine de canli), hem de kapali (yani daha fazla karanlik).

Simdi ikisini bir karsilastiralim ve ne demek istedigim belki daha iyi anlasilir.

Sol tarafda basketbol takiminin bordosu, sagda ise arkadasimizin sectigi ton.
            Simdi "kapali - acik" ikilemesini göz önünde bulundurursak, yani mavinin acik olmasi gerektigi, bordonun da kapali, uyum saglanmasi icin bordonun muhakkak kapali olmasi gerekiyor. Eger basketbol takiminin cok parlak bordosunu secerseniz, ortada bir zitlik olusuyor. Bu durumda hem mavi hem de bordo parlak oluyor ve gözü yoruyor. O yüzden biri doyurucu (kapali olan), biri de parlatici (acik olan) olmasi lazim.

Maviye gelirsek.
            Tüzüge göre acik mavi olmasi gerekiyor. Ama acik mavi o kadar "acik" bir terim ki. Turkuaz rengi de acik bir mavi, veya buz mavisi'de acik mavi. Yani hangi mavi?
            Bir kere önümüzde Aston Villa örnegi var. Bence onlarin kullandigi sönük acik maviyi biz katiyen kullanmamaliyiz. Kendi markalasmamizi yaratmaliyiz. Ayrica civil civil Karadeniz sehrine o sönük mavi yakismiyor (the_storm_boy'un kullandigi mavi). Britanya'ya uygun, cünkü onlarin adasi zaten durmadan bulutlarla kapli oldugu icin, ic karartici bir mavi kullanmalari onlarin tabiatina daha yakin. Biz ise Karadeniz'deyiz. Yesilin, böcegin icindeyiz, yani civil civil bir yer. Yani birinci durum bu.

Ikinci durum ise yukarida anlatmaya calistigim "kapali-acik" durumu. Bordo biraz daha "agir", biraz daha kapali olacak. Mavi ise tersine parlak ve acik. Yani mavi parlamasi gerekiyor, iki rengin uyumu icin.
            Bu yüzden ben o yukaridaki maviyi öneriyorum.

Basketbol takimin kullandigi mavi "baby blue" diye adlandirilan Türkcesi "süt mavisi" olan bir tonda. Bence süt mavisi tonlari bize uygun degil, yani Karadeniz aklima gelince o mavi tonu aklima gelmiyor acikcasi.

Ama Hummel iyi is cikarmis. Onlar bordoyu parlak olan ve maviyi "doyurucu" olarak kullanmislar. Yani mavi biraz sönük, bordo ise parlak olani olmus. Uygunluk bakimindan iyi ama genel anlamda Trabzonspor renkleri bence öyle olmamalidir. Bordo kapali ve sönük (yine de canli) olmasi lazim ve mavi piril piril pirildayan bir parlak acik mavi. Napoli'nin kullandigi tonun bir benzeri olmasi lazim.

En uygun durum bence bu sekilde. Benim düsüncelerim bunlar.
            Güzel tespitler kardeşim. Birde şöyle bir durum var. Misal kulladığımız bordo ve mavi tasarım yaptığımız kalıptan dolayı daha farklı ve güzel görünebiliyor. Burda benim verdiğim mavi renk kodu ile tasarımdaki farklıymış gibi görünebiliyor.
            En son the_storm_boy tarafından düzenlendi; 11.04.2016, 22:04.

Yorum

• Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• İlk olarak the_storm_boy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                Beyaz formamız olacaksa bu tarz bir formamız olmalı bence. Düz beyaz forma ne kadar sponsorlu? olsa da çok sade gözükmekte. Başarılı bir tasarım olmuş. Üretim için zaman olursa bu forma diğer beyaz tasarımlara göre değerlendirilebilir. Teşekkürler.
                Saygılarımla,
                Adem Hotaman.

Yorum

çok güzel olmuş, eline sağlık peki mavi şort mu bordo şort mu? yoksa beyaz devam mı etsin?

Yorum

• Mavi güzel olur yanlarda bordo şeritle konçda bordo

Yorum

• bence de mavi. anlıyorsun bu işten

Yorum

• [MENTION=38380]the_storm_boy[/MENTION] Hocam açıkçası ilk zamanlar yaptığın tasarımlar bayağı basit ve kötüydü ancak büyük gelişim göstermişsin.. Güzel şeyler çıkıyor ortaya tebrikler..

Yorum

• İlk olarak Sefa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          [MENTION=38380]the_storm_boy[/MENTION] Hocam açıkçası ilk zamanlar yaptığın tasarımlar bayağı basit ve kötüydü ancak büyük gelişim göstermişsin.. Güzel şeyler çıkıyor ortaya tebrikler..
                          Teşekkür ederim hocam ☺

Yorum

Beyaz forma dediğin böyle olur işte, bordo ve mavi bir arada kullanılmış, gerçekten çok güzel olmuş.

Yorum

• Kaleci formaları...Not: Önceden yaptığım formalardır.

En son the_storm_boy tarafından düzenlendi; 12.04.2016, 10:17.

Yorum

• arkadaşlar ben dahil herkea göğüs sponsoru konusunda fly emirates ismine kendimizi o kadar adapte ettikki umarım içimizde patlamaz başkan atv deki programda dünyaca ünlü bir firmayla anlaştık yakında açıklayacağız dedi 20 gün oldu ses çıkmadı.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X