O durumu dun TS Club acılısında tesadufen gordugum bir kulup yetkilisiyle konustum ve belirttim. Her sene aynı şeyin oldugunu armanın Trabzon'da yapıldığını bildiğimi ve bir türlü yapıştırma arma olayından kurtulamadığımızı ve arma pozisyonunun tutturulamadığını söyledim. Hatta yanındaki kulup yetkilisi bayan da hak verdi. Ayrıca boyut olarak da ufak, ilk olarak böyle çıkıyor sonradan düzeltiliyor büyüyor dedim vs. Adam da ajandasına not etti ne kadar çözülür sonrasında bilemiyorum. Sonuc olarak özellikle bu sefer bordo formada gecen sene gibi armada değişiklikler yaşanacaktır yine, formayı hemen almayın derim...
Evet, bencede biraz beklemek lazim... Düzeltilir insallah biran önce...
Twitter üzerinden Nevzat Aydın'a şöyle bir soru yönelttim:
Her şeyi katalogdan seçmişken Nike'nin bu güzel fontunu neden kullanmıyoruz?
Nevzat Aydın: Saygı duyuyorum fikrine de Nike da ucundan kıyısından anlıyor bu renk, tasarım ve font kullanımından.
(iç sesim: iyi de önerdiğim zaten yine Nike'ın yeni sezon kataloğunda bulunan yeni tasarladığı bir font. Yani Nike diyor ki; yeni modellerimizi bu fontlarla kullanırsanız daha şık görünür. Font tercihi yapanın Nike değil, bizim yönetim olduğu yönünde bilgiler aldım ayrıca )
A F S: Nike uygulamalarında sorun yok fakat font konusunda formalarla uyumlu daha doğru bir tercih yapılabilir
Nevzat Aydın: Bu forma degrade bizimkiyle alakası yok. Neyse uzatmayalım öyle tercih ettik.
( Yine iç sesim: Görüyoruz degrade olduğunu parmağa değil de işaret ettiğim yere baksanız? )
A F S : Paylaştığım Barcelona'ın değişen formaları ile kurumsal font uyumunu göstermek için bir örnekti sadece, tercih sizin.
Mavi formanın arkasındaki Ülker logosu ve fontlar bordo olmalı mesela
Nevzat Bey twitter üzerinden tebrikleri kabul ediyor ama arada yapılan bu pozitif eleştirileri de dikkate alır umarım.
Barcelona örneğinden gidersen Barça her sezon giydiği forma tasarımlarına uygun fontlar seçiyor. İnce çizgili forma varken daha ince kalın çizgili veya parçalı olunca bold fontlar kullanılıyor. Yeni sezondaki Nike kataloğundaki font son kullanılandan çok daha şık, okunaklı ve modern.
Mavi forma üzerine lacivert yerine bordo uygulanmalı sponsor logosu ve sırt numarası. Bu işin eğitimini almış, sıfırdan font tasarlamış grafik tasarımcı olmamın ötesinde taraftar olarak tam da işimle ilgili bir konuda önerilerimi iletmeye çalıştım ama anlaşıldım mı bilmiyorum.
Trabzonspor forması her zaman güzeldir. Yeni formalarımızın üçü de birbirinden şık. Font konusunda kendi ürettiğim fontlarla kendi çözümümü uygulayacağım görünüşe göre.
En son a f s tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 14:06.
Cok hos duruyor bence... Birde Precision Formamizin Bordo Fontlusu harika olur... Mavi üzerine Mavi de hos ama Bordo ile daha hos olacak görüsündeyim...
Yorum