inter maç forması

inter çocuk forması

BARCELONA
Maç forması

çocuk forması

bayan forması

Ali fuat abi biliyorsundur, zamanından beri senin bu nike'ı tabiri caizse körü körüne savunmana karşıyım. neden bu kadar nike yandaşlığı yapıyorsun. inanki merak etmiyor değilim. sadece şimdiki sponsorumuzun nike ile ilgili olduğuyle ilgili değildir sanırım. eğer böyleysen puma döneminde de bu tutumunu sergilemişmiydin bilmek isterdim. sanırım sergilememişsindir. çünkü puma ile ilgili ne kadar haber ortaya atıldıysa hep pumayı kötüler nitelikteydi. bir başka düşüncemde ilerde adidas'ın olası sponsorluğunda adidas yandaşlığı yapacakmısındır. ki bununda cevabu yine hayırdır. burdan öyle görünüyor çünkü. neden o zaman hep nike'ı müthişmiş gibi gösteriyosun. neden hep en iyiyi nike yapıyor. adidas gibi bir marka hiç mi bir şey yapmıyor. bakınız ben bunları söylerken her zaman dediğim gibi nike giymek bir takıma ayrıcalık sağlar ama bir şeyede körü körüne bağlanmam. hele ki bu konularda.
şimdi gelelim, bana göre, standart dışı bu forma üretim meselesine..kusura bakma ama abi senin dediğin gibi değil bu çubuk işleri. bir firma bir malı yapıyorsa hele ki bu NİKE gibi bir firmaysa tasarımı, çizimi bellidir. bunların dışına çıkılmaz. şimdi ben birşeyin büyüğünü alacağım diye bu tasarımda esnemeler meydana gelmez. sanırım sende bunu biliyorsundur ama dile getiremiyosundur. yukarda verdiğim örneklerde bu açıkça görülüyor. futbolcuların giydiklerinden tutunda çocuk boylarına kadar hepsinde aynı çizgi var.
bir firma bir malın büyüğünü yada küçüğünü yaparken aynı oranda her kısımdan kısar..bu fotoğraf büyültmeye benzer. atıyorum elinde akçabattan Trabzona kadar bir resim var. bu resmi büyüttüğünde mersin görünmez yada küçülttüğünde sınır akyazıya dayanmaz. bilmem anlatabildim mi?
bu nike'ı savunma işini bırakın bence bize üretilen bu çizgili forma ( şimdilik ona öyle bir hata göründü) standartsızdır. gelişigüzel üretilmiştir. firma bunu üretirken her çubuk üzerinde ayrı ayrı işlem yapmak yerine (biz buna ince ayar diyelim) direk kumaş ekliyerek büyük boyunu yapmıştır ( bunada otomatik arama diyelim) yani işin kolayına kaçmıştır. bunun tek anlatılacak yanı budur.
gerçeğide budur. ben bunu böyle yazdım. şimdi muhtemelen çıkacaksınız gene etkili bir dille ( takdir ediyorum çok iyi yazıyorsunuz, bir siyasetçi gibi) bunları yalanlıyacaksınız kişilerin yüreğine su serpeceksiniz. ama benim gibi düşünen az da olsa arkadaşın burda olduğuna inanıyorum. onların için bu yazım.
Bir kez daha söylüyorum kesinlikle nike bize forma yapmasın demiyorum. ben nike giymekten memnunum.
Yorum