Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuzhan Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

bu formadaki türk telekom reklamı gerçekten hoş ve direk neticeye gitmiş. hatta turk telecom şeklinde olursa tadından yenmez sonuçta evrensel bi dil herkezin anlıyacağı tarzda
    çok hoş duruyor bencede İnşallah böyle bir şey olur
    Adalet herkese eşit uygulanırsa güzeldir!!

Yorum

• Taraftarın formasını giyerek maça gitmesi en büyük hayallerimden biri.
      Neden olmasın.

Fakat bunu önce yönetimin sonra taraftarın istemesi lazım.
      Taraftar projelerinde konu ile ilgili öneriler vardı. Öncelikli olarak çocuk ürünlerinden kar alınmamalı veya düşük kar alınmalı. Her sene marka curcunasından ve renk curcunasından kurtulmak için formalarla ilgili belli kriterler oluşturulmalı. Forma modellerden en az biri taraftar seçmeli. Forma ve resmi ürünlere kolayca ulaşılabilmeli ve kredi kartına taksit seçenekleri olmalı.

Forma kültürü, kulübün bu konuda bilinçli hareket etmesi ve taraftarın sesine kulak vermesiyle mümkün olabilir. Yoksa saha içinde 'lisanslı forma al' deyip 20 metre ötesinde korsan ürün satışına müsaade etemeye devam ederseler, biz burada kahrolmaya devam ederiz.

Bu arada yönetime yakınlık meselesine de açıklık getireyim. Yakın olduğum yönetim BMN Yönetimi, oradaki arkadaşlarımı çok seviyor fedakarca çalışmalarını takdir ediyorum. Yönetime yakındır diye kast edilen Trabzonspor yönetiminden de sağ olsunlar, benim bu konulardaki ısrarlı önerilerimden olsa gerek teveccüh göstererek beni arayıp bilgi aldılar. Aramızda bu vesile ile iletişim ortamı oluştu. Elimden geldiğince hislerimize tercüman olmaya çalışıyor aradaki iletişimi sağlmaya çabalıyorum.
      https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• İlk olarak Yavuz Hasan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        renkdaşım 6 forma çıkardı diye altısınıda giyecek değil

bu sene bordo ve turuncu formalarımız çıktı biliyorsun

fakat bordoyu bir maç giydik turuncuyu hazırlık maçlarında giydik

seneye de muhtemelen beyaz ve parçalı forma satışda olur ama giyilmez yada az kullanılır
        Altisida giyilecek degil diyorsunuz ama hemen sonra cok az mac giydiler diyorsunuz... Bu bir celiski degil midir? 3 formamiz olsun bizim olsun, ben böyle düsünüyorum.

turuncu meselesine gelince yanlışım yoksa turuncuyu ilk defa kappa döneminde biz giydik ligde turuncu giyen başka kimse yoktu

bizden bir kaç sezon sonra gençlerbirliği öyle birşey denedi

bu sezonda galatasaray denedi

galatasarayın bu sezon kullandığu formadıki çizgiler ve yazı dikkat ettiyseniz bordo

bordo-turuncu size de biyerden tanıdık geliyor mu

yani kardeşim bizim formalar onlarınkini anımsatmıyor onlarınki bizim formaya benziyor
        Mantik denen bir sey var kardesim. Bir olayi ilk bizim yapmamiz, bizi animsatiyor anlamina gelmez. Bu bir.

Ikincisi ise, GSnin rengi sari-kirmizi, bunun ortasi hangi renk?
        Simdi mantiken o renk, yani turuncu rengi, hangi takimi animsatir? Bordo-Mavi yi mi yoksa Sari-Kirmiziyi mi? Istedigin kadar ilk yapmis ol, turuncu dedigin zaman ilk akla Adanaspor gelir sonra GS.
        Senin dedigine söyle katilirdim, eger biz turuncu rengini 10-30 senedir kullaniyor olsaydik, o zaman dediginde hakli olurdun ama biz 3-5 sene önce bu rengi kullandik, GS de 1-2 sene sonra. Simdi hangi takim bu rengi markalastira bilir? Sen diye biliyor musun biz ilerki 10sene icinde hep yedek renk olarak turuncuyu kullanacagimizi? Peki GS icin ne diye bilirsin? Yani simdi olmasa bile 3 sene sonra artik turuncu dedin mi hangi takim akla gelicek, mantiken düsünelim kardesim...
        Nasil GS mavi rengini markalastiramaz ise bizde o kadar turuncu rengini markalastiramayiz.

sponsorluk ve özel tasarım meselesinde sponsorluk ayrıntılarını bilmediğim için doğru yorum yapamam ama şöyle baasit bir mantıkla işin içinden çıkabilirim

trabzonspor un yakın tarihteki başarıları (yada başarısızlıkları) ortada fakat taraftar kitlesine sahip ürün satışları iyi ama ligdeki diyer büyükler kadar bir ürün satışı yapabileceğini sanmıyorum profosyonel düşünecek olursak nike zaten bize para veriyor sponsorluk gereği

ele gelir bir başarı da yok

trabzonspor un yönetim olarak istikrarı yok her yeni yönetim farklı bir markayla anlaşıyor

ortada böyle bir durum varken soruyorum size nike neden bizim için ekstra bir çabayla özel tasarımlar yapsın
        Ilk olarak Istanbul takimlari kadar taraftarimiz yok, onlar kadarda ürün satamayiz buda dogru, zaten tersinide söylemedim.
        Ama TSnin kücümsenemiyecek bir kitlesi var, taraftari var. Dünyadaki bir cok kulüpten daha fazla taraftarimiz var. Premier ligteki (1.lig) takimlarinin en az 10undan fazla taraftarimiz var ama bu potansiyel degerlendirilmiyor.

Sonra hadi özel cabayi gectim, yani özel isleri, verdikleri sözleri yerine getirselerdi veya düzgün is yapsalardi bu kadar konusmazdim. Allah askina zaten formalarimizi katalogtan veriyorlar, o halde neden bu sezon giydiklerimizi tekrardan bir daha giymek zorunda kaliyoruz? Bunun özel bir calisma,caba ile bir alakasi yok.

Simdi her gelen yönetim baska marka ile calisiyor diyorsunuz peki bunun nedeni yönetimin mi degismesi, yoksa simdiye kadar ki sponsorlarimizin beceriksizligi mi? Onuda gectim, eger Nike istikrar istiyor ise, o zaman neden bize özen gösterip bu istikrari hak etmiyor, biz onlara mahkum muyuz? Bu durumla ilgili yaptigim bir metaforik elestiriyi alintilayayim, durumu anlatan:
        Kurda sormuslar ensen niye bu kadar kalin diye.
        Oda demis namim var diye.
        Ne alaka demisler.
        Kurt demis, namim sag olsun ben hic yorulmadan koyunlar kuzular bana her gün bir kurban getiriyorlar. Tabi hic kosmadan sende bu kadar yesen, seninde ensen bu kadar kalin olur... demis.

Ne alaka?
        Burda Kurt Nike oluyor...
        Yani Nike´in bir nami var gidiyor, yaptigi bir icraat yok o kurt gibi. Ordaki koyunlarda biz oluyoruz...

Simdi gelelim özel calismalara, hani diyorsunya bizim yakin tarihte ne basarimiz var diye? Bak sana simdi ne gösterecegim:

Simdi diyorsunya yakin tarih diye, Aston Villanin yakin tarihine bir bak kardesim. Örnek olsun diye bu kulübü sectim (cok acidan bize benziyor). Ek olarak sunu belirteyim: Aston Villa Birmingham sehrinin bir kulübü. O sehirin 1milyona yakin yasayan insani var. Bunun haricinde Brimingham Cityde yanilmiyorsam tekrardan Premier Lige yükseldi, ayni sehrin köklü bir kulübü. Simdi Aston Villanin taraftarinin bizimkinden fazla olma ihtimali ne kadar?
        Tek artilari ise, yani tek bir nedenden özel tasarim yapiliyor onlara: onlarin lig kalitesi yüksek, yani dünyada cok kisi o ligi seyrettigi icin Nike millete güzel görünmek icin böyle bir strateji izliyor dogal olarak.
        Bizim lig o kadar kaliteli olmasa bile, seyir gücümüzde o kadar olmasa bile, biz bunu taraftar potansiyeli ve kitlemizle dengeliyoruz. Ayrica ömür boyu bundan sonra basarisiz olucaz diye bir sey yok, büyük ihtimalle bu sene sampiyonlar ligine gidecegiz...

Yani demek istedigim, eger bizim yönetim Nike zorlarsa, bizimde yüzümüz güler ama o Kurt-Koyun misali nami var diye burda oturup her yaptiklarini kabul edersek, o zaman bu kafa ile zaten bizden bir sey olmaz, özel tasarim yapsalar bile. Ne demistim bir mesaj önce:

Tamam kabul ediyorum zaten, kulübümüzün ne kadar amatörce davrandigini ama bu onlarada amatörce davranma hakkini vermez!

saygilar

Yorum

• Corinthians 2009 / 2010 sezonu formaları:

Renk meselesinde işin özünü ıskalanıp başka şeyler konuşuluyor.

Yorum

• Siyah forma gayet güzel.
            En son KemaL_Ts tarafından düzenlendi; 11.05.2009, 19:22.

Yorum

• Sport Club Corinthians Paulista, daha çok kullanılan şekilde sadece Corinthians, Brezilya Futbol Kulüpleri arasında en popüler olanlardan biridir. São Paulo'da kurulmuş olan kulübün 24 milyondan fazla taraftarı olduğu bilinmektedir.

Bu arada fotoğraftaki futbolcu Ronaldo

Güney Kore milli takımı forması.

Her markanın kendine ait çizgileri modelleri var. Mesele bu sınırlar içerisinde kendi özgü tarzlar oluşturabilmek.
              Tarz oluşturabilmek için öncelikli olarak bu işe niyetiniz olmalı, daha sonra size özgü renkleri ortaya çıkaracak doğru tasarımları seçmek kalıyor.
              En son a f s tarafından düzenlendi; 11.05.2009, 18:43.

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Renk meselesinde işin özünü ıskalanıp başka şeyler konuşuluyor.
                Bunu derken ne demek istediginiz?

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Çözüm ellerinin altında aslında. Bir baksalar, bir görebilseler çok şey değişecek.
                  Bu çalışmalar çok güzel ve göze de hoş geliyor. Umarım yakın zamanda marka konusunda belli adımlar atılır.
                  Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
                  Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• çok sabırsız davranıyoruz şunun şurasında 20 gün kalmış formalarımızın çıkmasına,zaten bizim asıl sorunumuz arma değilmiydi yavaş yavaş herşey hallolur armayı halletik ensede de büyük ihtimal trabzonspor yazar kumaş kaliteside seneden seneye artar...sabırsızlıkla haziran 1 i bekliyorum..

Yorum

• İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bunu derken ne demek istediginiz?
                      Açıklamaya çalışayım, zira renk konusundaki düşüncelerimi defalarca yazdığım için tekrar edip başlığı okuyanları sıkmak istememiştim.

Renkler markaların logoları kadar belirleyici görsel unsurları. Renkler markaları algılamamızda önemli rol oynuyorlar. Garanti deyince aklımıza yeşil, Akbank deyince kırmızı rengi geliyor. Kurumsal renklerin dışında ana renkleri tamamlayıcı yardımcı renkler de markayı algılamamızda etkili oluyor.

Yedek renk veya yedek forma uygulamasını Kappa döneminde yapmıştık ilk kez. Turuncu bordo formalarımız o senenin en çok satan forması olmuştu. Kappa bir sonraki sezon su yeşili forma yapmıştı. Kappa sözleşmesi olmasına rağmen TS Club için hakkından feragat edince, sonraki sezonun yedek renginin ne olduğunu hiç öğrenemedik.

Avrupa kulüpleri de öncelikli olarak bir satış stratejisi olarak kullandıkları ana renklerin dışında farklı renklerde formalar üretiyorlar. Bu formalar genelde deplasman forması olarak tercih ediliyor. Barcelona kraliyet rengi olduğu için hiçbir ürününde beyaz rengi kullanmıyor aynı şekilde Fenerbahçe logosu hariç hiçbir yerde kırmızı rengi kullanmıyor.

Trabzonspor için yedek renk olarak benim önerim mavinin tonlarının kullanılmasının daha doğru olacağı yönünde. Bordoyu sabit tutarak ( açığı pembeye kadar giden farklı renklere dönüştüğü için ) mavinin bütün tonları o senenin yedek rengi olarak kullanılabilir. Mavinin tonları derken bunu sadece yedek renk kullanacağımız forma için söylüyorum. Ana formalarımızda renklerimiz en doğru tonlarıyla kullanıldıktan sonra, yedek renk olarak bir sene koyu mavi bir sene açık mavi şeklinde bütün tonlar kullanılabilir.

Trabzonspor için turuncu ilk çıkışındaki amaç ve niyetinden uzaklaşıp özel anlamlar yüklenen bir renge dönüştürüldü. Halbuki turuncu, bordomaviyi destekleyecek ön plana çıkaracak renklerden sadece biri idi. Tıpkı bu sene kullanacağımız gri forma gibi.

Allah Trabzonuma birçok güzellikler renkler vermiş. Coğrafyamızda ilham alıp kullanabileceğimiz o kadar çok güzellik var ki. Formamızda olmasa bile diğer ürünlerimizde bordomaviyi besleyecek şekilde bunlar kullanılabilir.

Bir deniz şehri olan Trabzon'un mavinin bütün tonlarını kullanmasının bir mahsuru olmaz heralde.

Trabzonspor taraftarının Kappa'nın yaptığı o güzel ve özel formaya olan sevgisinin, Trabzonspor'u yönetenlerce doğru okunmadığı kanaatini taşıdığım için, asıl meselenin ıskalanıp başka şeylerin konuşulduğu kanaatini taşıyorum.

Yorum

• Dergide okuduklarıma dayanarak nike trabzonspor taraftarı için iyi bir koleksiyon hazırlıyor.
                        Şafak olmuş comolokko

Yorum

• İlk olarak Sadullah KAPICIOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Dergide okuduklarıma dayanarak nike trabzonspor taraftarı için iyi bir koleksiyon hazırlıyor.
                          biraz daha derginin icerigi hakkinda bilgi verebilirmisin. dergiye maalesef ulasamiyoruz :/ !!!

Yorum

• İlk olarak Sadullah KAPICIOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Dergide okuduklarıma dayanarak nike trabzonspor taraftarı için iyi bir koleksiyon hazırlıyor.
                            evet bunu bende duymuştum..

Yorum

• Aktarmaya çalışayım kısa kısa...

Taraftarlarımız çubuklu formayı merak ediyorlar. Bu konudaki gelişmeleri aktaır mısınız?

Çubuklu formayla ilgili ön hazırlıklara başlandı. 2009-2010 sezonu için takıma yönelik rahat ve şık hem de taraftarların beğenisini kazanacak bir trabzonspor koleksiyonu hazırlanıyor.

NİKE pazarlama Direktörünün (Massimo GUINCO) bazı sözleri.

"Önümüzdeki sezon yeni koleksiyonla birlikte ilginin çok daha fazla olmasını bekliyoruz."

"Türk futbolunda bir Trabzonspor gerçeği var ki, tüm destekleyenlerinin olduğu gibi bizim beklentimiz Trabzonspor'un her sene Avrupa Kupaları'nda mücadele etmesi, hem ülke bayrağımızı hem de markamızı başarıyla temsil için gelecekteki en önemli hedefimiz olarak söyleyebiliriz. Bu hedeflere ulaşabilmesi için de Nike olarak tüm enerjimizi Trabzonspor'a tahsis edeceğiz.

"Trabzonspor hem oyuncuları hem de teknik kadrosu ile Türkiyenin en başarılı takımlarından biri. Böyle bir takıma sponsor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

Arkadaşlar satış sorumlusuyla yapılan söyleşiden alıntılardır.
                              Şafak olmuş comolokko

Yorum

• corinthians formaları gerçekten hoş olmuş keşke bizim forma kumaşlarımız da böyle olsa hani bir zamanlar kappanın yaptığı gibi vücüta yapışan türden dar kesim ama ne yazıkki bize southend united kadar değer vermiyolar inş çubuklu formamız çok güzel olur beni de utandırır nike

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X