Biz renklerimizi Aston Villa'dan almadik arkadaslar! Renklerimiz kendimiz secdik. Sadece para sikintisi yasadigimiz zamanlar Aston Villa'dan forma getittirdik.
ne para sıkıntısı? neden bahsediyorsun sen.
Türkçe konuşuyoruz. renklerimizi kendimiz seçtik!
Birisi renklerimizin gerçekten nereden geldiğini söylese dedikodusu felan da kalmaz, ben bu "Aston Villa" muhabbetini "duyduğumu" söyledim zaten, mesaj kalır, güzel de bir noktaya da değinmişim..
Nizamettin Algan tarafından yapılmış bir açıklamadır; bizzat televizyonda ondan duydum:
Trabzonspor'un iki ana unsurunu temsil eden İdman Ocağı ve İdman Gücü klübü yetkilerine kendi formalarında olmayan bir rengi söylemelerini rica ediyor; bir taraf bordo diyor diğeride mavi olay bu kadar basit.
renkdaslarim hepimisin icinde süpesiz bi sevgi var oda bordo mavi basi renkdaslarim begenir bazilari degil ben begendim bu benim fikrim.........sevdamiz cuval da giyse yine de giyeriz bu formalari alinca kime katki gelio sevdamiza ondan ne pahasina olursa olsun sevdamiz icin savasmamiz lazim ve almamaiz lazim ister güzel olsun iste güzel olmasin bu sevda icin hersey yapilir ben almanyadayim su an allah nasip ederse yarin yola cikiorum güzelim vatanima sehrime icimde trabzon askiyla geliorum belkide ts bjk ilk mac sevdamin maci diye izinimi uzatcam o mac icin tek arkadaslar sartlar ne olursa olsun hepimiz birlik ve beraberlik olmamaiz lazim hepimiz almamaiz lazim unutmayin sevdamis icin
Artık bütün resmi işlemler tamamlandıktan sonra sıra gelmişti Trabzonspor'un renklerine. Renk bulmak öyle kolay olmadı. Trabzon'da uzun yıllar süren İdmanocağı-İdmangücü rekabetinde Sari-Kırmızı ve Yeşil-Beyaz renkler hakimdi. Trabzonspor'un renkleri bu renklerin dışında olmalıydı. Trabzon'u ve Karadeniz'i simgeleyen renkler aranıyordu. Bu konuda yarışma açılması da gündeme geldi ancak sonra vazgeçildi. Renk için geceli gündüzlü toplantılar düzenleniyordu. Dört toplantıdan sonuç alınamamıştı. Beşinci toplantıda her şey bitecekti. Artık taraftarın da sabrı kalmamıştı. Dönemin Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak sorunu çözmeye çalışırken Federasyon Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın makamında toplanan taraflar iki kulübün renklerinden farklı bir rengin seçilmesi üzerinde yoğun tartışmalar gerçekleştirirler. Yaşanan gelişme üzerine sabrı taşan Yenal iki kulübün temsilcilerinden birer renk seçmesini talep eder. Böylelikle İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor'u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "BORDO-MAVİ" diye karara bağlarlar. Böylece bir haftadır şehirde süren renk kavgası sona erer ve Trabzonspor Bordo-Mavi renklerine kavuşur.
Artık bütün resmi işlemler tamamlandıktan sonra sıra gelmişti Trabzonspor'un renklerine. Renk bulmak öyle kolay olmadı. Trabzon'da uzun yıllar süren İdmanocağı-İdmangücü rekabetinde Sari-Kırmızı ve Yeşil-Beyaz renkler hakimdi. Trabzonspor'un renkleri bu renklerin dışında olmalıydı. Trabzon'u ve Karadeniz'i simgeleyen renkler aranıyordu. Bu konuda yarışma açılması da gündeme geldi ancak sonra vazgeçildi. Renk için geceli gündüzlü toplantılar düzenleniyordu. Dört toplantıdan sonuç alınamamıştı. Beşinci toplantıda her şey bitecekti. Artık taraftarın da sabrı kalmamıştı. Dönemin Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak sorunu çözmeye çalışırken Federasyon Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın makamında toplanan taraflar iki kulübün renklerinden farklı bir rengin seçilmesi üzerinde yoğun tartışmalar gerçekleştirirler. Yaşanan gelişme üzerine sabrı taşan Yenal iki kulübün temsilcilerinden birer renk seçmesini talep eder. Böylelikle İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor'u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "BORDO-MAVİ" diye karara bağlarlar. Böylece bir haftadır şehirde süren renk kavgası sona erer ve Trabzonspor Bordo-Mavi renklerine kavuşur.
Yeni fotolardan sonra şikayet etmeyi bırakıp bu sefer de başka kavgalara tutuştuk heralde.
Arkadaşlar, birbirimizi germenin bir manası yok. Yarın formalarımızı yavaş yavaş almaya başlayınca kendi elimizde kontrol eder, Nike'ın notunu veririz. Şimdilik sadece, yeni fotolardaki güzelliğin tadını çıkaralım bence.
Yorum