Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Yıldızlara özel tasarım forma!
    Artık futbol takımları bomba transferleri için düzenledikleri şaşaalı basın toplantılarını, yeni sezonda giyecekleri formalar için de yapıyor. Geçtiğimiz hafta bu anlamda pek yoğundu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor peş peşe yeni sezon formalarının tanıtımını yaptı. Sponsor firmaların tasarımlarıyla yetinmeyen Fenerbahçe'nin kendi tasarım ekibi var. Galatasaray dünyaca ünlü bir modacı ile çalışıyor. Beşiktaş ise taraftarı dinliyor.

[GALATASARAY] Başka takım için tasarım yapamam

Galatasaray'ın iki sezondur formalarını moda tasarımcısı Evrim Timur Görün yapıyor. Geçen yıl çok konuşulan mor renk forma onun tasarımıydı. Bu yılın en şaşırtıcı forması mercan rengi formada. Neden bu rengi seçtiğini şöyle açıklıyor: "Sarı kırmızı, ligde en çok kullanılan renkler. Dolayısıyla Galatasaray'a farklı renkte formalar yapıyoruz. Renk seçiminde kırmızının ve sarının içinde bulunduğu renkleri tercih ediyoruz."

Evrim Timur Görün

Görün, Fransa'da ve Amerika'da tanınan bir hazır giyim tasarımcısı. 20 yıldır sektörün içinde. 2,5 yıldır Galatasaray için tasarımlar yapıyor. Bunun kendisi için çok heyecan verici olduğunu söylüyor. Çünkü Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray formasını giymiş eski bir sporcu. Kulüpten teklif gelince hiç düşünmeden ve büyük bir heyecanla kabul etmiş. Bu konuda profesyonel düşünmüyor, tamamen duygusal yaklaşıyor ve başka bir takım için tasarım yapamayacağını söylüyor. Mesleki kariyerinde kazandığı ödüllerin hiçbiri ona Galatasaray için tasarım yapmak kadar zevk vermemiş. Futbol takımlarının profesyonel tasarımcılarla çalışmasını ise önemli bir adım olarak görüyor.

Bu yılki Aslanlı formanın Galatasaray için çok ayrı bir önemi var. Bu formayı efsane sporcu Nihat Bedik anısına hazırlamışlar. Galatasaray'ın simgesi olan aslan, Bedik'ten geliyor çünkü. Onu anmak ve yeni nesillere hatırlatmak için tasarlamışlar. İlginçtir bu sezon Fenerbahçe kanarya, Beşiktaş kartal armalı formalar yaptı. Görün'e bilinçli bir durum mu diye sorduk. Cevabı şöyle: "Bilerek yapılmadı. Forma büyük bir sırdır. Ama teknolojik gelişmeler hepimizi etkiliyor. Figürlerin formalara girmesi teknolojinin bize verdiği imkan.

[FENERBAHÇE] Artık her kulüp farklı bir renk arayışında

Fenerbahçe'nin formalarını ve Fenerium mağazalarında satılan ürünleri profesyonel bir ekip hazırlıyor. Tasarım ekibinin başında Erdem Öz var (mavi formalı). Gonca Değirmenci de asistan tasarımcı. Pazarlamadan Tezcan Şaylı, koleksiyondan Zeynep Balaban (beyazlı) sorumlu. Erdem Öz, spor giyim tasarımcısı. Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü'nü bitirmiş. Daha önce büyük spor markaların tasarımcılığını yapmış. 4 yıldır Fenerium'da. Bir marka için tasarım yapmakla, büyük bir takım için tasarım yapmanın çok farklı olduğunu söylüyor. Takımına gönül veren bir taraftar kitlesine hitap edince işlerinin manevi yükü de ağır oluyor onlar için.

Fenerbahçe tasarım ekibi

Yeni sezon için sarı-lacivert dışında farklı renklerde de forma hazırlamışlar; yeşil ve gece mavisi. Zeynep Balaban, uzun zamandır yeşil renkte bir forma beklenildiğini söylüyor. Yeşil zaten Fenerbahçe'nin amblemindeki palamutun rengi.

Tezcan Şaylı, artık her takımın yeni sezon için farklı bir renk arayışında olduğunu ifade ediyor. Ama tercih edilen rengin kulübün tarihiyle, karakteriyle uyuşuyor olması gerekiyor. Feneriumlara gidenler sarı-lacivert ve yeşilin dışında bir de gece mavisi ürünlerle karşılaşacak. Fenerium'un tasarımcıları yalnızca forma için çalışmıyor, Fenerbahçeli sporcuların kullandıkları her ürünü ve kıyafeti de tasarlıyorlar.

[BEŞİKTAŞ] Beşiktaş taraftarını bir sürpriz bekliyor

Beşiktaş'ın tasarım ekibinin başında yönetim kurulu üyesi Hakan Aksoy var. Beşiktaş, formalar için taraftarın görüşlerine büyük önem veriyor. Anketlerle nasıl bir forma istediklerini soruyorlar. Taraftarların gönderdiği tasarımları dikkate alıyorlar. Nitekim bu sezonki formalarda Beşiktaşlı Emre Şenkartal'ın tasarımlarının büyük etkisi olmuş. Bu tasarımları forma sponsoru Adidas'a da ulaştırmışlar.

Emre Altunlu

Beşiktaş, forma konusunda gelenekselci. Aksoy, Galatasaray'ın mercan rengi ve Fenerbahçe'nin yeşili gibi iddialı renkler kullanamayacaklarını söylüyor. Taraftarın da böyle bir şeyden hoşlanmayacağını söylüyor. Bu konudaki espriler bile taraftardan büyük tepki alıyor. "Beşiktaş'ın rengi siyah ve beyaz. Bundan başkasını kullanamayız." diyorlarmış. Aksoy, 'olursa ancak gri veya bayrağımızın rengi kırmızı olabilir.' diyor.

Kartal Yuvası mağazalarında yeni sezon için hazırlanan 4 formanın yalnızca ikisi vardı. Biri zaten Gutiarez Hernandez'in (Guti) adıyla anılıyor. İstanbul'a ilk geldiğinde üzerinde bu forma vardı. Beşiktaş Pazarlama'nın Genel Müdür Yardımcısı Emre Altunlu, henüz satışa çıkmayan iki forma için taraftarı bir sürprizin beklediğini müjdeliyor. Siyah ve beyaz renk dışında bir renk kullanmışlar. Altunlu, ser veriyor sır vermiyor. Süpriz formayı futbolcuların üzerinde göreceksiniz.

[BURSASPOR] Turuncu formayı Bursaspor yöneticileri istedi

Bursaspor'un yeni sezon formalarını hazırlayan Puma'nın Türkiye Takım Sporları Yöneticisi Nadir Çelik, taraftarların istekleri ve beklentileri doğrultusunda daha önce İnter Toto kupasında giyilen efsane formayı modernize ettiklerini söylüyor. Turuncu renkli formayı ise kulüp yetkilileri istemiş. Bursasporun klasik çubuklu forması sadece taraftara özel üretilmiş. Bursaspor Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de iç sahada oynayacağı maçlarda Ömer Erdoğan'ın sergilediği formayı kullanacak. Şampiyonlar Ligi deplasman maçlarında ise enine yeşil-beyaz çizgili formayı giyecek. Turuncu forma ise Şampiyonlar ligi ve Turkcell Süper Lig için alternatif olarak kullanılacak. g.baki@zaman.com.tr

Bursasporlu taraftarın en çok sevdiği, tek parçalı, ortası kalın yeşil, yanları beyaz olan formayı Ömer Erdoğan podyumda sergiledi.

Biz niye bu haberde niye yokuz diye düşünebilirsiniz. Bu tür haberler piar ajanslarının işi. Forma tanıtımını hepsinden çok önce yaptığımız için haberi yapanlar bizim forma olayını atlamışlar resmen. Gerçi habere konu olan 'tasarım ekibi' 'tasarım anlayışı' 'ekip' kavramlarının bizde karşılığı olmadığı için nasıl haber yapacaklardı o da ayrı bir konu.

Aynı yollardan geçmeden aynı yerlere varmayı bekliyoruz. Trabzonspor için daha iyisi, daha güzeli her zaman mümkün. Fakat kendi gerçeklerinizle hareket etme mecburiyetiniz ve bu konuları ciddiye alacak bir plan ve program düşünceniz olmalı.

şunları okuduktan sonra yemin ederim yönetimin sadec transferde değil forma konusunda da beceriksiz olduğuna kanaat getirdim...

formalarımız güzel eyvallah da neden acaba biz de model önerilerimizi yönetime sunamıyoruz ve de nike bize özel forma üretmiyor...

ya da trabzonlu ve de trabzonsporlu hiç bi başarılı tasarımcı yok...

maliyetse maliyet...galatarayın da forması 100tl... bizim formamız da 80... ne fark etti???

Yorum

• İlk olarak .B2' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Kol ve şorttaki reklam değişmiş.
      bir bu reklamlar eksikti tam oldu

Yorum

• Ts Club cok iyi yapmis bu formayi cikarmakla ama ben bu formanin yalnizca taraftarlarin uzerinde olmasini istemiyorum, futbolcular da bu formalari macta giyseler gercekten de muhtesem olur.Besiktas nostalji formalarini onemli maclarda tam 4 sene boyunca giydi.

Yorum

• "Beşiktaş'ta forma fiyaskosu

Beşiktaş'ın yeni transferi Guti'nin formaları bu güne kadar 5 bin adet satıldı.

Beşiktaş’ın renklerine bağlamak için büyük çaba sarfettiği Real Madrid’in golcüsü Raul Gonzalez, sade bir törenle kendisini Schalke’ye bağlayan imzayı atmıştı. Raul’ün imza töreninde, Guti’nin İnönü’deki şovundan eser yoktu. Ancak Schalkeli taraftarlar farklı bir şekilde kulüplerine destek verdiler. Alman ekibinden yapılan açıklamada, şu ana kadar Raul’ün 50 bin formasının satıldığı ifade edildi.

Yönetim çağrı yapıyor

Guti’nin forma satış rakamları ise, Raul’ün 10’da biri seviyesinde... Yeni sezonda 14 numarayı taşıyacak olan İspanyol orta saha oyuncusunun giyeceği Beşiktaş formalarından sadece 5 bininin satıldığı kaydedildi. İnönü’deki ilk maçta bu rakamın çok daha üst seviyelere taşınması bekleniyor. Yönetim de her fırsatta taraftarlara çağrıda bulunuyor."

Yorum

• Club Atlético Boca Juniors BMN farkı ile:

Forma veya lisanslı ürünlerin doğru yönetilmesi sadece bu yönetimin değil genel olarak Trabzonspor'un sorunu. Forma ve lisanslı ürün kültürü, estetik pazarlama, tasarımın gücü, kurumsal olmak uzun meseleler.

Caprice Otel'in reklamları geçici bir sponsorluk mu sezon boyunca mı kullanacağız öğrenip paylaşırım. Formamız için -doğru ve estetik kullanmak şartı ile- ne kadar çok reklam o kadar çok gelir demek.

Melih paylaşımını şimdi gördüm, sağ olasın. Beşiktaş'ın futbolu da aynen forma satışları gibi olacak bu sezon hiç şaşırmadım.
            En son a f s tarafından düzenlendi; 03.08.2010, 09:35.
            https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• bocaya bak

Yorum

• Bu tür delikli formalar önümüzdeki sene bizim formamız olur büyük ihtimalle.
                Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• fb,gs ve bjk nin formalarını inceleme fırsatı buldum alış veriş merkezinde gerçekten çok fark var nike bilmiyor bu işi

Yorum

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• " Melih paylaşımını şimdi gördüm, sağ olasın. Beşiktaş'ın futbolu da aynen forma satışları gibi olacak bu sezon hiç şaşırmadım"

inşallah öyle olacak. zaten uefa maçlarında bjk, fb ve gs'yi izledik. açıkçası ben futbollarını görünce biraz rahatladım. inşallah bu sene Trabzonspor'umuz şampiyonluğa oynayacak.

bjk store ve fenerium'da bjk ve fb formalarını inceleme şansım oldu. kumaş kaliteleri güzel. tasarım olarak da güzel. özellikle fb bu sene ciddi çalışmış. ama bizim formalarımız da çok güzel. ben her zaman nike'ye karşı olmuş biriyim ama bu sene ki formalarımız gerçekten güzel. adidas ile nike arasında ki en büyük fark formaların kesimlerinde. nike daha bol kesim kullanıyor. adidasın kesimleri özellikle bel bölgesinde dar. rakibin tutup çekmesini önlemek için bu kesimi kullanıyorlarmış. şortlarda durum daha belirgin. nike'nin şortları bayağı bol. adidasın şortları capri gibi.

bu arada efsane formamız da çok iyi olmuş. tatil için istanbul'daydım siparişim daha yeni ulaştı elime keşke her sene böyle gerçek nostalji formalarımız satışa çıksa. sanırım efsane formamızın satışları çok iyi gidiyormuş. bu habere çok sevindim gerçekten.

son olarak fb, gs ve bjk'nin profesyonel tasarım ekibini tanıtan haberi okuyunca anladım ki Trabzonspor gibi renk uyumu en güzel olan ve Türkiye liglerinde çok nadir kullanılan bordo-mavi renklere sahip bu kulübün de profesyonel tasarım ekibine ihtiyacı var. bu işi AFS sana teklif etmeliler bence. güzel de bir alt kadro kurulursa fb,gs ve bjk'dan daha iyi işler çıkartırız. adamların en büyük handikapı siyah-beyaz, sarı-kırmızı, sarı-lacivert renk ikilisi bir çok kulüp tarafından kullanılıyor. bordo-mavi renkleri bizden başak bir de ofspor kullanıyor sanırım. bu avantajı iyi değerlendirmeliyiz.

Yorum

• Yeni sponsorumuz Jed Fadılın Otelleri bu haberi duymadınız mı

1 Milyon tl'ye anlaştık.

Ama çok çok kötü duruyorlar forma üzerinde
                        Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• Melih estağfurullah diyeyim hemen, kulübümüze hizmet etmek için illa yönetimde olmaya veya orada çalışmaya gerek yok. Ben sade bir Trabzonspor taraftarı ve kulüp üyesi olarak elimden geldiğince çözüme katkıda bulunmaya çalışıyorum o kadar. Bu işler doğru yapılsın da kim yaparsa yapsın.

Yorum

• İlk olarak bordo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Yeni sponsorumuz Jed Fadılın Otelleri bu haberi duymadınız mı

1 Milyon tl'ye anlaştık.

Ama çok çok kötü duruyorlar forma üzerinde
                            Gerçekten de çok çok iğrenç olmuş. Formalar bitmiş resmen ya.

Yorum

• ben bir soru soracam. bizim nostaljik formada ayyıldız niye ters tarafa bakıyor. bazı kulüp taraftarları bu konu ile bizimle dalga geçiyorlar. işin inceliğini bilen varsa yazarsa sevinirim. susturayım şunların ağzını.

Yorum

• İlk olarak bronsdelta61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                ben bir soru soracam. bizim nostaljik formada ayyıldız niye ters tarafa bakıyor. bazı kulüp taraftarları bu konu ile bizimle dalga geçiyorlar. işin inceliğini bilen varsa yazarsa sevinirim. susturayım şunların ağzını.
                                Hemen arka sayfalarda bu sorunun detaylı cevapları belgeleri ile mevcut. Bu başlığın sadece son sayfasının son mesajını değil tamamını okumalıyız. Bu başlıkta sürekli güncel ve ilginç haber ve görüntüler paylaşılıyor.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X